engerlingen bestrijden

Last van engerlingen of emelten in je tuin?

Een weelderig groen gazon, wie droomt daar niet van? Helaas kunnen sommige tuinproblemen zoals engerlingen en emelten, dat ideaalbeeld snel laten vervagen. Veen tuinliefhebbers hebben reeds te maken gehad met situaties waarin ze wanhopig hebben geprobeerd om hun gazon nieuw leven in te blazen. Hun pogingen bestonden vaak uit de grond afgraven, verse aarde aanvoeren, opnieuw inzaaien of nieuwe graszoden leggen tot zelfs chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken. Maar geen enkel hulpmiddel of methode leek te werken.

Bij het KUNSTGRASCENTRUM krijgen wij wel vaker klanten over de vloer die ten einde raad zijn en vertellen over alles wat ze hebben ondernomen. Gelukkig hebben wij de ideale oplossing voor handen die net zo natuurgetrouw is als echt gras, zonder dat het beschadigd kan raken door ongedierte als engerlingen of emelten, namelijk: Royal Grass® kunstgras.

ENGERLINGEN EN EMELTEN, DE STILLE GAZONVERNIETIGERS

engerlingen

Engerlingen zijn de larven van verschillende bladsprietkevers zoals de meikever, johanneskever, junikever en neushoornkever. Met hun witte lijf en oranje kop lijken ze op het eerste zicht onschuldig, maar ze kunnen enorme schade aanrichten aan je gazon.

emelten

Emelten zijn de larven van de langpootmug. Deze larven zijn donkergrijs/zwart van kleur en hebben een soort leerachtige huid. Ze kunnen tot wel 6cm lang worden en het is lastig om te zien wat de voor of achterkant van de larve is, ze hebben namelijk geen duidelijke kop.

engerlingen en emelten

Deze ongewenste bezoekers voeden zich met de wortels van het gras. Hierdoor komt het gras los te liggen en kan het dus niet langer voldoende vocht en voeding opnemen uit de bodem waardoor het begint te verwelken. De engerlingen en emelten zijn bovendien ook een echte lekkernij voor vogels, die de schade alleen maar verergeren door in het gras te pikken.

HET KUNSTGRASCENTRUM, WIJ VOEREN ALLES UIT VAN A TOT Z

Bij het KUNSTGRASCENTRUM gaan we verder dan alleen het aanleggen van kunstgras. Zo kunnen we totaalprojecten verzorgen, inclusief grondwerken en afwerking. Ons doel, de zorgen van de klant wegnemen en een tuin creëren waar ze voor de volle 100% gebruik van kunnen maken en in kunnen genieten.

Zoals je op onderstaande foto’s kan zien houden we er ook van om het kunstgras te combineren met borders vol beplanting. Bij deze klant hebben we zelfs nog een extra border voorzien middenin het gazon met Pennisetum Hameln en Verbena Bonariensis, planten die van zon houden en bestand zijn tegen winterse omstandigheden.

ROYAL GRASS® KUNSTGRAS,
NATUURLIJKE PRACHT ZONDER ZORGEN

Royal Grass® heeft een breed assortiment aan kunstgras dat er net zo natuurgetrouw uitziet als echt gras, maar vrij is van ongedierte zoals emelten en engerlingen. Echter gaan de voordelen van het kunstgras veel verder dan de oplossing voor ongedierte. Zo is het onderhoudsarm, kind– en huisdiervriendelijk, 100% veilig, waterdoorlatend en blijft het ongeacht het weer mooi groen waardoor je ook nog eens bespaart op waterverbruik.

BEZOEK ONZE KIJKTUINEN

Kom gerust eens langs in een van onze kijktuinen om onze kunstgrassen te bekijken en je te laten informeren door onze specialisten.

Belevingstuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Kijktuin, kantoor
en magazijn

Onbemande kijktuin
altijd toegankelijk

Kijktuin
enkel op afspraak