KUNSTGRAS IN HARELBEKE

Kunstgrascentrum is door zijn jarenlange expertise de expert in regio Harelbeke. De jongste jaren waren we zeer actief in steden als Kortrijk, Ingelmunster, Zwevegem, Kuurne en omliggende gemeenten. Met meer dan tien jaar ervaring weten we precies waar we rekening mee moeten houden bij de grondwerken en de plaatsing.

Wij werken nauw samen met het kwaliteitsmerk Royal Grass®, dat al sinds 2003 de beste producten op de markt brengt.

WAAROM KUNSTGRAS?

 

Is je tuin onderhouden een hele klus geworden, maar heb je zelf eigenlijk te weinig tijd om het optimaal te verzorgen? Dan kan kunstgras een goed alternatief zijn. Velen beseffen niet goed dat een mooi, groen gazon heel wat van je kostbare vrije tijd kan opslorpen. Heb je kinderen die al eens graag in de tuin ravotten of honden die zich op het gras willen uitleven, dan wordt je tuin onderhouden nog moeilijker.

Vele West-Vlaamse gezinnen kiezen daarom voor kunstgras van het Kunstgrascentrum. Omdat ze tijdens de winter geen modderpoel willen, of omdat ze het hele jaar door kampen met engerlingen of ander ongedierte die je gras naar de knoppen helpt. Wij staan klaar om je te helpen in je keuze voor het beste kunstgras uit ons uitgebreide Royal Grass®-assortiment. Heb je nog vragen? Contacteer ons vrijblijvend op het nummer bovenaan deze pagina of maak een afspraak in een van onze prachtige kijktuinen in West-Vlaanderen.

WAT SCHUIFT DAT?

 

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Wij kunnen op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en verzorgen de plaatsing.

Prijs: €90 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en wij verzorgen de plaatsing.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Wij zorgen voor de levering van het grastapijt en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Het grastapijt van Royal Grass® staat voor ons gelijk aan duurzaamheid en kwaliteit. Al onze soorten zijn voorzien van een dubbele backing, voldoende UV-stabilisator en zijn na grondige testen goed bestand tegen slijtage. Bovendien leent dit type zich perfect voor toepassingen in leef- en speelomgevingen, waardoor uw huisdieren en kinderen zorgeloos in de tuin kunnen spelen.

Royal Grass® oogt ook zeer natuurgetrouw - niet onze woorden, wel die van onze klanten. Door de hypermoderne productietechnieken produceert het keurmerk grasvezels die je haast niet kan onderscheiden van echt gras zonder er een vergrootglas bij te nemen. Deze vezels zijn onder andere verwerkt in onze meest populaire grastapijten, zoals de Sense-, Wave- en Lush-varianten.

Kunstgras kies je beter niet door enkel een staaltje te bekijken. Wij raden onze klanten altijd aan om het gras eerst in het echt te zien en erop te wandelen. Breng daarom gerust eens een bezoekje in onze kijktuin in Lauwe, of snuister eens door onze referenties om te zien wat klanten over ons vertellen.

REFERENTIES KUNSTGRAS HARELBEKE

Voortuin in Harelbeke ondergaat make-over met Royal Grass® Sense

Deze klant uit Harelbeke wou graag een nieuw gazon in zijn grote voortuin. De laatste jaren ondervond hij er heel wat problemen mee, vooral door de lange en droge zomers. Door de hoge temperaturen zag zijn hele gazon er verschroeid uit, met overal gele en grasloze plekken. Kunstgras had de man al eens overwogen, maar geen enkel bedrijf kon hem tot dan helemaal overtuigen.

Voortuin in Hulste omgetoverd met Royal Grass® Sense

Een gazon van een hellende voortuin onderhouden kan heel wat van je vrije tijd opslorpen. Bovendien verlies je nog meer tijd door de snikhete zomers en mogelijke sproeiverboden. Dat ondervond ook dit gepensioneerde koppel uit Hulste, die uiteindelijk besloten om kunstgras te plaatsen in hun voortuin.

Gezin uit Marke plaatst Royal Grass® Sense rond zwembad

Als je een zwembad in je tuin plaatst, beschadig je onvermijdelijk (een deel van) je gazon. De meeste mensen laten hun natuurgazon weer groeien, terwijl sommigen moeite hebben om hun gazon weer te doen groeien. Daar kunnen heel wat redenen voor zijn, zoals schaduw, mierenplagen, engerlingen, enzovoort. Bovendien moet je heel wat tijd vrijmaken om je gazon te onderhouden, en dat vormt voor heel wat families een probleem.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Naast het grastapijt zijn ook de grondwerken en een goede plaatsing minstens even belangrijk. Ook al heb je de mogelijkheid om al die zaken zelf aan te pakken, wij nemen deze taken maar al te graag op ons. Wij hebben hiervoor werknemers in dienst met jarenlange ervaring. 

Plaatsing is moeilijker dan je denkt. Zo moet je kunnen bepalen wat de correcte legrichting is, hoe je de verschillende stukken kan verlijmen en hoe je het zand mooi egaal kan instrooien.

Je hebt dus niet alleen een pak technische kennis nodig, je moet ook nog eens het juiste materiaal ter beschikking hebben. Denk maar aan een tapijtkar, strooier, PU-lijm, lijmband, speciale messen, enzovoort. Voor correct advies en de juiste inschatting van de nodige werken schakel je beter een van onze experts in.

9,8

Klanten vertellen

1088 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Luxueuze tuin in Oostrozebeke aangelegd met Royal Grass® Sense

De tuin van dit jonge jonge gezin was dringend toe aan een volledige renovatie. De klant had een mooie tuin vol beplanting en een zwembad, helaas werd het daardoor moeilijk om het natuurgazon te onderhouden. Bovendien ergerde het koppel zich aan de grassprietjes die voortdurend in het zwembad kwamen.

Succesvolle samenwerking met bouwbedrijf in Harelbeke

Wij werken niet alleen met particulieren, ook met tuinaannemers en bedrijven in de bouwsector. Zo schakelde het bouwbedrijf Bouw Paul Huyzentruyt ons in om een groendak te ontwikkelen voor een nieuw appartementencomplex, gezien ze op zoek waren naar een betrouwbare partner. Een samenwerking waar we dolenthousiast van werden, want er was heel wat werk aan de winkel.

Zwevegemse familie met kinderen kiest voor Royal Grass® Lush

Spelende kinderen, een aftakelende grond, kurkdroge zomers en natte winters. Al die factoren samen hadden een vernietigend effect op de tuin van deze familie in Zwevegem. Ze twijfelden lang om grastapijt te plaatsen, want ze wisten niet goed wat er allemaal bij kwam kijken en hoe het kostenplaatje er zou uitzien. 

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Contact

Je neemt contact met ons op via mail of telefoon

Afspraak

We bespreken je wensen in een van onze kijktuinen

Planning

We maken een plan op met uitvoeringsperiode van de eerste werken

Uitvoering

We bereiden de bodem voor en plaatsen het kunstgras

Oplevering

Tevreden? Dan verschijnt binnenkort een factuur in je brievenbus

Klaar

En nu? Tijd om eindelijk te genieten!

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Door onze ervaring weten wij van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in goede handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.

Kortrijkse hond is dol op zijn Royal Grass® Lush-gazon

Honden zijn geweldige huisdieren. Om hun fysieke conditie op peil te houden, moeten ze wel elke dag minstens een paar keer buiten wandelen. Als je niet veel zin hebt om ver te gaan, kan je ook je hond in de tuin uitlaten. Het enige nadeel is dat wanneer ze plassen, dat best slecht is voor je gazon. Als er dan voortdurend droge zomers zijn, kan dat problematisch zijn voor je gras, zoals kale en verbrande plekken in je gras.

Honden zijn verzot op nieuwe Royal Grass® Sense-grasperk in Heule

Aan deze nieuwbouwwoning in Heule moest alleen nog de tuin worden aangelegd. Ivan wist meteen dat hij kunstgras wou aanleggen, omdat wij een tweetal jaar ervoor al onze diensten hadden geleverd bij zijn zus. Daarom twijfelde hij niet om bij ons aan te kloppen. Wij hielpen hem uiteraard maar al te graag verder.

Gezin uit Zwevegem heeft meer tijd door Royal Grass® Sense-gras

Veel gezinnen zijn het - terecht - grondig beu dat ze hun gazon niet intensief kunnen gebruiken tijdens droge periodes. Doe je dat wel en laat je je kinderen er bijvoorbeeld een potje voetbal op spelen, dan riskeer je dat je je tuin ernstig beschadigt. Dit jonge gezin uit Zwevegem wou daarvoor een langdurige oplossing vinden.

Hond kan weer ravotten in de tuin door Royal Grass® Lush-gras

Wanneer we druk in de weer zijn met grastapijt te plaatsen in de tuin van een van onze klanten, kunnen sommige buren nogal nieuwsgierig worden. Zo werden we aangesproken toen we aan het plaatsen waren bij een klant in Harelbeke. Een hartelijk, productief gesprek dat uitmondde in een nieuwe klant.

Grote tuin in Harelbeke krijgt grondige opknapbeurt met Royal Grass® Sense

Heb je een grote tuin maar heb je te weinig tijd om het grondig te onderhouden? Dan besluiten heel wat van onze klanten om over te schakelen op kunstgras. Dat is niet alleen een logische oplossing (je hebt er veel minder onderhoudswerk door), het bespaart je ook heel wat extra kosten.

Vrouw uit Kortrijk geniet van kostbaar stukje groen met Royal Grass® Lush

Woon je in de stad, dan is er sowieso minder plaats voor een stukje groen. Als de coronacrisis iets bewezen heeft, dan is het wel dat mensen liever hun plekje in de stad omruilen voor het groene platteland. Thuiswerken kan je immers van overal doen, waarom dan niet met voldoende ruimte en natuur in je omgeving?

Klant uit Harelbeke is nog steeds trots op Royal Grass® Sense-gras

Wil je goed en vaak genieten van je tuin zonder dat je al te veel moet omkijken naar het onderhoud ervan? Dan kan kunstgras een goede oplossing zijn. Veel van onze klanten klagen dat ze te veel onderhoudswerk hebben met hun natuurgras, en daarom liever overschakelen naar een gazon dat minder tijd opslorpt.

Tuin in Lendelede krijgt fraaie look met Royal Grass® Sense

Als je een grasperk wil dat natuurgetrouw oogt en waar je niet veel onderhoudswerk aan hebt, dan moet je misschien overwegen om in kunstgras te investeren. Wij werken bovendien vaak samen met heel wat tuinarchitecten, wat ideaal is als je net verbouwt. Spreek zeker over de mogelijkheid van grastapijt met je tuinarchitect!

Gedaan met slopend onderhoudswerk in tuin door Royal Grass® Wave

De meeste van onze klanten zijn het erover eens: wat hen het meeste over de streep haalt om kunstgras te plaatsen, is dat ze dan af zijn van het slopende onderhoudswerk. Natuurgazon kan met heel wat problemen te maken krijgen, zoals engerlingen, droge plekken tijdens de zomer of modder in de winter.

Tine uit Kortrijk krijgt knusse tuin door Royal Grass® Lush

Vlot het maar niet om je gras te herstellen na alweer een kurkdroge zomer of verrnietgende vrieswinter? Kunstgras kan een oplossing zijn om het hele jaar door van een groen gazon te genieten. Weinig onderhoudswerk en toch meteen resultaat: wat moet een mens nog meer hebben?

Familie uit Kuurne maakt komaf met modder door Royal Grass® Sense

Beu om steeds een modderpoel in je tuin te hebben tijdens de winter? Dan kan kunstgras allicht een oplossing bieden. Veel van onze klanten doen dat omdat hun grasperk er tijdens de winter of zomer niet bepaald erg fraai uitziet. Datzelfde verhaal hoorden we ook bij onze klant Veerle uit Kuurne, die met haar honden en kinderen voor een duurzamere oplossing wilde gaan.

Familie uit Heule geniet met volle teugen van Royal Grass® Satin-gras

Zit je hond graag in de tuin, maar haat je het dat hij met zijn modderpootjes je vloer vuilmaakt? Daar had deze klant uit Heule het wel mee gehad. Daarom besloot hij om zo snel mogelijk kunstgras te installeren in zijn tuin. Maar eerst wou de man toch even de concurrentie uitpluizen.

Kortijkse aannemer is gelukkig met Royal Grass® Sense rond zwembad

Veel van onze klanten laten kunstgras aanleggen nadat ze hun zwembad geplaatst hebben. Geen onlogische beslissing, want als je natuurgras hebt komen er onvermijdelijk gras en aarde in je zwembad terecht. Daarom wilden Philippe en zijn vrouw grastapijt laten plaatsen, ook omdat er veel onderhoudswerk was aan het natuurgazon door de hond.

Kleine tuin in Deerlijk wordt paradijs voor hond door Royal Grass® Sense

Een kleine tuin en een grote newfoundland dog zijn niet meteen een ideale combinatie voor je natuurgazon. Daarom besloten deze eigenaars uit Deerlijk om kunstgras aan te leggen nadat ze zich uitvoerig informeerden over de prijs en de mogelijkheden ervan.

Mark uit Kuurne geniet van zwembad met Royal Grass® Sense

Sinds de steeds warmere zomers beseffen we allemaal hoe noodzakelijk verkoeling is. Zo leggen heel wat West-Vlaamse gezinnen tegenwoordig een zwembad aan in hun tuin. Wat ze echter niet goed weten, is dat daar heel wat onderhoudswerk bij komt kijken, zeker als je een natuurgazon hebt.

Kleine binnenkoer in Marke opgefrist met Royal Grass® Lush

Binnenkoertjes zijn vaak verhard en moeilijk om goed tot z'n recht te laten komen. We merken dat steeds meer mensen kunstgras aanleggen in hun binnenkoer om een toch wat groene omgeving bij hun thuis te creëren. Een fraaie oplossing, vinden we, maar let op dat je je goed laat adviseren door een specialist of desnoods een (tuin)aannemer.

Samenwerking met hovenier leidt tot succesvolle andere projecten

Wij werken geregeld samen met hovenieren(tuin)aannemers of andere organisaties. Zo hebben we al speelkoeren aangelegd in scholen en crèches of hebben we bijvoorbeeld al meermaals gazonnen aangelegd bij hardwerkende zelfstandigen.

Tuin in Deerlijk krijgt grondige aanpak met Royal Grass® Sense

Honden hebben een natuurlijke neiging om te graven. Op zich is dat helemaal niet erg, zolang ze het maar niet te veel in je tuin doen. Vooral tijdens de winter of zomer kan al dat gegraaf in je tuin problematisch worden. Zo kan je op den duur eindigen met een modderige tuin waar maar weinig groen terug te vinden is.

Voortuin in Harelbeke straalt opnieuw met Royal Grass® Wave

Wil je je tuin volledig opfrissen? Dan kan kunstgras misschien een goede oplossing zijn. Veel van onze klanten willen een mooie tuin, maar daar hebben ze helaas niet altijd de tijd voor. Daarom horen we vaak van onze klanten dat ze grastapijt willen aanleggen. Als we hen informeren over het weinige onderhoudswerk zijn ze meestal heel verbaasd.

Middelgrote tuin in Kortrijk aangelegd met Royal Grass® Sense

Als je een tuin hebt, dan wil je uiteraard wat kunnen genieten van je gazon. Toch vergeten heel wat mensen dat er heel wat tijd kruipt in het onderhoud van een mooi, groen natuurgazon. Als alternatief horen we van onze klanten dat kunstgras voor hen de meest geschikte oplossing is.