Kunstgras, een meerwaarde bij vakantiewoningen

Mensen met een tweede verblijf melden zich vaak bij het Kunstgrascentrum wanneer ze merken dat kunstgras eigenlijk geen slecht idee is voor hun woning. Het vergt weinig onderhoud, het knapt meteen je tuin op en je zal geen last meer hebben van vervelende insecten of ander ongedierte die je gazon verpesten.

Modderpoel door ondergrond

In dit vakantiepark te Middelkerke bestaat de ondergrond uit pure klei. Kleigrond is uit zichzelf heel zwaar en compact, waardoor het zeer slecht water door laat. Hierdoor veranderen de tuinen van deze vakantiewoningen bij regen al snel in één grote modderpoel. Dus werd er gezocht naar een oplossing.

Als eerste kwam een jong koppel bij ons terecht. Net zoals de andere eigenaars, komen ze maar al te graag op vakantie naar Middelkerke en precies daarom kochten ze er dan ook hun nieuwe vakantiewoning. Om hun nieuwbouwwoning volledig af en onderhoudsvriendelijk te maken, moest enkel nog de tuin worden aangelegd. Eerst werd het terras voorzien en nadien werd er nagedacht over het gazon. Echter was dit geen gemakkelijke opgave en uiteraard kwamen er bij de eigenaars enkele vragen boven als: is een mooi natuurgazon hier wel haalbaar & wat met het onderhoud als we een tijdje niet naar onze vakantiewoning zijn geweest?

Onderhoudsvriendelijke tuin

De keuze viel uiteindelijk op kunstgras, vooral vanwege de slechte ondergrond en omdat de nieuwe eigenaars niet elke vakantieperiode tijd hadden om naar Middelkerke af te zakken en hun gras te maaien. Klein probleem: het jonge koppel had geen idee met welke firma ze moesten samenwerken, laat staan welke soort grastapijt ze moesten kiezen. Gelukkig vonden ze ons al na een korte zoektocht op het web. Voor ze met zekerheid wilden investeren in kunstgras, kwamen ze eerst een bezoekje brengen aan onze kijktuin in Oostende. Tijdens hun bezoek konden ze kennis maken met ons ruim aanbod aan stevige en knappe kunstgrassoorten.

Direct was het koppel onder de indruk van de natuurlijke look van elke grassoort. De vrouw wreef over het grastapijt en gaf meteen deze reactie:

Ik had nooit durven te dromen dat het zo levensecht aanvoelt.

Tijdens hun bezoek in onze showtuin, toonden we hen ook dat kunstgras nog mooier is met wat extra beplanting, wat tegelijkertijd goed is voor het milieu. Hoewel we het koppel de hele tuin lieten zien en kennis lieten maken met onze verschillende soorten, waren ze eigenlijk meteen verliefd op de Royal Grass® Sense vooral vanwege z’n iets langere en wildere grasvezels. Wat later maakten we een definitieve offerte op, en gingen we aan de slag. Wij zorgden voor een licht gebonden ondergrond, zodat we een goede waterdoorlaatbaarheid konden garanderen, en plaatsten daarop het kunstgras. Na plaatsing stuurde de klant dit bericht naar ons:

Ik maakte me eerst wat zorgen dat het niet zo mooi zou staan in onze nieuwe vakantiewoning,
maar ik ben zeer prettig verrast!

De vakantiewoning van het jonge koppel, dat ook verhuurd wordt aan andere koppels, ziet er op de dag van vandaag nog altijd even stralend uit.

Dankzij een goede mond-aan-mond-reclame mochten wij in datzelfde vakantiepark ondertussen nog een zestal andere woningen voorzien van Royal Grass® kunstgras. Door het natuurlijk ogende gras zullen deze tuinen het hele jaar door prachtig groen blijven, wat bij verhuring zeker een meerwaarde geeft aan de vakantiewoningen.

De verschillende projecten in beeld gebracht na de plaatsing van het kunstgras:

Hoe de tuinen er voordien uitzagen: