Kunstgras op je Oost-Vlaamse dakterras of balkon: Een Slim Idee!

Heb je slechts beperkte buitenruimte, of zelfs helemaal geen tuin? Beschik je over een plat dak of een balkon met een adembenemend uitzicht, en verlang je naar een manier om er optimaal van te genieten? Misschien heb je een bescheiden woning en wil je elke bruikbare vierkante meter maximaliseren.

In zo'n geval kan het installeren van een dakterras een uitstekende oplossing bieden. Dit biedt niet alleen een waardevolle uitbreiding van je leefruimte, maar verhoogt ook de esthetische waarde van het uitzicht vanuit je huis. Het is echter van vitaal belang om rekening te houden met de draagkracht van de constructie en de totale opbouwhoogte van het dakterras. Daarnaast is het van belang om je budget en het beoogde gebruik in overweging te nemen. Wil je simpelweg de visuele aantrekkingskracht van de buitenruimte verbeteren, of is het je bedoeling om deze ruimte als een volwaardige buitenkamer of speelruimte in te richten?

Bij de keuze van materialen voor je dakterras zijn er diverse mogelijkheden, waaronder het gebruik van Royal Grass® kunstgras, een zeer geliefd merk voor kunstgras in dergelijke toepassingen.

Optimale Ruimtebenutting en Visuele Verzachting met Royal Grass® Kunstgras

Of je nu worstelt met een gladde houten vloer, geërgerd raakt door groene aanslag op je terras, op zoek bent naar een rustgevende en verfijnde uitstraling, een kostenefficiënt alternatief zoekt voor stenen of hout, of een harmonieuze combinatie van diverse materialen in je buitenruimte wilt creëren, kunstgras biedt veelzijdigheid.

Bovendien kan het voorkomen dat je dakconstructie niet geschikt is voor zware belasting, of dat de beschikbare opbouwhoogte te beperkt is voor traditionele tegels of beplanting. Met Royal Grass® kunstgras kun je je creativiteit de vrije loop laten, met name vanwege de diverse beschikbare opbouwmogelijkheden. De keuze van de onderbouw kan variëren afhankelijk van de specifieke dakconstructie. 

Als je budget beperkt is of de bestaande situatie al stabiel, waterdoorlatend en vlak is, dan kan rechtstreekse plaatsing op de huidige constructie overwogen worden. Hierbij spelen de beoogde toepassing en het beschikbare budget een doorslaggevende rol bij de keuze.

Maar wat met zaken als windbelasting en brandveiligheid? Het is van groot belang om grondig geïnformeerd te zijn over deze aspecten. Bij het Kunstgrascentrum nemen we niet alleen veiligheid serieus, maar bieden we ook een duurzame en esthetische ervaring en uitstekende service, zodat je met vertrouwen kunt genieten van je vernieuwde buitenruimte.

WAT SCHUIFT DAT?

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €90 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Er bestaat heel wat kunstgras op de markt. Het ene is heel natuurgetrouw, terwijl het andere er heel strak uitziet en gemaakt is voor schoolpleinen of crèches. Het Kunstgrascentrum is al jarenlang partner van het kwaliteitsmerk Royal Grass®. Deze leverancier maakt sinds 2003 de beste kunstgrasmatten van de stevigste kwaliteit. Het bedrijf maakt niet alleen kunstgrassoorten voor mensen met kinderen of honden, ze produceren er ook speciaal voor ondernemingen. Daarom houden we al zo lang vast aan het Royal Grass®-merk, omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat alleen zij het beste kunstgras maken.

Als we mogen afgaan op de reactie van onze klanten, zouden ook zij geen ander kunstgras willen dan dat van Royal Grass®. In heel wat van onze referenties praten klanten steeds over hoe natuurgetrouw of stevig ze hun nieuwe gazon vinden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën als ReaDY®, V-shape® en MiNT® kan het bedrijf zich terecht een van de allerbeste noemen.

Weet je ongeveer welk soort kunstgras je op oog hebt? Goed zo, maar doe toch beter geen impulsieve aankopen. Wij raden je altijd aan om kunstgras eerst uit te proberen. Wandel er eens over, voel even aan de grassprieten. Kom daarom zeker langs in een van onze showtuinen. Wij staan altijd voor je klaar om je te gidsen door de wondere kunstgraswereld en je advies op maat te geven. Maak een afspraak en wie weet zien we mekaar snel!

REFERENTIES

Klein dakterras opgeknapt met Royal Grass® Lush

Dit kleine dakterras werd voornamelijk gebruikt om op te zonnen. De EPDM was nog maar net vernieuwd, dus zocht het koppel naar de juiste aankleding om dit zonneterras een mooie look te geven. Voor de renovatie lag er al kunstgras op, maar dit keer mocht het wel iets mooier en kwaliteitsvoller zijn.

Kunstgrascentrum renoveert dakterras met Royal Grass® Wave

Kunstgrascentrum is niet alleen een expert in tuinrenovatie, we werken ook geregeld samen met particulieren en ondernemingen die kunstgras willen installeren op hun dakterras. Dat was meer dan noodzakelijk bij Laurent, want er sijpelde regelmatig water binnen van zijn terras in zijn winkel. Tijdens de winter was het terras bovendien bijna onbetreedbaar door de gladheid.

Dakterras ziet er adembenemend uit met Royal Grass® Bliss

Droom je van een terras waar het zalig vertoeven is met wat groen onder je voeten? Met het Kunstgrascentrum kunnen we die droom werkelijkheid laten worden. We plaatsen niet alleen kunstgrasin voor- en achtertuinen, maar ook geregeld op daken of dakterrassen.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Kunstgrascentrum verkoopt kunstgras, maar komt het ook graag installeren in je tuin. Meer nog: wij kunnen ook de voorbereidende graaf- en grondwerken voor je uit handen nemen. Wij hebben uiterst doorwinterde tuinexperts in dienst die elke tuin kunnen omtoveren tot een groene oase. Doe je al die zeker liever zelf? Hoewel het risicovol is, kunnen we je ook bijstaan voor nuttige tips.

Velen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras te plaatsen. Een grastapijt plaatsen is heus wel meer dan een mat uitrollen en zo goed mogelijk verspreiden over je tuin. Zo vergeten de meeste mensen dat je ook het juiste materiaal nodig hebt om in je grasmat te snijden en het achteraf te verlijmen. Bovendien is know-how minstens even belangrijk. Je keukenvloer ga je zonder voorkennis toch ook niet zelf leggen?

Toch overtuigd van je handigheid? Dan nog kunnen we je een handje helpen. Zo kunnen we je de juiste materialen verkopen en je voorzien van handige inzichten – nuttig mocht je tijdens de werken toch op een onverwacht probleem stoten.

9,8

Klanten vertellen

1075 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Gezin geniet met volle teugen van Royal Grass® Sense-dakterras

Heb je al jaren een dakterras bij je thuis maar wist je nooit goed wat ermee te doen? Heb je ooit al aan kunstgras gedacht? Het Kunstgrascentrum krijgt de jongste jaren steeds meer nieuwe klanten over de vloer die graag hun dakterras opnieuw willen aanleggen met kunstgras.

Klant creëert mooie leefruimte met gloednieuw dakterras met kunstgras

Heb je al vaak nagedacht dat je nu toch echt wel iets moet doen met je dakterras? Of wil je je terras gewoon eens opfrissen? Heel wat mensen kloppen daarom aan bij het Kunstgrascentrum, omdat ze goed weten dat wij allerlei oplossingen daarvoor hebben.

Koppel creëert prachtig dakterras met Royal Grass® Bloom

Nee hoor, ook kunstgras op een dak of dakterras is perfect mogelijk als je het Kunstgrascentrum inschakelt. Veel mensen dromen ervan om hun dakterras te renoveren zodat het er tijdens de warme seizoen ook fraai vertoeven is. Je zou het niet zeggen, maar als je wat kunstgras op je dak plaatst, wordt je omgeving meteen zoveel fijner.

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.