HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

schedule

MAANDAG – VRIJDAG
09:00 – 17:00 uur
ZATERDAG
10:00 – 17:00 uur
ZONDAG
Gesloten

schedule

MAANDAG – VRIJDAG
09:00 – 17:00 uur
ZATERDAG
10:00 – 17:00 uur
ZONDAG
Gesloten

BELEVINGSTUIN
TORHOUT

BELEVINGSTUIN TORHOUT

THE SEXY SIDE VAN KUNSTGRAS EN ONZE SERVICE

Een kunstgrastuin hoeft niet steriel te zijn. Veel mensen kiezen voor kunstgras als oplossing voor gazon problemen zoals: te droog, te zompig, gebrek aan tijd, iets ouder worden, engerlingen, emelten, rode mieren, kleine tuin, intensiever gebruik, minder mobiel zijn, etc.

In onze belevingstuin te Torhout willen we aantonen hoe mooi een kunstgrastuin kan zijn en welke duurzame oplossingen we kunnen bieden zoals: meer bruikbare ruimte creëren, wateropslag en -besparing, betaalbaar en haalbaar onderhoud en biodiversiteit creëren waar er vroeger geen was. En dit alles in combinatie met de natuurlijke uitstraling en kwaliteit van Royal Grass® kunstgras.

Wil je graag weten hoe het kunstgras van Royal Grass® er in het echt uitziet? Dan ben je bij het KUNSTGRASCENTRUM in Torhout aan het juiste adres. Bij ons ben je niet afhankelijk van foto’s en stalen, maar kan je een schitterend aangelegde kijktuin bezoeken.

In onze voorbeeldtuin zijn de verschillende kunstgrassen op een ruimer vlak in combinatie met verschillende soorten beplanting tentoongesteld. Zodoende kan je de modellen gronding met elkaar vergelijken en zelfs even rustig over het kunstgras lopen of er een poosje op zitten. Ontdek tegelijkertijd ook hoe zacht de vezels aanvoelen, hoe stevig de grasmat is en hoe realistisch het eruitziet.

Locatie pin

Klik op onderstaande kaart om gemakkelijk en snel te navigeren naar onze belevingstuin in Torhout. 

RINGAERTSTRAAT 20 – 8820 TORHOUT

MAAK EEN AFSPRAAK

MAAK EEN
AFSPRAAK

Wanneer je een afspraak maakt voor een bezoek aan de belevingstuin in Torhout, zorgen wij dat er een gespecialiseerde medewerker aanwezig is die je alles kan vertellen over de specifieke eigenschappen van iedere soort kunstgras.

Onze experts helpen je graag bij het vinden van het kunstgras dat past bij je beoogde toepassing. 

OOK ZONDER AFSPRAAK

Breng je liever een bezoek aan onze kijktuin zonder afspraak of na de kantooruren? Dat kan ook! Speciaal voor jou hebben wij onze verschillende grassen ook rondom ons bedrijfsgebouw aangelegd.

KUNSTGRAS ERVAREN IN ONZE KIJKTUIN

KUNSTGRAS
ERVAREN
IN ONZE
KIJKTUIN

Kunstgras plaatsen is een langetermijninvestering en daarom is het cruciaal een weloverwogen keuze te maken. Het kunstgras in het echt bekijken is de enige manier om te ontdekken hoe de grasmat er in werkelijkheid uitziet. In de kijktuin heb je de mogelijkheid het gazon te bekijken vanuit verschillende hoeken en je ziet direct hoe het gazon oogt wanneer het gras is ingezand.

Wanneer je de kijktuin bezoekt kan je tevens over het grastapijt lopen om te ontdekken hoe het kunstgras aanvoelt. Met het bekijken van foto’s of stalen is dit vanzelfsprekend niet mogelijk. Een staal is bovendien te klein om een realistisch beeld te geven van het uiterlijk van een volledig gazon. Daarnaast oogt de kleur van de vezels anders wanneer een staal binnenshuis of onder kunstlicht wordt bekeken.

HOE KIES IK DE JUISTE SOORT KUNSTGRAS?

HOE KIES IK
DE JUISTE
SOORT
KUNSTGRAS?

Dat is eigenlijk heel simpel: probeer altijd te redeneren vanuit welke toepassing je het gazon wil gebruiken.

Bij normaal gebruik, zoals een siertuin, groendak of voortuin, zijn al onze grassoorten een goede optie. Bij licht intensiever gebruik, denk aan spelende kinderen of huisdieren, kies je best voor een wat voller kunstgras. Bij zeer intensief gebruik, zoals scholen en sportcentra, opteer je maar beter voor een slijtvaste grassoort.

De verschillende soorten hebben stuk voor stuk hun eigen kenmerken. Onze kunstgrasexperts kunnen je alles vertellen over ieder model en helpen je graag verder.

Ben je benieuwd naar de werkzaamheden die bij de aanleg van onze nieuwe kijktuin kwamen kijken of wil je graag weten hoe onze daktuin er nu uit ziet?

Neem dan zeker een kijkje in onderstaande fotogalerij!

OPENINGSUREN

MAANDAG – VRIJDAG
09:00 – 17:00 uur
ZATERDAG
10:00 – 17:00 uur
ZONDAG
Gesloten

Afhaling of bezoeken buiten de openingsuren zijn alleen op afspraak mogelijk. 

WIST JE DAT…

  • … we een online offertetool hebben waar je een vrijblijvende richtprijs kan berekenen?
    Op deze manier heb je al een idee van wat jouw project min of meer zou kunnen kosten. 
  • … je als particulier of tuinaannemer ook bij ons terecht kan om een stuk kunstgras op te halen?
    Daarnaast vindt je hier ook alle benodigdheden voor de aanleg van het kunstgras zoals de gereedschappen en het instrooizand. 
  • … ook je hond of andere huisdieren welkom zijn in onze kijktuin? 
    Ze mogen zelfs de verschillende kunstgrassen eens uittesten! Zo kunnen ze jou helpen bij het kiezen van de geschikte grassoort.

ONZE ANDERE KIJKTUINEN

ONZE ANDERE
KIJKTUINEN

Kijktuin,
kantoor en magazijn

Kijktuin,
kantoor en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak

ONS MOTTO

“Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!”

FAQ

Wees gerust: je huisdier mag zeker onze verscheidene kunstgrasvarianten komen uittesten. Misschien wijst hij of zij je wel naar het geknipte kunstgras!

In alle kijktuinen van het Kunstgrascentrum hebben we allerlei grassoorten aangelegd. Bovendien werden onze verschillende soorten zodanig aangelegd dat je het ook kan bekijken met allerlei beplanting en bestrating, waardoor je al meteen wat inspiratie kan opdoen voor je eigen tuin.

Dat kan, maar niet in al onze kijktuinen is dat mogelijk. In Oostende en Torhout kan je altijd terecht om kunstgras op te halen. Daarnaast hebben we ook alle materialen liggen voor de aanleg van kunstgras. Als je iets laat weten, kunnen we al dat materiaal voor je klaarleggen om te gebruiken bij de aanleg van je kunstgras. Uiteraard kunnen wij ook het door jou gewenste kunstgras aanleggen.