Kunstgras schoolplein

Schoon en groen schoolplein

In een tijd waarin het groen in onze leefomgeving steeds schaarser wordt, is het in toenemende mate belangrijk dat het schoolplein voldoende groen bezit. En wat is er nu leuker dan een mooi grasveld waar de kinderen lekker op kunnen sporten en spelen? Helaas is echt gras erg kwetsbaar en verandert het bij de eerste de beste regenbui in een modderpoel. Bovendien kost echt gras veel tijd en geld aan onderhoud.

Gelukkig is er met kunstgras een uitstekend alternatief voor echt gras. Vergt nauwelijks onderhoud, is het hele jaar door mooi en nooit drassig of stoffig wordt. Ideaal voor op het schoolplein dus.

Bij Kunstgrascentrum weten we door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van kunstgras bovendien als geen ander hoe we kunstgras kunnen gebruiken voor de mooiste sport- en speldoeleinden. We realiseren attractieve sportveldjes, leggen kunstgras aan voor onder speeltoestellen en kunnen zelfs heuse speelheuvels en gekleurde speelvelden aanleggen.

Echt gras op het schoolplein

Zoals we hiervoor al kort hebben aangestipt, lopen veel scholen tegen problemen aan met echt gras op het schoolplein. Natuurgras is simpelweg te kwetsbaar om mooi te houden. Als er dagelijks kinderen op spelen ontstaan er al snel slijtageplekken en na verloop van tijd blijft er niet veel anders over dan een stoffige vlakte, die modderig wordt als het regent. Dit leidt weer tot vuile kleding en schoenen (en boze ouders). Kortom, echt gras is jammer genoeg maar weinig geschikt voor op het schoolplein.

Kunstgras op schoolplein

Toch is het wel degelijk mogelijk om een mooi groen sport- of speelveld te creëren, zonder tegen deze problemen aan te lopen. Met kunstgras van Royal Grass® voorzien we het schoolplein van heerlijk groen gras, dat ontzettend stevig en slijtvast is. En met de juiste ondergrond nooit drassig. Het kunstgras droogt snel op na een regenbui, ligt er altijd perfect bij en is het hele jaar door te bespelen. Eindelijk kunnen de leerlingen lekker ravotten op het speelveld zonder vies te worden.

  • Veilig voor de gezondheid
  • Duurzaam
  • Robuust
  • Minimaal onderhoud
  • Groen en speels
  • Geen modder
  • Altijd te betreden

Onderhoudsvriendelijk kunstgras

Waar men echt gras om de haverklap moet maaien en sproeien, heeft men zodra het kunstgras is geïnstalleerd nauwelijks omkijken naar de grasmat. De grasmaaier kan binnen blijven staan en de tuinman kan zich richten op andere zaken. Het gras ligt er het hele jaar door, onder alle omstandigheden prachtig bij en het schoolplein fungeert zodoende als het ideale uithangbord voor de school. Bovendien gaat ons Royal Grass® kunstgras jarenlang mee, waardoor het een duurzame en, op de lange termijn, kostenbesparende oplossing is.

Het belang van een groen schoolplein

Door de toenemende verstedelijking verdwijnt steeds meer groen uit ons leven. Dat terwijl groen juist een bewezen positief effect heeft op onze gemoedstoestand. Zo blijkt onder andere dat de kleur van gras en bomen zorgt voor een betere concentratie. Juist daarom is het zo belangrijk dat een schoolplein beschikt over voldoende groen.

Kunstgrascentrum realiseert met behulp van kunstgras de mooiste groene schoolpleinen. Ons kunstgras is uitermate geschikt voor speelvelden en trapveldjes, maar ook voor fraai siergras, attractieve speelheuvels en sportvelden met belijning. Door middel van valdemping onder het kunstgras kunnen we ook zorgen voor een valveilige ondergrond onder speeltoestellen en klimrekken.

Veilig vallen

Dat spelende kinderen af en toe vallen is onvermijdelijk. Daarom is het belangrijk te zorgen voor een geschikte ondergrond waar de kinderen op kunnen vallen zonder zich te bezeren. Als we bij Kunstgrascentrum kunstgras plaatsen voor een schoolplein houden we uitgebreid rekening met de geldende veiligheidsvoorschriften. Zo zorgen we er rond klimtoestellen voor dat de valdemping is afgestemd op de cruciale valhoogte. Ook voor sport- en speelveldjes zorgen we voor een geschikte ondergrond met de juiste demping om lekker op te rennen en spelen.

Royal Grass® Xplay

Bij Kunstgrascentrum gebruiken we kwaliteitskunstgras van het merk Royal Grass®. Dit kunstgras is door de hoge kwaliteit erg geschikt voor op het schoolplein. Met name Xplay, een kunstgras dat Royal Grass® speciaal heeft ontwikkeld voor sport- en speldoeleinden, is erg geschikt voor speelveldjes. Het kunstgras is extra stevig en slijtvast, waardoor het bestand is tegen dagelijks spelende kinderen, maar heeft nog steeds een zeer natuurgetrouwe uitstraling. Alle kunstgrassen van Royal Grass® worden op een milieuvriendelijke manier vervaardigd en zijn gegarandeerd veilig voor de gezondheid.