Kunstgrascentrum by the Jolly Ark Torhout

Slimme optimalisatie van bruikbare ruimte

Maak optimaal gebruik van kunstgras in een wereld van steeds schaarser wordende bewoonbare ruimte. Om dan nog maar niet te spreken over de betonstop, groeiende bevolking, watergevoelige gebieden en de nood aan voldoende overstromingsgebied.

Waarom kunstgras?

In een tijdperk van toenemende bevolking en beperkte ruimte wordt kunstgras steeds meer gezien als een duurzaam alternatief voor traditioneel gras en waterdoorlaatbare speelruimte.

Hier zijn enkele redenen waarom kunstgras een slimme keuze is:

Beperkte ruimte, meer gebruik

 • Intensiever gebruik van kleine tuinen: Met kleinere buitenruimtes is de behoefte aan functionele en esthetisch aantrekkelijke oplossingen essentieel. Kunstgras biedt de mogelijkheid om zelfs de kleinste tuinen om te toveren tot levendige, groene oases die veel intensiever gebruik aankunnen. 
 • Groen? Wel combineer het kunstgras met hagen, bomen en plantenborders. Deze zorgen voor extra verkoeling, gezelligheid en draag je een klein steentje bij aan een biodiverse omgeving.

Klimaatbestendig

 • Geen zorgen bij zompige tuinen: Traditioneel gras kan problemen opleveren bij overmatig regenwater. Kunstgras daarentegen blijft het hele jaar mooi en vraagt geen extra zorg tijdens natte periodes, waardoor je gemoedsrust hebt, ongeacht de weersomstandigheden.
 • Gemoedsrust? Naast de tuinen, worden de woningen kleiner. Is het niet leuker dat je de kinderen en huisdieren kunt laten buitenspelen zonder dat de tuin naar de “wuppe” is?

Slim ruimtegebruik, vergeet je dak niet

 • Als de ruimte onder er niet is, … : Kunstgras biedt de mogelijkheid om daken om te toveren tot levendige ruimtes voor ontspanning of recreatie. Een slimme en esthetisch verantwoorde manier om extra leefruimte te creëren.
 • Esthetisch? Is er voldoende draagkracht? Overweeg een combinatie van beplanting en kunstgras. Gezellige ruimte en met de juiste keuzes kan het heel mooi worden ingericht. Een extra buiten-leefruimte. De aanleg van deze Combo-daken zit sedert de laatste jaren in de lift.

Kunstgras voor nieuwbouwprojecten en renovaties

Bij nieuwbouwprojecten en renovaties is het van cruciaal belang om grondig te overwegen voordat men van start gaat. Kunstgras biedt een doordachte oplossing met bijzondere aandacht voor:

 • Draagkracht en opbouwhoogte:
  Indien er geen zware beplanting, gazon of bomen worden overwogen, is kunstgras een ideale keuze. Het vereist aanzienlijk minder ondersteuning in vergelijking met een intensief groendak, waardoor het de belasting op de ondergronden vermindert en een geringe opbouwhoogte mogelijk maakt. Dit inzicht is vooral van belang tijdens het ontwerpproces.

 • Goede waterhuishouding:
  De opbouw van kunstgras faciliteert een efficiënte en/of vertraagde afwatering, waardoor de riolering ontlast kan worden. In situaties waar bomen en planten aanwezig zijn, kan het dakwater worden opgevangen en hergebruikt om deze beplanting tijdens drogere periodes van voldoende water te voorzien.

 • Betaalbaar onderhoud:
  Kunstgras vraagt beduidend minder onderhoud op de lange termijn, wat leidt tot een financieel voordelige investering. Naast de kostenbesparing is kunstgras ook aanzienlijk beter bestand tegen de steeds grimmiger wordende weersomstandigheden, waardoor de herstelkosten op langere termijn substantieel lager zullen uitvallen.

Nood aan onderhoudstips en -tricks?

Ontdek de voordelen van Royal Grass® kunstgras 

 • Variatie in stijlen: Ontdek ons assortiment aan kunstgrassen in diverse stijlen en texturen.
 • Duurzaam en onderhoudsarm: Kunstgras vraagt weinig onderhoud en behoudt zijn frisse uitstraling gedurende het hele jaar.
 • Milieuvriendelijk: Maak een bewuste keuze voor een onderhoudsarme oplossing.

Waarom opteren voor ons?

Samenwerken met ons betekent niet alleen efficiëntie en kwaliteit, maar ook een bewuste aanpak van kostbare tijd en waardevolle materialen. Doe het op de Jolly Ark manier, waar duurzaamheid en succes hand in hand gaan!

Laat beperkte ruimte slim transformeren tot een groene oase
en ontdek hoe kunstgras jouw leefomgeving kan verbeteren!

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer uitleg of breng een bezoek aan één van onze kijktuinen.