KUNSTGRAS PRIJZEN

Hoeveel het kost om kunstgras aan te laten plaatsen, hangt voor een groot deel af van de prijs per vierkante meter, het oppervlak, de beoogde toepassing, de vorm van het gazon en de werkzaamheden die nodig zijn om het gazon te realiseren. De prijs per vierkante meter van het kunstgras hangt daarbij voor een groot deel af van de kwaliteit van de grasmat. Omdat er veel verschillende soorten kunstgras op de markt zijn, kan de prijs dan ook sterk uiteenlopen. Bij het Kunstgrascentrum kiezen wij niet voor het goedkoopste kunstgras, maar wel voor de beste kwaliteit en een lange levensduur. Onze topkwaliteit kunstgrassen van Royal Grass® gaan jarenlang mee, kunnen intensief gebruikt worden en zien er zeer natuurgetrouw uit.

WAT KOST KUNSTGRAS?

De prijs van kunstgras zelf wordt berekend per vierkante meter. Hoe groter het oppervlak hoe meer het kunstgras kost. Maar er zijn meer zaken waar u rekening mee moet houden, zoals het prepareren van de ondergrond en snijverlies. Bij een grasveld met veel ronde of hoekige vormen zal er meer gesneden moeten worden, waardoor u meer vierkante meters kunstgras nodig heeft. De prijs per vierkante meter kunstgras kan per merk en per model sterk uiteenlopen. De belangrijkste factoren die de prijs per vierkante meter bepalen, zijn de gebruikte grondstoffen, de manier waarop het kunstgras is opgebouwd, de lengte van de vezels en het aantal vezels per vierkante meter.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Door de ReaDY®-technologie oogt ons kunstgras realistischer dan ooit tevoren. ReaDY® zorgt er namelijk voor dat de grassprieten niet allemaal op een onnatuurlijke manier dezelfde kant opstaan. Net als echt gras hebben zij één voor één een eigen positie.

ROYAL GRASS® WAVE

Kies voor kunstgras met een levendige maar verzorgde uitstraling. De wat kortere vezels doen het lijken alsof uw gazon kortgeleden nog gemaaid is. Dit model is daarmee bijvoorbeeld erg geschikt voor in een moderne, onderhoudsvriendelijke tuin.

Lengte vezels: 36mm

€ 33,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

ROYAL GRASS® SENSE

Dit kunstgras is het model met de langste vezels uit onze collectie. Samen met de ReaDY®-technologie zorgt dit voor een fraaie ongerepte uitstraling. Een ideaal kunstgras voor vele toepassingen van strakke tuinen tot landelijke tuinen.

Lengte vezels: 52mm

€ 39,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Kunstgras Lush

ROYAL GRASS® LUSH

Een vol en weelderig gazon, met een fraaie zomerse kleur. Royal Grass® Lush® heeft extra veel vezels per vierkante meter en door het gebruik van wat zongebruinde sprieten tussen het groen, krijgt het gazon een extra warme uitstraling.

Lengte vezels: 42mm

€ 39,95 / m²

Prijs is incl. 21% BTW

Bekijk onderstaande video en leer hoe de ReaDY®-technologie werkt.

KUNSTGRAS PRIJZEN BEREKENEN

Wilt u een duidelijke kostenindicatie voor het laten plaatsen van kunstgras op uw locatie en voor de door u beoogde toepassing? Vraag dan direct een vrijblijvende richtofferte aan.

KUNSTGRAS PLAATSEN PRIJS

De prijs voor het totale project bestaat echter uit meer dan alleen de kunstgrasprijs per vierkante meter en het oppervlak. De grasmat moet immers geïnstalleerd worden en daar komen diverse kosten bij kijken. De plaatsingsprijs hangt onder andere af van de bodemomstandigheden, wat voor graaf- en grondwerken er nodig zijn, wat de beoogde toepassing is van het grasveld en wat voor ondergrond daarvoor nodig is. Ook de bereikbaarheid van de locatie en de vorm van het gazon zijn van invloed op de totaalprijs. Verder moet u rekening houden met de prijs voor lijm(band), gereedschappen en materialen als instrooizand.

Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

PRIJS-KWALITEITVERHOUDING

Er zijn tal van kunstgrassen op de markt en de prijs daarvan wisselt sterk. We kunnen u verzekeren dat een goedkopere prijs per vierkante meter op de lange termijn lang niet altijd voordeliger uitpakt. De prijs van kunstgras hangt namelijk nauw samen met de manier waarop de grasmat is opgebouwd en wat voor materialen er gebruikt zijn. Heeft de grasmat bijvoorbeeld een dubbele backing? En zijn de vezels voorzien van uv-filters? Een hogere kwaliteit grasmat is doorgaans duurder, maar raakt minder snel beschadigd en heeft een langere levensduur. Bij een goede kwaliteit grasmat zal het gras bijvoorbeeld minder snel plat gaan liggen, zullen de vezels niet loslaten en zal de grasmat niet verkleuren door zonlicht.

VEILIGHEID KUNSTGRAS

Een goede kwaliteit kunstgras zorgt niet alleen voor een mooier uiterlijk en een langere levensduur, het verzekert u ook van een grasmat die veilig is voor de gezondheid. Er worden online namelijk ook veel producten aangeboden uit goedkope productielanden, waar minder strenge eisen worden gesteld aan de veiligheid. Hierdoor weet u vaak niet wat voor grondstoffen en productiemethoden er gebruikt zijn en of de grasmat bijvoorbeeld zware metalen bevat. Ons Royal Grass® kunstgras wordt binnen de EU geproduceerd en voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen (NEN-EN 71-3). Dit zijn dezelfde veiligheidsvoorschriften als waar bijvoorbeeld kinderspeelgoed aan moet voldoen.

ZELF KUNSTGRAS PLAATSEN

Wilt u de kosten besparen en bent u niet bang voor een flinke klus? Dan kunt u er ook voor kiezen uw kunstgras zelf te plaatsen. Bedenk wel dat hier heel wat bij komt kijken en dat een foutje zo gemaakt is. Doorgaans geldt dat hoe groter het gazon is en hoe meer afwijkende vormen het veld heeft, hoe ingewikkelder de installatie wordt (omdat u meer moet snijden). Houd er rekening mee dat de kosten voor de plaatsing slechts een relatief klein onderdeel vormen van het totale project en dat het naderhand moeten herstellen of vervangen van het kunstgras doorgaans duurder is. Heeft u er alle vertrouwen in dat u deze klus zonder problemen uit kunt voeren? Dan voorzien we u graag van de nodige tips en bruikbaar advies.

REALISATIES

Bekijk hier enkele realisaties van onderhouds- en gebruiksvriendelijke tuinen.

HOE ERVAREN KLANTEN ONS

Wij zijn voortdurend bezig met onze service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: Wij zijn pas tevreden als u dat bent!

We delen graag onze referenties met u zodat u het zelf kunt ervaren.

Reviews kunstgrascentrum
Menu