TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Regelmatig krijgen we bij Kunstgrascentrum de vraag of het mogelijk is om een trampoline op kunstgras te plaatsen zonder de grasmat te beschadigen. De meeste klanten zijn namelijk bang dat het grastapijt niet bestand is tegen de druk die op het kunstgras wordt uitgeoefend tijdens het springen. Ook horen we vaak dat mensen het niet aandurven om een trampoline op kunstgras te zetten omdat ze bang zijn dat de ondergrond te hard is om op te vallen. Daarnaast zijn er veel mensen die denken dat een trampoline niet ingegraven kan worden in een gazon met kunstgras.

We kunnen je direct geruststellen: met een goede kwaliteit kunstgras is het wel degelijk mogelijk om een springtoestel op het gazon te plaatsen. De trampoline zal de grasmat niet beschadigen en bij Kunstgrascentrum kunnen we de juiste demping aanbrengen onder het gazon. Ook het leggen van kunstgras rondom een ingegraven trampoline is geen enkel probleem.

In dit artikel leggen we uit waarom kunstgras bij uitstek geschikt is onder een trampoline en waar je rekening mee moet houden als je een trampoline op kunstgras plaatst. Ook geven we enkele handige tips. Op die manier houd je zowel het springtoestel als je grasmat in goede staat. Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Kamp je met deze problemen, dan kan kunstgras voor jou de ideale oplossing zijn.

Middels onderstaande quick links navigeert je eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

WAAROM KUNSTGRAS IDEAAL IS

Als je een trampoline op natuurgras plaatst, loop je waarschijnlijk al snel tegen problemen aan. Echt gras is namelijk nogal kwetsbaar, waardoor het makkelijk beschadigd raakt als je er een trampoline op plaatst. Als het geregend heeft wordt het gazon bovendien drassig, waardoor de trampoline kan gaan verzakken en het toestel scheef komt te staan. Natuurlijk worden kleding en schoenen er ook niet schoner op in de modder. Omdat natuurgras zonlicht nodig heeft, moet je de trampoline bovendien continue verplaatsen.

Kunstgras oogt net zo groen en uitnodigend als echt gras, maar heeft een aantal significante voordelen. Het is bijvoorbeeld niet stuk te krijgen en wordt nooit drassig. De poten van de trampoline kunnen dus niet wegzakken in de grond. Omdat kunstgras geen zonlicht nodig heeft, zal er geen kleurverschil ontstaan tussen het gras onder de trampoline en de rest van het gazon. Je hoeft de trampoline dus nooit te verplaatsen.

VALVEILIGE ONDERGROND

Omdat natuurgras nogal wat problemen oplevert onder een trampoline, kiezen veel mensen ervoor om het toestel dan maar op het terras te plaatsen. Ook daar kleven echter diverse nadelen aan. Tijdens het springen zullen de poten van het toestel gaan stuiteren op de bestrating, wat zorgt voor slijtage aan de trampoline en de nodige herrie. En dan hebben we het nog niet eens over de risico’s van het vallen op de harde stenen.

Kunstgrascentrum kan een veilige, valdempende ondergrond aanleggen onder en rond de trampoline. We zorgen altijd dat de demping voldoet aan de Europese regelgeving met betrekking tot de cruciale valhoogte. Je kunt er dus zeker van zijn dat de kinderen vallen op een zachte ondergrond met de juiste demping.

TIPS VOOR EEN TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Het is mogelijk om een trampoline op kunstgras te plaatsen, maar het is wel belangrijk dat de grasmat stevig genoeg is. Kies daarom voor kwaliteitskunstgras met een robuuste dubbele backing en slijtvaste vezels, voorzien van UV-filters.

Waarom: een grasmat van een dubieuze kwaliteit raakt snel beschadigd, helemaal als er een trampoline op staat. Vezels zonder UV-filters kunnen bovendien gaan verkleuren, waardoor er kleurverschil ontstaat als je de trampoline niet continue verplaatst.

Menu