Voordelen kunstgras

Voordelen kunstgras

Wat zijn de voordelen van kunstgras en waarom is het tegenwoordig zo populair? Het antwoord hierop is eigenlijk gemakkelijk. Ten opzichte van een normaal gazon biedt grastapijt zo veel voordelen dat de keuze snel gemaakt is. Natuurlijk zijn de initiële kosten hoger, omdat de kunstgras prijzen hoger zijn. Maar de onderhoudsvriendelijkheid maakt deze investering meer dan goed. Bovendien moet normaal gras vaker vervangen worden. Ook heb je jaarlijks kosten aan water, bijzaaien, bemesting en natuurlijk uw tijd!

Maar wil je het echt weten? Dan adviseren wij je graag over alle voordelen kunstgras in jou specifiek geval. Omdat elke situatie nou eenmaal anders is. En de voordelen van kunstgras niet voor iedereen hetzelfde zijn. Want er is natuurlijk niets mis met echt gras, er gaat niets boven een prachtige groene natuurgras mat.

Daarnaast is een voordeel van kunstgras dat het zeer sterk is en lang mee gaat. Je tuin heeft jarenlang een prachtige uitstraling, en de kinderen kunnen er elke dag op terecht. En kies je voor Royal Grass® dan kies je ook voor veiligheid voor je kinderen, geen zware metalen, en andere enge componenten.

Kunstgras is slijtvast

Royal Grass® kunstgras is sterk en kan daarom jarenlang in je tuin liggen. Het ziet er na jaren nog steeds mooi uit. Ook kan het de druk van een opblaasbaar zwembad eenvoudig aan. Na het opruimen van het zwembad komen de vezels vanzelf terug rechtop. Vooral als de zon er op schijnt. Wil je de vezels een handje helpen? Dat kan, door met een harde bezem de vezels op te borstelen.

Garantie & veiligheid

Je overweegt kunstgras, maar je vraagt zich af of het wel veilig is voor jou, je kinderen of je huisdieren. Dat is begrijpelijk aangezien kunstgras zo vaak negatief in het nieuws is geweest. Wij stellen je gerust. De producten van Royal Grass® zijn allemaal getest volgens de EN 71-3 norm. Een zeer kritische norm die ook gebruikt wordt om de veiligheid van kinderspeelgoed te testen. Onze producten zijn allemaal goedgekeurd. Aantoonbaar! Indien gewenst sturen wij je graag de certificaten op. Naast de veiligheid geven wij op de Royal Grass® producten een garantie van 15 jaar. Gegarandeerd. Dus belangrijke voordelen kunstgras zijn dat je er jarenlang, onbezorgd en veilig, plezier van zult hebben!

Uitstraling kunstgras

Voordelen kunstgras ten opzicht van echt gras zijn wel duidelijk. Veel mensen denken dat kunstgras er uitziet als nepgras. Dat was vroeger ook zo, en bij vele producten die verkrijgbaar zijn is dat nog steeds zo. Door een aantal technische aspecten toe te voegen aan de producten heeft Royal Grass® kunstgras ontwikkeld wat niet van echt te onderscheiden is. Zoals Royal Grass® Sense. Er is geen enkel ander kunstgras wat zo echt lijkt.

Alle voordelen kunstgras op een rij

  • Heeft geen water, lucht of mest nodig.
  • Je grasmat is altijd groen en mooi.
  • Vraagt weinig onderhoud.
  • Daar waar normaal gras niet groeit.
  • Altijd beloopbaar, geen bruine plekken in je gras.
  • Lekker schoon en zacht om op te spelen.
  • Veilig voor kinderen en huisdieren.
  • Waterdoorlaatbaar, geen plassen of modderpoelen.
  • Lange levensduur met 15 jaar garantie