HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS LEGGEN

Je kunstgras vakkundig laten plaatsen is een belangrijke voorwaarde voor al wie kunstgras wil. Als je grasmat niet nauwkeurig geplaatst is, kan je in een latere fase voor heel wat onvoorziene problemen komen te staan, denk maar aan je verschuivingen, verzakkingen, wateroverlast, onkruid of ongedierte.

Al sinds 2008 realiseert het Kunstgrascentrum de mooiste kunstgrasvoorzieningen in West-Vlaanderen. Je mag er zeker van zijn dat we over de nodige kennis en ervaring beschikking om iedere fase van de installatie – van het ontwerp over de grondwerkzaamheden tot de plaatsing en afwerking – tot een goed einde te brengen.

Voor welke toepassing wil je kunstgras gebruiken?

EIGEN PLAATSINGSDIENST

Mensen zijn snel overtuigd dat ze hun vloer beter kunnen laten plaatsen door een vakman. Voor kunstgras zou eigenlijk hetzelfde principe moeten gelden, maar dat is vaak niet het geval. In de meeste gevallen is het verstandig om een specialist in te schakelen, ook als het over de plaatsing van je kunstgras gaat. Zoniet dreigen heel wat problemen later de kop op te steken. De kosten om kunstgras te plaatsen door ons vormen overigens maar een klein deel van de totale kosten. We kunnen je garanderen dat je bij latere herstellingen aan je grasmat veel dieper in de buidel zal moeten tasten dan als wij het kunstgras leggen.

Het Kunstgrascentrum kan de volledige installatie, inclusief de grondwerken, uit handen nemen. Daarbij houden we uiteraard zorgvuldig rekening met al je wensen en verwachtingen. We zorgen voor een duurzame kunstgrasinstallatie die past bij de beoogde toepassing van de grasmat.

Maak hieronder een keuze:

PRIJS KUNSTGRAS PLAATSING

Hoeveel een kunstgrasgazon zoal kost hangt af van heel wat factoren. De belangrijkste elementen bij de kostenbepaling zijn de oppervlakte van je tuin en de soort die je wilt kopen. De prijzen die je vindt op onze website zijn uitgerekend per vierkante meter, exclusief installatiekosten.

Wil je weten hoeveel het kost om je project te realiseren? Via deze link kunnen we een op maat gemaakte richtofferte voor je opmaken.

ONDERGROND KUNSTGRAS

Eén van de belangrijkste onderdelen tijdens de plaatsing van kunstgras is de ondergrond. De fundering onder het kunstgras heeft een grote invloed op hoe de grasmat eruit zal zien en hoe je het kunstgras kunt gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon. Wij stemmen de ondergrond vervolgens af op je verwachtingen.

Er bestaan grofweg drie ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen. Hieronder leggen we je uit wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Voor deze ondergrond maakt men gebruik van wat cement om een basis van grof zand te binden. Wanneer de ondergrond de juiste samenstelling heeft, ontstaat er een stevige, egale fundering waar het water nog steeds kan doorsijpelen. Een dergelijke gebonden ondergrond noemt men ook wel stabilisé of chape. Bij het Kunstgrascentrum hebben we veel ervaring met gebonden ondergronden. Het grote verschil met de ongebonden ondergrond is dat een gazon op stabilisé altijd perfect egaal blijft.

Stabiele bufferende drainerende ondergrond kunstgras

KANTOPSLUITING KUNSTGRAS

Een niet te onderschatten onderdeel van een kunstgrasinstallatie is de kantopsluiting. Dat zorgt er onder andere voor dat het kunstgras op zijn plek blijft liggen en beschermt het gazon en de ondergrond ook tegen aarde en wortels van planten en bomen uit de omringende borders.

Er zijn verschillende materialen waarmee je een kantopsluiting kan maken. Een terras kan bijvoorbeeld dienen als kantopsluiting en op de plekken waar het grasveld grenst aan borders kunnen boordstenen van natuursteen of beton geplaatst worden. Andere veelgebruikte materialen voor een kantopsluiting zijn ecolatten, cortenstaal en rvs-strips.

Bij een kantopsluiting moet je ervoor zorgen dat de ondergrond van het gazon twee of drie centimeter (afhankelijk van de lengte van het gras) lager ligt dan de kantopsluiting. Op die manier steken de kunstgrasvezels net iets boven de kantopsluiting uit.

LEGPLAN KUNSTGRAS

Een goede opstelling van je legplan is belangrijk om te voorkomen dat je tijdens de plaatsing van het kunstgras tegen onverwachte problemen aanloopt. Bij het Kunstgrascentrum komen we altijd bij je langs om de opmeting te verrichten en vervolgens een legplan op te stellen. Zo weten we precies hoe het gras zal liggen en hoeveel naadverbindingen er nodig zijn.

Daardoor kunnen we zo efficiënt mogelijk werken en het snijverlies significant beperken. Wanneer we het legplan opstellen, houden we ook rekening met de overheersende kijkrichtingen (de plekken van waaruit het gazon het meeste bekeken wordt) en de stand van de zon ten opzichte van de tuin. Hoe het zonlicht in de tuin schijnt, heeft een grote invloed op het uiterlijk van de grasmat.

Wil je het kunstgras zelf leggen of koop je als hovenier of tuinarchitect kunstgras bij het Kunstgrascentrum? Ook dan kunnen we een legplan voor je opstellen.

ZELF KUNSTGRAS LEGGEN

Ben je een handige doe-het-zelver en heb je ervaring met vergelijkbare klussen? Dan kan je ervoor kiezen het kunstgras zelf aan te leggen. In dat geval helpen we je graag nog verder met enkele handige tips en advies.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

In de onderstaande video kan je een goed beeld krijgen welk werk kunstgras allemaal met zich meebrengt. Uiteraard zal ook duidelijk worden dat Royal Grass® kunstgras enkele nuttige voordelen met zich meebrengt.

Benieuwd? Klik op de video!