HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS VOORDELEN

Kunstgras wordt de laatste jaren steeds populairder. Dat merken we niet alleen aan ons klantenbestand, we krijgen ook steeds meer vragen van mensen hoe ze hun tuin kunnen opknappen.  Voor veel mensen is het de ideale oplossing om hun tuin, balkon of dakterras de 21ste eeuw in te loodsen. Dat is niet eens zo gek, want de voordelen van kunstgras zijn talrijk.

Geniet jarenlang van een gazon dat het hele jaar door mooi groen blijft, zonder dat je veel omkijken hebt naar het onderhoud ervan. Je hoeft nooit meer gras te maaien, te bemesten, te sproeien, of te verticuteren. Op die manier houd je veel meer tijd over om helemaal van je tuin te genieten.

HET HELE JAAR DOOR GENIETEN

Het belangrijkste voordeel van kunstgras is dat het er altijd verzorgd bijligt. Kunstgras kan onmogelijk uitdrogen, het is niet gevoelig voor ongedierte of kan geen typische grasziektes krijgen. Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen aankloppen bij het Kunstgrascentrum, is omdat hun gazon na de zomer of winter er dor of moerassig bijligt. Zeker als er dan nog eens kinderen of huisdieren op spelen en het gras helemaal stuklopen.

Kunstgras kan je op elke moment gebruiken. Het kan niet modderig of drassig worden en het droogt snel op nadat het geregend heeft. Hierdoor is het een geschikte oplossing als je kinderen of huisdieren hebt die graag in de tuin spelen. Kleding blijft brandschoon en de hond kan niet voortdurend door de modder rollen.

GEDAAN MET VERVELEND ONDERHOUD

Ook niet onbelangrijk: kies je voor kunstgras, dan hoef je je gras niet meer voortdurend te onderhouden. Naarmate onze levens drukker worden, hebben steeds minder mensen de tijd om grondig het onkruid uit te trekken of om te sproeien of te verticuteren – laat staan om de grasmaaier van stal te halen.

Om onkruid in je nieuwe gazon tegen te gaan, raden we wel aan dat je zo nu en dan afgevallen bladeren en takken opruimt. Hoe vaker er op het gazon gelopen wordt, hoe minder last je overigens zult hebben van onkruid.

MILIEU EN GRONDWATERPEIL

Terwijl onze levens drukker worden, zien steeds meer gezinnen af om hun tuin nog regelmatig te onderhouden. Velen kiezen er bijvoorbeeld voor om hun tuin te verharden, maar dat is zeer slecht voor het milieu en het grondwaterpeil. Vlaanderen is vandaag al één van de meest verharde regio’s in Europa, wat ook betekent dat het overtollige regenwater moeilijk in de bodem kan sijpelen. De bodem droogt uit en bij hevige regenbuien stroomt het overtollige water meteen de riolering in, hetgeen al dat overtollige water niet aankan. Gevolg: straten komen helemaal blank te staan.

Kunstgras heeft (met een juiste onderbouw uiteraard) een uitstekende drainerende werking. De grasmat slaat regenwater op en laat het geleidelijk in de grond zakken. Hierdoor draag je met kunstgras bij aan een beter grondwaterpeil in je buurt. We adviseren ook al onze klanten om wat extra beplanting aan te leggen in hun tuin. Dat zorgt niet alleen voor een mooiere tuin, maar het is ook goed voor de biodiversiteit.

ROYAL GRASS® GEWAARDEERD MET ECOLABEL

Het Kunstgrascentrum werkt uitsluitend met kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras wordt op een milieuvriendelijke manier ontwikkeld en is na gebruik volledig recycleerbaar. Alle Royal Grass®-gazons gaan jarenlang mee en zijn op die manier  een duurzame oplossing. Doordat je het kunstgras nooit hoeft te sproeien, bespaar je bovendien een hele hoop water. 

Het Royal Grass® kreeg bovendien ook nog eens het Singapore Green Label toegekend door de Singapore Environment Council (SEC). Het label is het meest gekende ecolabelingsysteem in Azië dat duurzaamheid als een kernwaarde aan onze producten toewijst. Royal Grass® is momenteel het eerste en enigste kunstgras merk waarvan alle producten gewaardeerd zijn met het prestigieuze label. De in 1992 opgericht certificering heeft bewezen voordelig te zijn voor zowel bedrijven en klanten en helpt om het misbruik in de vorm van greenwashing te voorkomen.

Singapore green label