HET MOOISTE KUNSTGRAS
Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!
Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!
Veel van onze klanten vragen zich af of kunstgras en zwembaden wel een goede combinatie zijn. Wij kunnen je alvast geruststellen, want kunstgras is juist uiterst geschikt rondom of onder een zwembad.
Op deze pagina geven we je graag wat meer uitleg over de combinatie kunstgras en zwembaden.
Als het gazon in je tuin maar niet mooi groen wil blijven en continu verandert in een modderpoel, dan is er van ontspannen weinig sprake. Zo wordt het echte gras rondom een zwembad zeer snel drassig, waardoor je het meteen stukloopt. Wanneer je kiest voor opblaas- of opbouwzwembad en die de hele zomer op je gazon laat staan, dan tref je bij het verwijderen een kaal en kapot gedrukt lapje grond aan, zoals je ook wel ziet op campings waar de hele zomer tenten hebben gestaan.
Met Royal Grass®-kunstgras is geen van bovengenoemde frustraties nog een probleem. Wat de voordelen van de combinatie kunstgras en zwembaden precies zijn, dat kom je hieronder te weten.
Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Al onze kunstgrassen zijn geschikt rondom of onder een zwembad. Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met het beoogde gebruik ervan. Heb je bijvoorbeeld ook nog een hond of spelende kinderen die de tuin heel actief gebruiken, dan kies je beter voor een soort dat daar goed tegen bestand is.
Deze grassoorten zijn heel populair bij onze klanten:
Zomers vol gazon met dichte, hoge grassprieten waardoor het een ‘dikke’ grasmat is die voor vele toepassingen kan gebruikt worden.
Kinderen of huisdieren die niets liever doen dan spelen in de tuin? De Bloom kan tegen een stootje en ziet er toch zeer fraai en natuurlijk uit.
De Oscura Eco is net iets donkerder van kleur en in combinatie met een weelderige look, valt dit gras bijna niet meer van echt te onderscheiden.
Het is heerlijk om te kunnen zonnen op een mooi, groen grasveld en af en toe te plonsen in het zwembad om af te koelen. Ook kinderen vinden het doorgaans heel erg fijn om te spelen op het gras en in het water. Jammer genoeg is het vrijwel onmogelijk om natuurgras in een goede staat te houden rondom of onder je zwembad.
Hier kan kunstgras gelukkig de ideale oplossing bieden. Het is niet alleen groen, maar ook stevig en slijtvast. Zo kan je samen met je gezin zorgeloos van de tuin genieten.
Zwembadwater met chloor is niet schadelijk voor het kunstgras. Het is echter wel belangrijk om de juiste hoeveelheid chloor in het water te gebruiken.
Waarom? Een te hoge concentratie chloor is zeer slecht voor je huid en kan een soort zoutaanslag op het kunstgras nalaten. Het zoutaanslag verwijder je best meteen met water en zeep.
Als je het zwembad leeg laat lopen, dan doe je dat beter op een geleidelijke manier. Op die manier kan het water rustig in de grond wegzakken.
Waarom? Als je het water in één keer uit het zwembad laat stromen, dan bestaat de kans dat de ondergrond de grote hoeveelheid water niet in één keer aankan. Hierdoor kan de grasmat gaan drijven op de ondergrond.
De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Het is daarom cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die daarbovenop ook nog eens past bij de beoogde toepassing van het grasveld.
Als je een zwembad hebt is het extra belangrijk dat de ondergrond stevig is en een goed drainerende werking heeft. Stel dat de bodem niet waterdoorlatend genoeg is, dan kan het overtollige zwembadwater niet snel genoeg wegzakken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing.
Bij de plaatsing van het kunstgras komt meer kijken dan je zou verwachten, zeker als je in het midden van je tuin een zwembad hebt. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunt gebruiken zoals je van plan bent, is het verstandig om de installatie ervan over te laten aan een vakman. Wij weten precies aan wat voor eisen de installatie moet voldoen.
Zo maken we altijd een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichting en de inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken van het gras optimaal tot hun recht komen.
Er bestaat veel onduidelijkheid over het gebruik van instrooizand, zo krijgen we vaak vragen als: Is het noodzakelijk? Is het schadelijk voor de gezondheid? Daar kunnen wij je meteen een antwoord op geven, want ons instrooizand is niet gevaarlijk voor de gezondheid en we raden het gebruik van een laagje invulzand altijd aan.
Het invulzand verzwaart de grasmat, waardoor ze stabieler zal liggen. Bovendien beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat. Het instrooizand heeft verder een licht verkoelende werking.
Het onderhoud van echt gras in de tuin kost niet alleen een hoop tijd, het is ook zwaar werk. Met kunstgras ben je in één keer verlost van vervelende klusjes als grasmaaien, bemesten, sproeien, verticuteren, etc. Let wel: kunstgras is niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm.
Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een kunstgrastuin met zwembad:
Verwijder zoutaanslag door chloor van het zwembadwater. Dat kan je meteen doen door wat water en zeep.
Verwijder onkruid voordat het de kans heeft om uit te zaaien op je gazon.
Reinig één keer per jaar de randen tegen het terras en rondom het zwembad. Hiervoor gebruik je best je vingers.
Wanneer je het zwembad aan het einde van de zomer wilt opruimen, dan adviseren we dat te doen op het moment dat er nog een mooie dag voorspeld wordt. De warmte van de zon zorgt er namelijk voor dat de vezels sneller rechtop komen.
Als je het zwembad pas opruimt als het al slechter weer wordt, dan komen de grassprieten moeilijker overeind. Je kan het gras met een harde bezem uiteraard een handje helpen.
Als je een zwembad met stabilisatiepoten hebt, dan raden we aan om daar tegels of platen onder te leggen.
Waarom? Op die manier verdeel je de druk over een ruimer oppervlak. Hierdoor weet je 100 procent zeker dat er geen pootafdrukken in het gazon zullen blijven staan.
Als je het zwembad wilt verplaatsen, dan raden we aan om het eerst helemaal leeg te laten lopen.
Waarom? Wanneer je het volle zwembad over het gazon sleept, dan kan het gewicht de stand van de vezels veranderen. Hierdoor kan de plek waar het zwembad overheen is geschoven er anders uitzien.
Vanaf de eerste ontmoeting met persoonlijk advies tot de laatste afwerking kan je bij ons terecht. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, we houden steeds zorgvuldig rekening met je wensen en het beoogde gebruik van het gazon.
We komen na de opmaak van een richtprijs graag persoonlijk bij je langs om de opmeting uit te voeren, de prominente kijkrichtingen te bepalen en te zien hoe het zonlicht in de tuin schijnt.
Verder zorgen we voor het afgraven en afvoeren van de oude grasmat, realiseren een geschikte ondergrond en installeren de grasmat volgens de regels van de kunst. We kunnen het geheel afmaken met beplanting, stijlvolle plantenbakken en borders.
Wij zijn pas tevreden als jij dat bent! Die tevredenheidsgarantie geven wij.
Wil je zelf zien hoe natuurgetrouw onze grassoorten eruitzien? Breng eens een bezoek aan één van onze kijktuinen. Bestudeer op je eigen tempo onze varianten, loop er even overheen en vergelijk de verschillende modellen met elkaar. Onze experts geven je graag een rondleiding en uitvoerig advies.
Belevingstuin, kantoor
en magazijn
Kijktuin, kantoor
en magazijn
Kijktuin, kantoor
en magazijn
Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk
Kijktuin
enkel op afspraak
Ja, dat kan! Kunstgras is daar zelfs uiterst geschikt voor. Wanneer je kiest voor opblaas- of opbouwzwembad en die de hele zomer op je natuurgazon laat staan, dan tref je bij het verwijderen een kaal en kapot gedrukt lapje grond aan, zoals je ook wel ziet op campings waar de hele zomer tenten hebben gestaan. Met Royal Grass®-kunstgras is dat probleem meteen van de baan.
Je moet natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Op onze pagina over zwembaden kom je daar alles over te weten!
Nee, zwembadwater met chloor is niet schadelijk voor het kunstgras. Het is wel belangrijk om de juiste hoeveelheid chloor in het water te gebruiken. Een te hoge concentratie aan chloor is zéér slecht voor de huid en kan zoutaanslag op het kunstgras nalaten. Dat verwijder je best meteen met water en zeep.
Als je het zwembad laat leeglopen, dan doe je dat beter op een geleidelijke manier. Zo kan het water rustig in de grond zakken. Wanneer je het water in één keer uit het zwembad laat stromen is de kans groot dat de ondergrond de grote hoeveelheid water niet in één keer aankan. Hierdoor kan de grasmat drijven op de ondergrond.