HEERLIJK BUITEN SPELEN

Een tuin waar de kinderen heerlijk in kunnen ravotten, zonder dat zij vies worden en het gazon kapot maken, met kunstgras is het mogelijk. Door de toenemende verstedelijking wordt een tuin waar de kinderen lekker in kunnen spelen steeds belangrijker. Daarom helpt het Kunstgrascentrum je met het realiseren van een gazon dat geschikt is om bijvoorbeeld een balletje op te trappen of tikkertje op te spelen, maar ook om een zwembad of trampoline op te plaatsen.

Wil je een gazon dat nooit modderig wordt en extra stevig is? Bij het Kunstgrascentrum beschikken we over kunstgrassen die speciaal zijn ontworpen om op te spelen. Bekijk ze in een van onze kijktuinen.

WAAROM KUNSTGRAS

Door de opkomst van smartphones, computers en gameconsoles, krijgen kinderen steeds minder lichaamsbeweging. De tuin is de ideale plek om je kinderen te stimuleren meer buiten te spelen. Helaas is natuurgras alleen niet zo geschikt om op te ravotten. Echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en als erop gespeeld wordt, ontstaan er al snel slijtageplekken. Als het regent verandert het bovendien al gauw in een modderpoel, waardoor de kleding vies wordt en het een groot deel van het jaar niet te gebruiken is. Door kunstgras te plaatsen, kunnen we zorgen voor een tuin waar de kinderen het hele jaar door, onder alle weersomstandigheden, veilig in kunnen spelen. Geniet van een gazon dat altijd mooi blijft, nooit modderig wordt en direct na een regenbui weer opdroogt.

Middels onderstaande quick links navigeert je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Het Kunstgrascentrum verzorgt totaalprojecten. We kunnen de aanleg van je kunstgras van de ontwerpfase tot de oplevering voor je verzorgen. We realiseren de mooiste tuinen voor gezinnen met kinderen en verzorgen daarbij ook de graaf- en grondwerkzaamheden. Of je nu een kleine stadstuin of een grote landelijke tuin heeft, een nieuwe of een bestaande tuin. Wij maken een legplan en zorgen voor een geschikte ondergrond en als je kinderen hebt die graag in de tuin spelen, houden we daar bij de installatie zorgvuldig rekening mee. Het geheel kunnen we afmaken met bomenrijen, hagen, borders en plantenbakken. Ook kunnen we belijning creëren, doeltjes plaatsen of een trampoline in het gazon ingraven.

MOOI EN PRAKTISCH

Sommige klanten hebben wel oren naar de voordelen van kunstgras, maar maken zich zorgen over het uiterlijk. Oogt het kunstgras niet te onnatuurlijk? We kunnen je geruststellen. Ons kunstgras is nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Alle uiterlijke kenmerken van echt gras zijn tot in detail nagebootst en de nieuwste modellen hebben zelfs een natuurlijke “groeirichting”. Geloof je dat niet? Kom dan eens langs in een van onze kijktuinen.

PERFECT VOOR TRAMPOLINES

Doordat echt gras zo drassig en glibberig wordt als het regent, is het onmogelijk om er veilig een trampoline op te plaatsen. Het toestel zakt weg, waardoor het scheef komt te staan of kan wegglijden als erop gesprongen wordt. Een ander probleem is dat het gras onder de trampoline verkleurt doordat het te weinig zonlicht krijgt.

Kunstgras is een perfect alternatief. Het gazon wordt nooit modderig en de pootjes kunnen er niet in wegzakken. Ons kunstgras is stevig genoeg om een springtoestel op te plaatsen en er ontstaat nooit kleurverschil onder de trampoline.

IDEAAL VOOR EEN ZWEMBAD

Waterpret in de eigen tuin! Met een zwembad in de tuin kunnen de kinderen zich de hele zomer uitleven. Helaas verandert echt gras al snel in een modderige bedoening als je er een zwembad op plaatst. Bovendien lopen de kinderen voortdurend losse grassprieten en modder het water in. Ruim je het zwembad weer op, dan blijkt dat er van de plek waar het gestaan heeft niet veel anders is overgebleven dan een kaal stukje grond. Kunstgras is de ideale oplossing. Het wordt nooit modderig en je kunt de vezels eenvoudig opborstelen als je het zwembad weghaalt.

DE VOORDELEN VAN KUNSTGRAS

Heb je kinderen, dan moet het kunstgras aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Het dient niet alleen sterk genoeg te zijn om op te spelen, het moet natuurlijk ook veilig zijn. Lees hieronder alles over de voordelen van ons Royal Grass® kunstgras.

ALTIJD SPELEN, OOK ALS HET REGENT

Een van de problemen met natuurgras is dat het zo modderig wordt. Een beetje regen is al genoeg om het veld te veranderen in een ware modderpoel. Zodoende kunnen de kinderen er een groot deel van het jaar niet op spelen; niet zonder vies te worden en het gazon stuk te lopen althans. Met kunstgras is dat probleem verleden tijd. Regenwater zakt weg in de ondergrond en het gazon droogt direct weer op.

INTENSIEF TE GEBRUIKEN

Echt gras is kwetsbaar en vertoont snel slijtageplekken als er veel op gespeeld wordt. Ons kunstgras is daarentegen erg stevig en slijtvast en zelfs bestand tegen grote groepen spelende kinderen. Een potje voetbal is dan ook geen enkel bezwaar. Met kunstgras creëer je een veilig en stevig gazon dat uitermate geschikt is voor sport en spel.

OOK GESCHIKT VOOR EEN ZWEMBAD

Ook een zwembad in de tuin is met kunstgras geen enkel probleem. Waar echt gras modderig en drassig wordt van al het overlopende zwembadwater, blijft een kunstgras gazon altijd mooi schoon. Je hebt ook geen last meer van losse grassprieten die in het zwembad belanden. Ons kunstgras is bestand tegen chloorwater.

TRAMPOLINES EN ANDERE SPEELTOESTELLEN

Trampolines, pingpongtafels en speeltoestellen, kunstgras vormt een stevige, stabiele en veilige ondergrond. Het kunstgras is beslist sterk genoeg voor een trampoline waarop gesprongen wordt. Wel raden we aan extra stukken kunstgras onder de poten te plaatsen, zodat er geen roestvlekken kunnen ontstaan. We kunnen het toestel voor je verankeren zodat het niet weg kan waaien.

VEILIGHEID

Het Kunstgrascentrum werkt uitsluitend met kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras is uitgebreid getest door onafhankelijke instanties en voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen (NEN-EN 71-3). De norm die ook gehanteerd wordt voor kinderspeelgoed. Dat is wel zo fijn als je van plan bent je kinderen erop te laten spelen.

15 JAAR GARANTIE

Onze kunstgrasinstallaties hebben een jarenlange levensduur. Royal Grass® geeft dan ook 15 jaar garantie op ieder grasmat die is geplaatst door een erkend installateur. Je weet dus zeker dat je jarenlang kunt genieten van het gazon.

KUNSTGRAS VOOR KINDEREN

Kunstgras om op te spelen moet sterk genoeg zijn. We hebben verschillende kunstgrassen in ons assortiment die bij uitstek geschikt zijn om op te spelen. We nodigen je graag uit in een van onze kijktuinen zodat je deze en andere modellen van dichtbij kunt bekijken.

ROYAL GRASS® SENSE

Geniet van een weelderige grasmat met lekker lange vezels (52mm). Ondanks het prachtige uiterlijk is dit kunstgras sterk genoeg om op te spelen. Door ReaDY® heeft iedere vezel een iets andere positie.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Ook dit type kunstgras maakt gebruik van de ReaDY®-technologie, maar heeft iets kortere vezels (36mm). Hierdoor lijkt het alsof het gras nog niet zo lang geleden is gemaaid.

ROYAL GRASS® WAVE

Een gazon dat eruitziet alsof het kortgeleden gemaaid is. Met vezels van 36mm heeft het gazon een wat strakkere uitstraling, maar door toepassing van de ReaDY®-technologie oogt het gazon nooit te statisch

KUNSTGRAS PLAATSING

Men onderschat nog weleens wat er komt kijken bij het plaatsen van kunstgras. Als het kunstgras bedoeld is om op te spelen dan is het bovendien belangrijk om daar bij de installatie rekening mee te houden. In de meeste gevallen is het dan ook verstandig om een gespecialiseerd installateur in te schakelen. Het laten plaatsen van je kunstgras is namelijk voordeliger dan het naderhand moeten herstellen van je gazon.

Bij het Kunstgrascentrum weten we als geen ander hoe we kunstgras aanleggen voor verschillende toepassingen. Is het kunstgras bedoeld voor spelende kinderen, dan zorgen wij dat de ondergrond daar bijvoorbeeld bij past en dat de grasmat stevig genoeg vastzit. We kunnen op iedere locatie een fraai speelgazon realiseren, waar je het hele jaar door met het hele gezin van kunt genieten.

VALDEMPING

Waar kinderen spelen, daar wordt gevallen. Het Kunstgrascentrum kan zorgen voor een valveilige ondergrond. We zorgen voor een juiste demping en als je van plan bent een speeltoestel op het gazon te plaatsen, dan kunnen we extra valdemping onder het gazon aanbrengen. Als we kunstgras installeren voor sport- of speelveldjes op scholen, bij kinderdagverblijven of in de openbare ruimte, dan houden we verder altijd zorgvuldig rekening met de geldende regelgeving betreffende de cruciale valhoogte (NEN-EN 1177).

INSTROOIEN VOOR EXTRA STABILITEIT

Het Kunstgrascentrum krijgt regelmatig vragen over het gebruik van instrooizand. Zo zijn sommige ouders bang dat het zand gevaarlijk is voor kinderen. We kunnen je echter geruststellen. Het instrooizand is volstrekt veilig en zit bovendien in de bodem van de grasmat, zodat het er vrijwel niet uitgelopen wordt. We raden het gebruik van een laagje instrooizand dan ook beslist aan. Het zand verzwaart de grasmat, waardoor deze steviger ligt, wat erg belangrijk is als er op de grasmat gespeeld wordt. Verder beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat.

WEINIG ONDERHOUD

Een bijkomend voordeel van kunstgras is dat je nauwelijks onderhoud hebt aan je gazon. Waar je echt gras voortdurend moet maaien, heeft kunstgras altijd de juiste lengte. Kunstgras hoef je niet te sproeien als het een tijdje niet regent en je bent ook geen tijd kwijt aan werkzaamheden als verticuteren en bemesten. Het belangrijkste onderhoud aan een gazon met kunstgras is het regelmatig opvegen van bladeren en takken en het verwijderen van eventueel onkruid. Hoe meer er op het gazon gelopen en gespeeld wordt, hoe minder kans je hebt op het opkomen van onkruid.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Wil je een mooi speelgazon in de tuin? Laat je dan goed informeren. Sommige kunstgrassen zijn namelijk beter geschikt om op te spelen dan andere. Bij het Kunstgrascentrum staan onze adviseurs klaar om je uitgebreid te informeren. Zij leggen je graag uit welke kunstgrassen het meest geschikt zijn voor sport- en speltoepassingen.

Kunstgras kopen doe je vermoedelijk liever niet van een staaltje. Bezoek een van onze kijktuinen in Oostende, Oostkamp, Middelkerke of Lauwe om de verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Hier kan je de verschillende kunstgrassen bekijken onder verschillende omstandigheden, bijvoorbeeld in de zon, bij schaduw en met verschillende soorten bestrating. Onze specialisten leiden je graag rond en kunnen je alles vertellen over de verschillende kunstgrassen.

Een prettig speelgazon in plaats van een drassige tuin?

ERVARINGEN KLANTEN

Wil je weten wat onze klanten (met of zonder kinderen) vinden van kwaliteitskunstgras in hun tuin? Lees hieronder hun recensies.

We delen graag onze referenties met je zodat je het zelf kunt ervaren.

Top service kunstgras plaatsing
Menu