Kunstgras scholen

Nieuwe kunstgras voor school

Kunstgras is een duurzaam en op de lange termijn voordelig alternatief voor echt gras op schoolpleinen en speelvelden. Echt gras is niet bestand tegen het intensieve gebruik van spelende kinderen op scholen. Daarom gaat het snel stuk en dient het constant hersteld te worden. Kunstgrascentrum verving de afgelopen twee zomervakanties het echte gras, wat vaak een knollenveld of een modderveld was, voor drie kunstgrasvelden rond een school.

Grasveld op school-300x232Waarom kunstgras?

De school wilde de grasvelden graag laten vervangen voor grastapijt omdat deze constant stukgelopen werden door de spelende kinderen. Dit zorgde er al jarenlang voor dat het gras telkens opnieuw ingezaaid moest worden, waardoor het lange tijd onbruikbaar was en waardoor de kosten snel opliepen. Bovendien werden de kinderen als het even geregend had erg vuil tijdens het spelen. Daarom besloot de school dat het tijd werd voor een alternatief.

 

De voordelen van kunstgrasvelden

Kunstgras plaatsen heeft een aantal voordelen ten opzichte van echt gras. Kunstgrascentrum maakt gebruik van de producten van Royal Grass®. De producten van Royal Grass® zijn zeer sterk, duurzaam, milieuvriendelijk en 100% veilig voor kinderen. Door de hoge kwaliteit van de vezels en de dubbele backing is het goed bestand tegen de impact die de spelende kinderen op de grasmat hebben, helemaal als er gebruik wordt gemaakt van het speciaal voor speeltuinen ontwikkelde Royal Grass® XPlay. Bovendien is dir grastapijt het hele jaar door mooi groen en bespeelbaar. Ook na een regenbui kunnen de kinderen er zonder zorgen op ravotten. Het speelveld wordt nooit modderig en de leerlingen komen dus nooit meer thuis met vuile kleding.

fase-2-speelheuvel-plaatsen-ondergrond-300x225De aanleg

Het plaatsen van de drie velden is uitgevoerd in drie verschillende fases. In de zomer van 2016 werd Royal Grass® XPlay aangelegd op een veld van 120 vierkante meter. Vervolgens werd de speelheuvel op het schoolplein bedekt met Royal Grass® Sense. De laatste werkzaamheden waren het aanleggen van een 250M2 Royal Grass® XPlay rond de speeltoestellen en de bomen. Dit dankzij de nodige financiële ondersteuning van de ouderraad.

Reacties

De leerlingen, leraren en ouders zijn allen zeer tevreden met het resultaat. De drie velden liggen er altijd prachtig bij en de kinderen kunnen er ongeacht de weersomstandigheden naar hartenlust gebruik van maken.

“Sommige leraren zagen niet eens dat het geen echt gras was, toen zij na de zomervakantie terugkwamen op school”, vertelt de directrice Rebekka Buysse enthousiast. “Ik zie de kinderen constant op het kunstgras spelen en ravotten zonder zich pijn te doen of vies te worden. De kwaliteit van het grastapijt ondervind hier op geen enkele manier schade van. Ik ben ervan overtuigd dat deze oplossing duurzaam is. Bovendien behoudt de school op deze manier haar groene karakter.”