Kunstgras winter

Kunstgras in de winter

Onze kunstgrassen zijn getest van de koudste temperaturen tot de hoogste temperaturen. Regen, wind of juist heel veel zon, dat maakt ons kunstgras niet uit. Niet voor niets geven wij 15 jaar garantie op het kunstgras.

Je hoeft niet bang te zijn dat bijvoorbeeld de grassprieten breken. Zelfs bij minus 50 zal dat nog niet gebeuren. Je kunt tijdens vorst dus gewoon je gazon gebruiken zoals je gewend bent. Er zijn maar een paar belangrijke regels:

  1. Als er sneeuw op het gras ligt kan je dit verwijderen met een sneeuwschuiver. Let op, gebruik het liefst een plastic schuiver. Een metalen schuiver bevat namelijk vaak membranen en die kunnen de grasvezels beschadigen.
  2. Heb je de sneeuw al in het gras gelopen? Dan kan je dit het beste op natuurlijke wijze laten smelten. Als je gaat proberen de aangelopen sneeuw (ijslaag) te verwijderen dan bestaat er kans dat je de vezel beschadigd. Dit geldt dus ook voor ijzel.
  3. Je kunt eventueel strooizout gebruiken voor het ontdooien van de sneeuw. Wij raden aan dit niet te vaak te doen. De zoutresten kunnen namelijk achterblijven in de grasmat.

Een droge zomer of koude winter, je zult veel plezier hebben van je keuze voor kunstgras!