ZWEMBAD EN  KUNSTGRAS

Onder andere door de nakende klimaatverandering is je tuin onderhouden een hele opgave geworden. Bovendien hebben we er in onze drukke levens steeds minder tijd voor. Net daarom is het belangrijk om onze schaarse vrije tijd zo goed mogelijk te benutten. 

Met ons gras kan je zonder al te veel onderhoud weer plezier beleven aan je tuin. Of je nu honden of kinderen hebt; een heuvelachtige tuin, voortuin of nieuwe verkaveling: iedereen kan kunstgras plaatsen bij zich thuis. Bovendien is het ook een goed alternatief als je kampt met een modderige tuin, uitgedroogd gazon, rode mierenplagen of engerlingen. 

ONDERGROND OPZET ZWEMBAD

ECHT GRAS

Niets is zo fijn als je kinderen of huisdieren volop laten spelen op een natuurgrasveld. Toch zullen heel wat zwembadeigenaars niet ontkennen dat er heel wat nadelen verbonden zijn aan een zwembad op echt gras. Het gras wordt bijvoorbeeld snel modderig door het water dat uit het zwembad stroomt. Daarnaast wordt het water vlug vuil door zandkorrels en grassprietjes.

BESTRATING

Blijft altijd mooi, staat stevig rondom de rand van het zwembad en is makkelijk om schoon te maken. Veel van onze klanten leggen een klein stukje bestrating rondom hun zwembad zodat het water niet vuil kan worden door kleine zandkorrels of grassprieten. Let wel, met zijn harde ondergrond kan bestrating gevaarlijk zijn voor kinderen, het kan ook warm worden in de zon en is niet goed voor het milieu.

RUBBEREN TEGELS

Rubberen tegels zijn vrij makkelijk om te plaatsen, zijn veilig en bieden je een stevige ondergrond. De nadelen ervan zijn wel dat er water op kan blijven staan, de tegels zeer warm kunnen hebben door de zon, en in het najaar worden de tegels glad en is er veel kans op algengroei. Tot slot is deze soort verharding ook niet zo goed voor het milieu omdat het water niet kan insijpelen tot de ondergrond.

KUNSTGRAS

Behoeft weinig onderhoud, blijft altijd groen, en je kinderen of huisdieren kunnen er het hele jaar door op ravotten. Regenwater kan makkelijk de grond insijpelen en is daardoor beter voor het milieu dan tegels of bestrating. De nadelen? Kunstgras is een investering. Het is niet iets dat je zomaar van de ene op de andere dag even kan aanleggen en het is uiteraard geen natuurlijk product.

KUNSTGRAS RONDOM EEN INBOUWZWEMBAD

Behoeft weinig onderhoud, zal altijd groen zijn en je kan er het hele jaar door op terecht. Regenwater kan ook makkelijk door het gras sijpelen en is daardoor zeker een betere optie als je rekening wil houden met het milieu. Overtollig zwembadwater zakt door de piepkleine gaatjes makkelijk weg in de ondergrond en het kunstgras droogt daardoor snel op.

Zwembad op kunstgras

Zwembad op kunstgras

Kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad

Zwembad op kunstgras

Zwembad op kunstgras

Rustgevende tuin met kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad

WAT SCHUIFT DAT

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo'n 30 en 45 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het grastapijt leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 85 en 105 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het grastapijt zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €80 – €105 per m²

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €45 – €60 per m²

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €30 – €45 per m²

Belangrijk! De prijs om het kunstgras op maat te snijden schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

Vraag nu snel en eenvouding een vrijblijvende richtofferte aan!

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Naast het grastapijt zijn ook de grondwerken en een goede plaatsing minstens even belangrijk. Ook al heb je de mogelijkheid om al die zaken zelf aan te pakken, wij nemen deze taken maar al te graag op ons. Wij hebben hiervoor werknemers in dienst met jarenlange ervaring

Plaatsing is moeilijker dan je denkt. Zo moet je kunnen bepalen wat de correcte legrichting is, hoe je de verschillende stukken kan verlijmen en hoe je het zand mooi egaal kan instrooien. 

Je hebt dus alleen een pak technische kennis nodig, je moet ook nog eens het juiste materiaal ter beschikking hebben. Denk maar aan een tapijtkar, strooier, PU-lijm, lijmband, speciale messen, etc. Voor correct advies en de juiste inschatting van de nodige werken schakel je beter één van onze experts in. 

WAT ZEGGEN ONZE KLANTEN?

Review Kunstgrascentrum - zwembad en kunstgras

ONZE REALISATIES

Zwembad op kunstgras

Jong gezin kan weer genieten van tuin door Royal Grass® Lush

Deze tuin in Oostende had eigenlijk het speelparadijs van de kinderen moeten worden. Een opbouwzwembad en een trampoline zouden hier op een deel van het gazon geplaatst worden. Veel opties heb je dan niet, als je alles niet in een modderpoel wilt veranderen en het onderhoud wil beperken tot het minimum.

De tuin zou nog een hele klus worden. Bovendien moest een deel van de tuin ook goed waterdoorlaatbaar zijn voor het kleine zwembad. Er werd al vanaf het begin aan kunstgras gedacht, maar het moest wel mooi zijn en tegen een stootje kunnen. Toen ze uiteindelijk bij het Kunstgrascentrum terechtkwamen, maakten ze al snel een bezoek aan onze kijktuin in Oostende. Daar koos het koppel zonder verpinken voor de Royal Grass® Lush, een iets vollere soort die zeer slijtvast is en heel natuurlijk oogt. Door de geringe meerkost om het te laten plaatsen en bijhorende garantie, besloot het koppel om het maar niet zelf te plaatsen. Het koppel, echte doe-het-zelvers, waren dat oorspronkelijk wel van plan. Dat veranderde toen we hen uitlegden dat daar heel wat risico’saan verbonden waren. Hun oorspronkelijke natuurgazon – of wat er nog van overbleef – groeven ze wel zelf uit, waardoor wij meteen aan de stabiele ondergrond kunnen beginnen.

Nu ligt het gazon er zowel tijdens de zomer als de winter perfect bij. Gedaan met modder in de winter en sproeibeurten in de zomer. Op lange termijn zal het kunstgras niet enkel besparing van de onderhoudskosten opleveren, maar kan de beperkte vrije tijd gespendeerd worden aan andere, belangrijkere zaken.

Kunstgras rondom zwembad in Marke

Gezin uit Marke kiest plaatst Royal Grass® Sense rondom zwembad

Als je een zwembad in je tuin plaatst, beschadig je onvermijdelijk (een deel van) je gazon. De meeste mensen laten hun natuurgazon weer groeien, terwijl sommigen moeite hebben om hun gazon weer te doen groeien. Daar kunnen heel wat redenen voor zijn, zoals schaduw, mierenplagen, engerlingen, enzovoort. Bovendien moet je heel wat tijd vrijmaken om je gazon te onderhouden, en dat vormt voor heel wat families een probleem.

Dit gezin uit Marke had weinig tijd om hun natuurgazon degelijk te onderhouden nadat ze hun zwembad hadden geplaatst. Daarom besloten ze om meteen te investeren in grastapijt. Door een bevriend koppel kwamen ze in contact met het Kunstgrascentrum. Tijdens onze eerste kennismaking vertelden ze dat ze hun tuin wilden aanleggen met het Royal Grass® Sense. Door de talloze enthousiaste referenties en recensies over die laatste soort waren ze al meteen overtuigd. Een goede keuze, toch wilden we hen ook even laten kennismaken met andere soorten die volgens ons niet zouden misstaan in de ruime tuin. Niet zozeer om hen een duurdere soort aan te raden, wel omdat we vinden dat je eerst alle opties moet afwegen. Toch was de klant overtuigd van de Sense-variant, en gingen we kort daarna aan de slag om het gras te plaatsen.

Het project konden we gelukkig net afwerken tijdens het begin van de eerste lockdown in ons land. De natuurlijke uitstraling van het gras maakt dat het mooie zwembad en rest van de tuin nu volledig tot hun recht komen.

De klant aan het woord:

Wij zijn super tevreden!! 👍🏻” 
Speelparadijs met zwembad en kunstgras

Grote tuin wordt speelparadijs dankzij Royal Grass® Sense & XPlay

De grootouders wilden hun tuin veranderen in een speelparadijs voor de kleinkinderen en wij mochten hen hierin bijstaan van het begin tot het einde. 

Als eerste werd deze grote tuin manueel door ons afgegraven en gestabiliseerd. Daarna legden wij het terras aan met klinkers en plaatsten we de afboording. Ook de plaatsing van de omheining en de kelder voor het zwembad werden door ons uitgevoerd. 

Als laatste plaatsten wij het kunstgras. Rondom het zwembad werd de Royal Grass® Sense aangelegd. Het voetbalveldje werd door z’n intensieve gebruik voorzien van de Royal Grass® XPlay en witte belijning. 

TIPS VOOR EEN ZWEMBAD OP KUNSTGRAS

Kunstgras van goede kwaliteit is cruciaal als je er een zwembad op wilt plaatsen. Kies daarom kunstgras van een erkend merk en gebruik een model met veerkrachtige vezels.

Waarom: Er bestaan vele soorten kunstgras. Als je niet weet waar jouw grasmat vandaan komt en hoe ze tot stand is gekomen, bestaat de kans dat het kunstgras niet veerkrachtig genoeg is. Hierdoor kunnen de vezels plat blijven liggen als je het zwembad weghaalt. Kunstgras van slechte kwaliteit kan bovendien verkleuren door het zwembadwater.

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Contact

Je neemt contact met ons op via mail of telefoon

Afspraak

We bespreken je wensen in een van onze kijktuinen

Planning

We maken een plan op met uitvoeringsperiode van de eerste werken

Uitvoering

We bereiden de bodem voor en plaatsen het kunstgras

Oplevering

Tevreden? Dan verschijnt binnenkort een factuur in je brievenbus

Klaar

En nu? Tijd om eindelijk te genieten!

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.

ROYAL GRASS® IN HET ECHT ERVAREN

Het is moeilijk om kunstgras te kopen op basis van een staaltje dat je online kan zien. Kunstgras kopen is immers een langetermijninvestering, daarom heb je wel wat meer nodig om een weloverwogen keuze te maken. Het Kunstgrascentrum beschikt gelukkig over 4 kijktuinen waar je onze verschillende soorten kunstgras kan bekijken

Wil je graag de combinatie van kunstgras en een zwembad bekijken, dan is onze kijktuin in Lauwe hier uiterst geschikt voor. 

Showtuin Lauwe - kunstgras rondom zwembad

Showtuin Lauwe – kunstgras rondom zwembad

Showtuin Lauwe - kunstgras rondom zwembad

Showtuin Lauwe – kunstgras rondom zwembad

Showtuin Lauwe - kunstgras rondom zwembad

Showtuin Lauwe – kunstgras rondom zwembad

Menu