Kunstgras innovatie

Kunstgras innovatie

Wij werken met kunstgras van Royal Grass®, een merk dat constant streeft naar het optimaliseren van de productlijn. Kunstgras innovatie door nieuwe technieken in te zetten hebben er ook voor gezorgd dat het kunstgras van nu niet meer te vergelijken is met het kunstgras van jaren geleden, sterker nog met een jaar geleden. Al deze innovaties hebben kunstgras een beter imago gegeven. Royal Grass® heeft het meest natuurlijke kunstgras wat er te verkrijgen is. Daarnaast hebben ontwikkelingen als V-shape®, MiNT® en ReaDY® de producten ook nog sterker gemaakt.

VshapeDe V-vorm voor betere veerkracht

De V-vorm is reeds in 2005 aan de producten van Royal Grass® toegevoegd. Deze rug in de vezel zorgt voor een natuurlijke uitstraling en voor veerkracht. Precies als in de natuur.

 

MintMiNT technologie voor minder glans

MiNT staat voor “micro nerf technologie”. Over de lengte van de kunstgrasvezel zijn nerven aangebracht. Deze nerven zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar maar hebben wel een bijzondere functie. De nerven breken de weerkaatsing van het licht en hierdoor krijgt het kunstgras een mattere uitstraling. Een nadeel van kunstgras kan zijn dat namelijk nog wel eens blinkt.

 

ReadyNatuurlijke uitstraling door ReaDY

In de natuur heeft ieder sprietje een eigen plek, een eigen richting. Geïnspireerd hierdoor is de innovatie Realistic Directional Yarn (ReaDY) in 2016 gelanceerd. Dit geeft een unieke eigenschap aan het gras, waardoor het nauwelijks van echt te onderscheiden is.

100% veilig volgens norm EN 71-2

Alle Royal Grass® producten voldoen aan de strenge EN71-3 norm. In het kort betekend het dat als de producten voldoen aan deze norm, dat er geen schadelijke stoffen vrij komen als er met het speelgoed wordt gespeeld of op het speelgoed wordt gesabbeld. De testen die we hebben laten doen door SGS in 2016 tonen aan dat onze producten en componenten voldoen aan deze strenge EN71-3 norm. Dus kan je gerust zijn, veiligheid kunstgras bij de producten van Royal Grass® is gelijk aan de veiligheid van goedgekeurd kinder speelgoed.

Wij recyleren je oude kunstgras

Kunstgrascentrum ziet het als een belangrijke verantwoordelijkheid om kunstgras te leveren dat geen negatieve impact op het milieu heeft. Als klant van Royal Grass® ontvang je een recyclegarantie. Recycling is namelijk de enige manier om kunstgras op een verantwoorde manier te verwerken. Wanneer uw Royal Grass®-kunstgras toe is aan vervanging dan zorgt Royal Grass® voor het afvoeren en recyclen van de grasmat. De recycling wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf.

Royal Grass® Sense

Een mooi voorbeeld van de innovaties die Royal Grass® in haar producten doorvoert is het in 2016 gelanceerde product Sense. Je zult niet geloven dat dit kunstras is. De reacties van klanten bewijzen dat dit product werkelijk uniek is. Maak een afspraak om dit grastapijt te komen bewonderen! De ReaDY technologie zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. Voor mensen die kunstgras te nep vinden is dit product de oplossing.