KUNSTGRAS IN DE TUIN

Op ieder gewenst moment met het hele gezin heerlijk ontspannen in een mooie groene tuin. Met kunstgras in de tuin geniet je zelfs in de meest verstedelijkte omgevingen van een heerlijk groen gazon. Een gazon dat ook daadwerkelijk mooi groen blijft en nooit kampt met bruine of kale plekken. Kunstgras verandert nooit in een modderpoel en is daardoor ideaal als je spelende kinderen of huisdieren hebt. Door het prachtige uiterlijk is Royal Grass® bovendien een uitstekende oplossing voor de mooiste siertuinen.

Wil je een gazon in de tuin dat het hele jaar door mooi blijft en altijd te gebruiken is? Bezoek een van onze kijktuinen om onze kunstgrassen te bezichtigen.

Welke situatie is van toepassing?

WIJ ONTZORGEN JE COMPLEET

Met kunstgras in de tuin heb je beslist minder zorgen, minder frustraties en meer vrije tijd om te genieten van je gazon. Wij helpen je met het realiseren van je droomtuin. We maken uitsluitend gebruik van de beste materialen en door onze jarenlange ervaring kan je erop vertrouwen dat wij precies weten hoe wij voor iedere toepassing een duurzame installatie creëren. We kunnen je project van begin tot eind, van ontwerp tot oplevering voor je verzorgen en nemen daarbij (onder andere) het afgraven van het oude gazon, het afvoeren van puin, het aanleggen van een geschikte ondergrond en het plaatsen van de grasmat voor onze rekening. We kunnen het geheel afmaken met beplanting, de mooiste borders en plantenbakken. Zo heb je zelf nergens omkijken naar.

Middels onderstaande quick links navigeert je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

KINDVRIENDELIJKE KUNSTGRAS TUIN

Echt gras in de tuin wordt snel modderig, waardoor schone kleding na het buitenspelen vaak direct weer de was in kan. Grasvlekken zijn er bovendien moeilijk uit te wassen. Als het niet regent transformeert het gazon juist in een stoffige bedoening. Hierdoor is echt gras in de tuin een groot deel van het jaar niet echt fijn om op te spelen. Ons kunstgras is een uitstekend alternatief. Het is sterk, wordt nooit drassig en blijft tijdens alle seizoenen te gebruiken. De kinderen kunnen er heerlijk op ravotten en er gerust een balletje op trappen.

KUNSTGRAS VOOR JE SIERTUIN

Bruine en kale plekken, modder, droogte, het zijn allemaal problemen waar je tegenaan loopt met echt gras in de tuin. Echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en er kunnen diverse oorzaken zijn voor een gazon dat maar niet mooi groen wil blijven, denk aan een slechte ondergrond, ongedierte als engerlingen, stortbuien en langdurige droogte. Bovendien neemt het onderhouden van echt gras een hoop tijd in beslag.

Met kunstgras heb je nauwelijks onderhoud aan je gazon en desondanks ligt je grasveld er altijd prachtig bij. Je hoeft je geen zorgen te maken om weersomstandigheden, engerlingen of mollen. Het gazon verandert nooit in een modderpoel en droogt niet uit als het een tijdje niet regent. Daarmee is het een ideale oplossing voor een fraaie siertuin.

JE HEBT HUISDIEREN

Lekker spelen in de tuin is niet alleen erg leuk, het is ook nog gezond voor uw huisdier. Helaas gaat echt gras erg snel stuk als er bijvoorbeeld honden op ravotten. Bovendien hebben veel dieren de neiging om in het gras te gaan graven. Tot overmaat van ramp kan hondenurine door de hoge zuurgraad onherstelbare “brandplekken” veroorzaken in het gazon.

Wij plaatsen een kunstgras tuin dat bestand is tegen zelfs de grootste spelende huisdieren. Doordat het gazon geen aarde bevat, zullen honden minder snel de neiging hebben om te gaan graven en ontlasting noch urine is schadelijk voor grastapijt.

ONS KUNSTGRAS

Vrees je dat het plaatsen van kunstgras in de tuin ten koste gaat van de uitstraling? Met ons Royal Grass® hoef je daar niet bang voor te zijn. Door diverse innovaties heeft het gras alle uiterlijke kenmerken van natuurgras. Hierdoor is het zelfs als je erbovenop staat nauwelijks van echt gras te onderscheiden.

ZEER NATUURGETROUW
v-shape

V-VORM

Een “ruggengraat” in de lengte van het blad zorgt van bovenaf gezien voor een V-vorm, zoals echte grassprieten die ook hebben. Hierdoor ogen de vezels extra natuurlijk en zijn zij bovendien veerkrachtiger, waardoor ze minder snel plat gaan liggen.
Ready

READY

Echte grassprieten staan niet allemaal dezelfde kant op, waarom zouden kunstgrasvezels dat dan wel doen? Met de ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen “groeirichting”. Hierdoor oogt de grasmat minder stijf en extra realistisch.
null

MiNT

Een natuurlijke glans is belangrijk voor een levensecht gazon. Helaas hadden kunststof vezels lange tijd een overdreven glans. Totdat Royal Grass® de vezels voorzag van microscopische nerven. Hierdoor weerkaatst het zonlicht op dezelfde wijze als echte grassprieten.
OOK NIET ONBELANGRIJK
Veilig kunstgras

100% VEILIG

Royal Grass® besteedt veel aandacht aan de veiligheid van de producten. Alle producten zijn uitgebreid getest door onafhankelijk instanties en volledig veilig bevonden. Royal Grass® voldoet aan dezelfde Europese veiligheidseisen als waar kinderspeelgoed aan moet voldoen.
15 jaar garantie kunstgras

15 JAAR GARANTIE

Kunstgras is een langetermijninvestering. Laat ons de plaatsing verzorgen en je weet zeker dat je er jarenlang van kunt genieten. Iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur en Royal Grass® geeft maar liefst 15 jaar garantie.
recycling kunstgras

KWALITEIT

Royal Grass® wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van zware metalen en iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur. Bovendien is het kunstgras volledig recyclebaar.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Nooit eerder leek kunstgras zoveel op echt gras. Door het gebruik van de innovatieve ReaDY®-technologie staan alle vezels een iets andere kant op, waardoor de grasmat ongekend natuurgetrouw oogt. Onderstaande grassen maken gebruik van ReaDY®:

ROYAL GRASS® SENSE

Dit kunstgras heeft lekker lange sprieten (52 mm) die alle kanten opstaan. Hierdoor krijgt de grasmat een heerlijke ongerepte uitstraling. Een verrijking voor iedere tuin.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Dit model onderscheidt zich door extra veel vezels per vierkante meter. In combinatie met ReaDY® zorgt dit voor een extra volle uitstraling. Het kunstgras heeft bovendien een fraaie nazomerse tint.

ROYAL GRASS® WAVE

Een gazon dat eruitziet alsof het kortgeleden gemaaid is. Met vezels van 36mm heeft het gazon een wat strakkere uitstraling, maar door toepassing van de ReaDY®-technologie oogt het gazon nooit te statisch.

PLAATSEN KUNSTGRAS IN DE TUIN

Wat er komt kijken bij het plaatsen van kunstgras wordt nog weleens onderschat. Er is echter een hoop waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld het snijden en verlijmen van de stroken, het creëren van een geschikte ondergrond en het maken van een kantopsluiting. Een foutje zit daarbij in een klein hoekje en een slechte ondergrond of ondermaatse installatie kan grote gevolgen hebben. Daarom is het vaak verstandig een vakman in te schakelen voor de plaatsing.

Wij realiseren al sinds 2008 de mooiste kunstgras gazons en weet dus precies wat er nodig is voor een duurzame aanleg. We kijken altijd goed naar de beoogde toepassing van het gazon en houden rekening met je wensen en passen de ondergrond en installatie daarop aan. Daarbij maken we altijd gebruik van de beste materialen. Leg je de grasmat liever zelf? Dan kunnen we je helpen met tips en advies. Ook kunnen we een legplan voor je opstellen.

DE JUISTE ONDERGROND

Een geschikte ondergrond is een van de belangrijkste voorwaarden voor een duurzame tuin dat je kunt gebruiken zoals je voor ogen hebt. Zoals het vaak verstandig is om bestrating aan te laten leggen door een vakman, is het bij de aanleg van kunstgras in veel gevallen ook aan te raden dit over te laten aan een professional. Een ongeschikte ondergrond kan immers zorgen voor grote problemen, denk aan verzakkingen of wateroverlast.

Door onze ervaring en kennis van bestratingstechnieken weten we precies hoe we voor iedere toepassing een geschikte ondergrond kunnen samenstellen. Daarbij werken we afhankelijk van je wensen en voorkeuren doorgaans met een gebonden of een ongebonden ondergrond.

WAAROM INSTROOIZAND

Het Kunstgrascentrum adviseert je om gebruik te maken van een laagje invulzand in het gazon. Het instrooizand zorgt niet alleen voor een natuurlijker uitstraling, het geeft de grasmat ook extra gewicht waardoor deze stabieler ligt. Bovendien beschermen de zandkorrels de verankering van de vezels in de backing.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Echt gras kost een hoop tijd en energie aan onderhoud. Het maaien, sproeien en verticuteren van het gazon is al veel werk en dan hebben we het nog niet eens over de herstelwerkzaamheden die nodig zijn als je last heeft van bijvoorbeeld engerlingen, mollen of grasziektes.

Een kunstgras tuin vergt daarentegen nauwelijks onderhoud. Het gazon af en toe aanvegen of aanharken en de afgevallen bladeren en takken verwijderen is het belangrijkst om het ontkiemen van onkruid te voorkomen. Hoeveel tijd dit kost hangt onder andere af van de omgeving en mate van gebruik. Hoge bomen in de buurt van het gazon zorgen doorgaans voor iets meer werk. Als je het gazon vaak betreedt, dan heeft onkruid minder kans om te ontkiemen, waardoor je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud van je kunstgras.

KUNSTGRAS KOPEN VOOR JE TUIN

Er zijn veel verschillende grassoorten op de markt van een groot aantal producenten. Wanneer je kunstgras wilt kopen is het belangrijk om je te verdiepen in de kwaliteit van de grasmat. Het is namelijk lang niet altijd helder waar het vandaan komt en wat voor materialen er gebruikt zijn. In dat geval is het volstrekt onduidelijk wat de kwaliteit is van de grasmat en of het gazon wel veilig is. Daarom is het verstandig om grastapijt te kopen van een betrouwbare producent.

Wij maken uitsluitend gebruik van Royal Grass®, al sinds 2003 een gerenommeerd producent van kunstgras. Alle producten voldoen aan de strengste Europese veiligheidseisen. De producten wordt op een milieuvriendelijke wijze geproduceerd en hebben een jarenlange levensduur. Je kunt bovendien kiezen uit een breed assortiment met verschillende modellen. Zo is er voor iedere tuin een geschikt gras beschikbaar.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

Wil je de verschillende modellen uit het brede Royal Grass® assortiment eens zelf bekijken. Kom gerust eens langs in een van de kijktuinen van het Kunstgrascentrum. Hier hebben we de verschillende grassen aangelegd in overzichtelijke gazons, omringd door bestrating en beplanting, zodat je een realistisch beeld krijgt van de kwaliteit en het uiterlijk.

Menu