KUNSTGRAS IN ROESELARE

Kunstgrascentrum is al jaren de expert op het gebied van kunstgras in Roeselare. Sinds 2008 verkopen en plaatsen we in de West-Vlaamse regio kunstgras van het kwaliteitsmerk Royal Grass®. Verschillende klanten uit Roeselare, Lichtervelde en Hooglede schreven al lovende woorden over ons kunstgras en onze professionele manier van werken. Wij weten immers heel goed op welke zaken we moeten letten tijdens de voorbereidende grondwerken en de plaatsing van het kunstgras.

WAT SCHUIFT DAT?

 

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €85 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Er bestaan veel soorten kunstgras, maar Kunstgrascentrum zweert al jaren trouw aan dat van Royal Grass®. Waarom? Sinds 2003 maakt het keurmerk de meest duurzame grasmatten van hoge kwaliteit. Bovendien zijn de kunstgrassen ook voorzien van een dubbele backing, een UV-stabilisator en zijn ze ook nog eens heel stevig. Of je nu kinderen of honden hebt, de Royal Grass®-kunstgrasmatten kunnen wel tegen een stootje. Daarom hoef je - in tegenstelling tot natuurgras - niet bang te zijn dat ze je gazon zullen kapotmaken.

Bovendien is kunstgras van het kwaliteitsmerk heel natuurgetrouw. Als je erop zou staan, zou je haast niet merken dat het kunstgras is! Door allerlei innovatieve technologieën als ReaDY®, V-shape® en MiNT® ziet ons kunstgras er altijd levensecht en veerkrachtig uit. Die technieken zijn verwerkt in onder andere onze populairste grastapijten, zoals de Royal Grass®-Sense, -Wave en -Lush.

Kunstgras kopen is geen lichte beslissing. Daarom adviseren we onze klanten om niet zomaar een bepaalde soort online te kopen. Kunstgras kan je beter eerst even zien en erop wandelen. Breng daarom zeker eens een bezoekje in je dichtsbijzijnde showtuin. Maak een afspraak en dan vertellen wij je alles over onze producten en diensten.

REFERENTIES KUNSTGRAS ROESELARE

Kunstgrascentrum legt 400 m² kunstgras aan voor Volvo

Toen Volvo Roeselare besloot om zijn bedrijfsterrein grondig te renoveren, moest er ook iets gedaan worden aan de oprit en aanliggende groenzone. Alheembouw coördineerde de renovatiewerken, en besloot om met Kunstgrascentrum in zee te gaan en kunstgras aan te leggen nadat ze enkele referenties op onze website lazen.

Verwilderde tuin in Roeselare krijgt grondige aanpak met Royal Grass® Sense

Deze lerares uit Roeselare had een kleine, gezellige tuin die door jaren onbruik verwilderd raakte en veel te druk was, en daar wilde ze wat aan doen. Ze schakelde het Kunstgrascentrum in om niet alleen kunstgras te plaatsen, maar ook om de beplanting aan te pakken. Dat had ze ons nog in de straat zien doen bij Gina, een eerdere klant van ons.

Plantrijke tuin in Lichtervelde krijgt facelift door Royal Grass® Lush

Ook al doe je nog zo je best om je gazon te onderhouden, op een bepaald moment moet je de strijdbijl neerleggen. Dit koppel uit Lichtervelde had een prachtige tuin boordevol bomen en allerlei soorten beplanting, maar ze waren ontevreden over hun grasperk. Overal waren kale plekken en het gras oogde niet zo fris en groen. Daar wilden ze wat aan doen, en toen kwamen ze op het Kunstgrascentrum terecht.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Kunstgrascentrum is veel meer dan een plek waar we kunstgras verkopen. Als gedegen bouw- en tuinexperts hebben we veel inzicht vergaard in de voorbereidende grondwerken en een correcte plaatsing van de grasmat. Wij kunnen die technische zaken van je overnemen, zodat je enkel goed hoeft na te denken naar welke kunstgrasmat je voorkeur uitgaat.

Velen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras op een juiste manier te plaatsen. Je moet niet alleen de juiste vormen uitsnijden en verlijmen, je moet ook weten op welke manier je het kunstgras legt zodat je er wat zand kan instrooien voor extra stevigheid. Ook voor de grondwerken komt heel wat kijken, al zijn we altijd bereid om deze fase volledig van je over te nemen.

Wat mensen niet goed beseffen als je de grondwerken en de plaatsing zelf doet, is dat er veel werk bij komt kijken. Als je toch zeker van je stuk bent en je over de kennis en materialen beschikt, kunnen we je altijd wat extra advies geven. Let wel op! De kleinste foutjes kunnen later altijd leiden tot grote problemen. Bij Kunstgrascentrum mag je er zeker van zijn dat elke fase correct en tijdig verloopt.

9,8

Klanten vertellen

1088 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Koppel in Roeselare gaat voor nazomers gazon met Royal Grass® Lush

Een combinatie van droge zomers en natte winters zorgden ervoor dat het kunstgras van dit koppel aanzienlijk beschadigd was. De tuin was ook de favoriete plek van de Berner sennenhond, waardoor het gras weinig kansen kreeg om goed te herstellen. De klant had heel wat paden verkend om hun grasperk te herstellen, maar uiteindelijk kozen ze voor een fris en goed onderhoudbaar kunstgrasgazon.

Ann-Sophie is op slag verliefd op Royal Grass® Sense

De meeste tijd om te genieten van je gazon heb je meestal tijdens de zomermaanden, juli en augustus. De voorbije drie jaar waren de zomers heel droog, met als resultaat een bruin, stro-achtig gazon in plaats van mooi groen gras. Tijdens die periode was Ann-Sophie uit Roeselare hiervoor op zoek naar een langetermijnoplossing. 'Om het gras toch nog natuurlijk te laten ogen,' vertelt ze, 'besloot ik vrij snel dat ik kunstgras wou.'

Middelgrote tuin in Roeselare krijgt make-over door Royal Grass® Wave

Ondanks verwoede pogingen om hun natuurgazon te onderhouden, besloten Filip en Patricia om hun strijd op te geven en kunstgras te plaatsen. De tuin zag er prachtig uit met de verschillende soorten beplanting, maar werd geteisterd door mierenplagen en droge plekken in het gazon. 

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.

Verbrand gazon in Moorslede verholpen met Royal Grass® Sense

'Elk jaar opnieuw was mijn gazon helemaal verbrand,' vertelt Luc wanneer we hem een paar jaar na onze samenwerking nog eens spreken. 'Ik zorgde heel goed voor mijn gras: ik zaaide het elk jaar opnieuw, gaf het genoeg water, maar het mocht niet baten.' De strijd tegen de verschroeiende zon besloot hij om uiteindelijk op te geven, en toen botste hij op het Kunstgrascentrum.

Gezin uit Lichtervelde kiest voor zekerheid met Royal Grass® Silk 35

Over sommige klanten hun gazon lijkt wel een vloek te rusten. Hardnekkige mierenplagen, ongedierte, kale plekken of mosvorming: soms kan één klant het allemaal overkomen. Dat zorgt uiteraard voor heel wat extra werk, waardoor je minder tijd hebt om van je tuin te genieten. Dat was precies wat deze klant met zijn gezin overkwam voor ze besloten om kunstgras te plaatsen. Hun grasperk werd geteisterd door engerlingen en heel wat mos. Op een bepaald moment hadden ze er genoeg van, en besloten ze naar een definitieve oplossing te zoeken.

Grote tuin in Lichtervelde krijgt nieuw gezicht door Royal Grass® Lush

Na een eerdere samenwerking wou het tuincentrum Tuinen Mol graag dat we een handje konden helpen bij een van hun aanbestedingen. Nadat tuinarchitect Matthias Mol een klant aanraadde om kunstgras te plaatsen, kwam hij bij Kunstgrascentrum uit. Volgens de klant was de tuin moeilijk te onderhouden, zeker met de kinderen die graag in de tuin en het nieuwe zwembad speelden.

Totaalrenovatie van middelgrote tuin in Roeselare door Royal Grass® Sense

Gina had in haar vorige huis in Lichtervelde al kunstgras laten plaatsen door het Kunstgrascentrum. Toen ze daarna verhuisde en weer problemen had met de onderhoud van haar gazon, twijfelde geen moment om ons weer in te schakelen. 'Ik heb ook twee honden,' vertelt de klant wanneer we met haar praten, 'tijdens de winter was het zeer vervelend dat ze mijn hele vloer vuilmaakten nadat ze in de modder speelden.'

Willy uit Roeselare is lovend over onze aanpak en Royal Grass® Wave

Willy in Roeselare had zeer veel werk aan zijn grote tuin met natuurgras. Alle beplanting stonden tijdens de zomer mooi in bloei, maar het grasperk wou maar niet vlotten. Droge, dorre plekken waren alomtegenwoordig, terwijl er steeds meer onderhoudswerk nodig was om het gazon levendig en fris te houden.

Klant uit Roeselare herstelt tuin in ere met Royal Grass® Sense

Als er werken in je tuin gebeuren, moet je er wel rekening mee houden dat er wellicht weinig van je gazon overblijft. Deze klant uit Roeselare had na zware tuinwerken een zwembad laten plaatsen, waardoor het gras in een heuse modderpoel was veranderd. De klant kwam daarna een kijkje nemen in onze winkel in Oostende en wij voorzagen hem met nuttige tips en advies over zijn tuin.

Middelgrote tuin in Rumbeke krijgt nieuwe look met Royal Grass® Lush

Heel wat van onze klanten hebben schoon genoeg van het onderhoud van hun natuurgazon. Soms wil je gewoon kunnen genieten van je tuin, zonder er al te veel werk aan te hebben. Deze klant, een hardwerkende zelfstandige, besloot om zijn nieuwbouwwoning te voorzien van kunstgras, omdat hij onder andere te weinig tijd heeft om er naar om te kijken.

Tanja uit Roeselare kiest voor zekerheid met Royal Grass® Lush

Honden zijn leuke dieren om samen mee te spelen in de tuin, maar minder leuk als ze daardoor je gazon verwoesten en door hun modderige pootjes je vloer vuil maken. Dat waren ook meteen de redenen waarom Tanja uit Roeselare besloot om haar tuin grondig onder handen te nemen en kunstgras te plaatsen. 

Koppel krijgt nieuwe tuin door Royal Grass® Sense

Hoewel dit koppel uit Roeselare eerst niet stond te springen om kunstgras te plaatsen, zagen ze het als een laatste reddingsmiddel. Door de lange, droge zomer was hun gazon volledig uitgedroogd en was de beplanting volledig overwoekerd. Ze probeerden het natuurgazon met allerlei middelen tot leven te brengen, maar ze zagen in dat al het onderhoudswerk dweilen met de kraan open was.

Tuin in Rumbeke krijgt nieuw gezicht met Royal Grass® Sense

Wist je dat Kunstgrascentrum ook met jou kan samenwerken om zo korting te krijgen op je factuur? Lut uit Rumbeke wou graag haar tuin aanleggen met kunstgras, en had het geluk dat ze een bereidwillige vriend had die ons daarbij wilde meehelpen. Ze was haar oude gazon met boordevol kale plekken beu en besloot daarom om onze diensten in te schakelen.

Klant is zeer tevreden over natuurgetrouwe Royal Grass® Lush

Kunstgrascentrum werkt vaak samen met tuinaannemers. Deze keer kregen we via Totaaltuinen Andy Logghe een opdracht binnen van een klant die graag kunstgras wou plaatsen. Ook al had deze klant uit Roeselare een kleine tuin van nog geen 20 m², hij was het onderhoud ervan grondig beu.

Patrick uit Roeselare heeft gedroomde tuin dankzij Royal Grass® Sense

Heb je het gevoel dat je bergen werk verzet maar telkens weer tegen problemen aanloopt als je aan je tuin werkt? Krijg je die vervloekte engerlingen onder je gras maar niet weg of kamp je om de zoveel tijd weer met mierenplagen? Daar kunnen onze klanten van meespreken. Een goed alternatief kan dan kunstgras zijn, waar je bovendien weinig onderhoudswerk aan hebt.

Hond kan weer genieten in Roeselaarse tuin met Royal Grass® Sense

Last van engerlingenmierenplagen of een heel moerassige grond in je gazon? Dan kan kunstgras een goede overweging zijn. Heel veel mensen schakelen na de droge zomers of natte wanters over naar een kunstgrasgazon. Het Kunstgrascentrum kan je daarin helemaal bijstaan: van begin tot eind en zelfs daarna.

K