Kunstgras schoonmaken

Kunstgras schoonmaken

Een veel gestelde vraag van klanten bij ons in de toonzaal is “hoe maak je kunstgras schoon?”. Natuurlijk een goede vraag maar wat is de reden dat je het wilt schoonmaken? Kunstgras ligt immers buiten en het is geen binnenvloerbedekking. Vrijhouden van zand en stof doet het niet. Uiteraard kan je kunstgras wel stofzuigen als je dat wilt maar dat lijkt ons zeker niet goed voor de stofzuiger.

Uiteraard moet je het gazon wel vrijhouden van onkruid en bladeren, zoals je ook kunt lezen op onze pagina kunstgras onderhoud.

Schoonmaken met water

Een flinke regenbui is het beste schoonmaakmiddel voor je gazon. Nu regent het wel vaak in België, maar gelukkig hebben we ook weken met mooi zomerweer. Dan maak je je kunstgras schoon met leidingwater. Maar dat hoef je normaal gesproken echt niet te doen. Dit doe je alleen als je kinderen iets ‘kleverigs’ geknoeid hebben en je wilt ze op die plek graag weer verder laten spelen.  Ook is kunstgras perfect geschikt voor honden. En wanneer je hond per ongeluk op het gras geplast heeft, dan zet je gewoon even de tuinslang er op.