HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS OP HET DAK

In België is er steeds minder ruimte voor een groene leefomgeving. Een steeds kleiner aantal huishoudens beschikt over een eigen tuin. Gelukkig betekent dat niet dat je niet meer kan genieten van een stukje groen in je omgeving. Bij het Kunstgrascentrum kunnen we met behulp van onze producten de mooiste gazons op dakterrassen en balkons creëren. Daarmee vergroten we je leefruimte en maken we je woning een pak aangenamer.

Wil jij je leefomgeving voorzien van extra groen door kunstgras te plaatsen op je balkon? Bezoek één van onze kijktuinen voor meer informatie en om de verschillende modellen uit onze collectie te bekijken.

VAKKUNDIGE AANLEG

Het Kunstgrascentrum realiseert al sinds 2008 de meest uiteenlopende kunstgrasvoorzieningen. Gazons voor tuinen, speelvelden of zelfs op het dak: geen uitdaging gaan we uit de weg. Alvorens we het door jou gewenste Royal Grass®-kunstgras installeren op het dak maken we eerst een zorgvuldig plan op. We houden ook altijd rekening met het gewicht van het kunstgras en de windsnelheden waaraan het op het dak wordt blootgesteld. Je mag er dus zeker van zijn dat het dak of balkon genoeg draagkracht heeft voor de plaatsing. Op schuine daken zorgen we voor een goede verankering zodat de grasmat niet kan verschuiven.

Bij de installatie kijken we ook goed naar hoe je het gras wilt gebruiken. Is het bijvoorbeeld bedoeld voor een siertuin of groendak, of wil je het intensief gaan gebruiken? Bij het creëren van de opbouw en het plaatsen van de grasmat houden we altijd rekening met de beoogde toepassing.

Door middel van onderstaande quick links navigeer je snel door de inhoud van deze pagina.

Kunstgras op het dak kan je actief betreden en gebruiken. Daardoor zijn de mogelijkheden veel uitgebreider dan met bijvoorbeeld sedum, dat veel gebruikt wordt als dakbedekking. Met onze producten kan je je dakterras omtoveren in een mooie tuin waar je kan ontspannen of waar de kinderen veilig kunnen spelen.

VOORDELEN VAN KUNSTGRAS OP DAKEN

  • Extra leefruimte creëren 
  • Meer groen in je omgeving
  • Bescherming dak
  • Lichter in gewicht dan natuurgras of sedum
  • Weinig onderhoud
  • Overal te installeren
  • Geschikt voor planten- en bloembakken
  • 100% veilig
  • 15 jaar garantie

WIL JE  EXTRA LEEFRUIMTE?

Als je ons Royal Grass®-kunstgras op het dak of balkon intensief wilt gebruiken, dan is een speciale onderbouw aan te raden. Dat heeft niet alleen een schokdempende werking, waardoor je binnen minder geluidshinder ervaart, het zorgt er ook voor dat regenwater beter wegloopt en dat oneffenheden in de dakbedekking verdwijnen. Je hebt met een onderbouw ook nog eens minder last van mosvorming. Bij het Kunstgrascentrum kunnen we een onderbouw realiseren die past bij het beoogde gebruik.

GROEN IN PLAATS VAN BITUMEN

Wil je kunstgras gebruiken om het dak of balkon wat groener te maken, maar ben je niet van plan het intensief te gebruiken? Dan is het mogelijk om de grasmat direct op de roofing te installeren. Doordat er geen speciale onderbouw nodig is, is dat een voordelige oplossing. Het nadeel is dan wel dat er wat oneffenheden zichtbaar kunnen zijn in het gazon. Ook is het mogelijk dat regenwater minder goed wegloopt, waardoor er af en toe plassen blijven staan.

WAAROM KUNSTGRAS OP JE DAKTERRAS?

Er zijn verschillende redenen om te kiezen voor Royal Grass® op het dak of balkon. Lees hieronder waarom mensen dat al lieten plaatsen op hun dak, balkon of dakterras.

EEN GROENE LEEFOMGEVING

Onze samenleving wordt steeds minder groen, waardoor onze leefomgeving steeds meer verandert in een urban jungle met louter beton en asfalt. Een verontrustende ontwikkeling, want groen heeft een bewezen positief effect op onze gemoedstoestand en gezondheid. Door je balkon of dak te voorzien van kunstgras, zorg je voor extra groen in je leefomgeving

EXTRA LEEFRUIMTE

Ruimte is schaars. Toch maken veel mensen maar nauwelijks gebruik van hun balkon of dakterras, simpelweg omdat het er doorgaans niet erg prettig is. Het Kunstgrascentrum helpt je balkon of dakterras om te toveren tot een fijne groene plek met gras en beplanting. Zo creëer je extra ruimte om lekker tot rust te komen of bijvoorbeeld te sporten.

WATERHUISHOUDING

Ook in West-Vlaanderen kampen we door het veranderende klimaat de laatste jaren steeds vaker met extreme regenbuien. Door de oprukkende bebouwing verdwijnt tegelijkertijd steeds meer groen, waardoor er nog maar weinig plek is waar het water door de bodem opgenomen kan worden. Hierdoor loopt het overtollige water het riool in, dat al dat water onmogelijk kan opnemen. Dat zorgt tijdens hevige regenbuien voor straten die blank staan. Kunstgras met een juiste onderbouw vormt een buffer voor het water: het slaat het regenwater tijdelijk op en laat het geleidelijk aan weer weglopen. Zo draag je bij aan een betere waterhuishouding in je buurt.

BESCHERMING DAK

Royal Grass® is voorzien van uv-filters die bestand zijn tegen zonlicht. Het verkleurt niet en wordt niet lelijk als de zon er hard op schijnt. Door kunstgras op het dak te plaatsen, verleng je de levensduur van het dak. In tegenstelling tot sedum of natuurgras vergt het nauwelijks onderhoud

PLAATSING OP EEN DAK

Kunstgras plaatsen op het dak of balkon is een klus die vakkundig uitgevoerd moet worden, helemaal als het gazon bedoeld is voor actief gebruik. Je wilt immers geen last krijgen van lekkages of andere vervelende problemen. Bovendien is een grasmat aanleggen op het dak niet risicoloos. Daarom is het in de meeste gevallen verstandig een professioneel installatiebedrijf in te schakelen. Wij beschikken over de bouwkundige kennis die nodig is om een geschikte installatie op het dak of balkon te creëren.

In de bovenstaande collage zie je wat er allemaal komt kijken bij de plaatsing van kunstgras op het dak. In het voorbeeld hierboven is gebruikgemaakt van een ECCO drainbase. Dat zijn schokdempende platen die zorgen voor een horizontale en verticale afwatering. Door die werking lopen de grasmatten prettiger en heb je binnenshuis minder geluidsoverlast. De platen zorgen ook voor een mooi, vlak gazon. Wat voor soort opbouw we gebruiken voor je dak of balkon, hangt onder andere af van de draagkracht van het dak, je budget en de beoogde toepassing van het door jou gewenste product.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Kies uit een breed assortiment aan natuurgetrouwe Royal Grass®-grasmatten. Ieder model beschikt over iets andere eigenschappen, waardoor sommige soorten geschikt zijn als siergras terwijl andere modellen bedoeld zijn voor intensief gebruik. Onze adviseurs helpen je graag bij de selectie van een soort die het best past bij de beoogde toepassing van de grasmat en je persoonlijke smaak.

ROYAL GRASS® BLOOM
Royal-Grass-Bloom

Weelderig gazon waarop kinderen en huisdieren naar hartenlust kunnen ravotten.

ROYAL GRASS® BLISS
Royal Grass® Bliss

Zomerse uitstraling door de combinatie van langere grassprieten en zongebruinde vezels.

ROYAL GRASS® SENSE
Royal Grass® Sense

Langere grasvezels die zorgen voor een zeer natuurgetrouwe uitstraling.

WEL OF GEEN INSTROOIZAND

Ook op het dak raden we een laagje instrooizand in het nieuwe gazon aan. Het invulzand geeft de grasmat extra gewicht, waardoor deze extra stabiliteit krijgt en beter bestand is tegen de wind. Het laagje zand beschermt de vezels en heeft bovendien een brandvertragende werking.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Een van de voordelen van kunstgras is het weinige onderhoud dat het nodig heeft. Je hoeft het niet te sproeien of te maaien, waardoor het nauwelijks aandacht vergt. Af en toe de bladeren en takken van je balkon of dakterras verwijderen is doorgaans voldoende om je gazon mooi te houden. Hoeveel tijd je dat kost, hangt onder andere af van hoe vaak je je nieuwe grasmat gebruikt. Hoe vaker er op het grastapijt wordt gelopen, hoe minder groot de kans is dat er onkruid ontkiemt.

ENKELE PROJECTEN VAN KUNSTGRAS OP DAKEN