TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS EN HUISDIEREN

Rennen, draven, springen en spelen in de tuin, welke huisdieren zijn daar nu niet gek op? Vooral honden, maar ook andere huisdieren, vinden het heerlijk als zij de ruimte krijgen om lekker op het gazon te spelen. Bovendien is lekker ravotten in de tuin goed voor de gezondheid van je huisdier. Helaas is echt gras daar alleen niet tegen bestand. De honden lopen en graven het gazon makkelijk stuk en zodra het regent, verandert het grasveld in een modderige bedoening, waardoor de vacht vies wordt. Met kunstgras heb je nooit last van die problemen; het is sterk, slijtvast en wordt nooit modderig. Zo verzeker je jezelf van een gazon waar je huisdieren naar hartenlust op kunnen spelen

Ben je op zoek naar een huisdiervriendelijk gazon? Breng een bezoek aan een van onze kijktuinen om de mogelijkheden te bespreken en onze kunstgrassen te bekijken.

WAAROM KUNSTGRAS?

Echt gras is doorgaans simpelweg niet sterk genoeg om huisdieren op te laten spelen. Door het geweld van spelende honden ontstaan er bijvoorbeeld al gauw slijtageplekken. Echt gras wordt bovendien modderig als het regent en veel honden hebben nu eenmaal de neiging om lekker door de modder te gaan rollen. Ook voelen veel honden en katten de behoefte om te gaan graven in het gazon. Met kunstgras is geen van bovengenoemde frustraties nog langer een probleem. Kies voor een gazon waar ieder soort huisdier veilig en onbelemmerd op kan spelen, zonder het stuk te maken.

Middels onderstaande links navigeer je snel & eenvoudig door de  inhoud van deze pagina.

KUNSTGRAS ALS TOTAALOPLOSSING

Bij het Kunstgrascentrum zijn we in staat om ieder kunstgrasproject van begin tot eind voor je te verzorgen. We voorzien je vanaf de eerste afspraak van persoonlijk advies. We brengen je wensen en voorkeuren in kaart en realiseren een gazon dat voldoet aan al je verwachtingen.

Heb je huisdieren, dan houden we daar zorgvuldig rekening mee, bijvoorbeeld bij de aanleg van de ondergrond. Een goed drainerende ondergrond zorgt er onder andere voor dat urine makkelijk wegzakt in de bodem, zodat je geen last krijgt van vervelende geurtjes. Bij de installatie zorgen we ervoor dat de grasmat goed vastzit, zodat je trouwe viervoeter deze niet los kan trekken.

IS KUNSTGRAS WEL GESCHIKT VOOR HUISDIEREN?

Veel baasjes vragen zich af of kunstgras en huisdieren een goede combinatie zijn. Veel voorkomende vragen zijn; Vinden huisdieren kunstgras wel prettig om op te spelen? Maken zij het gazon niet stuk? En wat voor effect hebben urine en uitwerpselen op het gazon? 

Wij kunnen je alvast geruststellen, want kunstgras is juist bij uitstek geschikt voor huisdieren. Honden en katten vinden een kunstgras gazon doorgaans erg fijn om op te spelen en door de hoge kwaliteit van ons kunstgras kunnen zelfs de grootste honden erop spelen zonder het te beschadigen. Door onze jarenlange ervaring met het plaatsen van kunstgras weten we precies hoe we de grasmat moeten plaatsen om deze geschikt te maken voor spelende huisdieren.

VOORDELEN KUNSTGRAS HUISDIEREN

STEVIG EN SLIJTVAST

Natuurgras vertoont al snel slijtageplekken, helemaal als er honden of katten op spelen. Door het geren en gedraaf op het gazon raken graszoden los en ontstaan er kale plekken. Ook hebben veel honden de onbedwingbare neiging om te graven in het gras. Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last. Het is sterk en slijtvast en doordat je hond geen aarde ruikt onder het gazon, zal hij veel minder de neiging hebben om te gaan graven.

HONDENURINE? GEEN PROBLEEM

Door de hoge zuurgraad kan hondenurine schade veroorzaken aan het gazon. Er ontstaan gele of bruine ‘brandplekken’ en het gras kan uit zichzelf niet meer herstellen, waardoor je de plek opnieuw in zult moeten zaaien. Gelukkig veroorzaakt hondenurine geen schade aan kunstgras. Als je hond urineert op het gazon kan je de plek de makkelijk naspoelen met lauwwarm water. Ook ontlasting is makkelijk op te ruimen. Ook daarbij kan je de plek van het ongelukje het best afspoelen met water.

NOOIT DRASSIG OF MODDERIG

Een gazon met echt gras transformeert bij een beetje regenval al snel in een modderpoel. Als je huisdieren hebt, is dit extra vervelend omdat zij graag door de modder rollen en vervolgens het huis weer inrennen. Als je kunstgras op de juiste manier geïnstalleerd is, loopt regenwater makkelijk weg. Er blijven geen plassen staan en het grasveld droogt snel op. Zo kunnen je huisdieren zelfs direct na een flinke regenbui weer losgelaten worden in de tuin.

POPULAIRE SOORTEN KUNSTGRAS

De volgende modellen uit onze collectie zijn bij uitstek geschikt voor een tuin met huisdieren:

ROYAL GRASS® BLOOM

Royal-Grass-Bloom

Weelderig gazon waarop kinderen en huisdieren naar hartenlust kunnen ravotten.

Lengte vezels: 52mm

ROYAL GRASS® LUSH

Royal-Grass-Bloom

Sierlijk gras met een nazomerse uitstraling door de unieke SunTEC®-technologie.

Lengte vezels: 42mm

ROYAL GRASS® WAVE

Royal-Grass-Bloom

Kortgeleden gemaaide uitstraling, waardoor het gazon extra verzorgd oogt. 

Lengte vezels: 36mm

ONS KUNSTGRAS

Heb je wel interesse in de voordelen van kunstgras, maar ben je bang dat dit ten koste gaat van de natuurlijke uitstraling van je tuin? Met ons Royal Grass® kunstgras hoef je daar in ieder geval niet voor te vrezen. Ons kunstgras is namelijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Iedere grasmat is van de hoogste kwaliteit en gegarandeerd veilig (getest door onafhankelijke instanties).

Waarom Royal Grass®?

 • ReaDY®
  realistische groeirichting
 • MiNT®
  natuurgetrouwe glans
 • V-shape®
  levensechte vorm en extra veerkracht
 • SunTEC®
  warme nazomerse uitstraling
 • 100% veilig
  Gekeurd volgens NEN-EN 71-3
 • 15 Jaar garantie

KUNSTGRAS ONDERHOUD

Het onderhoud van echt gras in de tuin kost een hoop tijd en is zwaar werk. Als er dagelijks honden of andere huisdieren op het gazon spelen, neemt de hoeveel onderhoud die nodig is nog eens toe. Met kunstgras in de tuin ben je in een keer van de belangrijkste onderhoudswerkzaamheden in de tuin verlost. Je hoeft nooit meer gras te maaien of het gazon te sproeien en ook verticuteren, bemesten en kantjes steken is niet nodig. Het belangrijkste wat je moet doen om het kunstgras mooi te houden is af en toe de afgevallen bladeren en takken opvegen en eventueel opkomend onkruid uittrekken.

INZANDEN KUNSTGRAS

Er bestaat veel onduidelijkheid over het gebruik van instrooizand. Is het noodzakelijk en is het niet schadelijk voor huisdieren? Daar kunnen we kort over zijn: instrooizand is niet gevaarlijk voor huisdieren en we raden het gebruik van een laagje invulzand altijd aan.

Het instrooizand verzwaart de grasmat waardoor deze stabieler ligt. Bovendien beschermt het zand de verankering van de vezels in de grasmat. Het instrooizand heeft verder een verkoelende werking voor de pootjes van je huisdier.

URINE EN UITWERPSELEN

Hondenurine kan ernstige schade toebrengen aan een gazon van echt gras. Door de hoge zuurgraad ontstaan er onherstelbare brandplekken in het gras. Kunstgras is gelukkig bestand tegen hondenurine en een ongelukje op het gazon veroorzaakt dan ook geen schade. Wel is het uit hygiënisch oogpunt verstandig om de plek na te spoelen met lauwwarm water.

Ontlasting van huisdieren is eenvoudig op te ruimen. Ook daarbij kan je de plek makkelijk naspoelen met water. Zolang je de hond voldoende uitlaat, zal je geen last krijgen van vervelende geuren in de tuin. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan je verschillende biologische middelen kopen tegen deze geuroverlast.

KUNSTGRAS ONDERGROND

De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Het is dan ook cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft die past bij de beoogde toepassing van het grasveld. Als je huisdieren hebt is het bijvoorbeeld extra belangrijk dat de ondergrond een goede drainerende werking heeft. Als de bodem niet waterdoorlatend genoeg is, kan urine van de huisdieren namelijk niet wegzakken.

Bij het Kunstgrascentrum weten we door onze jarenlange ervaring precies welk soort ondergrond geschikt is voor welke toepassing. Zo kunnen we ook een kunstgras gazon realiseren dat bij uitstek geschikt is als je huisdieren hebt.

PLAATSING KUNSTGRAS

Bij het plaatsen van kunstgras komt meer kijken dan je misschien verwacht, helemaal als je huisdieren hebt. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunt gebruiken zoals je van plan bent, is het vaak verstandig om de installatie uit te besteden aan een vakman. Bij het Kunstgrascentrum weten we precies aan wat voor eisen de installatie moet voldoen.

We maken altijd een zorgvuldig legplan waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichtingen en de inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken optimaal tot hun recht komen. We zorgen voor een geschikte ondergrond, een goede kantopsluiting en als je huisdieren hebt, zorgen we ervoor dat zij de grasmat niet los kunnen trekken.

Op die manier weet je zeker dat het kunstgras jarenlang mooi blijft en je huisdieren er probleemloos op kunt laten spelen. Royal Grass® heeft, mits vakkundig geïnstalleerd, een jarenlange levensduur en Royal Grass® geeft 15 jaar garantie op zijn producten.

ROYAL GRASS®, DE JUISTE KEUZE

Er zijn tegenwoordig veel verschillende kunstgrassen van tal van merken op de markt. Het is echter lang niet altijd duidelijk wat de herkomst van het kunstgras is en hoe de kwaliteit zich verhoudt tot andere kunstgrassen. Het Kunstgrascentrum maakt uitsluitend gebruik van kwaliteitskunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras wordt op een milieuvriendelijke manier ontwikkeld en maakt gebruik van de beste materialen. Zo weet je zeker dat je kunstgras jarenlang mooi blijft en bestand is tegen spelende huisdieren.

KOM ONS KUNSTGRAS BEKIJKEN

Om je alle gelegenheid te geven een weloverwogen keuze te maken hebben we bij het Kunstgrascentrum vier kijktuinen, waar je alle kunstgrassen kunt bekijken in overzichtelijke gazons. Uiteraard staan onze specialisten klaar om je alles te vertellen over de verschillende modellen en je te helpen bij kiezen van een kunstgras dat perfect aansluit op je wensen en verwachtingen.

Onze kijktuinen kan je terugvinden op volgende locaties:

Wil je een bezoek brengen aan één van onze showtuinen?

Een gazon waar je huisdier zonder problemen op kan spelen?

WAT VINDEN DEZE KLANTEN?

Diverse baasjes gingen je voor en lieten kunstgras installeren in hun tuin. Lees hieronder hoe dat hen (en hun huisdieren) bevalt.

We delen graag onze referenties met je zodat je het zelf kunt ervaren.

Top service kunstgras plaatsing
Menu