Tuin met vijver en Royal Grass® Sense kunstgras

Tuinrenovatie met Royal Grass® Sense

Steeds meer tuinen in West-Vlaanderen worden de jongste jaren veel moeilijker om te onderhouden. De klimaatverandering speelt daarbij een belangrijke rol: de zomers in ons land worden steeds droger, terwijl de winters warmer en natter worden. De kurkdroge zomers en opvallend warme winters hadden zeker en vast hun tol geëist op deze tuin in Oostende. ‘Zo kon het niet meer verder’, besloten ze, ‘het was vreselijk om elk jaar te moeten vaststellen dat we niets met ons gazon konden aanvangen.

Grootouders hebben alles over voor hun kleinkinderen

De eigenaars besloten dan maar om de tuin helemaal opnieuw aan te leggen. Bovendien heeft het koppel vier kleinkinderen, daarom wilden ze hun tuin toegankelijker maken. ‘Onze kleinkinderen ravotten maar al te graag op het gras, maar het is soms met een bang hart toekijken. Als ze erop voetballen tijdens het voorjaar kan het gras enorm beschadigd zijn. Als ze erop spelen wanneer het net geregend heeft, kunnen hun kleren helemaal vuil zijn door de modder.’ Daar wilden ze eindelijk korte metten mee maken. En ook om henzelf wat meer vrije tijd te gunnen, besloten ze om kunstgras plaatsen.

In hun zoektocht naar een gespecialiseerd bedrijf dat zowel de ondergrond kon verzorgen als het kunstgras kon plaatsen, kwamen ze terecht bij het Kunstgrascentrum. Bij hun bezoek aan onze vestiging in Oostende werd een indicatieprijs gegeven, dat ruimschoots binnen hun budget viel. Toen ze alle verschillende soorten uit ons gamma konden bezichtigen, viel hun oog op de Royal Grass® Sense, een van onze meest populaire soorten die heel natuurgetrouw oogt.

Pad naar het tuinhuis

Toen we de tuin van het oudere koppel zelf kwamen opmeten, werd op ons aanraden ook nog stapstenen geplaatst naar het tuinhuis. Geen wandelpad. Dat zou het oog niet alleen veel meer strelen, het was ook nog eens een goedkopere optie. Alle werken werden perfect volgens de door ons opgestelde offerte stipt uitgevoerd. Een klein meerwerkje in de voortuin deden we er zelfs gratis bij. Daar leek dit oudere koppel heel tevreden mee.

Achteraf liet de vrouw ons dit nog telefonisch weten:

Alles werd altijd netjes op tijd uitgevoerd, en wat een vriendelijke medewerkers en werkmannen!
Mijn man en ik zijn heel tevreden dat we jullie gevonden hebben.

De combinatie van stapstenen, het kunstgras en de vijver maken van deze tuin weer een knap geheel. Nu kunnen de kinderen ravotten, of het nu droog of heel nat is buiten. Bovendien hebben ze naast een perfect afgewerkte woning een onderhoudsarme en praktische tuin van dezelfde standaard.