Kunstgras Harelbeke garage

Groendak terrassen Magnolialaan Harelbeke boven garages

Meer en meer worden de appartementen voorzien van ondergrondse garages. Deze zitten niet enkel onder het gebouw maar nemen ook nog een delen van het tuingedeelte in. Het voorzien van een groendak in kunstgras was hier in Harelbeke ook aan de orde. Doordat dit werken zijn die toch enige ervaring en deskundigheid vereisen, kwam het Bouwbedrijf Paul Huyzentruyt, in zijn zoektocht naar een betrouwbare partner, al vlug in contact met het Kunstgrascentrum.

Bij een eerste telefonisch contact werd de nodige informatie naar werkwijze en budgettering verschaft. Een bezoek op locatie werd vastgelegd waar nuttige tips en advies werden gedeeld. Dit met betrekking tot het inwerken van de omheining, overgang naar de aanpalende beplanting en het plaatsen van de terrassen. Naast het plaatsen van het kunstgras en de stabiele, drainerende opbouw werd ons ook opgedragen om de hardhouten terrassen te voorzien. Keuze van het gras viel op de Royal Grass® Wave. Een heel duurzaam natuurlijk ogend gras. De werken werden binnen het budget en tijdig afgewerkt. De sneeuw kon zelfs geen roet in het eten gooien.

Het gras ligt er nu al exact een jaar en alle 15 appartementen zijn zo goed als verkocht. De meerwaarde van de kunstgras-groendaken zit vooral in dat er meer bruikbare ruimte wordt gecreëerd en dat deze veel gemakkelijker zijn in onderhoud zijn en intensiever kunnen gebruikt worden dan de conventionele groendaken.