HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

SAMENWERKING MET AANNEMERS

Ben je net zoals ons resultaatgericht en gefocust op klanttevredenheid? Dan werken we graag met je samen!

Op deze pagina geven we je alvast graag wat meer uitleg. 

WAAROM KIEZEN VOOR HET KUNSTGRASCENTRUM

Het KUNSTGRASCENTRUM levert als officieel servicepunt van Royal Grass® kwaliteitskunstgras aan tuinaannemers en andere professionals in de regio.

We werken zeer graag samen met aannemers. Al onze partners kunnen dan ook rekenen op een betrouwbare partner die snel terugkoppelt en altijd advies kan geven. Daarnaast komen we graag langs voor een gedetailleerde offerte met legplan en bieden we ook ondersteuning, bijvoorbeeld bij de grondwerken en/of zelfplaatsing

WIE ZIJN ONZE PROFESSIONELE KLANTEN

Dat zijn voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven waar de klant centraal staat. In deze organisaties werkt de zaakvoerder zelf vaak mee of leidt hij of zij alles in goede banen.

Wij kennen drie manieren van samenwerken:

Je laat het kunstgras plaatsen

VOLLEDIGE ONTZORGING

Het KUNSTGRASCENTRUM verzorgt zowel de grondwerken als de plaatsing. De ondergrond en plaatsing vallen daardoor ook onder onze garantie.

Vooral tuinaannemers die gespecialiseerd zijn in de aanplanting en het onderhoud van tuinen maken hier gebruik van.

Kunstgras-leren plaatsen

GEDEELTELIJKE UITWERKING

Als aannemer voer je de grondwerken zelf uit, maar laat je de plaatsing over aan het KUNSTGRASCENTRUM . Zo weet je zeker dat de plaatsing perfect zal zijn.

Vooral aannemers die gespecialiseerd zijn in de aanleg van verhardingen en totaalprojecten maken hier gebruik van.

Zelf kunstgras plaatsen

ALLES ZELF UITVOEREN

De aannemer realiseert het hele project zelf. Zij hebben al de nodige investeringen aan materiaal zelf gedaan en hebben boordevol ervaring met de plaatsing van kunstgras.

Vooral tuinaannemers die bekoord zijn door de uitstraling van het Royal Grass®-kunstgras.

Interesse om met ons samen te werken? Neem dan zeker contact met ons op!

WAAROM KIEZEN VOOR ROYAL GRASS®

V-Shape

Leg je een grasspriet onder de microscoop, dan zie je dat deze een V-vorm heeft. Royal Grass® is het enige kunstgras met diezelfde gepatenteerde V-vorm. Dit, in combinatie met de verstevigde ruggengraat, zorgt ervoor dat de grasspriet mooi rechtop blijft staan.

MiNT Technologie

Micro Nerve Technologie

Echt gras heeft een matte, natuurlijke glans over zich. Deze hebben wij zo goed mogelijk nagebootst. De Micro Nerve Technology (MiNT®) zorgt ervoor dat ons gras qua glans nauwelijks van echt gras is te onderscheiden.

Ready technologie

Realistic Directional Yarn

Echt gras is wispelturig: ieder sprietje staat anders. Met Realistic Directional Yarn (ReaDY®) hebben wij ons kunstgras ook die natuurlijke wispelturigheid kunnen geven. ReaDY® technologie brengt kunstgras tot leven.

Multi-shape

Een combinatie van de vertrouwde ReaDY® vezel met rechte, fijne vezels. Deze combinatie van verschillende breedtes en structuur maakt de grassen met deze technologie zeer natuurlijk en zacht.

SMART technologie

SMART

De SMART vezels hebben een golvend profiel en zacht, matterende, micronerven. Hierdoor hebben deze natuurlijk ogende vezels een prachtig uiterlijk en tegelijkertijd zijn ze zeer stevig en veerkrachtig.

SunTec

SunTEC

Met SunTEC als nieuwste ontwikkelijk is Royal Grass® nu leverbaar met zongebruinde grassprieten. Natuurlijk zijn niet alle sprieten bruin, maar slechts één enkele spriet per graspol. Daarmee heeft het gras een natuurlijke nazomerse uitstraling waarbij het gras net niet perfect is en juist daarom perfect in de zomerse tuin past.

REBel

REBel

REBel is een combinatie van de dubbele ecobacking, waar Royal Grass® al sinds 2011 mee werkt, voorzien van een extra stabilisatieraster en een transparante coating. Deze backing installeert makkelijker en is door de unieke samenstelling beter te recycleren. Met de doorontwikkeling van de groene ecobacking naar REBel zet Royal Grass® de nieuwe standaard.

Royal Grass® kunstgras is getest volgens de EN71-3 norm. Deze Europese norm geldt als één van de strengste normen op het gebied van veiligheid en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor kinderspeelgoed. Al onze producten hebben deze test doorstaan. Als één ding daarmee als een paal boven water staat, is dat al onze producten gegarandeerd veilig zijn.

Groene energie

De fabriek van Royal Grass® is uitgerust met zonnepanelen. Niet voor niets is onze fabriek ISO 9001 en 14001 gecertificeerd. Dit betekent dat ze aan de strengste Europese milieu- en kwaliteitseisen voldoen.

Grondstoffen

Royal Grass® werkt alleen met de meest hoogwaardige en veilige grondstoffen. Dat doen ze om de allerbeste kwaliteit te garanderen zodat het gras heel lang meegaat. Hoe langer het gras meegaat, hoe duurzamer het is. Bovendien kunnen ze met deze kwaliteit het gras goed recyclen. Zo creëren zij de beste duurzame groene producten voor nu… en voor later.

Zodra je Royal Grass® kunstgras vervangt, nemen zij het in om te laten recyclen. Ook snijafval – het kunstgras dat overblijft bij het leggen – verdwijnt niet op de afvalberg. Tot nu toe is Royal Grass® de enige aanbieder van kunstgras met dit programma. Al hopen we dat anderen snel volgen, want dat zijn we verplicht aan de wereld en de toekomst, vinden wij.

Het recyclen van Royal Grass® kunstgras zit overigens in de prijs inbegrepen. Het enige wat je hoeft te doen is bij jouw dealer, zoals het KUNSTGRASCENTRUM, aangeven dat je het gras wilt laten recyclen zodra je nieuw Royal Grass® kunstgras bestelt.

Bij aankoop van Royal Grass® kunstgras ontvang je meteen een fabrieksgarantie van 15 jaar. Dat betekent dat alle gebreken die gelinkt kunnen worden aan de fabricage van het product onder deze garantie vallen. Het gaat hierbij om een trapsgewijs aflopend systeem. Omdat Royal Grass® al meer dan 15 jaar bestaat, heeft het ook daadwerkelijk de praktijkervaring die deze termijn onderbouwt.

Uiteraard is elk gebruik van een product zichtbaar, dat is niet anders bij kunstgras. De staat waarin het kunstgras zich na verloop van tijd verkeert, is onder andere afhankelijk van de intensiteit waarmee je het gebruikt. Daarom is het moeilijk om algemeen te voorspellen hoe de grasmat er jaren na installatie uit zal zien. Vraag daarom op voorhand even ons advies, zo kunnen we je altijd helpen met de juiste productkeuze. Daarnaast kunnen we door onze jarenlange ervaring ook zorgen voor de best mogelijke plaatsing van de grasmat.

Tuinplan kunstgras

MAAK EEN SCHETS OF PLAN

In de eerste fase is het belangrijk om na te denken over de inrichting van de tuin en zet de ideeën op papier. Dit kan in een schets of in een concreet plan.

Op die manier kunnen wij niet alleen een correcte prijsofferte maken, maar je ook de juiste tips en advies op maat geven.

VOORBEREIDENDE WERKEN

Voor het kunstgras geplaatst kan worden, moeten er eerst voorbereidende werken worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het afgraven van de tuin en de plaatsing van een stabiele, waterdoorlaatbare ondergrond. Zodra dat achter de rug is, ben je alweer een stap dichter bij de realisatie van de droomtuin die je klant voor ogen heeft.

Welke onderlaag geschikt is voor het kunstgras hangt voor een groot deel af van je situatie. Blijft er geen water staan bij hevige regen, dan is een stabiele, duurzame, drukverdelende en vooral goed drainerende onderlaag van 8 cm meer dan voldoende. Bij een slecht doorlatende grond is het daarentegen het beste om nog een extra onderlaag aan te leggen. In het slechtste geval laat je beter nog wat drainagebuizen plaatsen.

LATEN PLAATSEN OF TOCH BETER ZELF DOEN?

Veel firma’s die kunstgras doorverkopen, doen alsof de plaatsing van kunstgras een makkie is – een ernstige misvatting. Daarom doe je er als aannemer goed aan om je te specialiseren in de aanleg van kunstgras of om een samenwerking aan te gaan met een gespecialiseerd bedrijf als het KUNSTGRASCENTRUM. Want geef toe: er is toch niets zo erg als kunstgras dat niet de professionele plaatsing krijgt die het verdient? Een gebrekkige plaatsing kan je klant immers voor dure problemen zorgen.

Heb je zelf geen ervaring met (de plaatsing van) kunstgras, dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. We sommen er hier enkele op.

 • Grondwerken moeten correct uitgevoerd worden;
 • Oog voor detail bij het inwerken van putdeksels, afboording, droogmolen, bomen, etc.;
 • De juiste legrichting hanteren;
 • Gebruik van gereedschappen zoals een borstelmachine, strooikar, messen, etc.;
 • Soort lijm voor naadverbinding;
 • Bevestiging tegen opwaaien;
 • Al dan niet inzanden.
 • Het gaat om een eenvoudig stuk;
 • Er zijn geen naadverbindingen nodig;
 • Niet veel materialen of vakkennis vereist;
 • Om de kosten te drukken;
 • Je hebt onvoldoende ervaring;
 • Je wilt het zo goed mogelijk leren;
 • Je hebt er de tijd voor.
 • Je hebt géén tijd;
 • Het is de eerste keer;
 • Moeilijkheidsgraad van de tuin;
 • 15 jaar garantie op plaatsing;
 • Je beschikt niet over de benodigde gereedschappen.

BELANGRIJK:
De plaatsingskosten vormen slechts een klein percentage van het totale kostenplaatje. Als je toch ergens op wilt besparen, dan kan je de grondwerken volledig of gedeeltelijk zelf uitvoeren in samenwerking met je klant of het KUNSTGRASCENTRUM. Hierbij geldt weer dezelfde tip: stel een goed stappenplan op, want het uitvoeren van onnodige of verkeerde werken is snel gebeurd.

Tips of advies nodig? Onze deur staat altijd open!

 • Het mooiste en meest natuurgetrouwe kunstgras op de markt;
 • Betrouwbare partner;
 • Verschillende kijktuinen waar jouw klant het kunstgras kan bezichtigen;
 • Verschillende referenties bij jou in de buurt;
 • Vrijblijvend locatiebezoek voor een gedetailleerde offerte;
 • Mogelijkheid tot afhaling in ons atelier in Oostende of Torhout
 • Mogelijkheid tot levering op gewenste locatie en tijdstip;
 • Professioneel plaatsingsteam;
 • Eigen grondwerkersteam (kan ook in samenwerking);
 • Gratis opleiding bij een project of in één van onze vestigingen;
 • Eerlijke aannemersprijzen;
 • Blijvende service na verkoop;
 • Onderhoudstips.

HOE ERVAREN PROFESSIONALS ONS?

Het Kunstgrascentrum is voortdurend bezig met z’n service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

Klanten Vertellen Review Kunstgrascentrum

Of bekijk onderstaande video om te horen wat onze professionele klanten van ons, de samenwerking en het kunstgras denken. 

KOM ONS KUNSTGRAS BELEVEN

Je klant kunstgras laten kiezen uit een map met stalen kan zorgen voor flink wat teleurstelling. Het kunstgras oogt op een staal vaak namelijk heel anders dan wanneer het over een groter oppervlak en in de buitenlucht is aangelegd. Om de juiste keuze te maken, raden we aan om elke klant een bezoek te laten brengen aan één van onze vier kijktuinen.

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak