engerlingen bestrijden

De oplossing tegen engerlingen

Wanneer je engerlingen in de tuin aantreft, is het vrijwel onmogelijk om een gazon van natuurgras te onderhouden. Deze klanten uit Ichtegem namen contact op met Kunstgrascentrum omdat er een mooi groen gazon ontbrak aan hun tuin. Door de aanwezigheid van engerlingen was het echter niet mogelijk om natuurgras te leggen. Gelukkig oogt Royal Grass® kunstgras net zo natuurgetrouw als echt gras, zonder dat het beschadigd raakt door ongedierte zoals engerlingen.

Wat zijn engerlingen?

Engerlingen zijn de larven van bladsprietkevers zoals de meikever, johanneskever, junikever en neushoornkever. De engerlingen hebben een rupsachtig wit lijf met een oranje kop en kunnen tot wel vijf centimeter groot worden. Engerlingen zijn vooral actief in het voorjaar.

Engerlingen brengen ernstige schade toe aan gazons. Daarom was natuurgras voor deze klanten van Kunstgrascentrum geen optie. De larven voeden zich namelijk met de wortels van gras. Doordat de wortels beschadigd raken, kan het gras niet genoeg vocht en voeding opnemen uit de bodem. Hierdoor zullen er gele plekken ontstaan en sterft het gras langzaam af. Daarnaast zijn vogels gek op engerlingen en proberen ze die uit het gazon te pikken, waardoor het gras nog verder beschadigd raakt.

Hoe kan je engerlingen bestrijden

Engerlingen zijn zeer hardnekkig en vormen een ware plaag voor je gazon. Er zijn diverse chemische bestrijdingsmiddelen op markt, maar de meeste mensen willen die liever vermijden. Daarnaast is het uitzetten van een bepaald soort microwormen een biologische manier om engerlingen tegen te gaan. Er bestaat echter een kans dat de larven na verloop van tijd terugkeren. Kunstgras als alternatief voor echt gras is daarom de meest eenvoudige oplossing in een tuin met engerlingen.

In deze tuin in Ichtegem plaatste Kunstgrascentrum Royal Grass® Wave. Dit kunstgras maakt gebruik van de innovatieve ReaDY®-technologie. Deze techniek betekent kortgezegd dat iedere grasvezel een eigen groeirichting heeft. De vezels staan dus niet – zoals vaak het geval is – allemaal dezelfde kant op. Dit geeft het gras een zeer natuurlijke aanblik.

Zoals je op onderstaande foto kunt zien, is het kunstgras met het blote oog vrijwel niet van echt gras te onderscheiden. De speelse hond van de familie kan er heerlijk op spelen zonder de grasmat te beschadigen en men heeft geen omkijken meer naar het onderhoud van het gazon. Niet voor niets zijn de klanten zeer tevreden. ‘Een supermooi gazon. Ik was aangenaam verrast toen ik het voor het eerst zag.’

Natuurlijk ogend kunstgras