KUNSTGRAS VOOR SPORT EN SPEL

Laat kinderen spelen op een veld dat valveilig is, nooit modderig wordt en niet stuk te krijgen is. Het Kunstgrascentrum ontwerpt en realiseert de leukste en meest duurzame kunstgras sport- en speltoepassingen, onder andere voor schoolpleinen, kinderdagverblijven en in de openbare ruimte. Het kunstgras heeft hetzelfde groene karakter als echt gras, maar is lang niet zo kwetsbaar en verandert niet voortdurend in een modderpoel. Hierdoor is het zelfs geschikt voor de grootste groepen spelende kinderen. Ideaal voor fijne sportveldjes, als ondergrond voor speeltoestellen of voor een uitdagende speelheuvel.

Zoek je het perfecte speelgras. Het Kunstgrascentrum ontwerpt en realiseert grasvelden die bij uitstek geschikt zijn om lekker op te spelen. Bezoek een van onze kijktuinen om de mogelijkheden te bespreken en de verschillende kunstgrassen van dichtbij te bekijken.

VAN A TOT Z VERZORGD

Of je nu kunstgras zoekt voor een trapveldje of als ondergrond in een speeltuin, het Kunstgrascentrum kan het volledige project van A tot Z voor je verzorgen. We komen altijd op locatie langs om de situatie in kaart te brengen en de nodige opmetingen te verrichten. Hierdoor kunnen we vooraf een uitgebreid legplan maken, waardoor we zo efficiënt mogelijk kunnen werken en het snijverlies tot het absolute minimum kunnen beperken. We zorgen voor de graaf- en grondwerkzaamheden. Voeren de oude ondergrond af en realiseren een nieuwe fundering die past bij de beoogde toepassing. We plaatsen het kunstgras volgens de regels der kunst en zorgen dat het grasveld voldoet aan alle veiligheidseisen.

Middels onderstaande quick links navigeert je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

GEBRUIK HET SPEELVELD JAARROND

Doordat echt gras erg kwetsbaar is en snel drassig wordt als het regent, is een sport- of speelveld van natuurgras lang niet altijd te gebruiken. Bij regenachtig weer wordt het veld onbegaanbaar en als de kinderen er toch op spelen komen zij thuis met kleding die direct de was in kan en schoenen die (onherstelbaar) vies zijn geworden. De meeste grasvelden waar dagelijks kinderen op spelen, veranderen snel in een stukgelopen, kale vlakte.

Ons kunstgras ziet er net zo aantrekkelijk en groen uit als echt gras, maar is niet zo gevoelig en blijft bij weer en wind te gebruiken. Regenwater zakt bij een juiste installatie makkelijk weg in de ondergrond, waardoor het gras altijd snel weer droog is. Hierdoor is een speelvoorziening met kunstgras het hele jaar door te gebruiken, zonder dat de kinderen vuil worden of het veld stuklopen.

LIJNEN, KLEUREN EN VORMEN

Is groen als gras niet genoeg voor het speelveld dat je in gedachten hebt? Bij het Kunstgrascentrum kunnen we het kunstgras ook voorzien van een extra speels kleurtje: rood, blauw, paars of geel, het is allemaal mogelijk. De kleuren kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de (toepassing van) de verschillende velden op het schoolplein van elkaar te onderscheiden.

Als we sportveldjes aanleggen kunnen we deze tevens voorzien van de juiste belijning. Zo zijn we bijvoorbeeld in staat een mini voetbal- of hockeyveld te plaatsen. Ook is het mogelijk om een multifunctioneel sportveld te realiseren. Voor het maken van de belijning gebruiken we wit kunstgras dat we integreren in het grasveld. Op deze manier kunnen de lijnen nooit wegslijten.

VALVEILIGE ONDERGROND

Als een grasveld bedoeld is voor kinderen, dan is het belangrijk dat het veilig is. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje en als er kinderen spelen, dan is het onvermijdelijk dat er af en toe gevallen wordt. Het Kunstgrascentrum zorgt voor een ondergrond die geschikt is voor het beoogde gebruik van het speelveld. Zo kunnen we onder speeltoestellen extra valdemping aanbrengen. Bij het gebruik van klimrekken en speeltoestellen op bijvoorbeeld het schoolplein of bij een kinderdagverblijf berekenen we altijd de cruciale valhoogte en zorgen we dat de demping onder het kunstgras daarop aangepast wordt. Zo zorgen we ervoor dat de kunstgrasvoorziening voldoet aan de geldende Europese regelgeving (NEN-EN 1177).

GESCHIKTE ONDERGROND

Voor maximaal speelplezier is een geschikte ondergrond erg belangrijk. De ondergrond moet onder andere voldoende waterdoorlatend zijn, zodat er geen plassen blijven staan, en stevig genoeg zijn, zodat het gras niet kan verzakken.

Bij het Kunstgrascentrum beschikken we over een bouwkundige achtergrond en we hebben jarenlange ervaring met het aanleggen van kunstgras. Zodoende weten we alles van ondergronden en bestratingstechnieken en kunnen we een ondergrond creëren die geschikt is voor de beoogde toepassingen. Als we kunstgras aanleggen dat bedoeld is om op te spelen, zorgen we altijd dat de ondergrond stabiel genoeg is en de juiste demping heeft.

VEILIG EN DUURZAAM

Er zijn veel verschillende soorten kunstgras op de markt en lang niet alle soorten zijn even sterk of veilig. De kwaliteit van het kunstgras is natuurlijk altijd van belang, maar als het bedoeld is voor spelende kinderen, is dit nog eens extra belangrijk. Bij het Kunstgrascentrum maken we uitsluitend gebruik van Royal Grass®. Dit kunstgras is van de allerhoogste kwaliteit en is zeer stevig en slijtvast. Iedere grasmat heeft een dubbele backing en is voorzien van uv-filters. Hierdoor kan al het kunstgras actief gebruikt worden. Daarbij heeft Royal Grass® modellen ontwikkeld die speciaal zijn ontworpen om op te spelen. Deze kunstgrassen zijn extra robuust en daardoor geschikt voor grote groepen spelende kinderen. Het Kunstgrascentrum raadt ook voor speelgras het gebruik van een laagje instrooizand aan. Het invulzand zorgt voor extra stabiliteit en bescherming van de vezels.

Alle kunstgrassen van Royal Grass® voldoen aan de strengste Europese eisen qua veiligheid (dezelfde als waar kinderspeelgoed aan moet voldoen). Je weet dus zeker dat het kunstgras niet gevaarlijk is voor de gezondheid van de kinderen.

TRAMPOLINES EN ANDERE TOESTELLEN

Echt gras wordt snel modderig en is daardoor vaak te glibberig en niet sterk genoeg voor bijvoorbeeld een trampoline, pingpongtafel of speeltoestel. Kunstgras vormt echter een stevige en stabiele ondergrond voor speel- en springtoestellen. Een trampoline zal niet wegzakken of gaan verschuiven en het gras raakt niet beschadigd. We raden wel aan om extra kunstgrasstukken onder de poten te plaatsen. Daarmee voorkom je roestuitslag op het gazon en heeft de grasmat een extra beschermende laag om de schok op te vangen. Om wegwaaien te voorkomen kan je het toestel verankeren.

KUNSTGRAS OM HET ZWEMBAD

Wil je genieten van prettig, schoon gras om je zwembad? Echt gras verandert door opspattend en overstromend water uit het zwembad helaas al snel in een ware modderpoel. Bovendien laten grassprieten los, waardoor de kinderen die het water inlopen. Met kunstgras heb je van al deze problemen geen last. Overtollig zwembadwater zakt snel weg in de ondergrond, waardoor het kunstgras nooit drassig wordt. De vezels zitten stevig vast in de backing en belanden dus niet in het water. Het instrooizand zit diep tussen de vezels waardoor het er niet uitgelopen wordt. Kunstgras is bestand tegen chloorwater.

Het Kunstgrascentrum heeft in de loop der jaren kunstgras geïnstalleerd voor de mooiste sport- en spelvoorzieningen. Bekijk hieronder enkele maatgevende projecten om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Lijkt kunstgras de oplossing voor je?

Menu