HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

IS KUNSTGRAS GESCHIKT VOOR SPELENDE KINDEREN?

Veel ouders vragen zich af of kunstgras en kinderen wel een goede combinatie zijn. Wij kunnen je alvast geruststellen: kunstgras is net uiterst geschikt voor kinderen. Het is niet alleen zacht, maar ook slijtvast en 100 procent veilig!

Hieronder alvast wat meer uitleg over de combinatie kunstgras en spelende kinderen.

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Vergeet smartphones, tablets en gameconsoles: kinderen kunnen zich ook perfect buiten amuseren. Zo is de tuin vaak de ideale plek voor kinderen om genoeg vitamine D op te doen en naar hartenlust te spelen. Een potje voetbal, tikkertje, springen op de trampoline, etc. 

Natuurgras is vaak niet geschikt om op te ravotten. Het is bijvoorbeeld erg kwetsbaar, waardoor er al snel slijtageplekken kunnen voorkomen. Ook als het regent blijft de tuin niet mooi, zo kan alles al snel veranderen in een regelrechte modderpoel. Als kinderen dan op het grasperk spelen, mag je je wasmachine al klaarmaken. Met Royal Grass®-kunstgras verdwijnen die frustraties als sneeuw voor de zon.

Wat de voordelen van de combinatie kunstgras en kinderen precies zijn, kom je hieronder te weten

VOORDELEN VAN KUNSTGRAS EN KINDEREN

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom kunstgras van Royal Grass® uiterst geschikt is in combinatie met spelende kinderen. Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Geen last meer van slijtageplekken
  • Geen modderpoel meer bij nat weer
  • Het hele jaar door bespeelbaar;
  • Geen kale plekken meer door opblaas- en opbouwzwembaden
  • Het is onderhoudsarm, zo houd je meer tijd over voor je gezin
  • 100% veilig voor mens en dier

WELKE SOORT KUNSTGRAS IS HET BESTE IN COMBINATIE MET SPELENDE KINDEREN?

Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Al onze kunstgrassen zijn geschikt voor kinderen. Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met het beoogde gebruik ervan. Wordt de tuin intensief gebruikt of heb je bijvoorbeeld ook nog een hond, dan kies je beter voor een soort die daar goed tegen bestand is.

Deze grassoorten zijn heel populair bij onze klanten:

STEVIG EN SLIJTVAST

Natuurgras kan al snel slijtageplekken vertonen, zeker als kinderen er dagelijks gebruik van maken. Daardoor kunnen de graszoden op je natuurgras lossen, waardoor er kale plekken in het gazon ontstaan. Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last, want het is zeer sterk en slijtvast.

100% VEILIG VOOR KINDEREN

Als je kinderen hebt, dan weet je dat ze op jonge leeftijd heel wat zaken in hun mond durven te steken. Daarom is het van groot belang dat je gazon veilig is. Wij kunnen je dan ook verzekeren dat Royal Grass® kunstgras 100% veilig is voor mens en dier.

Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN71-3, een norm die ook gehanteerd wordt voor kinderspeelgoed. Dat betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten.

PERFECT VOOR TRAMPOLINES

Het natuurgazon onder de trampoline verkleurt al snel doordat het te weinig zonlicht krijgt. Ook wanneer het heeft geregend, is echt gras niet ideaal. Als dat gebeurt, zakken de poten van de trampoline weg in het gras.

Kunstgras is een ideaal alternatief. Het oogt net zo groen en uitnodigend als een natuurgazon, maar het heeft geen zonlicht nodig. Bovendien wordt je kunstgrasgazon ook nooit drassig, dus de poten van je trampoline kunnen niet wegzakken of verschuiven.

OOK GESCHIKT VOOR EEN ZWEMBAD

Kinderen vinden het doorgaans heel fijn om te spelen op het gras en in het water. Jammer genoeg is het vrijwel onmogelijk om een natuurgazon in goede staat te houden rondom of onder je zwembad.

Ook hier kan kunstgras een geschikte oplossing zijn. Een grasmat heeft een mooie, groene kleur en is ook stevig, slijtvast en zelfs bestand tegen chloorwater. Waar echt gras modderig en drassig wordt van al het overlopende zwembadwater, blijft een kunstgazon altijd proper. Je hebt daarnaast ook geen last meer van losse grassprieten die in het zwembad belanden.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Het onderhoud van echt gras in de tuin kost niet alleen een hoop tijd, het is ook zwaar werk. Met kunstgras ben je in één keer verlost van vervelende klusjes als grasmaaien, bemesten, sproeien, verticuteren, etc. Let wel: kunstgras is niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm.

Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een kunstgrastuin met kinderen:

Verwijder takken en bladeren alvorens ze te composteren

Verwijder onkruid beter zo snel mogelijk. Doe je dat niet, dan loop je het risico dat het onkruid zich verspreidt

Verwijder zoutaanslag door chloor van het zwembadwater. Dat kan je doen met wat water en zeep

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

ONDERGROND KUNSTGRAS

De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Daarom is het cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die ook nog eens past bij de beoogde toepassing van je tuin.

Informeer je altijd goed op voorhand. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing.

PLAATSING KUNSTGRAS

Bij de plaatsing van het kunstgras komt er meer kijken dan je misschien zou verwachten. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunt gebruiken zoals je van plan bent, is het vaak verstandig om de installatie over te laten aan een vakman. Wij weten precies aan wat voor eisen zo’n installatie moet voldoen.

Zo maken we altijd eerst een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichting en de inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken van het gras echt optimaal tot hun recht komen.

Bij de bevestiging van het gras zorgen we ervoor dat de huisdieren geen mogelijkheid hebben om het gras los te trekken. Op die manier weet je zeker dat het kunstgras jarenlang mooi blijft en je huisdieren er probleemloos op kunt laten spelen.

VALDEMPING

Waar kinderen spelen, wordt ook gevallen. Het Kunstgrascentrum kan zorgen voor een valveilige ondergrond. Hierbij voorzien we de juiste demping en als je van plan bent een speeltoestel te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping onder het gazon aanbrengen.

Als we kunstgras installeren voor sport- of speelveldjes, schoolpleinen of kinderdagverblijven houden we altijd zorgvuldig rekening met de regelgeving over de valhoogte.

INZANDING

Het Kunstgrascentrum krijgt regelmatig vragen over het gebruik van instrooizand. Zo zijn sommige ouders bang dat het zand gevaarlijk is voor kinderen. Toch hoef je je hierover geen zorgen te maken:  het zand is volstrekt veilig en zit bovendien in de bodem van de grasmat, zodat het er vrijwel niet uitgelopen wordt. Daarom raden we het gebruik van een laagje instrooizand altijd aan. Het zand verzwaart immers de grasmat, waardoor de grasmat niet kan verschuiven. Verder beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat.

BEZOEK ONZE KIJKTUINEN

Wil je zelf zien hoe natuurgetrouw onze grassoorten eruitzien? Breng eens een bezoek aan één van onze kijktuinen. Bestudeer op je eigen tempo onze varianten, loop er even overheen en vergelijk de verschillende modellen met elkaar. Onze experts geven je graag een rondleiding en uitvoerig advies.

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Vanaf de eerste ontmoeting met persoonlijk advies tot de laatste afwerking kan je bij ons terecht. Of je nu een grote of een kleine tuin hebt, we houden steeds zorgvuldig rekening met je wensen en het beoogde gebruik van het gazon.

We komen na de opmaak van een richtprijs graag persoonlijk bij je langs om de opmeting uit te voeren, de prominente kijkrichtingen te bepalen en te zien hoe het zonlicht in de tuin schijnt.

Verder zorgen we voor het afgraven en afvoeren van de oude grasmat, realiseren een geschikte ondergrond en installeren de grasmat volgens de regels van de kunst. We kunnen het geheel afmaken met beplanting, stijlvolle plantenbakken en borders.

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent! Die tevredenheidsgarantie geven wij.

FAQ

Wij kunnen je verzekeren dat Royal Grass® kunstgras 100% veilig is voor mens en dier. Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN71-3. Dit betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten. Diezelfde norm wordt trouwens ook gehanteerd voor kinderspeelgoed.

Ja, dat kan! Kunstgras is daar zelfs uiterst geschikt voor. Wanneer je kiest voor opblaas- of opbouwzwembad en die de hele zomer op je natuurgazon laat staan, dan tref je bij het verwijderen een kaal en kapot gedrukt lapje grond aan, zoals je ook wel ziet op campings waar de hele zomer tenten hebben gestaan. Met Royal Grass® kunstgras is dat probleem meteen van de baan.

Je moet natuurlijk wel met een aantal zaken rekening houden. Op onze pagina over zwembaden kom je daar alles over te weten!

Dat hangt vooral af van het beoogde gebruik ervan. Bij normaal gebruik, zoals een sier- of voortuin, zijn al onze grassoorten een goede optie. Bij ietwat intensiever gebruik, denk aan spelende kinderen of huisdieren, kies je best voor een wat voller kunstgras. Bij zeer intensief gebruik, zoals scholen en sportcentra, opteer je maar beter voor een slijtvaste grassoort.