Kunstgrassen

Kunstgrassen

Op deze pagina leggen wij je graag de verschillen tussen kunstgrassen uit. De term is namelijk heel algemeen en zegt nog niets over de kwaliteit, het natuurlijk uiterlijk of de zachtheid.

Sier kunstgrassen

Kunstgrassen met hoge sierwaarde worden gemaakt sinds begin 2000. Deze grassoorten hebben een hoogte tussen 25 en 45mm. De grassprieten zijn heel fijn en flexibel om te zorgen dat het gras zacht en mooi is. Deze soorten kunnen ingezet worden voor particulier gebruik (tuinbalkonterras) en voor openbaar groen. Kunstgrascentrum is gespecialiseerd in dit segment. Het meest verkochte soort is met mosdraad.

Meer informatie over kunstgras voor siertuinen

Kunstgras voor roofings

Kunstgras voor roofings, wat een schuin dak of een plat dak kan zijn, valt eigenlijk onder de siergrassen. Omdat hier echter vaak niet word top gelopen wordt of slechts dient ter sier vanaf grote afstand worden hier de voordeligste soorten voor gebruikt.

Meer informatie over kunstgras voor roofings

Kunstgrassen voor tennis en hockey

Al vanaf de jaren ’70 worden er grastapijt verkocht voor tennis en hockey. De hoogte van tennis- en hockeygras is tussen de 18mm en 25mm. Dit gras wordt volledig ingestrooid met zand om bestand te zijn tegen het intensieve gebruik. Dit grastapijt heeft geen enkele sierwaarde maar zijn uitsluiten bedoeld als onderhoudsvriendelijk sportveld.  Voor speelplaatsen zijn soort gelijke producten verkrijgbaar. Wij verkopen voor dit doeleind Royal Grass® XPlay. (Let op: niet bedoeld voor tennis of hockey, uitsluitend multifunctioneel gebruik.)

Meer informatie over kunstgras voor sport en spel.

Gekleurde kunstgrassen

Kunstgras is ook in andere kleuren verkrijgbaar. Zoals ook in de foto te zien is, we hebben hier gewerkt met groen en grijs kunstgras. Combineren met kleuren wordt echter vaker toegepast voor speelveldjes voor scholen en kinderdagverblijven dan voor de particulier.

Kunstgrassen voor voetbal

Het kunstgras dat wij pllatsen is speciaal ontwikkeld voor tuinen. Je kent ook de grassen die gebruikt worden voor voetbal. Dit gras is  langer, omdat het gras opgevuld wordt met een dik pakket zand en rubber. De grassprieten staan ook heel ver uit elkaar. Dit om te voorkomen dat je vast komt te staan met de voetbalschoen. Voor voetbal gras kan je het beste informatie inwinnen bij een sportveldbouwer.

Wil je een voetbal veldje in de de tuin laten plaatsen, dan kunnen wij je wel van dienst zijn. We hebben daarvoor een type gras dat daarvoor perfect geschikt is.

Decoratie kunstgrassen

Je kent het vast wel, het felgroene grastapijt dat je bij de slager tussen de vleeswaren ziet liggen. Dit was één van de eerste types. Het is heel dun en heeft eigenlijk weinig met echt gras te maken. Ook dit soort grasachtige tapijten worden nog steeds gemaakt maar zijn niet geschikt voor in de tuin. De prijs is ook laag, voor een paar euro per vierkante meter kan je dit vaak al kopen. Wij verkopen dit niet.