HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

IS KUNSTGRAS GESCHIKT VOOR SPELENDE KINDEREN?

Veel mama’s en papa’s vragen zich af of kunstgras en spelende kinderen wel een goede combinatie zijn. Wij kunnen je alvast geruststellen, want kunstgras is juist uiterst geschikt voor kinderen. Het is niet alleen zacht, maar ook slijtvast en zelfs 100% veilig!

Op deze pagina geven we je graag wat meer uitleg over de combinatie kunstgras en spelende kinderen

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Vergeet smartphones, tablets en gameconsoles: kinderen kunnen zich ook perfect buiten amuseren. Zo is de tuin vaak de ideale plek voor kinderen om genoeg vitamine D op te doen en naar hartenlust te spelen: een potje voetbal, tikkertje, springen op de trampoline, etc. 

Helaas is echt gras vaak niet zo geschikt om op te ravotten. Het is erg kwetsbaar, waardoor er al snel slijtageplekken kunnen zijn. Ook als het regent blijft de tuin niet mooi, zo kan alles al snel veranderen in een regelrechte modderpoel, waardoor de kleren van je kinderen snel vies worden en er alweer een rij was klaarstaat. 

Met Royal Grass® kunstgras is geen van bovengenoemde frustraties nog een probleem. Wat de voordelen van de combinatie kunstgras en kinderen precies zijn, dat kom je hieronder te weten.

VOORDELEN VAN KUNSTGRAS EN KINDEREN

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom Royal Grass® kunstgras uiterst geschikt is in combinatie met spelende kinderen. Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Geen last meer van slijtageplekken;
  • Geen modderpoel meer bij nat weer;
  • Het hele jaar door bespeelbaar;
  • Geen kale plekken meer door opblaas- en opbouwzwembaden;
  • Het is onderhoudsarm, zo houd je meer tijd over voor je gezin;
  • 100% veilig voor mens en dier;
  • etc.

WELKE SOORT KUNSTGRAS IS HET BESTE IN COMBINATIE MET SPELENDE KINDEREN?

Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Al onze kunstgrassen zijn geschikt voor kinderen. Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met het beoogde gebruik ervan. Wordt de tuin intensief bespeeld of heb je bijvoorbeeld ook nog een hond die de tuin heel actief gebruikt, dan kies je beter voor een soort dat daar goed tegen bestand is.

Deze grassoorten zijn heel populair bij onze klanten:

STEVIG EN SLIJTVAST

Natuurgras kan al snel slijtageplekken vertonen, zeker als de kinderen er dagelijks op ravotten. Door het intensieve beloop op het gazon raken de graszoden los en zo ontstaan er kale plekken. Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last, want het is sterk en slijtvast. 

100% VEILIG VOOR KINDEREN

Als je kinderen hebt, dan weet je dat ze op jonge leeftijd heel wat zaken in hun mond durven steken. Daarom is het van groot belang dat je gazon veilig is. Wij kunnen je dan ook verzekering dat Royal Grass® kunstgras 100% veilig is voor mens en dier

Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN71-3. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. Diezelfde norm wordt trouwens ook gehanteerd voor kinderspeelgoed.

PERFECT VOOR TRAMPOLINES

Het natuurgazon onder de trampoline verkleurt al snel doordat het te weinig zonlicht krijgt. Ook wanneer het heeft geregend is echt gras niet ideaal, want daardoor zakken de poten van de trampoline weg. 

Kunstgras is daarom een perfect alternatief. Het oog net zo groen en uitnodigend als een natuurgazon, maar het heeft geen zonlicht nodig waardoor het nooit zal verkleuren. Daarbovenop wordt het ook nooit drassig, dus de poten kunnen niet wegzakken of verschuiven na een speelbeurt op de trampoline

OOK GESCHIKT VOOR EEN ZWEMBAD

Kinderen vinden het doorgaans heel erg fijn om te spelen op het gras en in het water. Jammer genoeg is het vrijwel onmogelijk om een natuurgazon in goede staat te houden rondom of onder je zwembad

Ook hier kan kunstgras de ideale oplossing bieden. Het is niet alleen groen, maar ook stevig, slijtvast en zelfs bestand tegen chloorwater. Waar echt gras modderig en drassig wordt van al het overlopende zwembadwater, blijft een kunstgazon altijd schoon. Je hebt daarnaast ook geen last meer van losse grassprieten die in het zwembad belanden. 

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Het onderhoud van echt gras in de tuin kost niet alleen een hoop tijd, het is ook zwaar werk. Met kunstgras ben je in één keer verlost van vervelende klusjes als grasmaaien, bemesten, sproeien, verticuteren, etc. Let wel: kunstgras is niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm.

Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een kunstgrastuin met kinderen:

Verwijder takken en bladeren alvorens deze composteren.

Verwijder onkruid voordat het de kans heeft om uit te zaaien.

Verwijder zoutaanslag door chloor van het zwembadwater. Dat kan je doen met wat water en zeep. 

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

ONDERGROND KUNSTGRAS

De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Daarom is het cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die daarbovenop ook nog eens past bij de beoogde toepassing van het grasveld.

Informeer je daarom altijd goed op voorhand. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we gelukkig precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing. 

PLAATSING KUNSTGRAS

Bij de plaatsing van het kunstgras komt er meer kijken dan je misschien zou verwachten. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunt gebruiken zoals je van plan bent, is het vaak verstandig om de installatie over te laten aan een vakman. Wij weten gelukkig precies aan wat voor eisen de installatie moet voldoen. 

Zo maken we altijd een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichting en e inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken van het gras echt optimaal tot hun recht komen. 

Bij de bevestiging van het gras zorgen we ervoor dat de huisdieren geen mogelijkheid hebben om het gras los te kunnen trekken. Op die manier weet je zeker dat het kunstgras jarenlang mooi blijft en je huisdieren er probleemloos op kunt laten spelen. 

VALDEMPING

Waar kinderen spelen, daar wordt ook gevallen. Het Kunstgrascentrum kan zorgen voor een valveilige ondergrond. Hierbij voorzien we de juiste demping en als je van plan bent een speeltoestel te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping onder het gazon aanbrengen.

Als we kunstgras installeren voor sport- of speelveldjes, schoolpleinen of kinderdagverblijven houden we altijd zorgvuldig rekening met de regelgeving over de valhoogte.

ZAND INSTROOIEN VOOR EXTRA STABILITEIT

Het Kunstgrascentrum krijgt regelmatig vragen over het gebruik van instrooizand. Zo zijn sommige ouders bang dat het zand gevaarlijk is voor kinderen. Toch hoef je je hierover geen zorgen te maken:  het zand is volstrekt veilig en zit bovendien in de bodem van de grasmat, zodat het er vrijwel niet uitgelopen wordt. Daarom raden we het gebruik van een laagje instrooizand altijd aan. Het zand verzwaart immers de grasmat, waardoor de grasmat niet kan verschuiven. Verder beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat.

WEINIG ONDERHOUD

Nog een voordeel van kunstgras is dat je nauwelijks onderhoud zal hebben aan je gazon. Natuurgras moet je voortdurend maaien, terwijl kunstgras altijd de juiste lengte heeft. Daarnaast hoef je onze grasmatten ook niet te sproeien als het een tijdje niet geregend heeft en je bent ook geen tijd kwijt aan verticuteren of bemesten. Het belangrijkste onderhoud aan kunstgrasgazon is het regelmatig opvegen van bladeren en takken en eventueel onkruid verwijderen. Hoe meer er op het gazon gelopen en gespeeld wordt, hoe minder onkruid er zal groeien.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Wil je een mooi speelgazon in je tuin? Laat je dan eerst goed informeren. Zo zijn sommige van onze grassoorten beter geschikt om op te spelen dan andere. Bij het Kunstgrascentrum staan onze adviseurs altijd paraat om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Zij leggen je graag uit welke kunstgrassen het meest geschikt zijn voor sport- en speltoepassingen.

Niet veel mensen kopen kunstgras nadat ze enkel een staaltje gezien hebben. Bezoek snel één van onze kijktuinen in Oostende, Oostkamp, Middelkerke of Lauwe om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Hier kan je onze verschillende soorten rustig bekijken onder verschillende weersomstandigheden, bijvoorbeeld in de zon, bij schaduw en met verschillende soorten bestrating. Onze specialisten leiden je graag rond en kunnen je alles vertellen over ons uitgebreid assortiment.

Een prettig speelgazon in plaats van een drassige tuin? Vraag snel je offerte aan!

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Wil je weten wat onze klanten (met of zonder kinderen) vinden van kwaliteitskunstgras in hun tuin? Lees hieronder hun recensies.

Top service kunstgras plaatsing