Kunstgras tuin

Siertuin straalt weer door Royal Grass® Bloom

Als je een mooie siertuin wilt is het cruciaal dat je gazon er mooi bijligt. Toch is dat heel wat moeilijker dan je zou denken. Modder, droogte, bruine plekken of mollen kunnen vaak roet in het eten gooien. Veel mensen schakelen daarom over op kunstgras, waardoor ze meteen een prachtige tuin krijgen zonder er al te veel van hun tijd aan te spenderen.

De tuin als blikvanger

Het gazon van deze tuin uit Ingelmunster was na verloop van tijd bijna volledig verwoest. Gelukkig kon het Kunstgrascentrum het gezin uit Ingelmunster een handje helpen. De hard werkende West-Vlaamse familie besloot niet om hun gras te herzaaien, want dat zou hen later wellicht weer in hetzelfde parket storten. Hun keuze viel op kunstgras. Dat deden ze niet zozeer omwille van het onderhoudsarme aspect van het gras, maar omdat ze dan meer tijd aan andere zaken konden spenderen die hun aandacht vereisten. Het koppel wilde namelijk dat hun tuin de ware blikvanger van hun thuis zou worden, daarom investeerden zo voluit in zoveel mogelijk groen: bloemen, planten, borders, enzovoort. Deze mensen hebben duidelijk hun roeping als tuinaannemers gemist!

Combinatie met levende planten

De klant wist meteen dat hij zijn gras – of wat er nog van overschoot – zelf wou afgraven. Via vrienden hoorde het gezin dat het Kunstgrascentrum een geschikte firma was die hen kon helpen. Na ons eerste contact kwamen we niet veel later al hun prachtige, ruime tuin opmeten en toonden we hen enkele stalen van onze kunstgrassoorten. Hun oog viel op de Royal Grass® Bloom, een stevige soort die heel luxueus oogt door zijn volle, groene karakter. We wisten meteen van tevoren dat deze soort ook een ideale combinatie zou zijn met al het groen in de tuin. Op die manier zou het genot van de tuin achteraf dubbel zo groot zijn, en zou het koppel zich ook meer kunnen bezighouden met de bloemen in de verzorgde borders. Al dat groen is overigens perfect om water op te vangen na hevige regenbuien en werkt verkoelend, wat de jongste snikhete zomers zeker een meerwaarde zou kunnen zijn. Zo zie je maar: een tuin met levende planten heeft meer voordelen dan je wel denkt.

Niet veel later maakten we een offerte op en gooiden we het op een akkoord. Het plan zou als volgt gaan: nadat de klant zijn tuin afgroef, kwamen onze naarstige vakmannen een stabiele waterdoorlatende bodem leggen en plaatsten we het door hen gewenste kunstgras.

Klant tevreden, wij tevreden

Met dat alles was de klant heel tevreden, vertelden ze achteraf. Door alle omringende beplanting was kunstgras plaatsen in deze tuin zeker een uitdaging, maar niets waar onze werkmannen moeite mee hadden.

Onze tuin ligt er nog steeds heel proper bij dankzij ons grastapijt.
We zijn nog altijd heel tevreden met het eindresultaat!