HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

SAMENWERKING MET TUINAANNEMERS

Ben je net zoals ons resultaatgericht en gefocust op klanttevredenheid? Dan werken we graag met je samen. Kunstgrascentrum levert als officieel servicepunt van Royal Grass® kwaliteitskunstgras aan tuinaannemers en andere tuinprofessionals in de regio.

Het Kunstgrascentrum werkt maar al te graag samen met aannemers. Al onze partners kunnen rekenen op een betrouwbare partner die snel terugkoppelt en altijd advies kan geven. Daarnaast komen we graag langs voor een gedetailleerde offerte met legplan en bieden we ook ondersteuning, bijvoorbeeld bij de grondwerken en/of zelfplaatsing.

WIE ZIJN ONZE PROFESSIONELE KLANTEN?

Dat zijn voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven waar de klant centraal staat. In deze organisaties werkt de zaakvoerder zelf vaak mee of leidt hij of zij alles in goede banen. Wij kennen drie manieren van samenwerken:

Je laat het kunstgras plaatsen
VOLLEDIGE ONTZORGING

Wij verzorgen de grondwerken en de plaatsing. De ondergrond en plaatsing vallen daardoor ook onder onze garantie. Vooral tuinaannemers die gespecialiseerd zijn in de aanplanting en het onderhoud van tuinen maken hier gebruik van.

Kunstgras-leren plaatsen
GEDEELTELIJK UITWERKING

Deze tuinaannemer voert de grondwerken zelf uit, maar laat de plaatsing over aan het Kunstgrascentrum. Zo weet je zeker dat de plaatsing perfect zal zijn. Wie hier vaak gebruik van maakt, zijn aannemers die gespecialiseerd zijn in de aanleg van verhardingen en totaalprojecten.

Zelf kunstgras plaatsen
ALLES ZELF UITVOEREN

De tuinaannemer realiseert het hele project zelf. Zij hebben al de nodige investeringen aan materiaal zelf gedaan en hebben boordevol ervaring met de plaatsing van kunstgras. Deze mensen zijn vaak bekoord door de uitstraling van het Royal Grass®-gras.

KUNSTGRAS ALS OPLOSSING

De laatste jaren komen steeds meer aannemers, vaak op verzoek van hun klanten, in aanraking met kunstgras. Niet helemaal overtuigd? We leggen hieronder even uit waarom ons kunstgras nu precies zo kwaliteitsvol en betrouwbaar is.

NATUURGETROUW KUNSTGRAS

Daarnaast zijn de productietechnieken van de betere merken zodanig geëvolueerd dat het kunstgras nog maar nauwelijks van een echt gazon te onderscheiden valt. Ook is het kunstgras door deze voortschrijdende technieken gemakkelijker te recycleren. De natuurlijke look van het kunstgras en de aandacht voor duurzaamheid en het milieu heeft ervoor gezorgd dat steeds meer tuinaannemers overtuigd zijn van de voordelen en willen werken met kunstgras.

Kunstgras of echt gras

KWALITEIT EN LEVENSDUUR

Door de jarenlange levensduur van de betere kunstgrassen vormt het bovendien een oplossing die op de lange termijn voordelig uitpakt. Zodra de klant overweegt om kunstgras te plaatsen, zijn er naast de kostprijs van het kunstgras zelf, nog enkele andere factoren die de totaalprijs bepalen. De belangrijkste factoren zijn hierbij de grootte van de tuin, het terras of het dak (hoe groter de oppervlakte, hoe beter de prijs per vierkante meter), de toegankelijkheid (vooral van belang bij de grondwerken) en de vorm (een grillige vorm kan ervoor zorgen dat het snijverlies nogal oploopt).

Garantie kunstras

MINIMAAL ONDERHOUD

De klimaatverandering, met té natte, warme winters en té droge, hete zomers, zorgt namelijk op steeds meer plekken voor zompige of verdorde gazons. In deze condities krijgen ook gazonschimmels, mos, engerlingen, emelten, mieren etc. veel makkelijker de overhand dan vroeger. Het harde labeur om een mooi gazon te behouden, blijkt in meer en meer tuinen een verloren strijd.

Kunstgras onderhoud

VOORBEREIDENDE WERKEN

Grondwerken tuinaanleg

Voor het kunstgras geplaatst kan worden, moeten er eerst voorbereidende werken worden uitgevoerd. Denk daarbij aan het afgraven van de tuin en de plaatsing van een stabiele, waterdoorlaatbare ondergrond. Zodra dat achter de rug is, ben je alweer een stap dichter bij je droomtuin. Maak bijvoorbeeld zelf eens een schets hoe jij je ideale tuin ziet. Je aannemer kan je eventueel hierbij helpen om de plannen concreter te maken.

TIP: Heb je een schets van je droomtuin? Kom dan zeker eens naar het Kunstgrascentrum zodat we je tips en advies kunnen geven met betrekking tot je kunstgras. Op die manier kan je zelf rekening houden met de grondwerken voor het kunstgras, de afboording, eventuele stapstenen en de kijkrichting van het kunstgras.

Welke onderlaag geschikt is voor het kunstgras hangt voor een groot deel af van je situatie. Blijft er geen water staan bij hevige regen, dan is een stabiele, duurzame, drukverdelende en vooral goed drainerende onderlaag van 8 cm meer dan voldoende. Bij een slecht doorlatende grond is het daarentegen het beste om nog een extra onderlaag aan te leggen. In het slechtste geval laat je beter nog wat drainagebuizen plaatsen.

LATEN PLAATSEN OF TOCH BETER ZELF DOEN?

Veel firma’s die kunstgras doorverkopen, doen alsof de plaatsing van kunstgras een makkie is – een ernstige misvatting. Daarom doe je er als aannemer goed aan om je te specialiseren in de aanleg van kunstgras of om een samenwerking aan te gaan met een gespecialiseerd bedrijf als het Kunstgrascentrum. Want geef toe: er is toch niets zo erg als kunstgras dat niet de professionele plaatsing krijgt die het verdient? Een gebrekkige plaatsing kan je klant immers voor dure problemen zorgen.

Heb je zelf geen ervaring met (de plaatsing van) kunstgras, dan zijn er heel wat zaken waar je rekening mee moet houden. We sommen er hier enkele op.

 • Grondwerken moeten correct uitgevoerd worden
 • Oog voor detail bij het inwerken van putdeksels, afboording, droogmolen, bomen, etc.
 • De juiste legrichting hanteren
 • Gebruik van gereedschappen zoals een borstelmachine, strooikar, messen etc.
 • Soort lijm voor de naadverbinding
 • Bevestiging tegen opwaaien
 • Al dan niet inzanden
Kunstgras leggen
 • Het gaat om een eenvoudig stuk
 • Er zijn geen naadverbindingen nodig
 • Niet veel materialen of vakkennis vereist
 • Om de kosten te drukken
 • Je hebt voldoende ervaring
 • Je wil het zo goed mogelijk leren
 • Je hebt er de tijd voor
Op maat snijden kunstgras-3
 • Je hebt geen tijd of het is de eerste keer
 • Moeilijkheidsgraad van de tuin
 • 15 jaar garantie op plaatsing
 • Je beschikt niet over de benodigde gereedschappen

BELANGRIJK: De plaatsingskosten vormen slechts een klein percentage van het totale kostenplaatje. Als je toch ergens op wil besparen, dan kan je de grondwerken volledig of gedeeltelijk zelf uitvoeren in samenwerking met je klant of het Kunstgrascentrum. Hierbij geldt weer dezelfde tip: stel een goed stappenplan op, want het uitvoeren van onnodige of verkeerde werken is snel gebeurd. Tips of advies nodig? Onze deur staat altijd open.

kunstgras showtuin
 • Het mooiste en natuurgetrouwste kunstgras.
 • Betrouwbare partner
 • Kijktuinen waar de klant het kunstgras kan bezichtigen
 • Verschillende referenties bij je in de buurt
 • Locatiebezoek voor een gedetailleerde offerte
 • Mogelijkheid tot afhaling of levering
 • Professioneel plaatsingsteam
 • Grondwerkersteam (kan ook in samenwerking)
 • Opleidingen (bij een project of in één van onze vestigingen)
 • Eerlijke aannemersprijzen
 • Service na verkoop
 • Onderhoudstips

WAAROM ROYAL GRASS®?

Kunstgras innovatie

Royal Grass®® heeft door innovaties als V-Shape®, MiNT® en de ReaDY®-technologie kunstgras ontwikkeld dat bijna niet meer te onderscheiden is van natuurgras. Royal Grass® streeft bovendien niet alleen naar een zo esthetisch en natuurgetrouw mogelijk kunstgras, het doet dat ook nog eens op een milieuvriendelijke manier. Daarom is de fabriek uitgerust met zonnepanelen en verzorgt het een bewust terugname- en recyclingprogramma. Zo verdwijnt er nooit iets zomaar op de vuilnisbelt.

100% veilig kunstgras

Daarbovenop heeft Royal Grass® zijn kunstgras laten testen volgens de EN 71-3 norm. Deze Europese norm geldt als een van de strengste op het gebied van veiligheid en wordt bijvoorbeeld ook gebruikt voor kinderspeelgoed en voedselverpakkingen. Als één ding daarmee als een paal boven water staat, is het dat alle producten van Royal Grass® gegarandeerd veilig zijn voor mens en dier.

15 Jaar garantie kunstgras

Omdat Royal Grass® al sinds 2003 kunstgras produceert en zodoende een aantoonbare reputatie heeft opgebouwd, kan Royal Grass® een garantie van 15 jaar garanderen op alle gebreken die redelijkerwijs kunnen worden geweten aan de fabricage van de grasmat. Dat is fijn, want het aanleggen van kunstgras is een investering voor de lange termijn. Je wilt dan ook dat het jarenlang meegaat.

KOM ONS KUNSTGRAS BELEVEN

Je klant kunstgras laten kiezen uit een map met stalen kan zorgen voor flink wat teleurstelling. Het kunstgras oogt op een staal vaak namelijk heel anders dan wanneer het over een groter oppervlak en in de buitenlucht is aangelegd. Om ontgoocheling te voorkomen, raden we aan om elke klant wat referenties in de buurt te bezorgen. Daarnaast kunnen ze ook een bezoek brengen aan één van onze showtuinen in Westende, Lauwe, Oostende en Oostkamp.

KIJKTUIN TORHOUT

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

KIJKTUIN OOSTENDE

Kijktuin, kantoor
en magazijn

KIJKTUIN LAUWE

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

KIJKTUIN WESTENDE

Kijktuin
enkel op afspraak

SAMENWERKING MET TUINAANNEMERS

Onderstaande realisaties werden samen of in opdracht van tuinaannemers uitgevoerd. Vaak met onze meest natuurlijk ogende kunstgrassoorten: Royal Grass® Wave, Lush en Sense. Deze zijn alle drie voorzien van de unieke ReaDY®-vezel.

HOE ERVAREN PROFESSIONALS ONS?

Het Kunstgrascentrum is voortdurend bezig met z’n service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

Kunstgras tuinaannemers