TRAMPOLINE OP KUNSTGRAS

Regelmatig krijgen we vragen van onze klanten als: zal een trampoline of ander speeltoestel mijn kunstgras niet beschadigen? De meeste klanten zijn namelijk bang dat het grastapijt niet bestand is tegen de druk die op het kunstgras wordt uitgeoefend tijdens het springen. Daarnaast zijn er veel mensen die denken dat een speeltoestel niet ingegraven kan worden in een gazon met kunstgras.

Laat ons je meteen geruststellen: met ons kunstgras is het wel degelijk mogelijk om een springtoestel op of in het gazon te plaatsen. Het toestel zal de grasmat niet beschadigen, omdat we de juiste demping kunnen aanbrengen onder het gazon.

Spring- en speeltoestellen kunnen probleemloos op kunstgras geplaatst worden. We geven je op deze pagina enkele handige tips en nuttig advies als je erover nadenkt om kunstgras te plaatsen. Heb je na het lezen van deze pagina toch nog vragen? Neem dan zeker contact met ons op.

Door middel van onderstaande links navigeer je snel en eenvoudig door de inhoud van deze pagina.

KUNSTGRAS: DE IDEALE OPLOSSING

Als je een trampoline op natuurgras plaatst, loop je wellicht snel tegen problemen aan. Natuurgras is heel kwetsbaar, waardoor het makkelijk beschadigd raakt als je er een speeltoestel op plaatst. Als het geregend heeft, wordt het gazon bovendien drassig, waardoor de trampoline kan verzakken en het toestel scheef staat. Daar zullen de schoenen, kousen of kleren van je kinderen ook niet properder op worden. Omdat natuurgras zonlicht nodig heeft, moet je het toestel ook voortdurend verplaatsen.

Kunstgras oogt net zo groen en uitnodigend als natuurgras én biedt een aantal voordelen. Je zal al goed je best moeten doen om het kunstgras stuk te krijgen en het zal ook nooit drassig worden. De poten zullen daardoor niet wegzakken in de grond of na enkele speelbeurten al verschuiven. Kunstgras heeft daarnaast ook geen zonlicht nodig, waardoor de kleur naast en on onder het toestel altijd dezelfde zal zijn.

VALVEILIGE ONDERGROND

Omdat natuurgras nogal wat problemen oplevert onder een trampoline, kiezen veel mensen ervoor om het toestel dan maar op het terras te plaatsen. Ook dat is niet altijd een duurzaam alternatief. Tijdens het springen zullen de poten van het toestel gaan stuiteren op de bestrating, wat zorgt voor snelle slijtage en lawaai. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het risico dat je kinderen op de harde stenen kunnen vallen.

Kunstgrascentrum kan een veilige, valdempende ondergrond aanleggen onder en rond de trampoline. We zorgen altijd dat de demping voldoet aan de regelgeving. Met onze producten mag je er zeker van zijn dat je kinderen altijd zullen vallen op een zachte ondergrond met de juiste demping.

NOG ENKELE NUTTIGE TIPS

Een speeltoestel op je kunstgras plaatsen kan nooit kwaad voor je gazon. Toch is het belangrijk dat de grasmat zeer stevig is. Kies daarom voor kwaliteitskunstgras zoals Royal Grass®, dat met een robuuste dubbele backing, UV-filters en slijtvaste vezels voorzien is.

Waarom? een grasmat van slechte kwaliteit raakt al snel beschadigd, zeker als je er speeltoestellen op plaatst. Vezels zonder UV-filters kunnen bijvoorbeeld na verloop van tijd verkleuren, waardoor er kleurverschil ontstaat als je de trampoline niet voortdurend verplaatst.

Plaats het toestel altijd op een egale ondergrond. De handleiding van je toestel zal ongetwijfeld hetzelfde zeggen.

Waarom? zet je de trampoline op een hellende vlakte, dan wordt de druk die op het toestel wordt uitgeoefend tijdens het springen niet evenwijdig over de poten verdeeld. Hierdoor kunnen er breuken of scheuren in het frame ontstaan.

Het is sterk aangeraden om een trampoline altijd vast te zetten in de grond. In de meeste gevallen ziet dat er niet alleen mooier uit, het is ook de veiligste optie. Hiervoor kan je het best een verankeringsset gebruiken.

Waarom? als je de trampoline niet vastzet kan het wegwaaien bij stevige  windvlagen.

Bescherm de grasmat door losse stukken kunstgras onder de poten aan te brengen.

Waarom? Op die manier bescherm je je kunstgras tegen roestvlekken van de poten. Ook vangen de extra stukken kunstgras de zwaarste schokken op, waardoor je het gazon extra beschermt.