KUNSTGRAS PLAATSEN

Je kunstgrasmat vakkundig laten plaatsen is een belangrijke voorwaarde voor al wie kunstgras wil. Als je grasmat niet nauwkeurig geplaatst is, kan je in een latere fase voor heel wat onvoorziene problemen komen te staan, denk maar aan je grasmat die verschuift of verzakt, wateroverlast, onkruid of ongedierte.

Al sinds 2008 realiseert het Kunstgrascentrum de mooiste voorzieningen in West-Vlaanderen. Je mag er zeker van zijn dat we over de nodige kennis en ervaring beschikking om iedere fase van de installatie – van het ontwerp over de grondwerkzaamheden tot de afwerking – tot een goed einde te brengen.

Voor welke toepassing wil je kunstgras gebruiken?

PLAATSINGSDIENST

Mensen zijn er snel van overtuigd zijn dat ze hun vloer beter kunnen laten plaatsen door een vakman. Voor kunstgras zou eigenlijk hetzelfde principe moeten gelden, maar die taak wordt vaak nogal onderschat. In de meeste gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen, anders dreigen heel wat problemen later de kop op te steken. De kosten voor het te laten plaatsen vormen overigens een relatief klein deel van de totale kosten en zijn een stuk lager dan wanneer je de grasmat later moet herstellen.

Het Kunstgrascentrum kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, voor je uit handen nemen. Daarbij houden we zorgvuldig rekening met je wensen en verwachtingen. We zorgen voor een duurzame kunstgrasinstallatie die past bij de beoogde toepassing van de grasmat.

Maak hieronder een keuze:

PRIJS KUNSTGRAS PLAATSING

Hoeveel een kunstgrasgazon zoal kost is onder andere afhankelijk van de oppervlakte van je tuin en de soort die je wilt kopen. De prijzen die je vindt op onze website zijn uitgerekend per vierkante meter, exclusief installatiekosten. Voor het laten plaatsen van de grasmat zijn factoren als de bereikbaarheid, toegankelijkheid van de tuin en de beoogde toepassing ook heel belangrijk.

Wil je weten hoeveel het kost om je project te realiseren? We stellen graag een op maat gemaakte richtofferte op.

ONDERGROND KUNSTGRAS

Een van de belangrijkste onderdelen tijdens de plaatsing is de ondergrond. De fundering onder het kunstgras heeft een grote invloed op hoe de grasmat eruit zal zien en hoe je het kunstgras kunt gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon. Wij stemmen de ondergrond vervolgens af op je verwachtingen.

Er bestaan grofweg drie ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen. Hieronder leggen we je uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Dit is een ondergrond die bestaat uit ‘los’ materiaal zoals rivierzand, brekerzand, dolomiet, zavel of lava. In tegenstelling tot de gebonden ondergrond wordt er geen gebruik gemaakt van cement om het geheel te binden. Dit zorgt ervoor dat de bodem nooit helemaal egaal blijft. De grond onder de fundering is namelijk een bewegelijke massa en de ongebonden ondergrond zal deze bewegingen volgen. Hierdoor kan het gazon, net als met echt gras, licht gaan golven. Of je dit mooi vindt, is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het natuurlijker ogen, terwijl anderen liever een perfect egaal gazon hebben.

Kunstgras plaatsen

KANTOPSLUITING KUNSTGRAS

Een niet te onderschatten onderdeel van een kunstgrasinstallatie is de kantopsluiting. De kantopsluiting zorgt er onder andere voor dat het kunstgras stabiel op zijn plek blijft liggen en beschermt het gazon en de ondergrond tegen aarde en wortels van planten en bomen uit de omringende borders. Er zijn verschillende materialen waarmee een kantopsluiting gecreëerd kan worden. Een terras kan bijvoorbeeld fungeren als kantopsluiting en op de plekken waar het grasveld grenst aan borders, kunnen boordstenen van natuursteen of beton geplaatst worden. Andere veelgebruikte materialen voor een kantopsluiting zijn ecolatten, cortenstaal en rvs-strips.

Bij het creëren van een kantopsluiting dien je te zorgen dat de ondergrond van het gazon twee of drie centimeter (afhankelijk van de lengte van het gras) lager ligt dan de kantopsluiting. Op die manier steken de kunstgrasvezels net iets boven de kantopsluiting uit.

LEGPLAN KUNSTGRAS

Een goed legplan opstelling is belangrijk om te voorkomen dat men tijdens de installatie tegen problemen aanloopt. Bij het Kunstgrascentrum komen we altijd bij je langs om de opmeting te verrichten en vervolgens een legplan op te stellen. Zo weten we precies hoe het gras zal liggen en hoeveel naadverbindingen er nodig zijn. Daardoor kunnen we zo efficiënt mogelijk werken en het snijverlies sterk beperken. Wanneer we het legplan opstellen, houden we ook rekening met de overheersende kijkrichtingen (de plekken van waaruit het gazon het meeste bekeken wordt) en de stand van de zon ten opzichte van de tuin. Hoe het zonlicht in de tuin schijnt, heeft een grote invloed op het uiterlijk van de grasmat.

Wil je het kunstgras zelf leggen of koop je als hovenier of tuinarchitect kunstgras bij het Kunstgrascentrum? Ook dan kunnen we een legplan voor je opstellen.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je ervaring met vergelijkbare klussen? Dan kan je ervoor kiezen het kunstgras zelf aan te leggen. In dat geval helpen we je graag met enkele handige tips en betrouwbaar advies.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

In de onderstaande video kan je een goed beeld krijgen welk werk kunstgras allemaal met zich meebrengt. Uiteraard zal ook duidelijk worden dat kunstgras enkele nuttige voordelen met zich meebrengt.

Benieuwd? Klik op de video!

Menu