HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

IS KUNSTGRAS GESCHIKT VOOR HUISDIEREN ALS HONDEN EN KATTEN?

Veel baasjes vragen zich af of kunstgras en huisdieren wel een goede combinatie zijn. Wij kunnen je alvast geruststellen, want kunstgras is juist uiterst geschikt voor huisdieren. Honden en katten vinden een kunstgazon erg fijn om op te spelen. 

Op deze pagina geven we je graag wat meer uitleg over de combinatie kunstgras en huisdieren.

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Echt gras is doorgaans niet sterk genoeg om huisdieren op te laten spelen. Door de spelende honden ontstaan er bijvoorbeeld al gauw slijtageplekken. Bovendien wordt echt gras heel snel modderig bij regen en veel honden hebben de neiging om dan net lekker door de modder te rollen.

Met Royal Grass®-kunstgras is geen van bovengenoemde frustraties nog een probleem. Wat de voordelen van de combinatie kunstgras en huisdieren precies zijn, dat kom je hieronder te weten.

VOORDELEN KUNSTGRAS EN HONDEN

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom Royal Grass®-kunstgras uiterst geschikt is in combinatie met honden. Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Geen last meer van slijtageplekken;
  • Geen modderpoel meer bij nat weer;
  • Geen verkleuring meer door urine;
  • Gedaan met putten graven;
  • Het hele jaar door bespeelbaar;
  • 100% veilig voor mens en dier;
  • Ideale plaats om te liggen;
  • etc.

WELKE SOORT IS HET BESTE VOOR MIJN HUISDIER?

Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Al onze kunstgrassen zijn helemaal veilig voor je huisdier. Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met hoe stevig het gras voor je huisdier moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een hond die heel actief is, dan kies je beter voor een soort dat daar goed tegen bestand is.

Deze grassoorten zijn heel populair bij onze klanten:

STEVIG EN SLIJTVAST

Natuurgras kan snel slijtageplekken vertonen, zeker als er honden of katten op spelen. Door het gedraaf op het gazon raken graszoden los en ontstaan er kale plekken. Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last, want het is sterk en slijtvast.

Veel honden hebben een onbedwingbare neiging om putten te graven in de tuin. Doordat je hond geen aarde ruikt onder het kunstgras, zal hij die neiging veel minder hebben. 

HONDEN- EN KATTENURINE? GEEN PROBLEEM!

Door de hoge zuurtegraad kan honden- en kattenurine schade veroorzaken aan een natuurgazon. Zo ontstaan er gele of bruine ‘brandplekken’ en het gras kan zichtzelf niet meer herstellen. Hierdoor zul je opnieuw moeten zaaien en bemesten. 

Gelukkig veroorzaakt urine van honden en katten geen schade aan kunstgras. Wel is het uit hygiënisch oogpunt aan te raden om de plek even na te spoelen met water. Zelfs ontlasting is makkelijk op te ruimen en ook daarbij kan je de plek best spoelen met water. 

Als je je hond voldoende uitlaat, zal je geen last krijgen van vervelende geurtjes in de tuin. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan je het kunstgras spoelen met water en azijn. Als dat niet helpt, dan bestaan er ook nog biologische middelen tegen geuroverlast. 

ONDERGROND KUNSTGRAS

De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Het is daarom cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die daarbovenop ook nog eens past bij de beoogde toepassing van het grasveld.

Als je huisdieren hebt is het bijvoorbeeld extra belangrijk dat de ondergrond stevig is en een goed drainerende werking heeft. Stel dat de bodem niet waterdoorlatend genoeg is, dan kan de urine van je huisdier niet wegzakken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing.

PLAATSING KUNSTGRAS

Bij de plaatsing van het kunstgras komt meer kijken dan je misschien zou verwachten, helemaal als je huisdieren hebt. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunt gebruiken zoals je van plan bent, is het vaak verstandig om de installatie over te laten aan een vakman. Wij weten gelukkig precies aan wat voor eisen de installatie moet voldoen.

Zo maken we altijd een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichting en de inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken van het gras optimaal tot hun recht komen.

Bij de bevestiging van het gras zorgen we ervoor dat de huisdieren geen mogelijkheid hebben om het gras los te kunnen trekken. Op die manier weet je zeker dat het kunstgras jarenlang mooi blijft en je huisdieren er probleemloos op kunt laten spelen.

INZANDEN KUNSTGRAS

Er bestaat veel onduidelijkheid over het gebruik van instrooizand, zo krijgen we vaak vragen als: Is het noodzakelijk? Is het schadelijk voor huisdieren? Daar kunnen wij je meteen een antwoord op geven, want ons instrooizand is niet gevaarlijk voor huisdieren en we raden het gebruik van een laagje invulzand altijd aan

Het invulzand verzwaart de grasmat, waardoor ze stabieler zal liggen. Bovendien beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat. Het instrooizand heeft verder een verkoelende werking voor de pootjes van je huisdier. 

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Het onderhoud van echt gras in de tuin kost niet alleen een hoop tijd, het is ook zwaar werk. Als je ook nog eens huisdieren hebt, neemt de dagelijkse onderhoudslast nog eens toe. Met kunstgras ben je in één keer verlost van vervelende klusjes als grasmaaien, bemesten, sproeien, verticuteren, etc. Let wel: kunstgras is niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm.

Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een kunstgrastuin met huisdieren:

Verwijder steeds de uitwerpselen van je hond of ander huisdier.

Bij een ongelukje kan je de restanten afvegen met een vochtig doekje en daarna naspoelen met water. 

Verzamel de losse haren bij vochtig weer met een vloertrekker.

Spoel het kunstgras grondig af bij geurhinder door urine. Dit komt voornamelijk voor tijdens lange droge periodes of in een kleine tuin waar de hond regelmatig plast. 

Hulpmiddelen bij vieze geurtjes:

1. AZIJN
Besproeien met een mengeling van 1/5de witte azijn en 4/5de lauw water is hiervoor het beste huishoudmiddel. Laat het een nachtje intrekken en spoel het de volgende dag af met water. 

2. BIOLOGISCHE SCHOONMAAKMIDDELEN
Een voorbeeld hiervan is Capturine Pets Bio Cleaning. Dat zorgt ervoor dat onaangename geurtjes snel verdwijnen. Het is bovendien niet schadelijk voor jou, je huisdier of het milieu. 

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

BEZOEK ONZE KIJKTUINEN

Het is uiteraard moeilijk om kunstgras te kopen op basis van een staaltje dat je online eens hebt gezien. Kunstgras kopen is ook een langetermijninvestering, daarom heb je wel wat meer nodig om een weloverwogen keuze te maken. Gelukkig beschikken wij over meerdere kijktuinen waar je onze verschillende soorten kan bekijken. 

In onze kijktuinen hebben we alle modellen aangelegd in een realistische omgeving, met beplanting en bestrating. Zo krijg je meteen een uitstekend beeld van hoe het kunstgras er bij jou zal uitzien. Onze experts zullen je maar al te graag een rondleiding geven.

TORHOUT

Belevingstuin, kantoor
& magazijn

OOSTENDE

Kijktuin, kantoor
& magazijn

LAUWE

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

MIDDELKERKE

Kijktuin
enkel op afspraak

Wist je dat ook je hond of andere huisdieren welkom zijn in onze kijktuinen?

Ze mogen zelfs de verschillende kunstgrassen eens uittesten! Zo kunnen ze jou helpen bij het kiezen van de geschikte grassoort.

FAQ

Niet alleen honden, maar ook katten en konijnen snuffelen graag in het rond en happen in alles. Daarom is het van groot belang dat je gazon veilig is. Wij kunnen je dan ook verzekeren dat Royal Grass® kunstgras 100% veilig is mens en dier

Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN71-3. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten en je huisdieren dus zonder problemen aan het kunstgras kunnen snuffelen of likken. 

Wij kunnen je alvast geruststellen, want kunstgras is helemaal niet gevaarlijk voor honden. Integendeel, het is juist uiterst geschikt. Honden, katten en andere huisdieren vinden een kunstgazon doorgaans erg fijn om op te spelen. 

Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met hoe stevig het gras voor je huisdier moet zijn. Heb je bijvoorbeeld een hond die heel erg actief is, dan kies je beter voor een soort die dat intensievere gebruik aan kan. 

Met Royal Grass® kunstgras kies je altijd voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Je zal al snel merken dat je hond kunstgras heerlijk vindt om op te rollebollen en te spelen.

Dat je hond, kat of ander huisdier op je gazon zijn behoefte zal doen is moeilijk te voorkomen. Het goede nieuws is wel dat je jezelf geen zorgen hoeft te maken, want het kunstgras zal hierdoor niet verkleuren of beschadigd raken. Vanuit hygiënisch oogpunt kunnen we je wel aanraden om het plasje goed weg te spoelen.

Bij geurhinder door urine spoel je het kunstgras best eens grondig af met water. Mocht de geur niet verdwijnen, dan kan je altijd wat schoonmaakazijn aan het water toevoegen.