KAN EEN ZWEMBAD OP KUNSTGRAS?

Niets leuker voor de kinderen dan waterpret in een opblaas- of opbouwzwembad in de tuin. Helaas blijft er van een gazon van natuurgras vaak weinig over als je er een zwembad op plaatst. Het gras wordt drassig, waardoor je het snel stukloopt. Als je het zwembad een tijdje laat staan, tref je als je het weer weghaalt een kaal, kapot gedrukt lapje grond aan, zoals je ook wel ziet op campings waar de hele zomer tenten gestaan hebben.

Wil je een gazon waar je jouw zwembad de hele zomer op kunt laten staan, zonder dat dit schade toebrengt aan je grasveld? Dan is kunstgras een uitstekende oplossing. Bij Kunstgrascentrum zijn we gespecialiseerd in het plaatsen van kwaliteitskunstgras voor tuinen. Het kunstgras is ongekend veerkrachtig en zeer kleurvast. Het maakt niet uit of je het bad een paar dagen of de hele zomer laat staan, het gras blijft mooi groen en de grassprieten gaan na het weghalen vanzelf weer overeind staan. In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van kunstgras met een zwembad. Ook geven we handige tips voor een zwembad op kunstgras.

Heb je een zwembad en wil je een gazon dat niet drassig wordt en altijd mooi blijft? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie.

Ondanks de voordelen van kunstgras als ondergrond voor een zwembad zijn veel van onze klanten aanvankelijk huiverig. Is het kunstgras wel bestand tegen het gewicht van een zwembad? Raken de vezels niet beschadigd? Verkleurt het gras niet door chloorwater? We kunnen garanderen dat zwembad noch het water jouw grasmat zullen beschadigen.

Wij werken uitsluitend met Royal Grass® kunstgras. Dit kunstgras heeft vezels met een gepatenteerde V-vorm. Door de nerf in de lengte van de vezel is de spriet extra veerkrachtig. Als je het zwembad weghaalt zullen de vezels bij een beetje zon dan ook zonder problemen overeind gaan staan. Je kunt dit proces versnellen door de plek op te borstelen met een bezem. De vezels zijn voorzien van UV-filters en absorberen geen chloor of water. Een juiste verhouding chloor en w

Middels onderstaande quick links navigeer je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

ECHT GRAS OF KUNSTGRAS

Het is natuurlijk heerlijk om lekker te kunnen zonnen op een mooi groen grasveld en af en toe af te koelen in een eigen zwembad. Ook kinderen vinden het fijn om te spelen op het gras en in het water. Jammer genoeg is het vrijwel onmogelijk om natuurgras in goede staat te houden als er een zwembad op staat. Door het water dat uit het zwembad stroomt, wordt het gazon modderig. De kinderen rennen aarde en losse grassprieten het water in en door het gewicht van het zwembad wordt het onderliggende gras platgedrukt en sterft het af.

WAAROM KUNSTGRAS

Kunstgras is in dergelijke omstandigheden een uitstekend alternatief. Overtollig zwembadwater zakt door de piepkleine gaatjes makkelijk weg in de ondergrond en het kunstgras droogt daardoor snel op. Hierdoor blijven gazon en zwembadwater mooi schoon. De vezels zitten stevig in de backing waardoor er geen grassprieten in het water terechtkomen. Doordat het gras erg veerkrachtig is, zullen de grasvezels vanzelf weer overeind gaan staan als je het zwembad weghaalt. Je kunt de sprieten een handje helpen door ze op te borstelen. Hierdoor kun je het zwembad de hele zomer op dezelfde plek laten staan, zonder schade aan te richten.

DE JUISTE ONDERGROND

Een stabiele en waterdoorlatende ondergrond is altijd belangrijk als je kunstgras plaatst, maar als je een zwembad op het gazon wilt zetten, is dit extra belangrijk. Een ongeschikte ondergrond kan door het gewicht van het zwembad namelijk gaan verzakken. Als de ondergrond geen water doorlaat, kunnen er bovendien plassen op het gazon blijven staan. Daarom adviseren we bij Kunstgrascentrum een onderlaag van chape. Deze ondergrond is extra stevig en laat goed water door, waardoor het een ideale oplossing is onder kunstgras met een zwembad.

INSTROOIZAND

Sommige klanten denken dat het niet mogelijk is om het gazon in te strooien als zij er een zwembad op willen zetten. Ze veronderstellen dat het zand modderig wordt als het nat wordt en aan de voeten blijft kleven. Dit is niet het geval. Het speciale silicazand absorbeert geen water en wordt dus ook niet modderig. Doordat de vezels onderin de grasmat zitten, blijven ze vrijwel niet aan de voeten kleven.

TIPS VOOR EEN ZWEMBAD OP KUNSTGRAS

Een goede kwaliteit kunstgras is cruciaal als je er een zwembad op wilt plaatsen. Kies daarom kunstgras van een erkend merk en gebruik een model met veerkrachtige vezels.

Waarom: Er zijn vele soorten kunstgras op de markt. Als je niet precies weet waar jouw grasmat vandaan komt en hoe deze gemaakt is, bestaat de kans dat het kunstgras niet veerkrachtig genoeg is. Hierdoor kunnen de vezels plat blijven liggen als je het zwembad weghaalt. Een slechte kwaliteit kunstgras kan bovendien gaan verkleuren door het zwembadwater.

Menu