HET MOOISTE KUNSTGRAS
Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!
Je kunstgras vakkundig laten plaatsen is één van de belangrijkste voorwaarden voor al wie kunstgras wil. Wij kunnen je alvast geruststellen, want door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor soort kunstgras geschikt is bij welke toepassing.
Op deze pagina geven we je daar graag wat meer uitleg over.
Je wilt uiteraard dat je kunstgras er zo lang mogelijk goed uit ziet en in een goede staat blijft. Onze grassen zijn gemaakt met de bedoeling om jaren voor plezier en rust te zorgen. Om dat te bereiken is een vakkundige plaatsing heel erg belangrijk.
Mensen zijn al snel overtuigd dat ze hun vloer beter kunnen laten plaatsen door een vakman. Voor kunstgras zou eigenlijk hetzelfde principe moeten gelden, maar dat is vaak niet het geval. Stel dat je grasmat niet nauwkeurig is geplaatst, dan kan je in een latere fase voor heel wat onvoorziene problemen komen te staan. Denk maar aan verschuivingen, zichtbare naden, loskomende stukken, wateroverlast, etc.
Daarom raden wij aan om de plaatsing door een professional te laten uitvoeren. Wil je het toch liever zelf uitvoeren, laat je dan op voorhand altijd zeer goed informeren en begeleiden door een specialist!
Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom een vakkundige plaatsing belangrijk is. Hieronder sommen we er alvast enkele op:
Let wel, een goede waterdoorlatende ondergrond is minstens even doorslaggevend voor een mooi resultaat.
Het Kunstgrascentrum kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, uit handen nemen. Daarbij houden we uiteraard zorgvuldig rekening met al je wensen en verwachtingen. We zorgen voor een duurzame kunstgrasinstallatie die past bij de beoogde toepassing van de grasmat.
De kosten om het kunstgras te laten plaatsen vormen overigens maar een klein deel uit van de eindafrekening.
Één van de belangrijkste onderdelen tijdens de plaatsing is de ondergrond. De fundering onder het gras heeft een grote invloed op hoe de grasmat er zal uitzien en hoe je het kunstgras kan gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon.
Er bestaan verschillende ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen. Hieronder leggen we je graag uit wat de meest voorkomende ondergronden zijn en of deze geschikt zijn onder kunstgras.
Bij de licht gebonden ondergrond maakt men gebruik van wat cement om een basis van grof zand te binden. Wanneer de ondergrond de juiste samenstelling heeft ontstaat er een stevige, egale fundering waar het water nog steeds kan doorsijpelen. Zo’n licht gebonden ondergrond wordt ook stabilisé of chape genoemd.
Bij het KUNSTGRASCENTRUM hebben we veel ervaring met gebonden ondergronden. Het grote verschil met een ongebonden ondergrond is dat een kunstgazon op stabilisé altijd perfect egaal blijft.
Een ongebonden ondergrond bestaat uit ‘los’ materiaal, zoals rivierzand, brekerzand, dolomiet, zavel of lava. In tegenstelling tot de licht gebonden ondergrond wordt er geen gebruik gemaakt van cement om het geheel te binden.
Hierdoor zal de bodem nooit helemaal egaal blijven. De grond onder de fundering is namelijk een beweeglijke massa, waardoor de ongebonden ondergrond die bewegingen zal volgen. Hierdoor kan het gazon, net als met echt gras, licht gaan golven. Of je dat mooi vindt, is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het natuurlijker ogen, terwijl anderen liever een perfect egaal gazon hebben.
Zwarte aarde is een ondergrond die regelmatig gebruikt wordt om kunstgras op te plaatsen, maar daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor is. Daarom maken wij nooit gebruik van een zwarte aarde als ondergrond voor kunstgras.
Doe je dat wel, dan zal je tuin snel last hebben van mos en onkruid. Daarnaast kan ook ongedierte welig tieren op zwarte aarde. Zelfs een drukverdelende onderdoek zal geen soelaas brengen. Kunstgras plaatsen op een ondergrond van aarde is pure zonde van je investering in een onderhoudsvriendelijke grasmat.
Ben je een handige doe-het-zelver en heb je ervaring met vergelijkbare klussen? Dan kan je ervoor kiezen het kunstgras zelf aan te leggen. In dat geval helpen we je graag nog verder met enkele handige tips en advies.
Voordat je enthousiast aan de slag gaat, kijk je best of jouw project binnen de lokale en regionale regelgeving past. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je goed bent geïnformeerd. Als je dat allemaal doet, kan je binnenkort al genieten van een groene, onderhoudsarme tuin die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is.
Het KUNSTGRASCENTRUM kan de volledige installatie voor jou uitvoeren. Zo hebben we naast een eigen team voor de grondwerken, ook een eigen plaatsingsdienst. In onderstaand filmpje kan je alvast zien hoe de werken precies worden uitgevoerd.
Het is uiteraard moeilijk om kunstgras te kopen op basis van een staaltje dat je online eens hebt gezien. Precies daarom hebben al onze modellen aangelegd over meerdere kijktuinen. Onze experts zullen je maar al te graag een rondleiding geven.
Unieke kijktuin,
kantoor en magazijn
Kijktuin
en kantoor
Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk
Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk
Onze grassen zijn gemaakt om jaren lang mee te gaan. Om dat te bereiken is een vakkundige plaatsing heel erg belangrijk. Daarom raden wij aan om de plaatsing door een professional te laten uitvoeren.
Wil je het toch liever zelf uitvoeren, laat je dan op voorhand altijd zeer goed informeren en begeleiden door een specialist.
Ja, wij beschikken over een eigen plaatsingsdienst! Het KUNSTGRASCENTRUM kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, uit handen nemen. De kosten om het kunstgras te laten plaatsen vormen overigens maar een klein deel van de eindafrekening.
De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Het is daarom ook cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die daarbovenop ook nog eens past bij de beoogde toepassing van het grasveld. Zo is het aangeraden om een ondergrond te voorzien die stevig is en een goed drainerende werking heeft, zoals licht gebonden zand.
Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 35 en 50 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.