KUNSTGRAS IEPER

Kunstgras plaatsing

Kunstgrascentum is dé specialist in de regio Ieper. Als ervaren dealer van Royal Grass® weten wij exact waar we rekening mee moet houden bij het plaatsen van kunstgras in de regio Ieper. Vooral in omliggende dorpen als Sint-Jan, Boezinge, Hollebeke, Zillebeke en Zuidschote is het door de zware bodem bijvoorbeeld noodzakelijk veel aandacht te besteden aan een vakkundige opbouw.

NATUURLIJKE UITSTRALING

Ontwikkelingen als V-shape®, MiNT® en ReaDY® zorgen ervoor dat ons kunstgras niet van echt te onderscheiden is. Wij geven 15 jaar garantie en wanneer je Royal Grass® koopt dan zullen wij zorg dragen voor recycling als ja gras aan vervanging toe is. Welk soort kunstgras je kiest, hangt voornamelijk af van de toepassing en je persoonlijke smaak. Door ReaDY technologie hebben de populaire modellen unieke vezels met een eigen “groeirichting”, wat zorgt voor een zeer natuurlijke uitstraling. De andere grassoorten uit de collectie zijn van een gelijkaardige kwaliteit, maar hebben een wat strakkere uitstraling. Zo hebben we dus voor ieder wat wils. Welk model je ook kiest, er is geen verschil in kwaliteit tussen onze goedkoopste en onze duurste grassen. Vooral de lengte van de vezel en de hoeveelheid vezels per vierkante meter, bepalen de prijs.

V-shape-kunstgras
MiNT-technology
Ready-technologie
Veilig-kunstgras
15-jaar-garantie kunstgras

KUNSTGRAS IEPER

Sinds 2008 plaatsen wij al Royal Grass® grastapijt in West-Vlaanderen.  In de loop der jaren hebben we tal van projecten uitgevoerd in de regio Ieper met enkel tevreden klanten als gevolg. Hieronder hebben we enkele van die projecten uitgelicht:

Kunstgras ieper
Oplossing verbrand gazon in de Posthoornwijk

Na de extreem warme en droge zomer van 2018 was het gazon van deze familie in de Posthoornwijk verbrand en uitgedroogd door de zon. Na herhaalde mislukte pogingen om van een mooi, strak natuurgazon te kunnen genieten, koos de klant ervoor om het gras te vervangen door kunstgras. Omwille van de kinderen adviseerden wij een zachte en veilige grassoort: Royal Grass® Wave.

Voortuin Voormezele
Voortuinen Vlamertinge en Voormezele

In Vlamertinge en Voormezele hebben we kunstgras geplaatst in de voortuinen. Vanwege de aanhoudende droogte waren deze moeilijk te onderhouden grasperken aan vervanging toe. Een belangrijke reden om te kiezen voor kunstgras was de onderhoudsvriendelijkheid: beide echtparen willen graag zo lang mogelijk op hun vertrouwde stek blijven wonen en het minimale onderhoud van de tuin hoort daarbij.

Tuin zwembad Rederijkerswijk
Sense met zwembad in de Rederijkerswijk

Royal Grass® Sense was het eerste model met de baanbrekende ReaDY®-technologie. We plaatsten dit product voor het eerst bij een gezin in de Rederijkerswijk in Ieper. De familie had net een zwembad aangelegd en bij de werken was de tuin grondig omgewoeld. Daarom besloot eigenaar Sam meteen om tevens te investeren in kunstgras. Sam laat ons regelmatig weten dat hij nog altijd super tevreden is met deze beslissing.

Kunstgras verkaveling helakker-ieper
Kunstgras voor verkaveling Helakker

Op de verkaveling Helakker in Ieper realiseerde bouwgroep Danneels 23 nieuwe woningen, waarvan wij er inmiddels drie hebben voorzien van grastapijt. De aanleg van kunstgras bij dit soort nieuwbouw is erg in trek, vooral omdat de tuinen kleinere oppervlaktes hebben en de grond niet goed genoeg is om een natuurgazon gemakkelijk te onderhouden.

Speeltuin Vlamertinge
Speelruimte Vlamertinge

Bij het Boerenhof in Vlamertinge, waar eigenaars Evelyn en Diego de lekkerste kip aan ’t spit serveren, voorzagen wij de buiten- en speelruimte van Royal Grass® Sense. Deze investering was een schot in de roos; door de warmste lente en zomer in jaren verkozen klanten het om buiten te eten en maakten zij gretig gebruik van het kunstgras.

Kunstgras speelplaats ieper
Gras voor peuterspeelplaats

Ook de school VBS Immaculata in het hartje van Ieper maakte dankbaar gebruik van onze diensten. Een deel van de peuterspeelplaats werd voorzien van Royal Grass® Deluxe. Directeur Peter mailde ons enkele foto’s met daarop de vrolijk spelende kinderen. ”En of ze het leuk vinden!!!”, schreef hij eronder.

POPULAIRE KUNSTGRASSEN

Nooit eerder oogde kunstgras zo realistisch! Door de vooruitstrevende ReaDY®-technologie heeft iedere vezel een eigen “groeirichting”. Hierdoor oogt het kunstgras niet langer stijf en statisch, maar krijgt de grasmat een speels en ongerept karakter. De ReaDY®-technologie wordt gebruikt voor deze modellen:

ROYAL GRASS® SENSE

Royal Grass® Sense heeft 52 mm lange vezels, is heerlijk zacht en oogt uiterst natuurgetrouw. Dat komt niet in de laatste plaats doordat het gras zeer fraai kroest.

ROYAL GRASS® LUSH
Kunstgras Lush

Sommige vezels hebben een geelbruine kleur, wat zorgt voor een warme, nazomerse uitstraling. De grasmat oogt extra vol doordat de vezels (42mm) net iets dichter op elkaar staan.

ROYAL GRASS® WAVE

Zeer natuurlijk ogend kunstgras met een 36 mm lange gekroesde vezel. en een zeer realistische kleur. De rijke grasbezetting heeft dit kunstgras bovendien een zeer volle uitstraling.

KUNSTGRAS PRIJS

Maar hoeveel kost het plaatsen van kunstgras in Ieper? Je moet er rekening mee houden dat de prijs van het gras (inclusief plaatsing) tussen de € 35,- en € 55,- per vierkante meter ligt (incl. BTW). De kosten voor de ondergrond en bijbehorende werken liggen doorgaans tussen de € 25,- en € 45,- per vierkante meter. Dit zijn bijvoorbeeld graafwerken, de afboording of de aanleg van een bed gestabiliseerd zand. Maar het kan ook gaan om het plaatsen en aansluiten van een goot, het herstellen van het terras, het opmetselen en inwerken van de regenput en het septisch deksel, het voorzien van stapstenen, het inwerken van verlichting of het uitsnijden en/of plaatsen van een droogrekvoet. Al deze werken kan je door ons of je vertrouwde (tuin)aannemer laten uitvoeren. Wij werken regelmatig samen met gedreven hoveniers/aannemers en ondersteunen hen waar nodig.

kunstgras wieltje ramaut Sint-Jan

Veel tuinen in Wieltje nabij Sint-Jan zijn zeer slecht waterdoorlatend. In één van de tuinen waren de problemen zo groot dat de tuin bij hevige regenbuien tot aan het terras blank stond. Met de aanleg van kunstgras zijn deze problemen verleden tijd. Om ervoor te zorgen dat overtollig regenwater weg kan lopen, hebben we een drainage en een goot aan het einde van het terras geplaatst.

grastapijt wieltje ramaut Sint-Jan

We werden gevraagd door de buren van bovenstaand project om Royal Grass® Lush aan te leggen. Dit voetbalgekke gezin had helemaal genoeg van de modderpoel in de tuin. Op het nieuwe kunstgras speelveld (met belijning) kan men heerlijk een balletje trappen zonder dat het gazon stuk gaat.

LAAT JE GOED ADVISEREN

Bij kunstgras plaatsen komt dus meer kijken dan men denkt. Het plaatsen en de onderbouw wordt dan ook het best uitgevoerd door aannemers met ervaring. Werkt je graag in de tuin, heb je een goede conditie en wil je het grastapijt geheel of gedeeltelijk zelf aanleggen? Dan raden wij je aan om eerst contact met ons op te nemen. Wij staan je graag bij met raad en daad.

Menu