Gedaan met vuil zwembadwater

Zouden we het niet nog een laatste keer proberen om ons natuurgazon opnieuw in te zaaien en er deze keer echt héél grondig mee bezig te zijn?‘ was wat deze klanten zich afvroegen. Veel van onze klanten doen voldoende onderzoek om eerst grondig uit te spitten wat nu voor hen de beste oplossing is.

Laatste kans voor het natuurgazon

Deze klanten uit Waregem brachten in 2018 reeds een bezoek aan onze showtuin in Lauwe om te polsen naar wat de verschillende mogelijkheden voor hun tuin waren. Ook al waren ze toen erg onder de indruk van onze kunstgrassen en hoe natuurgetrouw ze eruitzagen, beslisten ze uiteindelijk toch om hun natuurgazon nog een laatste nieuwe kans te geven.

Het was ondertussen al hun zoveelste poging, maar het droge voorjaar deed het helaas opnieuw mislukken. Precies daarom namen ze opnieuw contact met ons op. Het onderhoudswerk werd te zwaar en alle moeite om hun gazon te verbeteren leek uiteindelijk tevergeefs.

Kunstgras ideaal voor spelende kinderen

Toen we langskwamen om hun tuin op te meten, vertelde het koppel ons ook nog dat ze intussen ook een zwembad hadden waar de kinderen maar al te graag in speelden. Het probleem daarbij was dat er tegelijk heel wat grassprietjes en modder in het water terechtkwamen. Het zwembad was misschien wel omgeven door tegels, maar ze vonden het toch frustrerend dat er nog zoveel modder en gras in het water terechtkwam. Het is natuurlijk moeilijk om de kinderen te verbieden om op het gras te lopen.

Warme, nazomerse uitstraling met Royal Grass® Lush

De keuze om kunstgras te plaatsen was daarom best logisch. Het koppel koos voor onze nieuwste telg tussen de grassoorten, de Royal Grass® Lush. Deze soort heeft een zeer realistische look en zorgt dankzij de extra geelbruine vezel voor een warme, nazomerse uitstraling. De klant voerde hier zelf de voorbereidende grondwerken uit, waarbij wij nadien vlot met de installatie van het kunstgras overweg konden. Eerst legden we een stabiele ondergrond aan, daarna plaatsten we het Lush-kunstgras.

Geen stof en zand meer in het zwembad tijdens de droge zomers en tijdens de recente natte herfst en winter kon er in de tuin zonder problemen gespeeld worden.