TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

HEERLIJK BUITEN SPELEN

Een tuin waarin kinderen ongeremd kunnen ravotten, zonder zelf vuil te worden en het gazon kapot te maken. Je leest het goed: met kunstgras is dat perfect mogelijk. Door de toenemende verstedelijking wordt een tuin waarin de kinderen kunnen spelen steeds belangrijker, en daar kunnen wij je bij helpen.

Wil je een gazon dat nooit modderig wordt en extra stevig is? Bij het Kunstgrascentrum beschikken we over kunstgrassen die speciaal zijn ontworpen om op te spelen. Bekijk ze nu in één van onze kijktuinen.

WAAROM KUNSTGRAS

Vergeet smartphones, tablets en gameconsoles: kinderen kunnen zich vandaag ook perfect buiten amuseren. De tuin is vaak de ideale plek voor kinderen om genoeg vitamine D op te doen en naar hartenlust te spelen: een potje voetbal, tikkertje, enzovoort.

Helaas is natuurgras niet zo geschikt om op te ravotten. Echt gras is erg kwetsbaar, waardoor er snel slijtageplekken kunnen zijn. Als het regent, kan het gazon ook snel veranderen in een regelrechte modderpoel, waardoor de kleren van je kinderen vies wordt en alweer rij is voor de wasmand. Door kunstgras te plaatsen, kunnen we zorgen voor een gazon waarop kinderen het hele jaar door kunnen spelen.

Door middel van onderstaande quick links navigeer je snel en eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Bij het Kunstgrascentrum staan we niet bepaald bekend om half werk te doen. Heb je bij ons kunstgras gekocht, dan kunnen wij ook het door jou gekozen kunstgras bij je thuis aanleggen. Daarnaast kunnen we ook de voorbereidende graaf- en grondwerkzaamheden helemaal overnemen, zodat je zelf geen vinger werk hoeft te doen. Of je nu een kleine stadstuin of een grote, landelijke tuin hebt: wij kunnen een legplan opmaken en naderhand zorgen voor een geschikte ondergrond waarop we later het kunstgras kunnen plaatsen.

Als je kinderen of huisdieren hebt die graag in de tuin spelen, kunnen we daar tijdens de installatie uiteraard rekening mee houden. Nadat we het kunstgras succesvol geplaatst hebben, kunnen we je tuin helemaal afmaken door wat bomen, hagen, borders of plantenbakken. Meer zelfs: we kunnen ook lijnen in je kunstgras maken, voetbaldoelen plaatsen of een trampoline voor de kinderen in het gazon ingraven.

MOOI, PRAKTISCH EN VERZORGD

Sommige klanten hebben wel oren naar de voordelen van kunstgras, maar maken zich toch wat zorgen over het uiterlijk van een kunstgrasgazon. Oogt het niet allemaal wat te artificieel? We kunnen je hierbij zeker en vast geruststellen: volgens onze klanten zijn onze soorten nauwelijks van natuurgras te onderscheiden. Alle uiterlijke kenmerken van echt gras zijn tot in de kleinste details nagebootst en de nieuwste modellen hebben zelfs een natuurlijke ‘groeirichting’. Je hoeft ons zeker niet op ons woord te geloven: kom zeker eens langs in een van onze kijktuinen en kijk zelf hoe levensecht alles eruitziet.

PERFECT VOOR TRAMPOLINES

Natuurgras wordt al snel drassig en glibberig nadat het heeft geregend. Kortom: het is haast onmogelijk om er veilig een trampoline op te plaatsen. Het toestel kan immers wegzakken of op den duur wegglijden. Een ander probleem is dat het gras onder de trampoline verkleurt doordat het te weinig zonlicht krijgt.

Kunstgras is daarom een perfect alternatief. Het gazon wordt nooit modderig, waardoor de pootjes ook niet kunnen wegzakken in het gazon. Ons kunstgras is ook stevig genoeg om een springtoestel op te plaatsen en er zal ook nooit kleurverschil ontstaan onder de trampoline.

IDEAAL VOOR EEN ZWEMBAD

Waterpret in je eigen tuin! Met een zwembad in de tuin kunnen je kinderen zich de hele zomer lang uitleven met waterspelletjes. Helaas verandert echt gras al snel in een modderige bedoening als je er een plastic zwembad op plaatst. Bovendien lopen de kinderen voortdurend losse grassprieten en modder het water in. Ruim je het zwembad weer op, dan blijkt dat er van de plek waar het gestaan heeft niet veel anders is overgebleven dan een kaal stukje grond. Kunstgras kan hier een goed alternatief zijn: het wordt nooit modderig en je kunt de vezels eenvoudig opborstelen als je het zwembad weghaalt.

DE VOORDELEN VAN KUNSTGRAS

Heb je kinderen? Dan wil je allicht dat je kunstgras sterk genoeg is om je ravottende dochter of zoon aan te kunnen. Daarnaast moet het gras ook veilig zijn. Lees hieronder alles over de voordelen van ons Royal Grass® kunstgras.

ALTIJD BRUIKBAAR, ZELFS ALS HET GEREGEND HEEFT

Een van de problemen met natuurgras is dat het snel modderig wordt na een regenbui. In Vlaanderen is een beetje regen soms al genoeg om je gazon te veranderen in een drassige modderpoel. Daardoor is je tuin vrijwel onbetreedbaar (of misschien: vooral) voor je kinderen. Doen ze dat wel, dan riskeer je dat het gras beschadigd wordt en later kale plekken zal vertonen. Tot overmaar van ramp is de kans nog groter dat kledij van je kinderen het geravot niet heelhuids zal overleven. Met kunstgras is dat probleem voltooid verleden tijd. Regenwater kan er makkelijk wegzakken in de bodem, waardoor je gazon in een mum van tijd weer opdroogt.

INTENSIEF TE GEBRUIKEN

Echt gras is kwetsbaar en vertoont snel slijtageplekken als er veel op gespeeld wordt. Ons kunstgras is daarentegen erg stevig en slijtvast en zelfs bestand tegen grote groepen spelende kinderen. Een potje voetbal is dan ook geen enkel bezwaar. Met kunstgras creëer je een veilig en stevig gazon dat uitermate geschikt is voor sport en spel.

OOK GESCHIKT VOOR EEN ZWEMBAD

Ook een zwembad in de tuin is met kunstgras geen enkel probleem. Waar echt gras modderig en drassig wordt van al het overlopende zwembadwater, blijft een kunstgras gazon altijd mooi schoon. Je hebt ook geen last meer van losse grassprieten die in het zwembad belanden. Ons kunstgras is bestand tegen chloorwater.

TRAMPOLINES EN ANDERE SPEELTOESTELLEN

Trampolines, pingpongtafels en speeltoestellen, kunstgras vormt een stevige, stabiele en veilige ondergrond. Het kunstgras is beslist sterk genoeg voor een trampoline waarop gesprongen wordt. Wel raden we aan extra stukken kunstgras onder de poten te plaatsen, zodat er geen roestvlekken kunnen ontstaan. We kunnen het toestel voor je verankeren zodat het niet weg kan waaien.

VEILIGHEID

Het Kunstgrascentrum werkt uitsluitend met kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen (NEN-EN 71-3). De norm die ook gehanteerd wordt voor kinderspeelgoed. Dat is wel zo fijn als je van plan bent je kinderen erop te laten spelen.

15 JAAR GARANTIE

Onze kunstgrasinstallaties hebben een jarenlange levensduur. Royal Grass® geeft dan ook 15 jaar garantie op ieder grasmat die is geplaatst door een erkend installateur. Je weet dus zeker dat je jarenlang kunt genieten van het gazon.

KUNSTGRAS VOOR KINDEREN

Kunstgras om op te spelen moet sterk genoeg zijn. We hebben verschillende kunstgrassen in ons assortiment die bij uitstek geschikt zijn om op te spelen. We nodigen je graag uit in een van onze kijktuinen zodat je deze en andere modellen van dichtbij kunt bekijken.

ROYAL GRASS® BLOOM
Royal-Grass-Bloom

Wil je een weelderige gazon waarop kinderen en huisdieren naar hartenlust kunnen ravotten? Het veerkrachtige Royal Grass® Bloom heeft zachte lange grasvezels met een natuurlijke groeirichting door ReaDY®-technologie. Ideaal voor een fraaie tuin die intensief gebruikt wordt.

Lengte vezels: 52 mm

ROYAL GRASS® LUSH
Royal Grass® Lush kunstgras

Geniet elke dag opnieuw van je gazon met Royal Grass® Lush. Dit model beschikt over sierlijke, zeer natuurlijk kroezende grasvezels van 42 mm lang. Net zoals bij ons Royal Grass® Bliss-grastapijt heeft deze variant door de SunTEC®-techniek warme, zomerse grassprieten.

Lengte vezels: 42 mm

.

ROYAL GRASS® WAVE
Royal-Grass-Bloom

Royal Grass® Wave is net iets korter, maar oogt toch zeer natuurlijk. Royal Grass® Wave lijkt op een grasveld dat nog maar net een opknapbeurt kreeg. Daarom is deze soort het geknipte kunstgras voor iedereen die wil genieten van een natuurlijke, verzorgde tuin maar lak heeft aan uitvoerig onderhoudswerk.

Lengte vezels: 36 mm

PLAATSING VAN HET KUNSTGRAS

Mensen onderschatten weleens wat er zoal komt kijken bij de plaatsing van kunstgras. Wil je kunstgras in je tuin dat gemaakt is om op te spelen? Dan is het heel belangrijk om daar tijdens de installatie rekening mee te houden. In de meeste gevallen is het dan ook verstandig om een gespecialiseerd installateur in te schakelen. Het laten plaatsen van je kunstgras is namelijk voordeliger dan het naderhand weer te moeten herstellen.

Bij het Kunstgrascentrum weten we perfect hoe we kunstgras aanleggen voor verschillende toepassingen. Is het kunstgras bedoeld voor spelende kinderen, dan zorgen wij dat de ondergrond extra stabiel is en dat de grasmat stevig vastzit. We kunnen op iedere locatie een fraai speelgazon realiseren, waar je het hele jaar door met het hele gezin van kunt genieten.

VALDEMPING

Waar kinderen spelen, daar wordt ook gevallen. Het Kunstgrascentrum kan zorgen voor een valveilige ondergrond. We zorgen voor een juiste demping en als je van plan bent een speeltoestel op het gazon te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping onder het gazon aanbrengen. Als we kunstgras installeren voor sport- of speelveldjes op scholen, bij kinderdagverblijven of in de openbare ruimte, dan houden we altijd zorgvuldig rekening met de regelgeving over de valhoogte.

ZAND INSTROOIEN VOOR EXTRA STABILITEIT

Het Kunstgrascentrum krijgt regelmatig vragen over het gebruik van instrooizand. Zo zijn sommige ouders bang dat het zand gevaarlijk is voor kinderen. Toch hoef je je hierover geen zorgen te maken:  het zand is volstrekt veilig en zit bovendien in de bodem van de grasmat, zodat het er vrijwel niet uitgelopen wordt. Daarom raden we het gebruik van een laagje instrooizand altijd aan. Het zand verzwaart immers de grasmat, waardoor de grasmat niet kan verschuiven. Verder beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat.

WEINIG ONDERHOUD

Nog een voordeel van kunstgras is dat je nauwelijks onderhoud zal hebben aan je gazon. Natuurgras moet je voortdurend maaien, terwijl kunstgras altijd de juiste lengte heeft. Daarnaast hoef je onze grasmatten ook niet te sproeien als het een tijdje niet geregend heeft en je bent ook geen tijd kwijt aan verticuteren of bemesten. Het belangrijkste onderhoud aan kunstgrasgazon is het regelmatig opvegen van bladeren en takken en eventueel onkruid verwijderen. Hoe meer er op het gazon gelopen en gespeeld wordt, hoe minder onkruid er zal groeien.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Wil je een mooi speelgazon in je tuin? Laat je dan eerst goed informeren. Zo zijn sommige van onze grassoorten beter geschikt om op te spelen dan andere. Bij het Kunstgrascentrum staan onze adviseurs altijd paraat om je vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Zij leggen je graag uit welke kunstgrassen het meest geschikt zijn voor sport- en speltoepassingen.

Niet veel mensen kopen kunstgras nadat ze enkel een staaltje gezien hebben. Bezoek snel één van onze kijktuinen in Oostende, Oostkamp, Middelkerke of Lauwe om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Hier kan je onze verschillende soorten rustig bekijken onder verschillende weersomstandigheden, bijvoorbeeld in de zon, bij schaduw en met verschillende soorten bestrating. Onze specialisten leiden je graag rond en kunnen je alles vertellen over ons uitgebreid assortiment.

Een prettig speelgazon in plaats van een drassige tuin? Vraag snel je offerte aan!

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

Wil je weten wat onze klanten (met of zonder kinderen) vinden van kwaliteitskunstgras in hun tuin? Lees hieronder hun recensies.

Top service kunstgras plaatsing
Menu