TEVREDENHEIDSGARANTIE

100% VEILIG

15 JAAR GARANTIE

KUNSTGRAS VOORDELEN

Kunstgras wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit. Voor veel mensen is het de ideale oplossing om hun tuin, balkon of dakterras de 21e eeuw in te loodsen. Dat is niet eens zo gek, want de voordelen van kunstgras zijn talrijk.

Geniet jarenlang van een gazon dat het hele jaar door mooi groen blijft, zonder dat je veel omkijken hebt naar het onderhoud ervan. Je hoeft nooit meer gras te maaien, te bemesten, te sproeien, verticuteren of kantjes te steken. Gevolg: veel meer tijd om op ieder moment van je dag te genieten van je tuin.

EEN GAZON DAT ALTIJD GROEN BLIJFT

Een van de grote voordelen van kunstgras is dat je gazon er altijd verzorgd bijligt. Kunstgras is namelijk niet gevoelig voor ongedierte als engerlingen of voor grasziektes. Het droogt niet uit als het een tijdje niet regent en het vormt ook een uitkomst in schaduwrijke tuinen of tuinen met een slechte bodem. Je kampt nooit meer met gele of bruine plekken in het gazon en kinderen of huisdieren kunnen in de tuin spelen zonder het gras stuk te lopen. Ook over vervelende molshopen hoef je je geen zorgen meer te maken.

Kunstgras kan je op elke moment gebruiken. Het wordt nooit modderig of drassig en droogt snel op als het geregend heeft. Hierdoor is het een geschikte oplossing als je kinderen of huisdieren hebt die graag in de tuin spelen. Kleding blijft schoon en de hond kan niet voortdurend door de modder rollen.

WATERHUISHOUDING

Onze levens worden almaar drukker, en voor heel wat gezinnen valt het onderhoud van de tuin steeds vaker uit de boot. Heel wat mensen kiezen dan bijvoorbeeld om hun stukje tuin te verharden. Daardoor wordt het voor regenwater steeds moeilijker om efficiënt de grond in te sijpelen. De bodem droogt uit en bij hevige regenbuien stroomt het overtollige water direct de riolering in, hetgeen al dat overtollige water uiteraard niet aankan. De gevolgen zijn dan meteen zichtbaar: straten komen blank te staan en mensenlevens staan op het spel.

Kunstgras heeft (met een juiste onderbouw) een uitstekende drainerende werking. De grasmat slaat regenwater op en laat het geleidelijk in de grond zakken. Hierdoor draag je met kunstgras bij aan betere waterhuishouding in je buurt.

ONDERHOUD

Een ander voordeel van kunstgras is dat je het nauwelijks hoeft te onderhouden. Met kunstgras in de tuin hoef je nooit meer je grasmaaier boven te halen, te sproeien of te verticuteren. Om onkruid tegen te gaan is het wel belangrijk dat je zo nu en dan afgevallen bladeren en takken opruimt. Hoe vaker er op het gazon gelopen wordt, hoe minder last je overigens zult hebben van onkruid.

ADDERTJES ONDER HET (KUNST)GRAS?

Kunstgras biedt meer voordelen dan je denkt, maar zijn er ook bepaalde nadelen aan verbonden? Een van de dingen die je als een nadeel zou kunnen ervaren, is dat het gazon er het hele jaar hetzelfde uitziet. Ook in de winter blijft het gazon groen, waardoor het wat af kan steken tegen de rest van de tuin, vooral als je veel beplanting heeft die hun bladeren verliezen. Om het contrast met de rest van je tuin minder groot te maken, adviseren we je om planten te gebruiken die het hele jaar door groen blijven. Daarnaast is de prijs van kunstgras bij aanschaf hoger dan die van natuurgras.

WAT MET HET MILIEU?

Het Kunstgrascentrum werkt uitsluitend met kunstgras van Royal Grass®. Dit kunstgras wordt op een milieuvriendelijke manier ontwikkeld en is na gebruik volledig recycleerbaar. Alle Royal Grass®-gazons gaan jarenlang mee en zijn daardoor een duurzame oplossing. Doordat je het kunstgras nooit hoeft te sproeien, bespaar je bovendien een hoop water.

Menu