HET MOOISTE KUNSTGRAS
Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!
Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan!
Veel van onze klanten vragen zich af wat nu juist de geschikte ondergrond is voor kunstgras. Wij kunnen je alvast geruststellen, want door onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing.
Op deze pagina geven we je daar wat meer uitleg over.
Je wilt uiteraard dat je kunstgras er zo lang mogelijk goed uitziet en in goede staat blijft. Onze grassen zijn gemaakt met de bedoeling om jaren voor plezier en rust te zorgen. Om dat te bereiken is de ondergrond waarop je kunstgras plaatst heel belangrijk.
Stel dat de ondergrond bijvoorbeeld onstabiel is of slecht water doorlaat, dan kan dat dramatische gevolgen hebben voor je grastapijt. Toch zien we dat er aan de ondergrond voor kunstgras bij sommige klanten weinig aandacht wordt gespendeerd, terwijl dat net van essentieel belang is. Waarom? Misschien slorpt de stress van het dagelijkse leven al hun aandacht op of heeft de installateur z’n werk toch niet zo grondig uitgevoerd.
Laat je daarom op voorhand altijd goed informeren en begeleiden!
Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom een goede ondergrond voor kunstgras belangrijk is. We sommen er enkele op:
Één van de belangrijkste onderdelen tijdens de plaatsing is de ondergrond. De fundering onder het gras heeft een grote invloed op hoe de grasmat er zal uitzien en hoe je het kunstgras kan gebruiken. Bij het bepalen van de juiste ondergrond is het daarom erg belangrijk om goed na te denken over de beoogde toepassing van het gazon.
Er bestaan verschillende ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen. Hieronder leggen we je graag uit wat de meest voorkomende ondergronden zijn en of deze geschikt zijn onder kunstgras.
Bij de licht gebonden ondergrond maakt men gebruik van wat cement om een basis van grof zand te binden. Wanneer de ondergrond de juiste samenstelling heeft ontstaat er een stevige, egale fundering waar het water nog steeds kan doorsijpelen. Zo’n licht gebonden ondergrond wordt ook stabilisé of chape genoemd.
Bij het KUNSTGRASCENTRUM hebben we veel ervaring met gebonden ondergronden. Het grote verschil met een ongebonden ondergrond is dat een kunstgazon op stabilisé altijd perfect egaal blijft.
Een ongebonden ondergrond bestaat uit ‘los’ materiaal, zoals rivierzand, brekerzand, dolomiet, zavel of lava. In tegenstelling tot de licht gebonden ondergrond wordt er geen gebruik gemaakt van cement om het geheel te binden.
Hierdoor zal de bodem nooit helemaal egaal blijven. De grond onder de fundering is namelijk een beweeglijke massa, waardoor de ongebonden ondergrond die bewegingen zal volgen. Hierdoor kan het gazon, net als met echt gras, licht gaan golven. Of je dat mooi vindt, is een kwestie van smaak. Sommige mensen vinden het natuurlijker ogen, terwijl anderen liever een perfect egaal gazon hebben.
Zwarte aarde is een ondergrond die regelmatig gebruikt wordt om kunstgras op te plaatsen, maar daar eigenlijk helemaal niet geschikt voor is. Daarom maken wij nooit gebruik van een zwarte aarde als ondergrond voor kunstgras.
Doe je dat wel, dan zal je tuin snel last hebben van mos en onkruid. Daarnaast kan ook ongedierte welig tieren op zwarte aarde. Zelfs een drukverdelende onderdoek zal geen soelaas brengen. Kunstgras plaatsen op een ondergrond van aarde is pure zonde van je investering in een onderhoudsvriendelijke grasmat.
Hieronder hebben we een handig overzicht gemaakt van wat de voorbereidende werken precies inhouden:
Zomers vol gazon met dichte, hoge grassprieten waardoor het een ‘dikke’ grasmat is die voor vele toepassingen kan gebruikt worden.
Kinderen of huisdieren die niets liever doen dan spelen in de tuin? De Bloom kan tegen een stootje en ziet er toch zeer fraai en natuurlijk uit.
De Oscura Eco is net iets donkerder van kleur en in combinatie met een weelderige look, valt dit gras bijna niet meer van echt te onderscheiden.
Kunstgras aanleggen is een uitstekende manier om je tuin een prachtige, duurzame make-over te geven. Om ervoor te zorgen dat je niet tegen onvoorziene problemen aanloopt, is het aangeraden om je kunstgras door professionals te laten plaatsen. Het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf, zoals het Kunstgrascentrum, is in de meeste gevallen een verstandige keuze. De kosten om kunstgras te laten plaatsen vormen overigens maar een klein deel van de eindafrekening.
Voordat je enthousiast aan de slag gaat, kijk je best of jouw project binnen de lokale en regionale regelgeving past. Een goede voorbereiding is het halve werk, dus zorg dat je goed bent geïnformeerd. Als je dat allemaal doet, kan je binnenkort al genieten van een groene, onderhoudsarme tuin die zowel esthetisch als ecologisch verantwoord is.
Het KUNSTGRASCENTRUM kan de volledige installatie voor jou uitvoeren. Zo hebben we naast een eigen team voor de grondwerken, ook een eigen plaatsingsdienst. In onderstaand filmpje kan je alvast zien hoe de werken precies worden uitgevoerd.
Het is uiteraard moeilijk om kunstgras te kopen op basis van een staaltje dat je online eens hebt gezien. Kunstgras kopen is ook een langetermijninvestering, daarom heb je wel wat meer nodig om een weloverwogen keuze te maken. Gelukkig beschikken wij over meerdere kijktuinen waar je onze verschillende soorten kan bekijken.
In onze kijktuinen hebben we al onze modellen aangelegd in een realistische omgeving, inclusief beplanting en bestrating. Zo krijg je meteen een uitstekend beeld van hoe het kunstgras er bij jou kan uitzien. Onze experts zullen je maar al te graag een rondleiding geven.
Belevingstuin,
kantoor en magazijn
Kijktuin
enkel op afspraak
Kijktuin,
kantoor en magazijn
Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk
Kijktuin,
kantoor en magazijn
Er bestaan verschillende ondergronden die vaak gebruikt worden om kunstgras op aan te leggen, echter is niet elke ondergrond even geschikt. Hieronder geven we je graag wat meer uitleg over de meest voorkomende ondergronden:
Royal Grass® kunstgras heeft van nature een goed drainerende werking. Zo is de grasmat voorzien van piepkleine gaatjes die ervoor zorgen dat het water gemakkelijk weg kan lopen. Gemiddeld laat het kunstgras zo’n 60 liter water per minuut door. Bijkomend is het ook belangrijk om een goed drainerende fundering te voorzien. Wanneer alles op de juiste manier is aangelegd zal zelfs bij hevige regen het water weglopen.
Dat kan uiteraard. Echter is het belangrijk dat je hierbij al op voorhand rekening houdt met verschillende factoren zoals de bodemsoort, huidige waterdoorlaatbaarheid van de tuin, etc. Laat je daarom altijd goed informeren en begeleiden door een expert. Heb je vragen voor of tijdens de werken, aarzel dan zeker niet om met ons contact op te nemen. Bij het KUNSTGRASCENTRUM delen we namelijk graag onze kennis met jou om de werken goed te laten verlopen.