HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

KUNSTGRAS OP HET DAK

Is kunstgras wel een geschikte plaats op een dak? Jazeker! Scroll naar beneden en bekijk de eindeloze toepassingen van kunstgras op een dak!

Op deze pagina bieden we je meer uitleg.

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Er is alsmaar minder ruimte voor wat groen in onze omgeving – zeker als je in de stad woont. Gelukkig betekent dat niet dat je zelf niet wat kan doen. Heel wat van onze klanten komen naar ons toe om zich te informeren over hoe ze kunstgras bij zich thuis kunnen plaatsen. 

Bij het KUNSTGRASCENTRUM kunnen we met behulp van onze producten de mooiste gazons op dakterrassen en balkons creëren. Daarmee vergroten we je leefruimte en maken we je woning een pak aangenamer.

VOORDELEN KUNSTGRAS OP HET DAK

  • Extra leefruimte
  • Tuingevoel
  • Geknipt om op te zonnebaden
  • Extra bescherming voor het dak
  • Onderhoudsarm
  • 100 procent veilig voor mens en dier

WELKE SOORT IS HET BESTE OP EEN BALKON?

Werkelijk alles! Alle soorten kunstgras zijn ideaal voor daken. Kies je een kunstgrassoort, dan houd je best wel rekening met hoe je het in de toekomst wil gebruiken

Deze varianten zijn alvast in trek bij onze klanten:

Royal Grass® Aura

Lengte vezels: 30 mm

Royal Grass® Bloom

Lengte vezels: 52 mm

Royal Grass® Lush

Lengte vezels: 42 mm

DAK ALS EXTRA LEEFRUIMTE

Als je het dak intensief wilt gebruiken, dan is er een speciale onderbouw aan te raden. Deze onderbouw heeft niet alleen een schokdempende werking, waardoor je minder geluidshinder ervaart, het zorgt er ook voor dat het regenwater beter wegloopt en dat oneffenheden in de dakbedekking verdwijnen. 

Naast een goede onderbouw opteer je bij intensief gebruik ook beter voor ietwat vollere grassoort van een kwalitatief merk als Royal Grass®. Wij helpen je graag bij het maken van de keuze, zodat het gras perfect past bij het beoogde gebruik.

GROEN IN PLAATS VAN BITUMEN

Wil je kunstgras gebruiken om je plat dak wat groener te maken, maar ben je niet van plan om het te gebruiken? Dan is het ook mogelijk om de grasmat direct op de roofing e installeren.

Doordat er geen speciale onderbouw nodig is, is dat een voordelige oplossing. Het nadeel is dan wel dat de onderliggende oneffenheden wat oneffenheden zichtbaar kunnen zijn in het gazon. Ook is het mogelijk dat regenwater minder goed wegloopt, waardoor er af en toe plassen blijven staan. 

HEEFT KUNSTGRAS ONDERHOUD NODIG?

Ook bij kunstgras komt er een beetje onderhoud kijken. Dat is gelukkig erg miniem. Hieronder enkele nuttige tips voor een dak met kunstgras:

Takken, bladeren en andere dingen die van de bomen kunnen vallen, verwijder je het best.

Geef onkruid geen kans, verwijder het zo snel mogelijk van je gazon.

Niet erg cruciaal, maar het kan nooit kwaad om je kunstgrasgazon eens op te borstelen.

GOEDE WATERDOORLAATBAARHEID

Al onze grassoorten laten water goed doorsijpelen tot de bodem. Daardoor zijn al onze varianten goed bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Let wel: zorg ervoor dat water via je dak goed afgevoerd kan worden, zoniet kunnen plassen ontstaan.

Na wat tijd kan er schimmel komen onder je kunstgras. Voorkomen kan je doen door stabilisé of drainageplaten onder het kunstgras te plaatsen.

KUNSTGRAS LEGGEN

Door kunstgras te plaatsen, kan je een prachtige omgeving krijgen in een normaal vrij grijze, betonnen omgeving. Als je serieus overweegt om kunstgras op je dak te plaatsen, zijn er bepaalde do’s en don’ts:

  • Zorg voor een goede afvoer van het water
  • Laat de randen vastplaatsen, anders kan je gras plots beginnen verplaatsen.
  • Let op de draagkracht van het dak
  • Heb je een schuin dak? Zorg dan dat het gras goed vastgemaakt is

Het is dus een klus die zeer vakkundig uitgevoerd moet worden, helemaal als het gazon bedoeld is voor actief gebruik. Je wilt immers geen last krijgen van lekkages of andere vervelende problemen. Bovendien is een grasmat aanleggen op een dak niet risicoloos. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig om een professioneel installatiebedrijf in te schakelen. Bij het KUNSTGRASCENTRUM beschikken we alvast over de nodige bouwkundige kennis om de installatie tot een goed einde te brengen. 

WEL OF GEEN INSTROOIZAND?

Ook op het dak raden we een laagje instrooizand in het nieuwe gazon aan. Het invulzand geeft de grasmat extra gewicht, waardoor deze extra stabiliteit krijgt en beter bestand is tegen de wind. Het laagje zand beschermt de vezels en heeft bovendien een brandvertragende werking.

ENKELE REALISATIES IN BEELD

Om je een idee te geven van hoe kunstgras er uit gaat zien op het dak, hebben we onderstaand enkele foto’s toegevoegd van verschillende realisaties. Wil je het resultaat liever in het echt zien? Breng dan zeker een bezoek aan onze daktuin in Torhout!

Kunstgras op dak oude roterij

Kunstgras op dak oude roterij

Groendak kunstgras

Groendak kunstgras

Daktuin Kunstgrascentrum Torhout

Daktuin Kunstgrascentrum Torhout

Kunstgras dak Brugse B&B

Kunstgras dak Brugse B&B

Kunstgras bovenop garages appartement in Nieuwpoort

Kunstgras bovenop garages appartement in Nieuwpoort

Kunstgras dak Koksijde (Hof ter Duinen)

Kunstgras dak Koksijde (Hof ter Duinen)

Kunstgras dakterras

Kunstgras dakterras

Dak kunstgras oude roterij

Dak kunstgras oude roterij

Kunstgras belevingsruimte Middelkerke (C-hotel Zeegalm)

Kunstgras belevingsruimte Middelkerke (C-hotel Zeegalm)

Kunstgras op dak oude roterij

Kunstgras op dak oude roterij

Kunstgras groendak

Kunstgras groendak

Kunstgras dakterras

Kunstgras dakterras

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

BEZOEK ONZE KIJKTUINEN

Zelf aanschouwen hoe natuurgetrouw onze grassoorten eruitzien? Breng snel een bezoek aan één van onze kijktuinen.

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Het KUNSTGRASCENTRUM realiseert al sinds 2008 de meest uiteenlopende kunstgrasvoorzieningen. Van gazon voor tuinen tot speelvelden of zelfs op daken – geen uitdaging gaan we uit de weg. Alvorens we het kunstgras installeren maken we altijd eerst een zorgvuldig plan op. We houden hierbij uiteraard rekening met verschillende factoren als de draagkracht, windsnelheden, waterdoorlaatbaarheid, verankering, beoogde toepassing, etc. 

Vanaf het allereerste moment houden we rekening met jouw wensen. Zelfs al heb je een groot, middelgroot of klein dak: wij streven ernaar om aan al je wensen zo goed mogelijk te voldoen.

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

FAQ

Al het Royal Grass®-kunstgras is helemaal veilig voor mens en dier. Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze ook aan de Europese veiligheidsnorm EN71-3. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten.

Dat is afhankelijk van verschillende factoren. Heb je bijvoorbeeld een siertuin op het oog, dan zijn eigenlijk al onze grassoorten geschikt. Als je een tuin op het oog hebt die iets intensiever zal gebruikt worden – bijvoorbeeld door kinderen of huisdieren – kan je maar beter voor een voller grastapijt gaan. Ook voor scholen of sportcentra  hebben we al opdrachten afgehandeld. Zij hebben vaak grassoorten nodig die zeer intensief gebruikt worden.

Het kunstgras van Royal Grass® is het allerbeste kunstgras dat beschikbaar is op de markt. Door hun jarenlange ervaring en uitmuntende reputatie biedt Royal Grass® na aankoop een fabrieksgarantie van 15 jaar aan. Daarnaast streeft het bedrijf ernaar om de kenmerken van echt gras zo natuurgetrouw mogelijk te recreëren.