ALLES OVER KUNSTGRAS EN HONDEN

Ondertussen weet iedereen dat het hebben van huisdieren een positief effect heeft op de gezondheid. Gezonde en gelukkige dieren maken tevreden baasjes.Het spreekt misschien voor zich, maar het is ook belangrijk dat huisdieren gelukkig zijn. Een groot onderdeel hiervan is voeding, hygiëne, voldoende beweging en knuffelmomenten.

Honden hebben bijvoorbeeld veel beweging en ruimte nodig, want zo raken ze hun overtollige energie kwijt. Deze beweging bestaat vooral uit de dagelijkse behoeften-wandelingen en het ravotten in de tuin. De meeste hondeneigenaars zijn hier dan ook vaak mee bezig en zorgen voor de dagelijkse portie beweging, wat bijdraagt tot het dierenwelzijn. Al is het maar een luchtje scheppen of een kort balspel in de tuin.

Het voordeel van een tuin is dat ze er een deel van deze momenten kunnen doorbrengen. Natuurlijk kan het zijn dat je dit liever niet hebt omdat jouw tuin te zompig is, volledig verandert in een modderpoel of omdat de hondenplas voor gele plekken zorgt in het natuurgazon. Kamp je met deze problemen, dan kan kunstgras voor jou de ideale oplossing zijn. Meer en meer baasjes overwegen dan ook om hun grasperk te vervangen door kunstgras. Natuurlijk brengt dit vaak heel wat vragen met zich mee, zoals: “Mag een hond zijn behoefte doen op het kunstgras?” ;  “Proberen ze niet om putten te graven?” ; “Wordt het kunstgras niet te heet in de zomer voor de hondenpootjes?” en “Is het kunstgras veilig voor mijn hond?”. Deze vragen zijn allemaal terecht en het is best dat je er op voorhand een antwoord op krijgt.

hond in kunstgras tuin

KIEZEN VOOR KUNSTGRAS

Bij het kiezen voor kunstgras kun je best eens informeren of langsgaan bij een gespecialiseerd bedrijf zoals het Kunstgrascentrum. In één van onze kijktuinen kan je het gras niet alleen zien, maar er ook aan voelen. Daarnaast is je hond of ander huisdier meer dan welkom om het gras eens uit te testen. Tijdens dit bezoek kan je voldoende informatie inwinnen en je laten overtuigen van de kwaliteit en de natuurlijke uitstraling van de verschillende Royal Grass® kunstgrassoorten. Onderstaand geven wij alvast enkele tips en tricks met je mee.

VOORDELEN:

 • Leuke speel- en ligplaats
 • Geen omgewoelde tuin
 • Proper terras
 • Geen bruine plekken, het kunstgras verkleurt niet door urine
 • Winter zomer bespeelbaar
 • Natuurlijke uitstraling

TIPS VOOR EEN TUIN MET EEN HOND

VOOR PLAATSING

NA PLAATSING

Door rekening te houden met bovenstaande tips, kan je dus al heel wat onderhoudswerk besparen.

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

ENKELE TIPS VAN ONZE KLANTEN

De belangrijkste tips van onze klanten hebben we op een rijtje gezet:

 1. Verwijder steeds de uitwerpselen van jouw hond of andere huisdieren. Bij een “accidentje” kan je het afvegen met een vochtig doekje en uitspoelen.
 2. De haren bij vochtig weer met een vloertrekker verzamelen. Deze tip kregen we van een klant met 3 border collies.
 3. Bij geurhinder door urine tijdens lange droge periodes of bij een kleine tuin waar de hond regelmatig plast spoel je het kunstgras best grondig af. Hulpmiddeltjes bij geurtjes
 • Azijn: Besproeien met een mengeling van 1/5de witte azijn en 4/5de lauw water is hiervoor het beste huismiddeltje. Dit een nachtje laten intrekken en de volgende dag afspoelen met water of laten uitregenen.
 • Biologische schoonmaakmiddelen zoals Capturine Pets Bio Cleaning  Dit zorgt ervoor dat onaangename geuren van organische aard verdwijnen en is niet schadelijk voor de mens, het dier of het milieu. Naast toepassing op kunstgras is het ook geschikt voor op een terras en rond kattenbakken.
huisdieren en kunstgras

ONDERHOUDSMATERIALEN

Capturine

Azijn

Doekjes

Vloertrekker

Bezem

Haspel

REALISATIES

Kunstgras en honden gaat goed samen, wij hebben inmiddels al vele tuinen van hondenbezitters geplaatst. Bekijk hier enkele voorbeelden.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als jij dat bent! Hieronder enkele tevreden hondenbezitters over de service van Kunstgrascentrum.

We delen graag onze referenties met je zodat je het zelf kunt ervaren.

Klant over kunstgras voor honden
Menu