TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

SAMENWERKING MET TUINAANNEMERS

Ben je als tuinprofessional net als Kunstgrascentrum: resultaatgericht en gefocust op klanttevredenheid? Dan werken we graag met je samen. Kunstgrascentrum levert als officieel servicepunt van Royal Grass® kwaliteitskunstgras aan tuinaannemers en andere tuinprofessionals in de regio. Deze tuinspecialisten hebben één ding gemeen; een goede service en mooi ogend kunstgras heeft voor hen de hoogste prioriteit.

Kunstgrascentrum werkt altijd in vol vertrouwen en volledige openheid samen met de aannemers. Wij bezorgen onze partners een snel en eerlijk antwoord op al hun vragen, geven hen advies en tips waar nodig, komen graag langs voor een gedetailleerde offerte met legplan en bieden vergaande ondersteuning, bijvoorbeeld bij de grondwerken en/of zelfplaatsing. Deze vertrouwensband komt vooral de eindklant ten goede, want wij streven samen naar het mooiste resultaat.

WIE ZIJN ONZE PROFESSIONELE KLANTEN?

Dit zijn vooral kleine en middelgrote bedrijven waar de klant centraal staat. In deze bedrijven werkt de zaakvoerder vaak nog gepassioneerd mee of leidt die alles zelf in goede banen. Wij kennen 3 manieren van samenwerken:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ ONTZORGEN JE COMPLEET

Wij verzorgen de grondwerken en de plaatsing voor je. De ondergrond en plaatsing zullen onder onze garantie vallen. Voornamelijk tuinaannemers die zich gespecialiseerd hebben in de aanplanting en het onderhoud van de tuinen maken hier gebruik van.

Kunstgras-leren plaatsen
GEDEELTELIJK ZELF

Deze tuinaannemer voert de grondwerken zelf uit, maar laat de kunstgras plaatsing aan het team van Kunstgrascentrum over. Hiermee weet hij zeker dat de plaatsing perfect zal zijn. Dit zijn vaak de aannemers die gespecialiseerd zijn in de aanleg van verhardingen en totaalprojecten.

Zelf kunstgras plaatsen
ALLES ZELF UITVOEREN

De tuinaannemer realiseert gehele project zelf. Zij hebben al de nodige investering aan materialen gedaan en hebben ervaring met het plaatsen van kunstgras of zien een opleiding wel zitten en zijn bekoord door de service van het Kunstgrascentrum en de uitstraling van Royal Grass®.

KUNSTGRAS ALS OPLOSSING

De laatste jaren komen steeds meer aannemers, vaak op verzoek van hun klanten, in aanraking met kunstgras. Meestal zijn ze niet direct overtuigd, maar hebben ze wel interesse in de oplossing die kunstgras biedt.

NATUURGETROUW KUNSTGRAS

Daarnaast zijn de productietechnieken van de betere merken zodanig geëvolueerd dat het kunstgras nog maar nauwelijks van een echt gazon te onderscheiden valt. Ook is het kunstgras door deze voortschrijdende technieken gemakkelijker te recycleren. De natuurlijke look van het kunstgras en de aandacht voor duurzaamheid en het milieu heeft ervoor gezorgd dat steeds meer tuinaannemers overtuigd zijn van de voordelen en willen werken met kunstgras.

Kunstgras of echt gras

KWALITEIT EN LEVENSDUUR

Door de jarenlange levensduur van de betere kunstgrassen vormt het bovendien een oplossing die op de lange termijn voordelig uitpakt. Zodra de klant overweegt om kunstgras te plaatsen, zijn er naast de kostprijs van het kunstgras zelf, nog enkele andere factoren die de totaalprijs bepalen. De belangrijkste factoren zijn hierbij de grootte van de tuin, het terras of het dak (hoe groter de oppervlakte, hoe beter de prijs per vierkante meter), de toegankelijkheid (vooral van belang bij de grondwerken) en de vorm (een grillige vorm kan ervoor zorgen dat het snijverlies nogal oploopt).

Garantie kunstras

MINIMAAL ONDERHOUD

De klimaatverandering, met té natte, warme winters en té droge, hete zomers, zorgt namelijk op steeds meer plekken voor zompige of verdorde gazons. In deze condities krijgen ook gazonschimmels, mos, engerlingen, emelten, mieren etc. veel makkelijker de overhand dan vroeger. Het harde labeur om een mooi gazon te behouden, blijkt in meer en meer tuinen een verloren strijd.

Kunstgras onderhoud

VOORBEREIDENDE WERKEN

Grondwerken tuinaanleg

Voor het kunstgras geplaatst kan worden, moeten er diverse voorbereidende werken uitgevoerd worden. Denk daarbij als eerste stap na over de afwerking van de tuin. Zodra dit is gebeurd, kan je al dan niet zelf, een tuinschets maken.

TIP: Informeer tijdens deze fase al bij het Kunstgrascentrum. Wij geven je graag de nodige tips & tricks, zodat je al rekening kunt houden met de grondwerken voor het kunstgras, de afboording, eventuele stapstenen, de kijkrichting van het kunstgras en het beperken van het snijverlies.

Welke onderlaag geschikt is voor het kunstgras hangt voor een groot deel af van de bestaande situatie. Blijft er geen water staan bij hevige regen, dan is een stabiele, duurzame, drukverdelende en vooral goed drainerende onderlaag van 8 cm voldoende. Bij een slecht doorlatende grond is het daarentegen het best nog een extra drainerende onderlaag aan te leggen en in het uiterste geval professioneel geplaatste en aangesloten drainagebuizen te plaatsen.

LATEN PLAATSEN OF TOCH ZELF DOEN

Veel firma’s die kunstgras doorverkopen, doen alsof kunstgras plaatsen niet veel voorstelt, maar niets is minder waar. Daarom doe je er als aannemer verstandig aan om je te specialiseren in de aanleg van kunstgras óf hiervoor samen te werken met een gespecialiseerd bedrijf als het Kunstgrascentrum. Of je er nu voor kiest om het kunstgras door ons te laten plaatsen of om de plaatsing zelf uit te voeren, het komt er bij beide op aan om er een tevreden eindklant aan over te houden. Er is namelijk niets zo erg als mooi kunstgras dat niet de professionele plaatsing krijgt die het verdient. Een gebrekkige plaatsing kan immers voor grote problemen zorgen en dat is geen reclame voor kunstgras.

Als je geen ervaring hebt met het plaatsen van kunstgras, zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden.

  • Grondwerken moeten correct uitgevoerd worden
  • Oog voor detail bij het inwerken van putdeksels, afboording, droogmolen, bomen, etc.
  • De juiste legrichting hanteren
  • Gebruik van gereedschappen zoals een borstelmachine, strooikar, messen etc.
  • Soort lijm voor de naadverbinding
  • Bevestiging tegen opwaaien
  • Al dan niet inzanden

WAAROM ROYAL GRASS®?

Kunstgras innovatie

Royal Grass®® heeft door innovaties als V-Shape®, MiNT® en de ReaDY®-technologie kunstgras ontwikkeld dat bijna niet meer te onderscheiden is van echt gras. Royal Grass® streeft bovendien niet alleen naar het maken van het mooiste kunstgras, het doet dit ook nog eens op een milieuvriendelijke manier. Daarom is de fabriek uitgerust met zonnepanelen en verzorgt het een conscious terugname- en recycling programma. Hierdoor verdwijnt er niets zomaar op de afvalberg.

KOM ONS KUNSTGRAS ZELF BELEVEN

Je klant kunstgras laten kiezen uit een map met stalen kan zorgen voor flinke teleurstellingen. Het kunstgras oogt op een staal vaak namelijk heel anders dan wanneer het over een groter oppervlak en in de buitenlucht is aangelegd. Om ontgoochelde klanten te voorkomen, raden wij aan om hen enkele referenties bij hen in de buurt te bezorgen. Daarnaast kunnen zij ook een bezoek brengen aan één van onze showtuinen.  Deze zijn gelegen in Westende, Lauwe, Oostende en Oostkamp. In 2021 wordt er nog één aangelegd in Torhout en we zijn nog op zoek naar een locatie in de regio Ieper.

Kijktuin Westende - Middelkerke
KIJKTUIN WESTENDE
Showtuin Lauwe
KIJKTUIN LAUWE
Showtuin Oostende
KIJKTUIN OOSTENDE
Showtuin Oostkamp
KIJKTUIN OOSTKAMP

SAMENWERKING MET TUINAANNEMERS

Onderstaande realisaties werden samen of in opdracht van tuinaannemers uitgevoerd. Vaak met onze meest natuurlijk ogende kunstgrassoorten: Royal Grass® Wave, Lush en Sense. Deze zijn alle drie voorzien van de unieke ReaDY®-vezel.

HOE ERVAREN PROFESSIONALS ONS

Wij zijn voortdurend bezig met het optimaliseren van onze service. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

Kunstgras tuinaannemers
Menu