HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS LEGGEN

Je kunstgras vakkundig laten plaatsen is één van de belangrijkste voorwaarden voor al wie kunstgras wil. Wij kunnen je alvast geruststellen, want door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing. 

Op deze pagina geven we je daar graag wat meer uitleg over. 

WAAROM IS EEN VAKKUNDIGE PLAATSING ZO BELANGRIJK?

Je wilt uiteraard dat je kunstgras er zo lang mogelijk goed uit ziet en in een goede staat blijft. Onze grassen zijn gemaakt met de bedoeling om jaren voor plezier en rust te zorgen. Om dat te bereiken is een vakkundige plaatsing heel erg belangrijk. 

Mensen zijn al snel overtuigd dat ze hun vloer beter kunnen laten plaatsen door een vakman. Voor kunstgras zou eigenlijk hetzelfde principe moeten gelden, maar dat is vaak niet het geval. Stel dat je grasmat niet nauwkeurig is geplaatst, dan kan je in een latere fase voor heel wat onvoorziene problemen komen te staan. Denk maar aan verschuivingen, zichtbare naden, loskomende stukken, wateroverlast, etc. 

Daarom raden wij aan om de plaatsing door een professional te laten uitvoeren. Wil je het toch liever zelf uitvoeren, laat je dan op voorhand altijd zeer goed informeren en begeleiden door een specialist! 

VOORDELEN VAN EEN VAKKUNDIGE PLAATSING

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom een vakkundige plaatsing belangrijk is. Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Geen verschuivingen
  • Geen zichtbare naden
  • Geen loskomende stukken
  • Geen wateroverlast

Let wel, een goede waterdoorlatende ondergrond is minstens even doorslaggevend voor een mooi resultaat. 

ONZE EIGEN PLAATSINGSDIENST

Het Kunstgrascentrum kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, uit handen nemen. Daarbij houden we uiteraard zorgvuldig rekening met al je wensen en verwachtingen. We zorgen voor een duurzame kunstgrasinstallatie die past bij de beoogde toepassing van de grasmat.

De kosten om het kunstgras te laten plaatsen vormen overigens maar een klein deel uit van de eindafrekening.

Vraag nu snel een eenvoudig een vrijblijvende richtofferte aan!

SOORTEN ONDERGROND KUNSTGRAS

Één van de belangrijkste onderdelen tijdens de plaatsing is de ondergrond. De fundering onder het gras heeft een grote invloed op hoe de grasmat er zal uitzien en hoe je het kunstgras kan gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon.

Er bestaan verschillende ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen. Hieronder leggen we je graag uit wat de meest voorkomende ondergronden zijn en of deze geschikt zijn onder kunstgras.

Bij de licht gebonden ondergrond maakt men gebruik van wat cement om een basis van grof zand te binden. Wanneer de ondergrond de juiste samenstelling heeft ontstaat er een stevige, egale fundering waar het water nog steeds kan doorsijpelen. Zo’n licht gebonden ondergrond wordt ook stabilisé of chape genoemd.

Bij het KUNSTGRASCENTRUM hebben we veel ervaring met gebonden ondergronden. Het grote verschil met een ongebonden ondergrond is dat een kunstgazon op stabilisé altijd perfect egaal blijft.

Een ongebonden ondergrond bestaat uit ‘los’ materiaal, zoals rivierzand, brekerzand, dolomiet, zavel of lava. In tegenstelling tot de licht gebonden ondergrond wordt er geen gebruik gemaakt van cement om het geheel te binden.

Hierdoor zal de bodem nooit helemaal egaal blijven. De grond onder de fundering is namelijk een beweeglijke massa, waardoor de ongebonden ondergrond die bewegingen zal volgen. Hierdoor kan het gazon, net als met echt gras, licht gaan golven. Of je dat mooi vindt, is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het natuurlijker ogen, terwijl anderen liever een perfect egaal gazon hebben.

Zwarte aarde is een ondergrond die regelmatig gebruikt wordt om kunstgras op te plaatsen, maar daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor is. Daarom maken wij nooit gebruik van een zwarte aarde als ondergrond voor kunstgras.

Doe je dat wel, dan zal je tuin snel last hebben van mos en onkruid. Daarnaast kan ook ongedierte welig tieren op zwarte aarde. Zelfs een drukverdelende onderdoek zal geen soelaas brengen. Kunstgras plaatsen op een ondergrond van aarde is pure zonde van je investering in een onderhoudsvriendelijke grasmat.

PRIJS KUNSTGRAS PLAATSING

Hoeveel een kunstgrasgazon zoal kost hangt af van heel wat factoren. De belangrijkste elementen bij de kostenbepaling zijn de oppervlakte van je tuin en de soort die je wilt kopen. De prijzen die je vindt op onze website zijn uitgerekend per vierkante meter, exclusief installatiekosten.

Wil je weten hoeveel het kost om je project te realiseren? Via deze link kunnen we een op maat gemaakte richtofferte voor je opmaken.

KANTOPSLUITING KUNSTGRAS

Een niet te onderschatten onderdeel van een kunstgrasinstallatie is de kantopsluiting. Dat zorgt er onder andere voor dat het kunstgras op zijn plek blijft liggen en beschermt het gazon en de ondergrond ook tegen aarde en wortels van planten en bomen uit de omringende borders.

Er zijn verschillende materialen waarmee je een kantopsluiting kan maken. Een terras kan bijvoorbeeld dienen als kantopsluiting en op de plekken waar het grasveld grenst aan borders kunnen boordstenen van natuursteen of beton geplaatst worden. Andere veelgebruikte materialen voor een kantopsluiting zijn ecolatten, cortenstaal en rvs-strips.

Bij een kantopsluiting moet je ervoor zorgen dat de ondergrond van het gazon twee of drie centimeter (afhankelijk van de lengte van het gras) lager ligt dan de kantopsluiting. Op die manier steken de kunstgrasvezels net iets boven de kantopsluiting uit.

LEGPLAN KUNSTGRAS

Een goede opstelling van je legplan is belangrijk om te voorkomen dat je tijdens de plaatsing van het kunstgras tegen onverwachte problemen aanloopt. Bij het Kunstgrascentrum komen we altijd bij je langs om de opmeting te verrichten en vervolgens een legplan op te stellen. Zo weten we precies hoe het gras zal liggen en hoeveel naadverbindingen er nodig zijn.

Daardoor kunnen we zo efficiënt mogelijk werken en het snijverlies significant beperken. Wanneer we het legplan opstellen, houden we ook rekening met de overheersende kijkrichtingen (de plekken van waaruit het gazon het meeste bekeken wordt) en de stand van de zon ten opzichte van de tuin. Hoe het zonlicht in de tuin schijnt, heeft een grote invloed op het uiterlijk van de grasmat.

Wil je het kunstgras zelf leggen of koop je als hovenier of tuinarchitect kunstgras bij het Kunstgrascentrum? Ook dan kunnen we een legplan voor je opstellen.

ZELF KUNSTGRAS LEGGEN

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je ervaring met vergelijkbare klussen? Dan kan je ervoor kiezen het kunstgras zelf aan te leggen. In dat geval helpen we je graag nog verder met enkele handige tips en advies.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

In de onderstaande video kan je een goed beeld krijgen welk werk kunstgras allemaal met zich meebrengt. Uiteraard zal ook duidelijk worden dat Royal Grass® kunstgras enkele nuttige voordelen met zich meebrengt.

Benieuwd? Klik op de video!