Kunstgras leggen

Kunstgras leggen

Een vraag dit wij vaak gesteld krijgen: “kan ik  zelf het kunstgras leggen?” Ja dat kan, maar het is wel precisie werk. Je wilt toch dat je tuin er over een paar jaar ook nog mooi uitziet? Wij hebben al jaren ervaring in het kunstgras plaatsen,  en zijn pas tevreden als jij dat bent.

Mocht je toch zelf kunstgras willen leggen, dan heb je niet veel nodig. Een scherp stanleymes is het allerbelangrijkste gereedschap. Is je gazon groter dan 4 meter? Dan heb je in ieder geval ook naadband en lijm (of zelfklevende naadband) nodig om de banen kunstgras aan elkaar te verbinden. Daarnaast instrooizand om het gras af te werken.

Stappenplan kunstgras leggen

Voor het leggen van kunstgras heb je een goede ondergrond nodig. Bij een balkon of terras is dit meestal wel aanwezig maar in de tuin zal deze gemaakt moeten worden. (Lees meer over stabilisé aanbrengen.)

  1. Meet het gazon op. Houd rekening met het feit dat kunstgras geleverd wordt op rollen van maximaal 4 meter breed. Maak een legplan en bereken hoeveel strekkende meter naad je eventueel moet maken.
  2. Bestel de benodigde hoeveelheid kunstgras, naadband en lijm. Neem circa 20cm meer dan de lengte die je gemeten hebt. Dit om te voorkomen dat je net iets te kort komt.
  3. Rol het kunstgras uit over de ondergrond zoals je berekend hebt in je legplan.
  4. Snij het kunstgras op maat.
  5. Heb je een naad in het gazon? Snij dan eerst de onbruikbare randen eraf en zorg dat er twee goed sluitende banen liggen.
  6. Maak de naad door de banen kunstgras met elkaar te verlijmen.
  7. Veeg het kunstgras eventueel in met een laag zand om het te verzwaren of bevestig het kunstgras met ankers.

Als je bovenstaand stappenplan leest lijkt het misschien eenvoudig. Maar vaak zijn er ook grotere uitdagingen zoals het insnijden van een boom. Wil je meer informatie bel ons dan gerust, of neem contact op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.