HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

REVOLUTIONAIR KUNSTGRAS RECYCLEREN

REVOLUTIONAIR
KUNSTGRAS
RECYCLEREN

Royal Grass® kunstgras recycleren? Dat kan! 

Zodra je het Royal Grass® kunstgras vervangt, nemen zij het in om te laten recycleren. Ook het snijafval – het kunstgras dat overblijft tijdens de plaatsing – verdwijnt niet op de afvalberg. Tot nu toe is Royal Grass® de enige aanbieder van kunstgras met dat programma. De recyclage zit overigens in de prijs inbegrepen. Het enige wat jij hoeft te doen is bij ons aangeven dat je jouw Royal Grass® gazon wilt laten recyclen.

Ontdek op deze pagina wat het Take Back Programma van Royal Grass® en het Kunstgrascentrum precies inhoudt.

MAAK KENNIS MET HET TAKE BACK PROGRAMMA

DE PRAKTIJK

Royal Grass®:
De bedenker van het programma, is sinds 2003 toegewijd aan duurzaamheid. Niet alleen producent van mooi, recycleerbaar en slijtvast kunstgras, maar ook een voortrekker in recycling. Deze producent van recyclage-vriendelijk kunstgras, zorgt voor de transportvergunningen van het afval. Tevens verwerken ze snij- en productieafval terug naar kunstgras.

Re-match:
Een EU-koploper met een ultramoderne recyclingfaciliteit in Nederland, waardoor 2 miljoen vierkante meter kunstgras per jaar gerecycled kan worden. Een milieuwinst gelijk aan 400 miljoen plastic zakken.

GBN:
Een alliantie van acht kunstgrasleveranciers en -aannemers, opgericht in 2019, met een volledig operationele fabriek in Amsterdam. Kunstgras wordt 100% circulair gerecycled tot nieuwe hoogwaardige grondstoffen.

HET KUNSTGRASCENTRUM EN
“THE JOLLY ARK” MANIER:

HET KUNSTGRAS-
CENTRUM EN
“THE JOLLY ARK”
MANIER:

01

Onze klanten worden voorzien van bigbags voor het verzamelen van snijafval. 

02

Oud Royal Grass® kunstgras wordt uiteraard kosteloos teruggenomen.

03

Het (kunstgras)afval ondergaat een transformatieproces en wordt omgezet tot hoogwaardig nieuw kunstgras.

04

Met het moeilijker te recycleren afval worden er materialen als tafels, stoelen, bloembakken, etc. gemaakt.

Zo dragen wij bij aan een circulaire economie waarin elk element een tweede leven krijgt.

ROYAL GRASS®️ CIRCULAIR KUNSTGRAS

Het recyclageproces van Royal Grass®️ kunstgras, in samenwerking met zijn verdelers zoals het Kunstgrascentrum by the Jolly Ark®️, illustreert een uitgebreid systeem van duurzaamheid en circulariteit binnen de Royal Grass®️ familie. Dit proces onderstreept het belang van elke schakel in de productieketen, van de producent tot de eindgebruiker, en de cruciale rol die recyclingbedrijven, verdelers, en overheidsregulering spelen in het mogelijk maken van effectieve afvalverwerking en materiaalhergebruik.

De aanpak van Royal Grass®️ en het Kunstgrascentrum omvat verschillende sleutelaspecten:

Minimale afvalproductie:

Door het productie- en snijafval tijdens de productie en installatie zuiver te houden, wordt kunstgrasafval tot een minimum beperkt, waardoor het gemakkelijker recyclebaar is voor hergebruik. Dit demonstreert een proactieve benadering ten aanzien van afvalbeperking bij de bron.

Ontwerp voor recycling:

Royal Grass®️ kunstgras is specifiek ontworpen om recyclebaar te zijn, wat essentieel is voor het tot stand brengen van een circulaire economie binnen de gehele keten. Dit ontwerp stelt ons in staat het granulaat of recyclaat te hergebruiken in nieuwe productie, waardoor de vraag naar nieuwe grondstoffen vermindert en de ecologische voetafdruk van de productie kleiner wordt.

Beheer van de levenscyclus:

Aan het einde van de levensduur wordt het kunstgras verzameld en gerecycled, waarbij materialen binnen de productieketen worden gehouden of worden hergebruikt in de verwerking van andere producten. Dit creëert een gesloten lus, waarbij materialen worden hergebruikt in plaats van afgevoerd.

Certificering en registratie:

Het systeem van garantiecertificaten met unieke coupage nummers is cruciaal voor het effectief traceren van het geïnstalleerde kunstgras, wat essentieel is voor effectieve afvalinzameling en recycling. Door klanten een afvalverzamelpunt te bieden, wordt de verantwoordelijkheid voor duurzame afvalverwerking gedeeld en gefaciliteerd.

Educatie en bewustwording:

Royal Grass®️ en zijn verdelers werken actief aan het informeren van klanten en installateurs over het belang van recycling en het faciliteren van afvalinzameling, en bevorderen zo een cultuur van duurzaamheid en milieuverantwoordelijkheid.

Dit proces toont aan dat met de juiste ontwerp-, productie-, en afvalbeheerstrategieën, we niet alleen de ecologische impact kunnen verminderen, maar ook economische voordelen kunnen behalen door efficiënter gebruik van materialen en kostenbesparingen in afvalverwerking. Het benadrukt tevens de noodzaak van samenwerking tussen Royal Grass®️ verdelers, installateurs, consumenten, recyclers, en overheden om duurzame praktijken te bevorderen en te ondersteunen. Het succes van dergelijke initiatieven hangt af van de bereidheid van alle betrokken partijen om een bijdrage te leveren aan een productief recyclageproces.

BESLUIT: DOE MEE AAN HET
TAKE BACK PROGRAMMA

BESLUIT:
DOE MEE
AAN HET
TAKE BACK
PROGRAMMA

Werk samen met ons en draag niet enkel bij aan een duurzame toekomst, maar bespaar tijd en geld in je afvalverwerking.

Samen maken we echt het verschil!

EEN ECHTE
WIN-WIN-WIN
SAMENWERKING

EEN ECHTE
WIN-WIN-WIN SAMENWERKING

Royal Grass® en het Kunstgrascentrum zijn al vele jaren pioniers in het recycleren van kunstgras, met een verfijnd proces als gevolg. 

Ook onze professionele klanten worden actief betrokken omdat correcte afvalsortering essentieel is voor succesvolle recycling.

Wil je jouw goesting om te ondernemen beschermen?

Samenwerken zou meer moeten zijn dan een fraai woord; het vertegenwoordigt een win-win-win situatie voor jou, voor ons, en voor het milieu. Klik hier voor info.

Tijd is kostbaar, daarom is een vlot verlopend werkproces van cruciaal belang.

Bezoek onze vestiging in Torhout en kom eens zien/horen hoe het in praktijk werkt

client reviews

WAT ONZE KLANTEN DENKEN

Het KUNSTGRASCENTRUM is voortdurend bezig met z’n service te optimaliseren. Ons motto luidt immers: ‘Wij zijn pas tevreden als jij dat bent!’.