Kunstgras ondergrond

Kunstgras ondergrond

Natuurlijk is het belangrijk dat het grastapijt er mooi uitziet en de kwaliteit van dien aard is dat deze voor vele jaren zorgeloos plezier zorgt. Maar daar komt meer bij kijken dan alleen het grastapijt. Want de kunstgras ondergrond is van nog groter belang. Het grastapijt kan nog zo mooi zijn maar als de onderbaan onstabiel is, of slecht draineert dan is het plezier zo voorbij. Zonde van de investering. Waarom wordt daar in teveel gevallen weinig aandacht aan besteed? Je overweegt wellicht om zelf het kunstgras te plaatsen, dat snappen wij. Het is vaak ook een financiële overweging. Misschien is het de onkunde van de installateur of wordt er te vaak weinig aandacht aan besteed omdat daar veel tijd mee te winnen is, en dus meer te verdienen. Op het eerste oog zal de kunstgras ondergrond er goed uit zien… maar blijft dat zo. Laat je daarom goed informeren.

Zorg er ook voor dat je een specialist inschakelt die garant staat voor de kunstgras ondergrond, omdat het vaak aan de onkunde van de installateur te wijten is. Of men steekt er weinig tijd in waardoor men meer kan verdienen… Belangrijk is je goed te laten informeren. Wij staan garant voor onze ondergrond voor kunstgras, wij hebben er vele aangelegd en nog nooit een klacht gehad! Je kunt onze referenties opvragen, geen probleem.

kunstgras ondergrondOptimale kunstgras ondergrond

De optimale kunstgras ondergrond moet egaal zijn, dragend en waterdoorlatend zijn. Dit is een heel nauwkeurig werk en indien goed uitgevoerd zal het mede bijdragen aan het jarenlange genot van je tuin. Wij nemen al deze werkzaamheden uit handen en verzorgen het project van A tot Z. Mocht je toch besluiten om het zelf te willen installeren dat kan natuurlijk altijd maar volg dan onderstaande tips om te komen to de perfecte ondergrond voor kunstgras.

Wij raden af op zwarte aarde te installeren omdat dit niet aan deze voorwaarden voldoet. Naast dat je problemen gaat krijgen met de waterafvoer is de kans ook groot dat het gazon gaat verzakken. Als de ondergrond verzakt dan zakt het kunstgras uiteraard gewoon mee. Dat is geen mooi aanzicht en zonde van je investering. Grastapijt leg je immers voor de langere termijn.

Een goede ondergrond is stabilisé of chape. De kunstgras ondergrond die wij adviseren is Stabilisé. Het woord stabilisé staat voor gestabiliseerd zand. Voor dit doeleinde geselecteerd zand wordt gemengd met een bepaalde hoeveelheid cement. De verhouding zand/cement is erg belangrijk voor de stabiliteit (vastheid) van de ondergrond maar ook voor de waterdoorlatendheid. Teveel cement en je ondergrond is niet waterdoorlatend genoeg, te weinig en het is niet vast genoeg. Perfecte stabilisé maken is een vak apart. Wij hebben hiervoor een specialist in huis die exact weet wat de perfecte verhouding is om aan alle voorwaarden te voldoen. Zowel voor het plaatsen als voor aanleg van bestrating.

Ondergrond prepareren

Ondergrond preparerenDe werkwijze voor het maken van een goede kunstgras ondergrond tref je onderstaand aan. Je kunt ervoor kiezen zelf de kunstgras ondergrond te maken of door onze gespecialiseerde plaatsing service te laten doen.

  • Uitgraven van het gazon tot ongeveer minus tien centimeter.
  • Zorgen voor afboording (zodanig dat het gras niet in contact komt met aarde van de plantvakken).
  • Invoeren gestabilseerd zand, aantrillen en afslepen zoals bij klinkers (2cm onder terrasniveau).
  • Plaatsen hardhouten piketten in hoeken en om de 2m (als je geen instrooizand gebruik).
Menu