SIERTUIN MET KUNSTGRAS

Of je nu houdt van een moderne, landelijke of klassieke stijl, het gazon is in vrijwel iedere siertuin de belangrijkste blikvanger. Als je een mooie siertuin wilt is het daarom cruciaal dat je gazon er mooi bijligt. Helaas is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Echt gras wil in veel tuinen niet mooi groen blijven. Onkruid, engerlingen, grasziektes of simpelweg een slechte bodem, het zijn stuk voor stuk oorzaken van gele en kale plekken. Bovendien verandert een grasveld van echt gras bij een beetje regen in een modderige bedoening, waarna je het snel stukloopt. Herken je deze problemen? Dan is een kunstgras siertuin wellicht de geschikte oplossing. Met kunstgras in je siertuin blijft je gazon altijd mooi en heb je nauwelijks omkijken naar het onderhoud ervan. Het fijne aan ons kunstgras is verder dat het uiterlijk nauwelijks van echt gras te onderscheiden is.

Wil je jou siertuin verrijken met een mooi kunstgras gazon? Bezoek een van onze kijktuinen om er zelf achter te komen hoe realistisch ons kunstgras eruitziet.

WAAROM KUNSTGRAS?

Het grote nadeel van echt gras is dat het zo kwetsbaar is. Engerlingen zorgen bijvoorbeeld al snel voor bruine plekken en losse plaggen. Verder is een gazon met echt gras erg gevoelig voor onkruid en mos. Zulke zaken kunnen de aanblik van je zorgvuldig aangelegde siertuin natuurlijk ernstig verstoren. Bovendien kost het onderhoud van echt gras veel tijd en is het zwaar werk. Vervang het gras in je tuin voor kunstgras en je bent in een keer van al deze problemen verlost. Zo houdt je tijd over om op ieder moment van het jaar lekker van je prachtige siertuin te genieten.

Middels onderstaande quick links navigeert je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Het Kunstgrascentrum onderscheidt zich door het realiseren van totaalprojecten. Vooral in een siertuin is het van belang dat je gazon tot in de kleinste details past bij je wensen. Daarom voorzien we je vanaf de allereerste ontmoeting van deskundig, persoonlijk advies. We helpen je met het vinden van een kunstgras dat zowel qua uiterlijk als gebruik past bij je verwachtingen en we maken een op maat gemaakt ontwerp dat daarop aansluit. We kunnen de tuin vervolgens van begin tot eind, van de grondwerken tot de oplevering, voor je realiseren. Ook is het mogelijk om het gazon direct te voorzien van passende borders met beplanting, kantopsluitingen van het mooiste natuursteen en sierlijke hagen en bomenrijen. Zo is je siergazon in een keer helemaal af.

PASSEND IN ELK TUINONTWERP

Ons kunstgras van het merk Royal Gras® combineert gebruiksgemak met een zeer fraai uiterlijk. Alle kunstgrassen bootsen de uiterlijke kenmerken van echt gras tot in de kleinste details na. Net als met echt gras kan je kiezen voor verschillende stijlen. Wil je bijvoorbeeld een strak, kortgemaaid gazon voor een moderne siertuin of wil je juiste lange, weelderige grassprieten voor een landelijke uitstraling? De modellen verschillen verder qua grasbezetting en tint, waardoor iedere grasmat een volstrekt eigen karakter krijgt. De specialisten van het Kunstgrascentrum kunnen je alles vertellen over ieder model, weten welk kunstgras geschikt is voor welke toepassing en stellen de juiste vragen om je te helpen bij het vinden van het model dat het best past bij je siertuin.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Onze kunstgrassen vallen allemaal op door een zeer realistisch uiterlijk. Door het gebruik van diverse nieuwe technologieën zijn ze nog maar nauwelijks van echt gras te onderscheiden. Onderstaande modellen zijn door hun fraaie uiterlijk bijvoorbeeld erg geschikt voor in een mooie kunstgras siertuin.

ROYAL GRASS® SENSE

Door de ReaDY®-technologie staan de vezels niet allemaal saai dezelfde kant op, maar hebben ze allemaal een net iets andere positie. In combinatie met de lange vezels (52mm) zorgt dat voor een heerlijk ongerept uiterlijk.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Een rijke grasmat met extra veel vezels, waardoor de grassprieten net iets dichter op elkaar staan. Ook dit kunstgras is voorzien van ReaDY®, zodat iedere grasspriet (42mm) een realistische groeirichting heeft.

ROYAL GRASS® WAVE

Net iets kortere vezels (36mm) zorgen voor een verzorgde uitstraling. Door het gebruik van ReaDY®, oogt het kunstgras echter nooit statisch. Ideaal voor een heerlijk gazon dat eruitziet alsof het niet zo lang geleden gemaaid is.

VOORDELEN KUNSTGRAS SIERTUIN

Maak je nooit meer zorgen over de staat van je gazon. Of het nu regent of juiste lange tijd droog is, je gazon ziet er altijd optimaal uit. Bespaar jezelf frustraties en houd tijd over om lekker van je kunstgras siertuin te genieten.

WEINIG ONDERHOUD

Echt gras vergt een hoop onderhoud. Als het je al lukt om het gras mooi groen te houden, kost je dat ongetwijfeld veel tijd aan onderhoud. Telkens grasmaaien, het gazon sproeien en kantjes steken vergt een hoop energie en vormt voor veel mensen en met name ouderen een belemmering. Bovendien heeft niet iedereen tijd voor al dat onderhoud. Met kunstgras heb je nauwelijks omkijken naar je gazon. Af en toe de afgevallen bladeren opvegen, dat is het belangrijkst.

OOK MOOI BIJ EXTREEM WEER

Het weer in België wordt steeds extremer. Langdurige perioden van droogte worden steeds vaker afgewisseld met zware regenval. Als het een tijdje niet regent, moet je het gazon continue sproeien om het mooi groen te houden. Dit kost een hoop kostbaar drinkwater, terwijl dat juist steeds schaarser wordt. Zware regenbuien zorgen er juist voor dat het gazon verandert in een modderige bedoening. Met kunstgras ligt je gazon er ongeacht de weersomstandigheden prachtig bij.

IN IEDERE TUIN

Echt gras wil lang niet in iedere tuin goed gedijen. Sommige tuinen hebben een ongeschikte bodem, andere vangen te weinig zonlicht. Hierdoor is het in veel tuinen onbegonnen werk om het gras mooi groen te houden. Kunstgras kan in iedere tuin geplaatst worden en blijft onder alle omstandigheden mooi.

GEEN LAST VAN ENGERLINGEN

Ze zijn de nachtmerrie voor iedere tuinman: engerlingen. Deze larven van bladsprietkevers zijn moeilijk te bestrijden en kunnen onherstelbare schade toebrengen aan je mooie gazon. Kunstgras vormt geen levensvatbare bodem voor engerlingen, waardoor de problemen in een keer verholpen zijn.

NATUURLIJKE UITSTRALING

Sommige klanten zouden graag profiteren van de voordelen van kunstgras, maar zijn bang dat het niet natuurlijk genoeg oogt voor in een siertuin. Een bezoek aan een van onze showtuinen is vrijwel altijd voldoende om deze mensen te overtuigen. Royal Grass® ziet er zo natuurgetrouw uit dat het zelfs als je er overheen loopt nauwelijks van echt gras te onderscheiden is.

Dat prachtige uiterlijk gaat gepaard met een uitstekende kwaliteit. Hierdoor kan je de grasmat intensief gebruiken zonder deze te beschadigen en heeft het kunstgras een extra lange levensduur. Royal Grass® geeft 15 jaar garantie op iedere grasmat. Bovendien wordt het kunstgras op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd en heeft het een jarenlange levensduur.

KUNSTGRAS PLAATSEN IN EEN SIERTUIN

Het plaatsen van een kunstgras siertuin is een specialistische klus die nog weleens wordt onderschat. Je moet echter rekening houden met een hoop verschillende zaken, van de ondergrond tot de kantopsluiting, en een klein foutje kan grote gevolgen hebben. Een slecht geïnstalleerde grasmat kan bijvoorbeeld gaan kreukelen of schuiven, er kunnen naden zichtbaar blijven of er kan water blijven staan. Daarom loont het de moeite om een gespecialiseerd installateur in te schakelen.

Het Kunstgrascentrum heeft veel ervaring met het ontwerpen en aanleggen van kunstgras voor uiteenlopende toepassingen, waaronder siertuinen. We komen altijd op locatie langs om de nodige opmetingen te doen en maken een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met zaken als de stand van de zon en de prominente kijkrichtingen. Door onze bouwkundige achtergrond en kennis van bestratingstechnieken weten we als geen ander hoe we voor iedere toepassing een geschikte ondergrond creëren. Ook het leggen van kunstgras op heuvels of rond planten, bomen, vijvers en andere obstakels is geen enkel bezwaar.

INSTROOIEN VOOR NATUURLIJKE LOOK

Bij het Kunstgrascentrum raden we een laagje instrooizand aan voor het mooiste resultaat. Het invulzand zorgt er niet alleen voor dat de grasmat natuurlijker oogt, het zorgt ook voor extra gewicht waardoor het grastapijt stabieler ligt. De zandkorrels beschermen verder de verankering van de vezels in de backing, waardoor de grasmat langer mooi blijft.

KUNSTGRAS ONDERHOUD

Het onderhouden van een kunstgras siertuin is een stuk minder tijdrovend dan het verzorgen van echt gras. Je hoeft niet te maaien, te sproeien of te verticuteren. Mede daardoor is kunstgras een uitstekende oplossing als je een drukke baan heeft of een dagje ouder wordt. Met kunstgras in de tuin bestaat het belangrijkste onderhoud uit het opvegen van afgevallen bladeren en takken. Hierdoor heeft onkruid minder kans om te ontkiemen in je gazon. Hoeveel tijd je hieraan kwijt bent, hangt onder andere af van de hoeveelheid bomen in de buurt en hoe vaak er op het gazon gelopen wordt. Een gazon dat vaker betreden wordt, heeft doorgaans minder last van onkruid.

KUNSTGRAS SIERTUIN KOPEN

Kies uit een brede collectie ongekend realistische kunstgrassen. Om te bepalen welk kunstgras het best past bij je kunstgras siertuin en je verwachtingen, adviseren we je een van onze kijktuinen te bezoeken. Hier kan je de verschillende modellen goed met elkaar vergelijken en zie je hoe het kunstgras eruitziet onder verschillende omstandigheden (zon, schaduw, in combinatie met wisselende bestrating). Onze adviseurs voorzien je graag van informatie en kunnen je precies vertellen welk kunstgras geschikt is voor welke toepassingen. Zo weet je zeker dat je een weloverwogen keuze maakt.

Wil je inspiratie opdoen voor je siertuin? Bekijk onderstaande realisaties van het Kunstgrascentrum en ontdek hoe wij werken.

ERVARINGEN KLANTEN

Wij willen dat je op ieder gewenst moment kunt genieten van een perfect verzorgde siertuin. Lees hieronder wat eerdere klanten vinden van het kunstgras in hun tuin.

We delen graag onze referenties met je zodat je het zelf kunt ervaren.

Top service kunstgras plaatsing
Menu