KUNSTGRAS IN BRUGGE

Op zoek naar een geschikte firma die kunstgras verkoopt en voor je kan plaatsen? Dan ben je bij Kunstgrascentrum aan het juiste adres. Wij verkopen al sinds 2008 het allerbeste kunstgras van Royal Grass® in alle deelgemeentes van de regio Brugge: Koolkerke, Sint-Andries, Sint-Kruis, Sint-Michiels, Assebroek, Dudzele, Lissewege en Zeebrugge. Door onze jarenlange expertise kunnen we je niet alleen advies op maat geven over je tuin, we hebben ook echte vakmannen in huis die voor jou je tuin kunnen afgraven, de gehele grondwerken kunnen overnemen en ook je kunstgras kunnen plaatsen.

WAAROM KUNSTGRAS?

 

Is je tuin onderhouden een hele klus geworden, maar heb je zelf eigenlijk te weinig tijd om het optimaal te verzorgen? Dan kan kunstgras een goed alternatief zijn. Velen beseffen niet goed dat een mooi, groen gazon heel wat van je kostbare vrije tijd kan opslorpen. Heb je kinderen die al eens graag in de tuin ravotten of honden die zich op het gras willen uitleven, dan wordt je tuin onderhouden nog moeilijker.

Vele West-Vlaamse gezinnen kiezen daarom voor kunstgras van het Kunstgrascentrum. Omdat ze tijdens de winter geen modderpoel willen, of omdat ze het hele jaar door kampen met engerlingen of ander ongedierte die je gras naar de knoppen helpt. Wij staan klaar om je te helpen in je keuze voor het beste kunstgras uit ons uitgebreide Royal Grass®-assortiment. Heb je nog vragen? Contacteer ons vrijblijvend op het nummer bovenaan deze pagina of maak een afspraak in een van onze prachtige kijktuinen in West-Vlaanderen.

 

WAT SCHUIFT DAT?

 

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €90 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Er bestaat heel wat kunstgras op de markt. Het ene is heel natuurgetrouw, terwijl het andere er heel strak uitziet en gemaakt is voor schoolpleinen of crèches. Het Kunstgrascentrum is al jarenlang partner van het kwaliteitsmerk Royal Grass®. Deze leverancier maakt sinds 2003 de beste kunstgrasmatten van de stevigste kwaliteit. Het bedrijf maakt niet alleen kunstgrassoorten voor mensen met kinderen of honden, ze produceren er ook speciaal voor ondernemingen. Daarom houden we al zo lang vast aan het Royal Grass®-merk, omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat alleen zij het beste kunstgras maken.

Als we mogen afgaan op de reactie van onze klanten, zouden ook zij geen ander kunstgras willen dan dat van Royal Grass®. In heel wat van onze referenties praten klanten steeds over hoe natuurgetrouw of stevig ze hun nieuwe gazon vinden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën als ReaDY®, V-shape® en MiNT® kan het bedrijf zich terecht een van de allerbeste noemen.

Weet je ongeveer welk soort kunstgras je op oog hebt? Goed zo, maar doe toch beter geen impulsieve aankopen. Wij raden je altijd aan om kunstgras eerst uit te proberen. Wandel er eens over, voel even aan de grassprieten. Kom daarom zeker langs in een van onze showtuinen. Wij staan altijd voor je klaar om je te gidsen door de wondere kunstgraswereld en je advies op maat te geven. Maak een afspraak en wie weet zien we mekaar snel!

REFERENTIES KUNSTGRAS BRUGGE

Gepensioneerden uit Sint-Michiels kiezen voor Royal Grass® Sense

Dit oudere koppel uit Sint-Michiels kon hun tuin niet meer naar behoren onderhouden zoals vroeger. Nu er ook vaak spelende kleinkinderen op bezoek komen, heeft het gazon eigenlijk net meer werk nodig. Dat was niet meer mogelijk, waardoor het vriendelijke stel op zoek gingen naar een duurzame oplossing.

Gezin uit Koolkerke kan opgelucht ademhalen met Royal Grass® Lush

Is er iets vervelender dan voortdurend gras uit je zwembad halen? Dit gezin uit Koolkerke was het in ieder geval grondig beu om voortdurend hun zwembad schoon te maken. Grassprieten, aarde, modder - constant moesten ze de zwembadfilter kuisen. Daar moest snel iets aan gebeuren, oordeelden ze. Kunstgras zou volgens hen het beste alternatief zijn.

Kunstgrascentrum renoveert Brugs dakterras met Royal Grass® Wave

Kunstgrascentrum is niet alleen een expert in tuinrenovatie, we werken ook geregeld samen met particulieren en ondernemingen die kunstgras willen installeren op hun dakterras. Dat was meer dan noodzakelijk bij Laurent uit Brugge, want er sijpelde regelmatig water binnen van zijn terras in zijn winkel. Tijdens de winter was het terras bovendien bijna onbetreedbaar door de gladheid.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Kunstgrascentrum verkoopt kunstgras, maar komt het ook graag installeren in je tuin. Meer nog: wij kunnen ook de voorbereidende graaf- en grondwerken voor je uit handen nemen. Wij hebben uiterst doorwinterde tuinexperts in dienst die elke tuin kunnen omtoveren tot een groene oase. Doe je al die zeker liever zelf? Hoewel het risicovol is, kunnen we je ook bijstaan voor nuttige tips.

Velen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras te plaatsen. Een grastapijt plaatsen is heus wel meer dan een mat uitrollen en zo goed mogelijk verspreiden over je tuin. Zo vergeten de meeste mensen dat je ook het juiste materiaal nodig hebt om in je grasmat te snijden en het achteraf te verlijmen. Bovendien is know-how minstens even belangrijk. Je keukenvloer ga je zonder voorkennis toch ook niet zelf leggen?

Toch overtuigd van je handigheid? Dan nog kunnen we je een handje helpen. Zo kunnen we je de juiste materialen verkopen en je voorzien van handige inzichten - nuttig mocht je tijdens de werken toch op een onverwacht probleem stoten. 

9,8

Klanten vertellen

1088 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Ellen uit Sint-Jozef is zeer blij met haar Royal Grass® Sense-gazon

Woon je in een rijhuis en wil je toch kunstgras in je tuin plaatsen? Of dat een goed idee is? Natuurlijk! Heel wat mensen denken dat ze geen kunstgras in hun tuin kunnen plaatsen omdat er geen makkelijke doorgang is via de tuin. Toch is die redenering vaak onterecht, want meestal kunnen we vlotter dan je denkt door je woning passeren. Ook Ellen dacht dat dat een probleem kon vormen - helemaal niet, dus!

Koppel uit Lissewege oppergelukkig over Royal Grass® Lush

Honden en een propere tuin - beslist geen ideale combinatie. Dat mocht dit koppel uit Lissewege aan den levenden lijve ondervinden. Het onderhoud van de tuin was een pak zwaarder dan verwacht - zeker door hun trouwe viervoeter. Daar wilden ze eindelijk iets aan doen. Ze zochten naar een langdurige oplossing en kwamen uit op het onderhoudsvriendelijke kunstgras van Kunstgrascentrum.

Nieuwbouwwoning krijgt totale make-over met Royal Grass® Sense

Wil je je tuin een complete make-over geven? Past kunstgras in dat plaatje? Dan kunnen we je wellicht helpen. Dit koppel uit Assebroek wilde na de verbouwingen aan hun nieuwbouwwoning een tuin met weinig onderhoud. Bovendien lagen er een viertal putten in de tuin - een vreselijke doorn in het oog.

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Contact

Je neemt contact met ons op via mail of telefoon

Afspraak

We bespreken je wensen in een van onze kijktuinen

Planning

We maken een plan op met uitvoeringsperiode van de eerste werken

Uitvoering

We bereiden de bodem voor en plaatsen het kunstgras

Oplevering

Tevreden? Dan verschijnt binnenkort een factuur in je brievenbus

Klaar

En nu? Tijd om eindelijk te genieten!

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.

Jürgen uit Assebroek plaatst Royal Grass® Lush rondom zwembad

De voorbije jaren waren de zomers zeer warm en droog, waardoor het natuurgazon van Jürgen uit Assebroek steeds verschroeide. Van een frisse, groene kleur was al lang geen sprake meer, kale plekken waren alomtegenwoordig geworden in zijn tuin. 'Dat nazomerse gevoel van je gazon kwam niet meer terug,' getuigt Jürgen, 'ook al stak ik er dagen tijd in.'

Tuin in Assebroek krijgt nieuw gezicht door Royal Grass® Lush

Als je huisdieren hebt - zij het honden, katten of andere dieren die al eens graag in de tuin ravotten - dan wordt natuurgras zeer moeilijk om goed te onderhouden. Hoewel het zeker niet onmogelijk is, hebben de meeste baasjes niet voldoende tijd om de speeltuin van hun huisdier degelijk te onderhouden.

Middelgrote tuin in Assebroek krijgt groen Royal Grass® Lush-gazon

Soms kan gras op verschillende plekken in je gazon moeilijk groeien, zij het door voortdurende schaduw of andere nefaste factoren die de groei van je natuurgras belemmeren. Via hun hovenier nam deze klant in Assebroek contact op met het Kunstgrascentrum. In samenspraak besloten ze om - na zovele tevergeefse pogingen - kunstgras te plaatsen.

Geen vuil meer in Assebroeks zwembad door Royal Grass® Lush

Mensen met een zwembad en natuurgazon weten dat aarde, steentjes en grassprieten maar al te gemakkelijk in het water terechtkomen. Daarom investeren veel van onze klanten in kunstgras, zodat al het vuil van het gras niet meer in het zwemwater terechtkomt. Een slimme keuze, zeker als je niet elke week je filter wil uitkuisen.

Voortuin in Sint-kruis blijft altijd mooi met Royal Grass® Sense

Van kale plekken tijdens een droge zomer over mierenplagen tot spelende honden of kinderen, er kunnen zich heel wat problemen voordoen aan je tuin. Dirk uit Sint-Kruis had te veel werk aan zijn voortuin, daarom besloot hij om naar een andere manier te zoeken om zijn tuin voor langere tijd fris en groen te krijgen.

Jos uit Brugge kan van volière genieten door Royal Grass® Sense

Als je te veel onderhoudswerk hebt aan je gazon, kan dat al snel vervelend worden. De meeste van onze klanten hebben ook geen of te weinig tijd om hun gazon goed te onderhouden. Daarom zien we dat heel veel van onze klanten liever investeren in kunstgras, waar doorgaans weinig onderhoudswerk in kruipt.

Kleinkinderen kunnen weer zorgeloos spelen op Royal Grass® Sense-gazon

Onze klanten hebben op hun oude dag weinig zin om zware onderhoudskarweien te verrichten aan hun gazon. Daarom kiezen veel mensen voor kunstgras, omdat ze dan probleemloos kunnen genieten van hun tuin. Bovendien is kunstgras ook een stevige oplossing als hun kleinkinderen op bezoek komen en in de tuin willen ravotten.  

Aannemer raadt Kunstgrascentrum aan bij klant en plaatst Royal Grass® Lush

Een tuin met veel beplanting is iets wat we al onze klanten warm aanbevelen. Het is niet alleen beter voor de natuur en het milieu, je zal ook veel meer plezier beleven aan je tuin. Maar wat doe je dan als je zodanig veel planten hebt dat ze je gazon gaan wegmoffelen?

Middelgrote tuin in Sint-Michiels werd aangelegd met de Royal Grass® Wave

Om van een strak natuurgazon te te genieten, moet je heel wat meer tijd hebben dan je denkt. De meeste mensen onderschatten hoeveel tijd er kruipt in een gezond, fris natuurgazon. Je moet je gras regelmatig maaien, verticuteren, ontmossen, onkruid trekken, enzovoort. Dit koppel uit Sint-Michiels besefte dat ze niet genoeg tijd hadden om hun gras te onderhouden, daarom kozen ze voor een onderhoudsvriendelijke tuin van kunstgras.

Kleine tuin van B&B in Zeebrugge opgefrist met Royal Grass® Lush

Als je je tuin wil voorzien van kunstgras, dan zal je veel minder onderhoudswerk hebben aan je tuin. Je gras maaien? Voorbij. Ervoor zorgen dat je gazon genoeg water krijgt? Niet meer nodig als je kunstgras hebt. Veel van onze klanten schakelen omwille van het weinige onderhoudswerk over op kunstgras.

Koppel uit Dudzele krijgt droomtuin door Royal Grass® Wave

Als je tuin grotendeels in de schaduw ligt, kunnen je bomen, planten en je gazon moeilijk floreren. Daarom moesten Katja en Eric uit Dudzele nieuwe manieren zoeken om een ietwat groene tuin te krijgen. Dat het koppel ook nog een hond heeft, maakt het des te moeilijker om hun gazon te onderhouden.

Familie uit Assebroek is blij met investering in Royal Grass® Sense

Genieten van een mooi en fris gazon? Dan zal je heel wat tijd moeten vrijmaken om je gazon te onderhouden: verticuteren, je gras maaien, onkruid regelmatig uittrekken, enzovoort. Als je gazon door allerlei omstandigheden in de winter drassig wordt of in de zomer net heel droog, dan moet je nog meer tijd hebben om een mooie tuin te krijgen.

Brugse tuin blijft hele jaar door groen door Royal Grass® Sense

Het hele jaar door genieten van je tuin, wil ook zeggen dat je heel wat tijd zal moeten pompen in het onderhoud van je gazon. Voor veel mensen is al dat onderhoudswerk niet vanzelfsprekend, zeker niet als je het moet combineren met een drukke baan of kinderen.

Jos uit Brugge kan van volière genieten door Royal Grass® Sense

Als je te veel onderhoudswerk hebt aan je gazon, kan dat al snel vervelend worden. De meeste van onze klanten hebben ook geen of te weinig tijd om hun gazon goed te onderhouden. Daarom zien we dat heel veel van onze klanten liever investeren in kunstgras, waar doorgaans weinig onderhoudswerk in kruipt.

Man uit Sint-Michiels kan weer genieten van tuin door Royal Grass® Sense

Ligt je tuin er belabberd bij door de droge zomer- of de natte wintermaanden? Voor heel veel van onze klanten is dat een eerste stap om kunstgras aan te leggen. Ze zijn uitgekeken op hun gazon waar ze keer op keer tijd moeten insteken en maar een heel klein beetje verbetering zien.