Grastapijt

Grastapijt

Het woord grastapijt is ontstaan omdat kunstgras op een rol geleverd wordt en daardoor sterk de vergelijkenis heeft met tapijt. Wij prefereren het woord kunstgras maar voor het product zelf maakt het niets uit. Dat blijft het zelfde met alle mooie voordelen!

Voorheen werd grastapijt vooral geplaatst op een balkon. Maar die tijd is voorbij, tegenwoordig zijn er vele toepassingen van grastapijt denkbaar. Zoals een speeltuin, kinderkamer, tuin, kantoor en veel meer. Grastapijt of ook wel kunstgras genoemd zorgt voor een vriendelijke groene woonomgeving met alle gemakken van tapijt en de uitstraling van echt gras.

Voordelen grastapijt

De voordelen zijn inmiddels wel bekend, eenvoudig in onderhoud, heerlijk zacht, sterk en veilig (zorg wel dat je zich goed laat informeren over de veiligheid van het grastapijt). Daarnaast heeft het grastapijt van nu een mooie natuurlijke uitstraling. Dat komt door de toevoeging van een aantal innovatieve technieken in het productie proces.

Grastapijt voor buiten

Grastapijt voor wordt geproduceerd op tapijtmachines en is ook ‘kamerbreed’. Dus op rollen van  4 meter. Om het makkelijker te vervoeren en te verwerken in de  tuin wordt het ook wel voor gesneden op 2 meter. Dit wordt gedaan in de fabriek. Wij kopen de rollen het liefst aan op 4 meter breed. Mochten wij het kleiner nodig hebben dan snijden wij het zelf in onze goed ingerichte werkplaats. Wij hebben een speciale snijmachine gekocht in Amerika voor dit doeleinde.

Grastapijt leggen

Waarom wij liever met rollen van 4 meter werken? Wij maken het liefst zo min mogelijk naden in je gazon. Bij een rol op twee meter breed moeten er dubbel zoveel naden gemaakt worden. Niet alleen is dit veel meer werk, het blijft handwerk en dus altijd kans op zichtbaarheid. Onze mensen leggen de hele dag kunstgras dus die weten wel hoe ze een mooie naad moeten maken. Voor mensen die zelf willen leggen adviseren wij ook met 4 meter breed te werken, dus zo min mogelijk naden maken in het grastapijt. Interesse in kunstgras leggen? Lees dan onze tips.

Prijzen grastapijt

Waarop letten bij aanschaf grastapijt? Naast de prijs is uiteraard ook de duurzaamheid grastapijt van belang. Met andere woorden hoe lang gaat het kunstgras mee? Hoe lang blijft het mooi? Voor welke toepassing is het gras geschikt? Daarnaast zijn zaken als UV stabiliteit van belang, dus hoe lang blijft het gras dezelfde mooie groene kleur behouden? Verder is er veel te doen over veiligheid kunstgras, daarom adviseren wij om de leverancier te vragen naar de testen die gedaan zijn om de veiligheid aan te tonen. Een bekende testnorm is de EN 71-3. Dit is dezelfde normering als gesteld wordt aan speelgoed.

Aanleggen grastapijt

Het leggen van kunstgras bestaat uit 3 delen:

  • De aanschaf van het kunstgras ofwel grastapijt.
  • Het gereed maken van je tuin en realisatie van de kunstgras ondergrond.
  • Het plaatsen van het kunstgras.

Millieuvriendelijke, veilige en kwalitatieve producten is waar wij mee werken. Kom langs bij onze showtuin en wij informeren je graag. Op onze pagina kunstgras prijzen vindt je een handige overzicht.