HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

ROYAL GRASS® KUNSTGRAS IS 100% VEILIG

ROYAL GRASS®
KUNSTGRAS
IS 100% VEILIG

Er is in het verleden veel te doen geweest over de veiligheid van kunstgras. Uit onderzoek zou namelijk blijken dat sporten op kunstgras wellicht onveilig is door het gebruik van rubbergranulaat. Ook is er onderzoek gedaan naar het gebruik van zware metalen in kunstgras. Bij het Kunstgrascentrum kunnen we je garanderen dat ons kunstgras 100 procent veilig is voor de gezondheid. We maken nooit gebruik van rubbergranulaat en ons Royal Grass® kunstgras voldoet aan de strengste veiligheidseisen, wordt op een milieuvriendelijke manier ontwikkeld en maakt beslist geen gebruik van zware metalen.

VOLDOET AAN DE STRENGSTE EISEN

VOLDOET AAN
DE STRENGSTE
EISEN

We weten zeker dat ons kunstgras 100 procent veilig is. Bij het Kunstgrascentrum maken we namelijk uitsluitend gebruik van Royal Grass®. Alle producten van dit merk zijn uitgebreid getest en voldoen aan de strengste veiligheidseisen (NEN EN-71-3). Dit zijn dezelfde veiligheidseisen als waaraan kinderspeelgoed dat in Europa verkocht wordt, moet voldoen.

RG-safety-logo

Als je kunstgras laat plaatsen door het Kunstgrascentrum, dan kan je zowel je kinderen als je huisdieren dus met een gerust hart op uw nieuwe gazon laten spelen. Bij het Kunstgrascentrum realiseren we bovendien kunstgrasvoorzieningen op schoolpleinen, bij kinderdagverblijven en in de openbare ruimte.

IS HET INSTROOIZAND SCHADELIJK?

IS HET
INSTROOIZAND
SCHADELIJK?

Kunstgras sportvelden worden vaak ingestrooid met rubberkorrels. Uit onderzoeken is gebleken dat dit rubbergranulaat, dat gemaakt wordt van oude autobanden, mogelijk kankerverwekkende stoffen bevat. Hoogleraren concluderen dat kinderen die veel spelen op sportvelden met dergelijke korrels een groter risico lopen op gezondheidsproblemen. Op die onzekerheid zit je natuurlijk niet te wachten.

Bij het Kunstgrascentrum maken we gelukkig nooit gebruik van rubberkorrels. In plaats daarvan strooien we de grasmat in met een laagje speciaal kwartszand. Dit zand is uitgebreid getest en voldoet aan de strengste veiligheidseisen.

KOOP EEN BETROUWBAAR MERK

KOOP EEN
BETROUWBAAR
MERK

Er zijn tegenwoordig veel verschillende kunstgrassen in diverse prijsklassen verkrijgbaar. Vooral via online webshops worden er kunstgrassen aangeboden uit goedkope productielanden. Van lang niet al deze grastapijten is duidelijk waar en hoe zij geproduceerd worden en wat voor grondstoffen er gebruikt worden. Voor sommige kunstgrassen wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van kleurpigmenten die concentraties zware metalen bevatten.

Royal Grass® wordt in Nederland geproduceerd en voldoet aan dezelfde Europese veiligheidsvoorschriften als gelden voor kunststof kinderspeelgoed. Je bent dus zeker van een “schone” grasmat, zonder zware metalen.