HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

OVER ONS

Het KUNSTGRASCENTRUM by THE JOLLY ARK is een dynamisch en innovatief bedrijf met een focus op duurzaamheid en kwaliteit. Wij zijn gespecialiseerd in de plaatsing en verkoop van natuurlijk ogend kunstgras binnen West- en Oost-Vlaanderen. Als de klant dat wenst, kunnen wij ook de voorbereidende grondwerken voor onze rekening nemen.

Al sinds 2008 wordt onze deskundigheid gesmaakt door zowel particuliere als professionele klanten. Elke keer opnieuw streven wij naar een maximale tevredenheid van onze klanten. Daarom werken we ook alleen met de meest kwalitatieve materialen.

Wij beschikken over verschillende servicepunten en kijktuinen. Ons hoofdkantoor en -magazijn is gelegen in Torhout, onze andere kantoren met magazijn kan je terugvinden in Oostende en Eke. Daarnaast beschikken wij ook nog over een kijktuin in Middelkerke en Lauwe.

Na 20 jaar te hebben gewerkt in een kantoor, voelde Johan Kemel de ‘buitenkriebels’ en stampte hij zijn eigen vloerbedrijf uit de grond. Een goede vriend, met reeds 30 jaar bouwervaring op zak, komt meteen voor hem werken.

Johans motto vanaf de eerste dag was: we willen al onze klanten een product en service van de beste kwaliteit leveren. Zodanig dat hij z’n klanten jaren later nog steeds recht in de ogen kan kijken.

De eerste stappen richting het kunstgras worden gezet. Na grondig marktonderzoek en een minder succesvol debuut met een ander kunstgrasmerk werden er meteen belangrijke lessen getrokken. De doorbraak komt er, het KUNSTGRASCENTRUM ontstaat en er wordt een samenwerking met de leverancier Royal Grass® opgestart.

Kunstgras zelf kent in deze periode ook een doorbraak, meer bepaald als waterdoorlaatbaar alternatief voor volledig verharde tuinen en als oplossing bij gazon problemen zoals: te droog, te zompig, emelten, engerlingen, rode mieren, minder mobiel zijn, intensief gebruik, tijds- en personeelstekorten.

Er worden specifieke investeringen gedaan, zoals o.a. een nieuwe snijmachine. Deze investeringen leiden op hun beurt tot nog grotere efficiëntie, output en groei. Ook de online présence komt stilaan op gang.

Het wordt iets te veel en de zoektocht naar versterking gaat van start. Johan maakt kennis met de zeer deskundige en gedreven Olivier. In 2017, op een erg belangrijk punt in de groei van het bedrijf, vervoegt Olivier het team en wordt aangesteld als medevennoot.

Olivier’s specialisatie in daken leidt tot een grotere differentiatie van projecten. Ook waterhuishouding wordt meer en meer een hot topic bij gezinnen en bedrijven.

The Jolly Ark is born! 

In onze nieuwe belevingstuin te Torhout willen we niet alleen aantonen hoe mooi een kunstgrastuin kan zijn, maar ook welke duurzame oplossingen we kunnen bieden zoals: meer bruikbare ruimte creëren, wateropslag en -besparing, betaalbaar en haalbaar onderhoud en zorgen voor biodiversiteit waar en vroeger geen was.

ZAAKVOERDER

JOHAN

Johan is de gedreven bezieler achter het Kunstgrascentrum en The Jolly Ark. Die passie die hij steeds heeft gevoeld voor duurzaamheid, heeft hij naar de praktijk kunnen omzetten. Hij transformeerde zijn kleinschalinge plaatsingsbedrijf tot een alsmaar groeiende nichebusiness, zonder de kern uit het oog te verliezen: lange termijnrelaties met klant én natuur.

ZAAKVOERDER

OLIVIER

Olivier kwam het team gaandeweg vervoegen en werd meteen een stuwende kracht in de bedrijfsvoering. Zijn kennis, inzicht en snelheid van uitvoering maakten op andere domeinen ruimte vrij, waardoor het bedrijf op natuurlijke wijze kon uitbreiden. Dankzij zijn inventiviteit in combinatie met specialisatie in daken, ontstond een innovatieve belevingstuin op het dak van ons nieuw kantoor in Torhout.

ONS TEAM

Naast twee meewerkende zaakvoerders, wordt ons team ondersteund door gedreven medewerkers. Zij zijn stuk voor stuk meesters in hun vak, zowel voor het uitvoeren van de grondwerken als voor de plaatsing van het kunstgras zelf. Onze all-round kantoormedewerkers leiden de marketing, administratie, communicatie en verkoop in goede banen.

WAT JE KAN VERWACHTEN VAN ONS

Bij het KUNSTGRASCENTRUM doen we er iedere dag alles aan om de verwachtingen van onze klanten keer op keer in te lossen én te overtreffen. Vanaf de allereerste ontmoeting zetten we ons beste beentje voor om je zo goed mogelijk te informeren en om een oplossing te vinden voor jouw tuin. Samen zorgen we ervoor dat het resultaat perfect aansluit op al je wensen en verwachtingen.

client reviews

WAT ONZE KLANTEN DENKEN

Het KUNSTGRASCENTRUM is voortdurend bezig met z’n service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!’.

ONS KUNSTGRAS

Wij doen we er alles aan om je de beste kwaliteit en de beste service te garanderen. De tuinen waar we gewerkt hebben, zijn daar het levende bewijs van. We maken uitsluitend gebruik van de beste producten en materialen, waaronder Royal Grass®. Die grassoort is speciaal ontworpen voor toepassingen in leef- en speelomgevingen. Het is 100% veilig (getest door onafhankelijke instanties) en een ideale oplossing voor sport- en spelomgevingen, zoals scholen en kinderdagverblijven. Royal Grass® produceert op een milieuvriendelijke manier en alle kunstgrassen zijn volledig recycleerbaar.

Onze producten hebben een jarenlange levensduur en Royal Grass® geeft 15 jaar garantie via een officieel garantiecertificaat.

Nieuwe technologieën

ONZE KIJKTUINEN

Ben je van plan om kunstgras aan te leggen in je tuin, maar ben je nog niet helemaal zeker welk grasmerk en -soort je moet kiezen? Ga er niet van uit dat alles zomaar hetzelfde is. Om de juiste beslissing te maken voor jouw kunstgrasproject breng je best een bezoek aan een kijktuin. Daar kan je niet alleen meer dan voldoende informatie krijgen over onze verschillende soorten, maar het ook zelf zien en voelen.

Het KUNSTGRASCENTRUM beschikt over vijf verschillende kijktuinen in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In onze showtuinen hebben we alle modellen aangelegd in een realistische omgeving, met beplanting en bestrating. Zo krijg je meteen een uitstekend beeld van hoe het kunstgras er in jouw tuin kan uitzien. Onze experts zullen je maar al te graag een rondleiding met bijhorende uitleg geven.

Vergeet vooral het belangrijkste niet: kies wat je zelf mooi vindt, want het is tenslotte jouw tuin waar je dagelijks van wilt genieten!

TORHOUT

Belevingstuin,
kantoor en 
magazijn

EKE

Kijktuin,
kantoor en 
magazijn

OOSTENDE

Kijktuin,
kantoor en magazijn

LAUWE

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

MIDDELKERKE

Kijktuin
enkel op afspraak

HET KUNSTGRASCENTRUM IN EEN NOTENDOP

 • Actief sinds 2008
 • Vijf kijktuinen in West- en Oost-Vlaanderen
 • Tal van referenties bij jou in de buurt
 • Deskundig team met oog voor detail en afwerking
 • Vakman in stabiele waterdoorlaatbare ondergronden
 • Twee gedreven zaakvoerders met lange termijn visie
 • Projecten coördineren van begin tot eind
 • Expert in het creëren van extra leefruimte op het dak
 • Specialist in tuinaanleg dankzij samenwerkingen met hoveniers
 • Mogelijkheid tot afhaling of levering
 • Mooi, duurzaam en veilig kunstgras
 • Gedetailleerde offerte opmaak na richtprijs
 • Factuur = offerte (geen voorschot)
 • 15 jaar garantie op ons kunstgras
 • 10 jaar garantie op de uitgevoerde werken
 • Recyclage- en garantiecertificaat na factuur
 • Gratis onderhoudsborstel en -tips bij oplevering
 • Correct verloonde werknemers volgens PC 124 en PC 200