HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

KUNSTGRAS OP HET BALKON

Veel van onze klanten vragen zich af of kunstgras wel geschikt is voor op het balkon of terras te plaatsen. Wij kunnen je alvast geruststellen: kunstgras is uiterst geschikt voor balkons.

Hieronder geven we je wat meer uitleg: waarom zou je ervoor moeten kiezen? Wat zijn de voordelen, en welke soort past het beste op een balkon?

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Kunstgras staat niet alleen mooi in de tuin, het is ook ideaal om een saai, grijs balkon op te vrolijken. Kunstgras is namelijk een soort ’tapijt’ dat je snel en gemakkelijk kan uitrollen. Het heeft bovendien geen water, mest of onderhoud nodig en dat maakt voor onze klanten écht het verschil. 

Kunstgras is op z’n mooist wanneer je het combineert met kleurrijke bloemen of plantenbakken – ook op een balkon is dat het geval. 

VOORDELEN KUNSTGRAS OP HET BALKON

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen waarom Royal Grass®-kunstgras uiterst geschikt is op het balkon of terras. Hieronder sommen we er alvast enkele op:

  • Je creëert een tuingevoel
  • Het is niet glad om op te lopen bij vochtig weer
  • Ideale plaats om op te zonnebaden
  • Het is onderhoudsarm
  • 100 procent veilig voor mens en dier

WELKE SOORT IS HET BESTE OP EEN BALKON?

Het antwoord op deze vraag is simpel: alles! Hoewel al onze kunstgrassoorten geschikt zijn voor op een balkon, kiezen heel wat van onze klanten voor de Royal Grass® Aura of Royal Grass® Lush. Vaak vertellen klanten achteraf dat ze heel blij waren met de snelle uitvoering van de werken, en dat ze nu eindelijk kunnen genieten van een rustige, groene oase middenin hun stadsomgeving.

Deze grassoorten zijn heel populair bij onze klanten:

GOEDE WATERDOORLAATBAARHEID

Kunstgras is waterdoorlatend en bestand tegen allerlei soorten weersomstandigheden, ook tegen regen, sneeuw of hagel. Het is echter wel belangrijk dat het water op het balkon goed afgevoerd wordt, anders kunnen er waterplassen ontstaan. 

Als je kunstgras altijd nat en zompig is, kan er na verloop van tijd ook schimmel ontstaan onder je grasmat en dat is uiteraard een zeer onprettige bedoening. Om dat te voorkomen voorzie je best drainagematten.

KUNSTGRAS PLAATSEN

Kunstgras op het balkon zorgt voor een mooie groene sfeer in een normaal vrij kleurloze omgeving. Wil je het kunstgras plaatsen op je balkon, dan zijn er een aantal zaken waar je sowieso rekening mee moet houden. Onderstaand sommen we er alvast enkele op:

  • De vloer van je balkon moet vlak én egaal zijn
  • Het water moet goed afgevoerd kunnen worden
  • De randen moeten vastgezet worden of door een rand opgesloten worden, anders kan je kunstgras zomaar wegwaaien
  • Houd er rekening mee dat de grasvezel van de mat niet te hoog is, zodat je deur zonder problemen naar buiten toe open kan

HEEFT KUNSTGRAS ONDERHOUD NODIG?

Ja, ook kunstgras heeft onderhoud nodig. Geen paniek: het onderhoud daarvan is niet zo groot. Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een balkon met kunstgras:

Zorg dat er zo weinig mogelijk takken en bladeren op het gras liggen.

Borstel het kunstgras af en toe eens op.

Wees voorzichtig met een barbecue of andere elektronische toestellen. 

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!

BEZOEK ONZE KIJKTUINEN

Wil je zelf zien hoe natuurgetrouw onze grassoorten eruitzien? Breng dan zeker eens een bezoek aan één van onze vijf kijktuinen. Kom een kijkje nemen naar onze verschillende soorten, loop er even overheen en vergelijk de verscheidene modellen. Onze experts geven je maar al te graag een rondleiding. 

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Vanaf de eerste ontmoeting met persoonlijk advies tot de laatste afwerking kan je bij ons terecht. Of je nu een groot of een klein balkon of terras hebt, we houden steeds zorgvuldig rekening met je wensen.

We komen na de opmaak van een richtprijs graag persoonlijk bij je langs om de opmeting uit te voeren, de prominente kijkrichtingen te bepalen en te zien hoe het zonlicht op het balkon schijnt. 

Verder kijken we de waterdoorlaatbaarheid na en maken we indien nodig gebruik van drainagematten. We plaatsen de grasmat volgens de regels van de kunst en kunnen het geheel afmaken met beplanting in stijlvolle plantenbakken.

Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!

FAQ

Wij kunnen je verzekeren dat kunstgras van Royal Grass® 100% veilig is voor mens en dier. Zo werden al onze kunstgrassen grondig getest en voldoen ze aan de strenge Europese veiligheidsnorm EN71-3. Dat betekent dat onze producten geen schadelijke stoffen bevatten.

Dat hangt vooral af van het beoogde gebruik ervan. Bij normaal gebruik, zoals een sier- of voortuin, zijn al onze grassoorten een goede optie. Bij ietwat intensiever gebruik, denk aan spelende kinderen of huisdieren, kies je best voor een wat voller kunstgras. Bij zeer intensief gebruik, zoals scholen en sportcentra, opteer je maar beter voor een slijtvaste grassoort. 

Het kunstgras van Royal Grass® is naar onze mening het mooiste en meest kwalitatieve gras op de markt. Dankzij hun doorwinterde ervaring en uitmuntende reputatie biedt Royal Grass® na aankoop een fabrieksgarantie van 15 jaar aan. Bovendien streven ze er steeds naar om de natuurlijke kenmerken van echt gras één op één te kopiëren, zelfs tot op microscopisch detail.