Kunstgras chloorbestendig

Kunstgras chloorbestendig?

Wij kunnen natuurlijk alleen antwoord geven op deze vraag met de ervaring met onze eigen typen kunstgrassen.  Royal Grass® kunstgras is absoluut 100% bestendig tegen chloor, uiteraard uitgaande van een verdunde oplossing zoals gebruikt wordt voor zwembadwater.

Kunstgras rond zwembad

Kunstgras is ideaal voor rond een zwembad. Immers, de veel belopen stukken rondom het bad zijn moeilijk goed te houden met natuurgras. Het gras gaat dood van de betreding én het chloorwater. Kunstgras heeft daar geen last van. Ook zal het gras niet verkleuren, zelfs niet als de zon intensief schijnt. Wij weten van onze collega verdelers in bijvoorbeeld Spanje en Portugal dat het ook daar geen problemen geeft. Daar schijnt de zon vaker en feller dan bij ons in België!

Kunstgras en chloor

Kunstgras van polyethyleen is een gesloten kunststof. Dat betekent dat het geen vloeistoffen kan opnemen, dus dat de vloeistof niet naar binnendringt. Mede hierdoor is kunstgras bestendig tegen veel stoffen (voorkomt verkleuring). Agressieve stoffen kunnen vanuit de buitenkant wel het kunststof ‘aanvreten’ natuurlijk. Het kunstgras daarom nooit schoonmaken met agressieve stoffen of met pure chloor. Dan kan het wel schadelijk zijn. Je kunstgras hoef je eigenlijk nooit met een sopje schoon te maken. Lees meer over kunstgras onderhoud.

Let op: er zijn op de markt ook nog kunstgrassen van nylon verkrijgbaar. Dit kunststof is minder gesloten dan polyethyleen.