HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS IN DE TUIN

Op ieder moment met het hele gezin ontspannen in een mooie groene tuin, dat wil toch iedereen? Met kunstgras in de tuin geniet je zelfs in de meest verstedelijkte omgevingen van een heerlijk groen gazon. Een gazon dat ook daadwerkelijk mooi groen blijft en nooit kampt met vervelende problemen. In tegenstelling tot natuurgras verandert kunstgras ook nooit in een modderpoel, wat ideaal is als je kinderen of huisdieren hebt.

Wil je een gazon in de tuin dat het hele jaar door mooi blijft? Bezoek één van onze kijktuinen om onze verschillende soorten te bezichtigen.

Welke situatie hieronder is van toepassing voor jou?

WIJ ONTZORGEN JE HELEMAAL

Met kunstgras in de tuin heb je veel minder zorgen, frustraties en meer vrije tijd om te genieten van je gazon. Het Kunstgrascentrum maakt uitsluitend gebruik van de beste materialen en door onze jarenlange ervaring kan je erop rekenen dat we precies weten hoe we elke situatie tot een goed einde moeten brengen.

Door middel van onderstaande quick links navigeer je snel en eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

KINDVRIENDELIJK KUNSTGRAS IN DE TUIN

Echt gras in de tuin wordt snel modderig nadat kinderen erop hebben gespeeld. Vaarwel, propere kleren! Als het niet regent, kan je gazon net transformeren tot een droog veld waardoor je gazon makkelijk stuk gaat. Natuurgras in de tuin is een groot deel van het jaar niet echt fijn om op te spelen. Ons kunstgras is daarom een uitstekend alternatief. Het is sterk, wordt nooit drassig en je kan het tijdens elk seizoen gebruiken.

KUNSTGRAS VOOR JE SIERTUIN

Bruine en kale plekken, modder of droogte: allemaal vervelende problemen waar je tegenaan loopt met natuurgras. Echt gras is nu eenmaal erg kwetsbaar en er kunnen diverse oorzaken zijn voor een gazon dat maar niet mooi groen wil blijven. Denk aan een slechte ondergrond, ongedierte, stortbuien of langdurige droogte. Bovendien neemt het onderhoud van je gras een hoop tijd in beslag.

Met kunstgras heb je nauwelijks onderhoudswerk aan je gazon. Je hoeft je geen zorgen te maken om weersomstandigheden, engerlingen, mollen of ander ongedierte. Het gazon zal ook nooit veranderen in een modderpoel en droogt niet uit als het een tijdje niet regent. Kortom: een geknipte oplossing voor elke siertuin.

HUISDIEREN EN KUNSTGRAS

In de tuin spelen met je hond is niet alleen erg leuk, het is ook nog eens heel gezond. Helaas gaat natuurgras niet zo lang mee als je je huisdier loslaat in de tuin. Zo hebben veel dieren de neiging om in het gras te graven. Tot overmaat van ramp kan hondenurine onherstelbare brandplekken veroorzaken in het gazon.

Het Kunstgrascentrum verkoopt daarom de stevigste kunstgrassoorten die bestand zijn tegen elk speels huisdier. Doordat het gazon geen aarde bevat, zullen honden ook minder snel geneigd zijn om in het gras te graven.

ONS KUNSTGRAS

Vrees je dat de plaatsing van kunstgras in je tuin ten koste zal gaan van de uitstraling? Met Royal Grass® is dat absoluut niet nodig. Door diverse innovaties heeft het gras alle uiterlijke kenmerken van natuurgras. Zelfs als je door het gras op je blote voeten zou wandelen, zou je het nauwelijks van echt gras kunnen onderscheiden.

ZEER NATUURGETROUW

V-SHAPE®

Een soort ‘ruggengraat’ in de lengte van de grasvezel zorgt van bovenaf gezien voor een V-vormige grasspriet, net zoals bij natuurgras. Hierdoor ogen de vezels veel natuurgetrouwer en zijn ze nog eens veerkrachtig ook.

ReaDY®

Echte grassprieten staan niet allemaal dezelfde kant op, waarom zouden kunstgrasvezels dat dan wel doen? Met de ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen ‘groeirichting’. Hierdoor oogt de grasmat minder stijf en extra realistisch.

MiNT®

Een natuurlijke glans is belangrijk voor een levensecht gazon. Helaas hadden kunststofvezels lange tijd een overdreven glans. Daarom voorzag Royal Grass® de vezels van microscopische nerven, waardoor het het zonlicht op dezelfde wijze licht weerkaatst als echte grassprieten.

OOK BELANGRIJK!

100% VEILIG

Royal Grass® besteedt veel aandacht aan de veiligheid van haar producten. Alle grassoorten zijn uitvoerig getest door onafhankelijk instanties. Royal Grass® voldoet aan de strengste Europese veiligheidseisen.

15 JAAR GARANTIE

Kunstgras is een langetermijninvestering. Als je wilt dat alles vlekkeloos verloopt, laat je ons beter de plaatsing van het kunstgras overnemen. Iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur en Royal Grass® geeft maar liefst 15 jaar garantie.

KWALITEIT

Royal Grass® wordt steeds op een milieuvriendelijke manier geproduceerd. Er wordt geen gebruik gemaakt van zware metalen en iedere grasmat heeft een jarenlange levensduur. Bovendien is het kunstgras volledig recyclebaar.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Nooit eerder leek kunstgras zoveel op natuurgras. Door het gebruik van de innovatieve ReaDY®-technologie staan alle vezels een iets andere kant op, waardoor de grasmat zeer natuurgetrouw oogt. Onderstaande grassen maken gebruik van ReaDY®:

ROYAL GRASS® BLOOM
Royal-Grass-Bloom

Weelderig gazon waarop kinderen en huisdieren naar hartenlust kunnen ravotten.

ROYAL GRASS® BLISS
Royal-Grass-Bliss

Zomerse uitstraling door de combinatie van langere grassprieten en zongebruinde vezels.

ROYAL GRASS® SENSE
Royal Grass® Sense

Langere grasvezels die zorgen voor een zeer natuurgetrouwe uitstraling.

KUNSTGRAS PLAATSEN IN DE TUIN

Hoewel heel wat klanten de plaatsing van het kunstgras onderschatten, komt er heel wat kijken bij de plaatsing van kunstgras. Zo moet je voldoende rekening houden met stroken die je zal moeten snijden en lijmen, of het feit dat je ook een goede kantopsluiting moet maken. Eén foutje kan later grote gevolgen hebben. Daarom is het vaak verstandiger om het Kunstgrascentrum het hele project te laten verzorgen.

Wij realiseren al sinds 2008 de mooiste kunstgrasgazons. Wij weten maar al te goed wat er precies nodig is voor een duurzame aanleg. Zo kijken we altijd goed naar de beoogde toepassing van het gazon en houden we zo goed mogelijk rekening met je wensen. Leg je de grasmat toch liever zelf? Dan kunnen we je helpen met enkele handige tips.

DE JUISTE ONDERGROND

Een geschikte ondergrond is één van de belangrijkste voorwaarden voor een duurzame tuin. In vele gevallen is het verstandiger om de installatie van een goede ondergrond over te laten aan professionals. Een slechte ondergrond kan later zorgen voor lastige problemen, zoals verzakkingen in je gazon of wateroverlast.

Door onze kennis van bestratingstechnieken weten we precies hoe we voor iedere toepassing een geschikte ondergrond kunnen samenstellen. Daarbij werken we, afhankelijk van je voorkeuren, doorgaans met een gebonden of een ongebonden ondergrond.

WAAROM INSTROOIZAND

Het Kunstgrascentrum adviseert je om gebruik te maken van een laagje invulzand in het gazon. Het instrooizand zorgt niet alleen voor een natuurgetrouwe uitstraling, het zorgt ervoor dat het gazon ook stabieler ligt. Bovendien beschermen de zandkorrels de verankering van de vezels in de backing.

ONDERHOUD KUNSTGRAS

Natuurgras onderhouden kost een hoop tijd en energie. Het maaien, sproeien en verticuteren alleen al eist bijzonder veel werk. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de kosten die je mogelijk zal hebben als je gazon last heeft van ongedierte.

Een tuin van kunstgras vergt daarentegen nauwelijks onderhoud. Het gazon af en toe aanharken om de bladeren en takken te verwijderen is zowat het belangrijkste om onkruid te voorkomen. Als je het gazon vaak betreedt, heeft onkruid minder kansen om zich te ontkiemen, waardoor je minder tijd moet spenderen aan onderhoud.

KUNSTGRAS KOPEN VOOR JE TUIN

Er bestaan heel wat grassoorten op de markt. Wanneer je kunstgras wilt kopen is het belangrijk om je te verdiepen in de kwaliteit van de grasmat. Het is immers lang niet altijd helder waar de grasmat precies vandaan komt en wat voor materialen er gebruikt zijn. In dat geval is het volstrekt onduidelijk wat de kwaliteit is van de grasmat en of het gazon wel veilig is. Daarom is het verstandiger om altijd kunstgras te kopen van een betrouwbare firma.

Het Kunstgrascentrum maakt uitsluitend gebruik van het gerenommeerde Royal Grass®-kunstgras. Alle producten voldoen aan de strengste Europese veiligheidseisen. De producten worden ook op een milieuvriendelijke manier geproduceerd en hebben een jarenlange levensduur. Je kunt ook kiezen uit een breed assortiment met verschillende modellen.

Genieten van een onderhoudsvriendelijk gazon in de tuin?

Rustgevende tuin met zwembad en kunstgras

Zwembad en kunstgras, de ideale combinatie

Kunstgras tuin

Kunstgras tuin

Kunstgras in combinatie met beplanting

Kunstgras in combinatie met beplanting

Weelderige tuin met kunstgras

Weelderige tuin met kunstgras

Wil je de verschillende modellen van ons assortiment zelf eens bekijken? Spring dan zeker eens binnen in één van onze kijktuinen in West-Vlaanderen. Daar hebben we onze verschillende soorten aangelegd in overzichtelijke gazons, omringd door bestrating en beplanting, zodat je een goed beeld krijgt van hoe het er bij jou thuis zou kunnen uitzien.

Menu