HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS IN DE TUIN

Op ieder moment kunnen ontspannen in een mooie groene tuin, dat wil toch iedereen! Met onze zeer natuurlijke kunstgrassen kan je dit zelfs in de meest verstedelijkte omgevingen verwezenlijken.

Op deze pagina geven we je graag wat meer uitleg over kunstgras in de tuin.

WAAROM KIEZEN VOOR KUNSTGRAS?

Onze samenleving is voortdurend aan het veranderen. We werken ons te pletter, we zorgen voor onze kinderen en we proberen een uitgebreid sociaal leven te leiden. Daarom is het uiterst belangrijk geworden dat we onze vrije tijd zo goed mogelijk benutten. De tuin speelt daarin uiteraard een belangrijke rol, maar daar knelt het schoentje vaak. 

Als het niet regent, droogt je gazon uit. Als het te veel regent, verandert alles in een modderpoel. En dan hebben we het nog niet gehad over onkruid, molshopen of die vervelende engerlingen.

Met een kunstgazon zijn al die problemen op slag van de baan. Het kunstgras behoudt zijn frisse groene kleur, heeft geen water nodig én wordt (uiteraard met de juiste ondergrond) nooit drassig. Bovendien is het onderhoud minimaal en kan je er het hele jaar door zorgeloos op wandelen of spelen.

VOORDELEN KUNSTGRAS

Er zijn uiteraard heel wat verschillende redenen om voor Royal Grass® kunstgras te kiezen. Onderstaand sommen we er alvast enkele op:

  • Je gazon blijft altijd mooi groen
  • Geen last meer van slijtageplekken, ongedierte of grasziekten
  • Je hoeft nooit meer te maaien, te sproeien, bemesten of verticuteren
  • Het is onderhoudsarm, zo houd je meer tijd over om zorgeloos van je tuin te kunnen genieten
  • 100% veilig voor mens en dier
  • Geen modderpoel meer bij nat weer, waardoor kinderen en huisdieren er het hele jaar op kunnen spelen

WELKE SOORT IS HET BESTE VOOR MIJN TUIN?

Het antwoord op die vraag is simpel: alles! Als je een soort wil kiezen, dan houd je best wel rekening met het beoogde gebruik ervan. Heb je bijvoorbeeld een hond of spelende kinderen die de tuin heel actief gebruiken, dan kies je beter voor een soort dat daar goed tegen bestand is. 

Deze grassoorten zijn alvast heel populair bij onze klanten:

ONDERGROND KUNSTGRAS

De ondergrond vormt letterlijk en figuurlijk de basis van je gazon. Het is daarom cruciaal dat het kunstgras een geschikte ondergrond heeft, die daarbovenop ook nog eens past bij de beoogde toepassing van het grasveld.

Als je een zwembad of huisdieren hebt is het bijvoorbeeld extra belangrijk dat de ondergrond stevig is en een goed drainerende werking heeft. Stel dat de bodem niet waterdoorlatend genoeg is, dan kan het overtollige zwembadwater of de urine van je huisdier niet voldoende wegzakken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat voor soort ondergrond geschikt is bij welke toepassing. 

PLAATSING KUNSTGRAS

Bij de plaatsing van het kunstgras komt vaak meer kijken dan je misschien zou verwachten. Om er zeker van te zijn dat je het kunstgras kunst gebruiken zoals je van plan bent, is het vaak verstandig om de installatie over te laten aan een vakman. Wij weten gelukkig precies aan wat voor eisen de installatie moet voldoen. 

Zo maken we altijd een zorgvuldig legplan, waarbij we rekening houden met de prominente kijkrichting en de inval van het zonlicht, zodat de uiterlijke kenmerken van het gras optimaal tot hun recht komen.

IS KUNSTGRAS KIND- EN HUISDIERVRIENDELIJK?

Na een regenbui wordt echt gras al snel modderig en al zeker wanneer je jouw kinderen of huisdier in de tuin laat spelen. Vaarwel, proper huis én kleren! Maar wanneer het dan weer een lange tijd niet regent, dan transformeert het natuurgazon in een droog veld die al snel stuk gelopen wordt. Net om die redenen is kunstgras een uitsteken alternatief! 

Kunstgras is sterk, wordt nooit drasserig en kan je het hele jaar door gebruiken. Daarbovenop is het ook nog eens 100% veilig voor mens en dier.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Het onderhoud van echt gras in de tuin kost niet alleen een hoop tijd, het is ook zwaar werk. Met kunstgras ben je in één keer verlost van vervelende klusjes als grasmaaien, bemesten, sproeien, verticuteren, etc. Let wel: kunstgras is niet onderhoudsvrij, maar wel onderhoudsarm. 

Hieronder geven we je alvast de drie belangrijkste onderhoudstips voor een kunstgrastuin:

Verwijder onkruid voordat het de kans heeft om uit te zaaien op je gazon.

Verwijder takken en bladeren alvorens deze composteren.

Reinig één keer per jaar de randen tegen het terras en rondom het zwembad. Hiervoor gebruikt je best je vingers. 

Vraag nu snel en eenvoudig een vrijblijvende offerte aan!