HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

SAMENWERKING MET AANNEMERS

Ben je net zoals ons resultaatgericht en gefocust op klanttevredenheid? Dan werken we graag met je samen!

Het KUNSTGRASCENTRUM levert als officieel servicepunt van Royal Grass® kwaliteitskunstgras aan tuinaannemers en andere professionals in de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. Onze kijktuinen met kantoor en magazijn kan je terugvinden in Torhout, Oostende en Eke.

Het vertrouwen tussen ons als servicepunt en jou als professional is cruciaal. We kunnen je verzekeren dat je bij ons kunt rekenen op een betrouwbare partner, die snel terugkoppelt en klaarstaat om advies te geven.

Op deze pagina geven geven we je alvast graag wat meer uitleg.

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN

 • Het beste kunstgras op de markt: Royal Grass®
 • Snelle service: vandaag bestellen = morgen afhalen
 • Al het nodige materiaal onder één dak: van kunstgras tot lijmband, zand, accessoires, etc.
 • Advies op maat: over de materialen, onderbouw, plaatsing, etc.
 • Academy met installatie training om certified installer te worden
 • Ondersteuning en ontzorging: werfbezoek, opmaak legplan, berekening materialen, eigen installatie service, etc. 
 • Kwaliteit gegarandeerd: verschillende kijktuinen en referenties bij jou in de buurt ter beschikking
 • Betrouwbare en eerlijke partner, ook na verkoop
client reviews

WAT ONZE PROFESSIONELE KLANTEN DENKEN

Het KUNSTGRASCENTRUM is voortdurend bezig met z’n service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!’. 

3 MANIEREN VAN SAMENWERKEN

01

1. VOLLEDIGE ONTZORGING

Het KUNSTGRASCENTRUM verzorgt zowel de grondwerken als de plaatsing. De ondergrond en plaatsing vallen daardoor ook onder onze garantie.

Vooral tuinaannemers die gespecialiseerd zijn in de aanplanting en het onderhoud van tuinen maken hier gebruik van.

02

2. GEDEELTELIJKE UITWERKING

Als aannemer voer je de grondwerken zelf uit, maar laat je de plaatsing aan ons over. Zo weet je zeker dat de plaatsing perfect zal zijn.

Vooral aannemers die gespecialiseerd zijn in de aanleg van verhardingen en totaalprojecten maken hier gebruik van.

03

3. ALLES ZELF UITVOEREN

De aannemer realiseert het gehele project zelf. Zij hebben al de nodige investeringen aan materiaal gedaan en hebben voldoende ervaring met kunstgras te plaatsen.

Vooral tuinaannemers die bekoord zijn door de uitstraling van het Royal Grass®-kunstgras.

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

WAAROM KIEZEN VOOR ROYAL GRASS®

MEEST INNOVATIEVE TECHNIEKEN

Ready

Realistic Directional Yarn

Echt gras is wispelturig: ieder sprietje staat anders. Met Realistic Directional Yarn (ReaDY®) hebben wij ons kunstgras ook die natuurlijke wispelturigheid kunnen geven. ReaDY® technologie brengt kunstgras tot leven.

Micro Nerve Technologie

Echt gras heeft een matte, natuurlijke glans. Dat hebben we zo goed mogelijk nagebootst door de Micro Nerve Technology (MiNT®) zorgt ervoor dat ons gras nauwelijks van echt gras is te onderscheiden.

SunTec

SunTEC

Met SunTEC als nieuwste ontwikkelijk is Royal Grass® nu leverbaar met zongebruinde grassprieten. Natuurlijk zijn niet alle sprieten bruin, maar slechts één enkele spriet per graspol. Daarmee heeft het gras een natuurlijke, nazomerse uitstraling waarbij het gras net niet perfect is en juist daarom perfect in de tuin past.

REBel

REBel is een combinatie van de dubbele ecobacking, waar Royal Grass® al sinds 2011 mee werkt, voorzien van een extra stabilisatieraster en een transparante coating. Deze backing installeert makkelijker en is door de unieke samenstelling beter te recycleren. Met de doorontwikkeling van de groene ecobacking naar REBel zet Royal Grass® de nieuwe standaard.

V-Shape

V-Shape

Als je een grasspriet onder een microscoop bekijkt, valt het op dat de spriet een V-vorm heeft. Royal Grass® is het enige kunstgras dat deze gepatenteerde vorm nabootst en, in combinatie met de versterkte ruggengraat van de grasspriet, zorgt voor een mooie rechtopstaande positie van het kunstgras.

Multishape

Multishape

Een combinatie van de vertrouwde ReaDY®-vezel met rechte, fijne vezels. Deze combinatie van verschillende breedtes en structuur maakt de grassen met de Multishape-technologie zeer natuurlijk en zacht.

HELEMAAL VEILIG VOOR MENS EN DIER

Royal Grass® staat voor kwaliteit en veiligheid. Onze kunstgrasproducten zijn getest volgens de strenge EN71-3 norm, die ook geldt voor kinderspeelgoed, en hebben deze test succesvol doorstaan. Dat betekent dat we gegarandeerd veilige en duurzame producten leveren, met een natuurlijk ogende uitstraling. Kies voor Royal Grass® kunstgras en geniet van een prachtig gazon dat niet alleen mooi, maar ook veilig is!

 

DUURZAAM GROEN

Zonnepanelen fabriek Royal Grass® kunstgras

1. Groene energie

De fabriek van Royal Grass® is uitgerust met zonnepanelen. Niet voor niets is hun fabriek ISO 9001 en ISO 14001 gecertificeerd. Dat betekent dat ze aan de strengste Europese milieu- en kwaliteitseisen voldoen.

2. Grondstoffen

Royal Grass® werkt alleen met de meest hoogwaardige en veilige grondstoffen. Dat doen ze om de allerbeste kwaliteit te garanderen zodat het gras heel lang meegaat. Hoe langer het gras meegaat, hoe duurzamer het is. Bovendien kunnen ze met deze kwaliteit het gras goed recycleren. Zo creëren zij de beste, duurzaamste producten.

15 JAAR GARANTIE

Bij aankoop van Royal Grass® kunstgras ontvang je meteen een fabrieksgarantie van 15 jaar. Dat betekent dat alle gebreken die gelinkt kunnen worden aan de fabricage van het product onder deze garantie vallen. Het gaat hierbij om een trapsgewijs aflopend systeem. Omdat Royal Grass® al meer dan 15 jaar bestaat, heeft het ook daadwerkelijk de praktijkervaring die deze termijn onderbouwt.

Uiteraard is elk gebruik van een product zichtbaar, dat is niet anders bij kunstgras. De staat waarin het kunstgras zich na verloop van tijd verkeert, is onder andere afhankelijk van de intensiteit waarmee je het gebruikt. Daarom is het moeilijk om algemeen te voorspellen hoe de grasmat er jaren na installatie zal uitzien. Vraag daarom op voorhand even ons advies, zo kunnen we je altijd helpen om het juiste product te kiezen. Daarnaast kunnen we door onze jarenlange ervaring ook zorgen voor de best mogelijke plaatsing van de grasmat.

TAKE BACK-PROGRAMMA

Zodra je Royal Grass® kunstgras vervangt, nemen zij het in om te laten recycleren. Ook snijafval – het kunstgras dat overblijft tijdens de plaatsing – verdwijnt niet op de afvalberg. Tot nu toe is Royal Grass® de enige aanbieder van kunstgras met dat programma.

Je Royal Grass®-kunstgras zit overigens in de prijs inbegrepen. Het enige wat je hoeft te doen is bij ons aangeven dat je je kunstgrasgazon wilt laten recyclen zodra je nieuw Royal Grass® kunstgras bestelt.

VOORBEREIDENDE WERKEN

Voor het kunstgras geplaatst kan worden, moeten er eerst voorbereidende werken worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het afgraven van de tuin en de plaatsing van een stabiele, waterdoorlaatbare ondergrond. Zodra dat achter de rug is, ben je alweer een stap dichter bij de realisatie van de droomtuin die je klant voor ogen heeft.

Welke onderlaag geschikt is voor het kunstgras hangt voor een groot deel af van je situatie. Blijft er geen water staan bij hevige regen, dan is een stabiele, duurzame, drukverdelende en vooral goed drainerende onderlaag van 8 cm meer dan voldoende. Bij een slecht doorlatende grond is het daarentegen het beste om nog een extra onderlaag aan te leggen. In het slechtste geval laat je beter nog wat drainagebuizen plaatsen.

LATEN PLAATSEN OF TOCH BETER ZELF DOEN?

Veel firma’s die kunstgras doorverkopen, doen alsof de plaatsing van kunstgras een makkie is. Uit ervaring kunnen we je zeggen: dat is het absoluut niet. Daarom doe je er als aannemer goed aan om je te specialiseren in de aanleg van kunstgras of om een samenwerking aan te gaan met een bedrijf dat gespecialiseerd is in kunstgras.  Een gebrekkige plaatsing kan je klant later immers voor dure problemen zorgen.

Heb je geen ervaring met (de plaatsing van) kunstgras, dan zijn er heel wat zaken waarmee je rekening moet houden. We sommen er hieronder enkele op.

 • Grondwerken moeten correct uitgevoerd worden
 • Oog voor detail bij het inwerken van putdeksels, afboording, droogmolen, bomen, etc.
 • De juiste legrichting hanteren
 • Gebruik van gereedschappen zoals een borstelmachine, strooikar, messen, etc.
 • Soort lijm voor naadverbinding
 • Bevestiging tegen opwaaien
 • Al dan niet inzanden
 • Het gaat om een eenvoudig stuk
 • Er zijn geen naadverbindingen nodig
 • Niet veel materialen of vakkennis vereist
 • Om de kosten te drukken
 • Je hebt onvoldoende ervaring
 • Je wilt het zo goed mogelijk leren;
 • Je hebt er de tijd voor
 • Je hebt geen tijd
 • Het is de eerste keer
 • Moeilijkheidsgraad van de tuin
 • 15 jaar garantie op plaatsing
 • Je beschikt niet over de benodigde gereedschappen

BELANGRIJK:
De plaatsingskosten vormen slechts een klein percentage van het totale kostenplaatje. Als je toch ergens op wilt besparen, dan kan je de grondwerken volledig of gedeeltelijk zelf uitvoeren in samenwerking met je klant of een kunstgrasbedrijf. Hierbij geldt weer dezelfde tip: stel een goed stappenplan op, want het uitvoeren van onnodige of verkeerde werken is snel gebeurd.

Tips of advies nodig? Onze deur staat altijd open!

 • Het mooiste en meest natuurgetrouwe kunstgras op de markt
 • Betrouwbare partner
 • Verschillende kijktuinen waar jouw klant het kunstgras kan bezichtigen
 • Verschillende referenties bij jou in de buurt
 • Vrijblijvend locatiebezoek voor een gedetailleerde offerte
 • Mogelijkheid tot afhaling in ons atelier in OostendeTorhout en binnenkort in de buurt van Gent
 • Mogelijkheid tot levering op gewenste locatie en tijdstip
 • Professioneel plaatsingsteam;
 • Eigen grondwerkersteam (kan ook in samenwerking)
 • Gratis opleiding bij een project of in één van onze vestigingen
 • Eerlijke aannemersprijzen
 • Blijvende service na verkoop
 • Onderhoudstips

Ontdek in onderstaande video wat de meerwaarde is van Royal Grass® kunstgras en het KUNSTGRASCENTRUM.

ONZE SERVICEPUNTEN EN KIJKTUINEN

Je klant kunstgras laten kiezen uit een map met stalen kan zorgen voor flink wat teleurstelling. Het kunstgras oogt op een staal vaak namelijk heel anders dan wanneer het over een groter oppervlak en in de buitenlucht is aangelegd. Om de juiste keuze te maken, raden we aan om elke klant een bezoek te laten brengen aan één van vijf onze kijktuinen.

Belevingstuin op het dak,
kantoor 
en magazijn

Kijktuin,
kantoor en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak