Oost-Vlaamse Scholen & Speelpleinen verdienen het beste kunstgras

In veel scholen is de staat van de speelplaats een pijnpunt geworden. De eeuwige modderpoel lijkt een onvermijdelijk probleem te zijn, vooral tijdens regenachtige seizoenen. Ook kan de volledig verharde speelplaats aan renovatie toe zijn, en kiest men een oplossing die naast winter/zomer bespeelbaar is, ook nog eens goed drainerend.

De behoefte aan renovatie wordt in vele gevallen steeds urgenter, en scholen overwegen kunstgras als een duurzame oplossing. Onder deze opties springt Royal Grass® eruit als een toonaangevende keuze. De grootste struikelblok is in vele gevallen het budget en de gunningsprocedure. Hoe garandeer je dat je kiest voor de juiste partner in je project.

Scholen, scholengroepen en/of aankoopcentrales in het onderwijs hebben de verantwoordelijkheid voor de aankoop en dienen hierbij de wet op de overheidsopdrachten te volgen.
Het wordt sterk aanbevolen dat aankopers binnen het onderwijs duurzaamheidslabels benutten, zowel als technische specificatie en/of gunningscriterium. Deze labels fungeren als een vorm van verificatie of bewijs voor consumenten, waarbij wordt aangetoond dat het aan te schaffen product voldoet aan strenge duurzaamheidscriteria.

Bedrijven die niet aan milieu-, sociaal- en arbeidsrechtsregels voldoen, kan je uitsluiten volgens artikel 69 van de wet op de overheidsopdrachten (dit is een externe link)

Appels met appels vergelijken? Royal Grass®-kunstgras = Gegarandeerde veiligheid en kwaliteit

Een speelveld op school moet altijd veilig zijn, ongeacht het weer: of het nu stralend zomerweer is, druilerige herfstdagen, of zelfs wanneer de vorst zijn intrede doet. Onze diverse kunstgrassoorten bieden een betrouwbare ondergrond op elk moment van de dag. Bij het Kunstgrascentrum streven we ernaar om je dagelijks het allerbeste gras te bieden, met zorg en toewijding.

Bovendien nemen we de verantwoordelijkheid voor het plaatsen van de grasmat op school op ons, zelfs tijdens vakanties. Hierdoor ben je verzekerd dat ervaren vakmensen het kunstgras aanleggen. Veiligheid staat bij ons voorop, en daarom zijn onze kunstgrassoorten niet alleen van topkwaliteit maar ook volledig onschadelijk voor de gezondheid. Wij vermijden het gebruik van rubbergranulaat, en ons Royal Grass® kunstgras voldoet aan de hoogste veiligheidseisen, wordt op een milieuvriendelijke manier ontwikkeld, en bevat geen zware metalen.

Bij het Kunstgrascentrum maken we exclusief gebruik van Royal Grass®, waarvan alle producten uitgebreid getest zijn en voldoen aan de strenge Europese veiligheidsnormen. Wat ons extra bijzonder maakt, is dat wij niet alleen één van de eersten zijn, maar ook al vijf jaar lang een recyclageprogramma hebben opgezet. Dit doen we niet omdat het moet, maar omdat duurzaamheid en klanttevredenheid diep geworteld zijn in onze bedrijfsvisie.

WAT SCHUIFT DAT?

Onze prijzen variëren per vierkante meter tussen zo’n 40 en 55 euro, inclusief BTW. Voor een project waar we de grondwerken voorbereiden, het kunstgras leveren en plaatsen, mag je per vierkante meter ergens tussen de 90 en 120 euro rekenen, inclusief BTW. De grondwerken maken hierbij iets minder dan de helft van de totale kost uit. De prijs hangt verder voornamelijk ook af van de grootte, vorm en toegankelijkheid van de tuin, eventuele bijkomende werken en het kunstgras zelf.

ZO KAN JE JE RICHTPRIJS BEPALEN

Kunstgrascentrum kan op verschillende manieren iets voor je betekenen. Bereken hieronder een grove schets van het kostenplaatje:

Je laat het kunstgras plaatsen
WIJ VERZORGEN ALLE WERKEN

Onze gespecialiseerde teams voeren de grondwerken uit en plaatsen het kunstgras.

Prijs: €90 – €120 per m²
inclusief BTW

Wist je dat? Je kan ons tijdens de grondwerken een handje toesteken. Achteraf brengen we de uren in mindering op de factuur.

Kunstgras leren plaatsen
WE WERKEN SAMEN

We geven jou of je aannemer advies over de grondwerken en we plaatsen het kunstgras zelf.

Prijs: €55 – €70 per m²
inclusief BTW

Let op! Prijs is inclusief toebehoren. Wij kunnen ook de voorafgaande grondwerken gedeeltelijk van je overnemen.

Zelf kunstgras plaatsen
JE DOET ALLES ZELF

Kunstgrascentrum zorgt voor de levering van het kunstgras en de bijhorende materialen.

Prijs: €40 – €55 per m²
inclusief BTW

Belangrijk! De installatiekost schommelt tussen €5 en €10 per m². Wij geven je lijm, schroeven, instrooizand, enz.

ROYAL GRASS®: ALLEEN DE BESTE KWALITEIT

Er bestaat heel wat kunstgras op de markt. Het ene is heel natuurgetrouw, terwijl het andere er heel strak uitziet en gemaakt is voor schoolpleinen of crèches. Het Kunstgrascentrum is al jarenlang partner van het kwaliteitsmerk Royal Grass®. Deze leverancier maakt sinds 2003 de beste kunstgrasmatten van de stevigste kwaliteit. Het bedrijf maakt niet alleen kunstgrassoorten voor mensen met kinderen of honden, ze produceren er ook speciaal voor ondernemingen. Daarom houden we al zo lang vast aan het Royal Grass®-merk, omdat we er rotsvast van overtuigd zijn dat alleen zij het beste kunstgras maken.

Als we mogen afgaan op de reactie van onze klanten, zouden ook zij geen ander kunstgras willen dan dat van Royal Grass®. In heel wat van onze referenties praten klanten steeds over hoe natuurgetrouw of stevig ze hun nieuwe gazon vinden. Door gebruik te maken van innovatieve technologieën als ReaDY®, V-shape® en MiNT® kan het bedrijf zich terecht een van de allerbeste noemen.

Weet je ongeveer welk soort kunstgras je op oog hebt? Goed zo, maar doe toch beter geen impulsieve aankopen. Wij raden je altijd aan om kunstgras eerst uit te proberen. Wandel er eens over, voel even aan de grassprieten. Kom daarom zeker langs in een van onze showtuinen. Wij staan altijd voor je klaar om je te gidsen door de wondere kunstgraswereld en je advies op maat te geven. Maak een afspraak en wie weet zien we mekaar snel!

REFERENTIES

Speelplein van vakantiedomein kan kindergeweld weer aan door Royal Grass® XPlay

Kinderen houden ervan om samen buiten te spelen met hun vriendjes. Hoewel het voor de kinderen niet echt uitmaakt of het speelplein er al dan niet goed bij ligt, is het voor ouders wel minder aangenaam. Zo kwamen de kinderen vaak thuis met kleren vol modder- en grasvlekken, en dat is uiteraard niet zo fijn.

Bedrijf plaatst Royal Grass® Lush op beurs om producten beter te promoten

Het Kunstgrascentrum kan zich ferm op de borst kloppen dat we niet alleen kunstgras plaatsen voor particulieren of bedrijven. ook voor speciale werken, zoals ronde punten op de openbare weg of tijdens een beurs van een bepaalde sector kunnen we het meest kwalitatieve kunstgras aan je leveren.

Sportcomplex kiest ook tweede keer voor Royal Grass®

Het Kunstgrascentrum specialiseert zich niet alleen in prachtige kunstgrasgazons voor particuliere klanten, ook bedrijven en openbare instellingen zijn bij ons welkom. Stuur ons gerust even een mail of bel ons om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming.

UITSTEKENDE SERVICE EN VAKMANSCHAP

Kunstgrascentrum verkoopt kunstgras, maar komt het ook graag installeren in je tuin. Meer nog: wij kunnen ook de voorbereidende graaf- en grondwerken voor je uit handen nemen. Wij hebben uiterst doorwinterde tuinexperts in dienst die elke tuin kunnen omtoveren tot een groene oase. Doe je al die zeker liever zelf? Hoewel het risicovol is, kunnen we je ook bijstaan voor nuttige tips.

Velen onderschatten hoe moeilijk het is om kunstgras te plaatsen. Een grastapijt plaatsen is heus wel meer dan een mat uitrollen en zo goed mogelijk verspreiden over je tuin. Zo vergeten de meeste mensen dat je ook het juiste materiaal nodig hebt om in je grasmat te snijden en het achteraf te verlijmen. Bovendien is know-how minstens even belangrijk. Je keukenvloer ga je zonder voorkennis toch ook niet zelf leggen?

Toch overtuigd van je handigheid? Dan nog kunnen we je een handje helpen. Zo kunnen we je de juiste materialen verkopen en je voorzien van handige inzichten – nuttig mocht je tijdens de werken toch op een onverwacht probleem stoten.

9,8

Klanten vertellen

1088 beoordelingen

Bekijk reviews
Beoordeel zelf

Lagere school is zeer tevreden over Royal Grass® Xplay

Het Kunstgrascentrum voert niet alleen projecten uit bij particulieren, maar ook bij kinderdagverblijven en zelfs scholen. Zo hebben we al meermaals projecten uitgevoerd voor klanten die bijvoorbeeld (een deel van) de speelplaats wilden laten vernieuwen, waardoor wij weer werk aan de winkel hadden.

Kinderen voetballen zich te pletter op terrein met Royal Grass® Xplay

Het Kunstgrascentrumheeft in het verleden al heel wat projecten voltooid voor particulieren, bedrijven en openbare gebouwen. Ook voor scholen hebben we al heel wat prettige samenwerkingen gedaan, zoals deze school in Kortrijk waar de directeur een klein speelveld wou aanleggen van kunstgras.

Kunstgrascentrum mag prachtig tenniscourt bij school aanleggen

Tennisvelden, beurzen, winkels, crèches: noem maar op, de kans is groot dat we er al eens een soort van ons kwalitatief kunstgras mochten plaatsen. Geen uitdaging is ons te veel, daarom streven we altijd naar een zo goed mogelijke communicatie met onze klanten om te zien welke mogelijkheden er allemaal zijn. Daarna komen we steeds met een oplossing.

ZO GAAN WE AAN DE SLAG

Offerte & factuur

Weten hoe jouw droomtuin eruitziet? Wij geven je een idee hoeveel het zal kosten en bezorgen ja nadien een eerlijke factuur.

Puur vakmanschap

Kunstgrascentrum weet van wanten. Kies je voor onze diensten, dan mag je er zeker van zijn dat je project in ervaren handen is.

Warme klantenservice

Heb je vragen? Of je nu meer wil weten over de grondwerken of een afspraak wil maken in een van onze kijktuinen, wij staan voor je klaar.

Jarenlange garantie

Is er schade aan je grasmat? Bij aankoop van onze producten krijg je steeds 15 jaar garantie. Geen kleine lettertjes, altijd tevreden.