Kindvriendelijke tuin

Speciaal voor de kleinkinderen

Heerlijk zwemmen in de tuin bij opa en oma. Dat wil toch elk kind. Precies om die reden hebben deze grootouders hun tuin opnieuw laten aanleggen. Speciaal voor hun kleinkinderen. De tuin heeft nu een zwembad, met daaromheen kunstgras zodat de kinderen elke dag kunnen ravotten. Omdat de tuin zeer intensief zal worden gebruikt zoals voetbal en basket is gekozen voor XPlay kunstgras. Daarnaast is er een zwembad en staan er speeltoestellen.

De klant aan het woord:

Na lang nadenken hebben  mij echtgenote en ikzelf besloten om een zwembadje ( 9 x 3 )  te plaatsen  in onze “achtertuin “   en dit hoofdzakelijk voor onze kleinkinderen . Een zwembad aanleggen is altijd wel een heel gedoe  : graven , muren metsen , terras leggen , afwerken …

Bij de planning hadden we besloten om  het bestaande grasplein te vervangen door kunstgras  om verschillende redenen:

  • Het grasplein was heel onregelmatig van vorm en daardoor  moeilijk af te rijden
  • Ik wou vermijden dat de afgereden grassprietjes in het zwembad terechtkwamen
  • Ik wou ook niet dat de kleinkinderen telkens  met gras aan de voeten in het zwembad zouden springen
  • De kleinkinderen spelen ook graag voetbal  en gewoon gras is dan al vlug beschadigd  door altijd op dezelfde plaatsen te spelen
  • Je moet ook niet meer sproeien , onkruidverdelger  uitstrooien , boorden , bemesten en  gras afrijden : kosten en tijd bespaard !

Navraag bij de zwembadbouwer en bij de grondwerker  brachten ons bij de firma  Kunstgrascentrum Royal Grass® West –Vlaanderen en zijn zaakvoerder  Dhr Johan Kemel. Maar voor de volledigheid hebben we ook 2 andere kunstgras firma’s aangeschreven die we via Google hebben ontdekt.

Ik moet eerlijk toegeven dat de aanpak met veel vragen en wensen  , het plaatsbezoek van Dhr Kemel en de volledigheid van de offerte de doorslag heeft gegeven om Kunstgrascentrum als leverancier te kiezen .

Het leggen zelf was volledig volgens afspraak en op de vooropgestelde datum. Een ploeg werkers heeft in enkele dagen de woestenij die onze tuin toen was omgetoverd in een prachtig grasveld. Aarde uitgegraven , aarde afgevoerd , boordstenen plaatsen , ondergrond leggen , egaliseren  , grasmatten leggen en kleven , instrooien van  zand , een fluitje van een cent voor de ploeg van Kuntgrascentrum .

Onze tuin met zwembad zag er plots prachtig afgewerkt uit , klaar om te genieten . Kunstgras is gemakkelijk te onderhouden  : een goede brede plastiek hark volstaat  om in de herfst de gevallen blaadjes op te rapen .

De strontjes van de hond zijn heel gemakkelijk te verwijderen en laten geen markeringen achter. De kinderen spelen dolgraag voetbal op het gras  en tot nu toe zien we niets van sleet of beschadigingen : een aanrader en zeker de investering waard . Voor het ogenblijk ziet het er onverslijtbaar uit en hopelijk kunnen we nog vele jaren ten  volle genieten van  dit prachtige grasveld .

Eddy Albrecht