HET MOOISTE KUNSTGRAS

Geniet optimaal van je tuin dankzij het KUNSTGRASCENTRUM. Wij plaatsen al sinds 2008 natuurgetrouw kunstgras van topkwaliteit met 15 jaar garantie. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan! 

KUNSTGRAS VOOR SPORT EN SPEL

Laat kinderen spelen op een veld dat valveilig is, nooit modderig wordt en niet stuk te krijgen is. Het Kunstgrascentrum ontwerpt en realiseert de meest duurzame toepassingen voor sport en spel. Zo hebben we al projecten gerealiseerd voor scholen, kinderdagverblijven en zelfs in de openbare ruimte. Het kunstgras heeft hetzelfde groene karakter als echt gras, maar is lang niet zo kwetsbaar. Onze kunstgrassoorten kunnen tegen een stootje, wat ideaal is voor sportvelden, als ondergrond voor speeltoestellen of voor een speelheuvel.

Het Kunstgrascentrum ontwerpt en realiseert ook grasvelden die bij uitstek geschikt zijn om op te spelen. Bezoek één van onze kijktuinen om de mogelijkheden te bespreken en onze verschillende soorten van dichtbij te bekijken.

VAN A TOT Z VERZORGD

Door middel van onderstaande links navigeer je snel en eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

Of je nu kunstgras zoekt voor in je tuin of als ondergrond in een speeltuin, wij kunnen je project volledig overnemen en werkelijkheid laten worden. We komen altijd op locatie langs om de situatie in kaart te brengen en de nodige opmetingen te verrichten. Hierdoor kunnen we vooraf een uitgebreid legplan maken, waardoor we zeer efficiënt kunnen werken. We zorgen voor de graaf- en grondwerkzaamheden. Voeren de oude ondergrond af en realiseren een nieuwe fundering die past bij de beoogde toepassing. We leggen het kunstgras volgens de regels van de kunst en zorgen dat het grasveld voldoet aan alle veiligheidseisen.

GEBRUIK JE GAZON HET HELE JAAR LANG

Natuurgras is erg kwetsbaar en wordt al snel drassig als het geregend heeft. Wil je kind toch buitenspelen, dan riskeer je niet alleen vuile kleren, maar ook een beschadigd gazon. Gelukkig zijn er andere alternatieven voorhanden, zoals kunstgras. Sport- en spelmogelijkheden zijn dan het hele jaar lang mogelijk.

Ons kunstgras is net zo aantrekkelijk als natuurgras – althans, dat zeggen onze klanten toch –  en veel steviger. Weer of geen weer: onze grasmatten kan je altijd betreden voor sport- en speltoepassingen. Regenwater zakt bij een juiste installatie makkelijk weg in de ondergrond, waardoor het gras altijd snel weer droog is. Hierdoor is een speelvoorziening met kunstgras het hele jaar door te gebruiken, zonder dat de kinderen vuil worden of het veld stuklopen.

LIJNEN, KLEUREN EN VORMEN

Bij het Kunstgrascentrum kan je niet alleen terecht om een mooie, groene kunstgrastuin aan te leggen. Je kan ook kiezen om kunstgras te kopen met een andere kleur, lijnen of allerlei vormen in verschillende kleuren. Vooral scholen of kinderdagverblijven maken vaak gebruik van die optie. Op die manier kunnen ze een modern, valveilig veld aanleggen waar sport- en speltoepassingen heersen.

Als we sportvelden aanleggen, kunnen we die zonder problemen voorzien van de juiste lijnen. Zo zijn we bijvoorbeeld in staat een mini voetbal- of hockeyveld te plaatsen. Ook is het mogelijk om een multifunctioneel sportveld te realiseren. Voor het maken van de belijning gebruiken we wit kunstgras dat we integreren in het grasveld. Op deze manier kunnen de lijnen nooit wegslijten.

VALVEILIGE ONDERGROND

Als een grasveld voornamelijk bedoeld is voor kinderen, dan is het belangrijk dat dat gras veilig is. Het Kunstgrascentrum zorgt voor een ondergrond die geschikt is voor het beoogde gebruik van het speelveld. Zo kunnen we onder speeltoestellen extra valdemping aanbrengen. Op die manier bevorderen we de sport- en spelmogelijkheden die zich op de grasmat plaatsvinden.

Bij het gebruik van klimrekken en speeltoestellen op het schoolplein of bij een kinderdagverblijf berekenen we altijd de cruciale valhoogte en zorgen we dat de demping onder het kunstgras daarop aangepast wordt. Zo zorgen we ervoor dat de kunstgrasvoorziening voldoet aan de geldende Europese regelgeving.

GESCHIKTE ONDERGROND

Voor maximaal speelplezier is een geschikte ondergrond erg belangrijk. De ondergrond moet onder andere voldoende waterdoorlaatbaar zijn. Zoniet dreigen er plassen te blijven staan. Daarnaast moet het gras ook nog eens heel stevig zijn, zodat het gras later niet kan verzakken.

Bij het Kunstgrascentrum beschikken we over een bouwkundige achtergrond en we hebben jarenlange ervaring met kunstgras aan te leggen. Daardoor weten we perfect welke ondergronden en bestratingstechnieken het meest geschikt zijn voor jouw tuin en kunnen we een ondergrond creëren die geschikt is voor de beoogde toepassingen.

VEILIG EN DUURZAAM

Er bestaan heel wat soorten kunstgras op de markt. Toch zijn lang niet alle soorten even sterk of veilig. De kwaliteit van het kunstgras is natuurlijk altijd van belang, maar als het bedoeld is voor spelende kinderen, is dat nog belangrijker. Bij het Kunstgrascentrum maken we uitsluitend gebruik van Royal Grass®. Dit kunstgras is van de beste kwaliteit en is zeer stevig en slijtvast. Iedere grasmat heeft een dubbele backing en is voorzien van UV-filters.

De firma Royal Grass® heeft bovendien modellen ontwikkeld die speciaal ontworpen zijn om op te spelen. Deze grassoorten zijn extra robuust, waardoor ze geknipt zijn voor grote groepen spelende kinderen.

Alle kunstgrassen van Royal Grass® voldoen aan de strengste Europese eisen op vlak van veiligheid (dezelfde als waar kinderspeelgoed aan moet voldoen). Je mag er dus zeker van zijn dat ons kunstgras niet gevaarlijk is voor de gezondheid van de kinderen.

EXTREEM SLIJTVAST KUNSTGRAS

ROYAL GRASS®
XPLAY

Speelplezier gegarandeerd met Royal Grass® XPlay®. Door de extra stevige en slijtvaste vezels is dit gras nagenoeg onverwoestbaar, zelfs als er dag in dag uit groepen kinderen op ravotten.

Lengte vezels: 24mm

Prijs op aanvraag

TRAMPOLINES EN ANDERE TOESTELLEN

Natuurgras kan na wat regenbuien al snel modderig worden. Daardoor is het gazon vaak te glibberig en niet sterk genoeg om bijvoorbeeld een trampoline, pingpongtafel of ander speeltoestel te ondersteunen.

Het tegendeel is waar als we het over kunstgras hebben. Een trampoline zal er nooit op wegzakken of verschuiven en het gras zal ook niet beschadigd raken. We raden wel aan om extra kunstgrasstukken onder de poten te plaatsen. Daarmee voorkom je roestuitslag op het gazon en heeft de grasmat een extra beschermende laag om de schok op te vangen.

KUNSTGRAS OM HET ZWEMBAD

Wil je genieten van heerlijk groene grasvezels die je zwembad omringen? Echt gras verandert door opspattend en overstromend water uit het zwembad helaas al snel in een ware modderpoel. Bovendien kunnen grassprieten al snel aan je voeten blijven plakken, waardoor je het zwembad vuil maakt.

Met kunstgras zijn al die problemen in één klap voorbij. Overtollig zwembadwater zakt snel weg in de ondergrond, waardoor kunstgras nooit drassig zal worden. De grasvezels zitten ook stevig vast in de backing en zullen dus niet snel in het water. Tot slot is kunstgras ook nog eens bestand tegen chloorwater.

Het Kunstgrascentrum heeft in de loop der jaren kunstgras geïnstalleerd voor de mooiste sport- en spelvoorzieningen. Bekijk hieronder enkele maatgevende projecten om een beeld te krijgen van wat er zoal mogelijk is als je beslist om ons in te schakelen.

Spelende kinderen op het kunstgras

Spelende kinderen op het kunstgras

Speelplein met kunstgras

Speelplein met kunstgras

Kinderen en kunstgras

Kinderen en kunstgras

Kunstgras speelgras

Kunstgras speelgras

Kunstgras scholen

Kunstgras scholen

Kindje op het kunstgras

Kindje op het kunstgras

School in Wijtschate met kunstgras

School in Wijtschate met kunstgras

Peuter en kunstgras

Peuter en kunstgras

Speelplaats kunstgras

Speelplaats kunstgras

Kinderen en kunstgras

Kinderen en kunstgras

Kunstgras speelheuvel

Kunstgras speelheuvel

Speelplein met kunstgras

Speelplein met kunstgras

Voetbalveld me kunstgras op speelplein

Voetbalveld me kunstgras op speelplein

Speelplaats met kunstgras op school

Speelplaats met kunstgras op school

Speeltuin met kunstgras

Speeltuin met kunstgras

Kleuterschool Xplay valdemping

Kleuterschool Xplay valdemping

Kunstgras onder trein op schoolplein

Kunstgras onder trein op schoolplein

Kunstgras school

Kunstgras school

Lijkt kunstgras ook voor jou een geschikte oplossing?