Looppaden kunstgras

Gebruik kunstgras

Alle materialen die gebruikt worden slijten, dat is nooit te voorkomen. Als je een vaste looproute hebt in de tuin,  bijvoorbeeld naar de schuur, dan raden wij je aan een looppad aan te leggen van bestrating. Dan voorkom je in grote mate dat je dit looppad in het gras gaat zien. Vaak wordt de droogmolen of de vijver vergeten. Ook hierna toe maakt je dagelijks een wandeling. Neem dit van te voren in je plan mee als je overweegt kunstgras te leggen.

Verder is het belangrijk om je gazon goed schoon te houden. Verwijder altijd bladeren, onkruid en ander afval. Dit om mos en onkruidgroei te voorkomen. Gebruik van een verdelgingsmiddel is mogelijk, het is echter beter om onkruidgroei te voorkomen. Loop ook niet op het gras als er veel bladeren op liggen, meer over onderhoud kunstgras.

Zware voorwerpen op je kunstgras

Als er een lange tijd iets op het gras staat gaan de vezels plat liggen. Deze kan je wel weer omhoog borstelen of harken. In de loop van tijd kunnen afdrukken wel zichtbaar blijven. Bij erg zware voorwerpen zoals bijvoorbeeld een opblaas zwembad moet je ondergrond ook voldoende stevig zijn om het gewicht te dragen. Anders kan ook de ondergrond verzakken en dat krijg je na die tijd moeilijk hersteld.

Barbecue, tuinhaard en andere hete voorwerpen

Kunstgras is ‘plastic’ dus als het in aanraking komt met vuur of hitte kan het smelten. Houdt het dus altijd uit de buurt hiervan. Reparatie is wel mogelijk maar dat blijft meestal zichtbaar. Ook hier geldt voorkomen is beter dan genezen!