HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

SIERTUIN MET KUNSTGRAS

Of je nu houdt van een moderne, landelijke of klassieke stijl, het gazon is in vrijwel iedere siertuin de belangrijkste blikvanger. Dan is het ook cruciaal dat je gazon er netjes bijligt. Makkelijker gezegd dan gedaan, want natuurgras wil in vele tuinen niet mooi groen blijven. Bovendien kan je gazon bij een beetje regen al snel veranderen in een modderpoel.

Klinkt die situatie je bekend in de oren? Dan kan een siertuin van kunstgras de geschikte oplossing voor je zijn. Met kunstgras blijft je gazon altijd netjes en moet je nauwelijks omkijken naar het onderhoud ervan. Wil je jouw siertuin verrijken met een mooi gazon gemaakt van kunstgras? Bezoek dan snel één van onze kijktuinen.

WAAROM KUNSTGRAS?

Het grote nadeel van natuurgras is de kwetsbaarheid ervan. Engerlingen kunnen bijvoorbeeld snel zorgen voor bruine plekken in je grasperk. Daarnaast is een gazon met echt gras erg gevoelig voor onkruid en mos. Zulke zaken kunnen de aanblik van je zorgvuldig aangelegde siertuin ernstig verstoren. Bovendien kost het onderhoud van echt gras veel tijd en is het zwaar werk. Vervang het gras in je tuin voor kunstgras en je bent in één klap van al deze problemen verlost. Zo houd je ook nog eens tijd over om op ieder moment van het jaar lekker van je prachtige siertuin te genieten.

Door middel van onderstaande quick links navigeer je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

TOTAALOPLOSSING

Het Kunstgrascentrum onderscheidt zich van andere firma’s doordat wij totaalprojecten realiseren. Vooral in een siertuin is het van groot belang dat je gazon zo goed mogelijk in jouw visie past. We helpen je om kunstgras te zoeken dat zowel qua uiterlijk als gebruik past bij je verwachtingen en we maken een op maat gemaakt ontwerp dat daarop aansluit.

We kunnen de tuin vervolgens van begin tot eind, van de grondwerken tot de plaatsing van het kunstgras, voor jou uit handen nemen. Daarnaast kunnen we je gazon nog voorzien van passende borders met beplanting, kantopsluitingen van het mooiste natuursteen en sierlijke hagen.

PASSEND IN ELK TUINONTWERP

Ons Royal Grass®-gras combineert gebruiksgemak met een zeer fraai uiterlijk. Bij ons kan je kiezen uit een uitgebreid assortiment aan kunstgrassen. Wil je bijvoorbeeld een strak, kort gazon voor een moderne siertuin? Of wil je net lange, weelderige grassprieten voor een landelijke uitstraling? Onze modellen verschillen onderling op vlak van grasbezetting en tint, waardoor iedere grasmat een volstrekt eigen karakter heeft.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Onze kunstgrassen vallen allemaal op door hun natuurgetrouwe uiterlijk. Door het gebruik van diverse nieuwe technologieën zijn ze nauwelijks van natuurgras te onderscheiden. Onderstaande modellen zijn door hun fraaie uiterlijk bijvoorbeeld erg geschikt voor in een mooie siertuin.

ROYAL GRASS® BLOOM
Royal-Grass-Bloom

Weelderig gazon waarop kinderen en huisdieren naar hartenlust kunnen ravotten.

ROYAL GRASS® BLISS
Royal Grass® Bliss

Zomerse uitstraling door de combinatie van langere grassprieten en zongebruinde vezels.

ROYAL GRASS® SENSE
Royal Grass® Sense

Langere grasvezels die zorgen voor een zeer natuurgetrouwe uitstraling.

VOORDELEN KUNSTGRAS SIERTUIN

Maak je nooit meer zorgen over de staat van je gazon. Of het nu regent of droog is, je gazon zal er altijd opperbest uitzien. Bespaar jezelf heel wat frustratie en houd tijd over om zorgeloos van je siertuin te genieten.

WEINIG ONDERHOUD

Natuurgras vergt een hoop onderhoud. Als het je al lukt om het gras mooi groen te houden, kost je dat ongetwijfeld veel tijd aan onderhoud. Altijd weer dat grasmaaien, het gazon sproeien en kantjes steken vergt een hoop energie en wordt veel mensen onhoudbaar. Met kunstgras moet je nauwelijks omkijken naar je gazon. Af en toe de afgevallen bladeren opvegen, meer dan dat is het niet.

OOK BIJ EXTREEM MOOI WEER

De klimaatverandering is een feit, helaas ook in ons land. Langdurige droogtes worden steeds vaker afgewisseld met intense regenval. Als het een tijdje niet regent, moet je het gazon voortdurend sproeien om het mooi groen te houden. Dat kost een hoop kostbaar drinkwater, terwijl dat in Vlaanderen een schaars goed wordt. Zware regenbuien zorgen er juist voor dat het gazon verandert in een lelijke modderpoel. Met kunstgras ligt je gazon er ongeacht de weersomstandigheden elke dag prachtig bij.

IN IEDERE TUIN

Echt gras gedijt lang niet goed in iedere tuin. Sommige tuinen hebben een ongeschikte bodem, andere vangen dan weer te weinig zonlicht. Hierdoor is het in veel tuinen onbegonnen werk om het gras mooi groen te houden – zelfs als je er de tijd voor hebt om je natuurgazon elke dag te onderhouden. Kunstgras kan in iedere tuin geplaatst worden en blijft onder alle omstandigheden mooi.

GEEN LAST VAN ENGERLINGEN

Dé nachtmerrie voor iedere tuinman: engerlingen. Deze larven van bladsprietkevers zijn moeilijk te bestrijden en kunnen onherstelbare schade toebrengen aan je natuurgazon. Hoewel je zeker kan proberen om de engerlingen uit te roeien, vergt het wel heel wat tijd en moeite om ze degelijk te vernietigen. Kunstgras vormt gelukkig geen goede bodem voor engerlingen, waardoor alle problemen in één klap voorbij zijn.

NATUURLIJKE UITSTRALING

Sommige klanten zouden graag profiteren van de voordelen van kunstgras, maar zijn bang dat het niet natuurlijk genoeg oogt. Een bezoek aan één van onze vier showtuinen is vrijwel altijd voldoende om je meteen te overtuigen. Royal Grass® ziet er zo natuurgetrouw uit dat het zelfs als je er overheen loopt nauwelijks kan onderscheiden van natuurgras.

Dat uiterlijk gaat gepaard met uitstekende kwaliteit. Hierdoor kan je de grasmat intensief gebruiken zonder het te beschadigen. Tot slot heeft het kunstgras nog eens een lange levensduur.

KUNSTGRAS PLAATSEN IN EEN SIERTUIN

Kunstgras plaatsen in je siertuin is een klus die vaak onderschat wordt. Je moet echter rekening houden met een hoop verschillende zaken; een klein foutje in de plaatsing kan later grote gevolgen hebben. Zo kan je grasmat op een bepaalde plek beginnen te schuiven, er kunnen naden zichtbaar zijn, of er kan water blijven staan op bepaalde plekken.

Wij hebben veel ervaring met kunstgras aan te leggen voor uiteenlopende toepassingen. We komen altijd eerst bij je thuis langs om de nodige opmetingen te doen en stellen daarna een zorgvuldig legplan op. In dat plan houden we ook rekening met zaken als de stand van de zon en de kijkrichtingen.

INSTROOIEN VOOR EEN NATUURLIJKE LOOK

Bij het Kunstgrascentrum raden we een laagje instrooizand aan voor het mooiste resultaat. Het invulzand zorgt er niet alleen voor dat de grasmat natuurlijker oogt, het zorgt ook voor extra gewicht. Daardoor ligt het grastapijt veel stabieler. De zandkorrels beschermen ook de verankering van de grasvezels, waardoor de grasmat langer mooi blijft.

ONDERHOUD VAN JE KUNSTGRAS

Een siertuin van kunstgras onderhouden is een stuk minder tijdrovend dan natuurgras. Je hoeft het niet te maaien, te sproeien of te verticuteren. Mede daardoor is kunstgras een uitstekende oplossing als je een drukke baan hebt of een dagje ouder wordt. Met kunstgras in de tuin bestaat het belangrijkste onderhoud uit wat bladeren en takken bij elkaar harken. Hierdoor geef je onkruid geen schijn van kans.

INVESTEREN IN KUNSTGRAS VOOR JE SIERTUIN

Kies uit een brede collectie natuurgetrouwe kunstgrassen. Om te bepalen welk kunstgras het beste past bij je siertuin, adviseren we je om zeker één van onze kijktuinen te bezoeken. Hier kan je de verschillende modellen goed met elkaar vergelijken en zie je hoe het kunstgras eruitziet onder verschillende omstandigheden (zon, schaduw, in combinatie met wisselende bestrating). Onze experten voorzien je graag van informatie en weten perfect welke soort voor jouw tuin geschikt is.

Wil je inspiratie opdoen voor je siertuin? Bekijk onderstaande realisaties van het Kunstgrascentrum en ontdek hoe wij werken.

Weelderige tuin met kunstgras

Weelderige tuin met kunstgras

Kunstgras kijktuin in Middelkerke

Kunstgras kijktuin in Middelkerke

Weelderige tuin met kunstgras

Weelderige tuin met kunstgras

Kunstgras tuin en beplanting

Kunstgras tuin en beplanting

Het mooiste kunstgras van dichtbij

Het mooiste kunstgras van dichtbij

Rustgevende tuin met kunstgras rondom zwembad

Kunstgras rondom zwembad in rustgevende tuin

Kunstgras kijktuin te Middelkerke

Kunstgras kijktuin te Middelkerke

Royal Grass® Sense tuin

Royal Grass® Sense tuin

Kunstgras kopen voor tuin met veel beplanting

Kunstgras tuin met veel beplanting

Zoemende bijtjes in de kijktuin te Oostende

Zoemende bijtjes in de kijktuin te Oostende

Mierenoverlast tuin

Kunstgras in combinatie met beplanting

Kunstgras in combinatie met beplanting

ERVARINGEN VAN ONZE KLANTEN

Wij willen dat je op ieder gewenst moment kunt genieten van een perfect verzorgde siertuin. Lees hieronder wat eerdere klanten vinden van het kunstgras in hun tuin.

We delen graag onze referenties met je zodat je het zelf kunt ervaren.

Top service kunstgras plaatsing